ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Eurovision 2026: Οι εμφανίσεις των διαγωνιζόμενων στο τιρκουάζ χαλί

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Η αντίστροφη μέτρηση για τον 70ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ξεκίνησε και επίσημα το απόγευμα της Κυριακής, 10 Μαΐου, με τη Βιέννη να φορά τα γιορτινά της για να υποδεχθεί τις αποστολές των 35 συμμετεχουσών χωρών.
Η αυστριακή πρωτεύουσα μετατράπηκε σε μια απέραντη μουσική σκηνή, καθώς το καθιερωμένο Τιρκουάζ Χαλί απλώθηκε από το εμβληματικό Burgtheater έως το Δημαρχείο της πόλης, σηματοδοτώντας τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης της φετινής διοργάνωσης.
Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος βρέθηκε η ελληνική αποστολή, με τον Akyla να πραγματοποιεί μια εμφάνιση γεμάτη συμβολισμούς.
Υπό τους ήχους του θρυλικού «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη, ο Έλληνας εκπρόσωπος περπάτησε στο χαλί φορώντας μια δημιουργία του costume designer Φίλιππου Μίσσα, εμπνευσμένη από τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.
Κρατώντας ένα τριαντάφυλλο, ο Akylas μοιράστηκε το μήνυμα της συμμετοχής του, τονίζοντας την ανάγκη να διατηρούμε την αθωότητά μας και να προστατεύουμε ό,τι αγαπάμε σε έναν δύσκολο κόσμο.
Η ανταπόκριση των διεθνών Μέσων ήταν πρωτοφανής, με τον Akyla να παραμένει στο Τιρκουάζ Χαλί για περισσότερες από τέσσερις ώρες, απαντώντας σε δεκάδες ερωτήσεις δημοσιογράφων. Το αυξημένο ενδιαφέρον για το τραγούδι «Ferto» επιβεβαιώνει τις υψηλές προσδοκίες για τη φετινή ελληνική συμμετοχή.
Στο πλευρό του καλλιτέχνη βρέθηκε ο creative director Φωκάς Ευαγγελινός, καθώς και η ομάδα που θα τον πλαισιώσει στη σκηνή του Wiener Stadthalle: οι Παρθένα Χοροζίδου, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Χρίστος Νικολάου και Κωνσταντίνος Μακρυπίδης.
Η εκδήλωση άνοιξε με τον περσινό νικητή της Αυστρίας, JJ, ο οποίος ξεσήκωσε το κοινό με το νικητήριο τραγούδι του, ενώ οι 35 αντιπροσωπείες παρέλασαν με αλφαβητική σειρά, με την Ελλάδα να εμφανίζεται 16η.











































(Photo by MAX SLOVENCIK / APA / AFP)























Από την Αλβανία έως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι καλλιτέχνες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους χιλιάδες θαυμαστές τους, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη μιας εβδομάδας γεμάτης μουσική, ρυθμό και ευρωπαϊκή ενότητα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

ΜΑΓΝΗΣΙΑ23 ώρες agoΘλίψη για τον θάνατο του 57χρονου Θανάση Βλάχου
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες agoΙσχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσε ζημιές σε οχήματα και καλλιέργειες (Βίντεο)
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες agoΕπτά περιοχές “στο στόχαστρο” και έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ
ΚΟΣΜΟΣ22 ώρες agoΑπειλές Χέγκσεθ σε Αβάνα και Τεχεράνη από τη βάση του Γκουαντάναμο με εμφάνιση εκτός πρωτοκόλλου
ΚΟΣΜΟΣ24 ώρες agoΈχασε τη ζωή του 21χρονος Γάλλος στρατιώτης κατά τη διάρκεια άσκησης στον Λίβανο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ21 ώρες agoΧαμός πριν από την έναρξη του Παρτίζαν-Dubai BC: Κυνηγητό μεταξύ οπαδών και παρέμβαση της αστυνομίας
LIFESTYLE4 ώρες agoΈλενα Τσαγκρινού και Λάμπρος Κωνσταντάρας στην πρώτη κοινή εμφάνιση ως ζευγάρι – “Είμαστε πολύ καλά” – Ποιο τραγούδι της αφιέρωσε (Βίντεο)
MEDIA31 λεπτά agoΗ Θάλεια κάνει την ανατροπή στο φινάλε












