Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Εύα Καϊλή: Fake News τα περί έρευνας της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι της, λέει ο δικηγόρος της

Published

on

dim kail 620x350.jpg

Αβάσιμα χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα περί έρευνας της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι της Εύας Καϊλή, στο Ψυχικό, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι τις συγκεκριμένες πληροφορίες μετέδωσε η ΕΡΤ, σύμφωνα με την οποία η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατόπιν παραγγελίας των βελγικών εισαγγελικών αρχών», ενώ παρών ήταν και εισαγγελέας από το Βέλγιο, που «συντόνισε τις ελληνικές αστυνομικές αρχές».

Ο κ. Δημητρακόπουλος τονίζει ότι η δήθεν είδηση δημιούργησε δυσφημιστικές εντυπώσεις. Ωστόσο, όπως σημειώνει, «η περσινή έρευνα που διενεργήθηκε στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος Βρυξελλών, ήταν ατελέσφορη!».

Αναφέρει, επίσης, ότι μετά από ένα χρόνο δεν βρέθηκε στους υπολογιστές τίποτε αξιόποινο ενώ, όπως υποστηρίζει, οι νόμιμες παρακολουθήσεις των μυστικών υπηρεσιών του Βελγίου αποδεικνύουν πως τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή ανήκαν στον Αντόνιο Παντσέρι.

«Το πόσο αναγκαίο είναι να σεβόμαστε τις ευρωπαϊκές αξίες, όπως είναι το τεκμήριο αθωότητας και το κράτος δικαίου, όπου η δικαιοσύνη απονέμεται από δικαστές, που έχουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία και η ενοχή ή η αθωότητα δεν κρίνεται από τις δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης αλλά από τα στοιχεία της δικογραφίας. Αναμένουμε την απόσυρση των fake news και αναγνώριση του λάθους. Λυπηρό είναι ότι αποσιωπάται οποιαδήποτε είδηση, που δείχνει το αδιέξοδο της έρευνας», καταλήγει στη δήλωσή του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Advertisement

Ολόκληρη η ανακοίνωση Δημητρακόπουλου

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης προέβαλαν ως ΕΙΔΗΣΗ… έρευνα στη κατοικία της οικογένειας της Εύας Καϊλή, δημιουργώντας εκ νέου εντυπώσεις δυσφημιστικές,που αναπαράχθηκαν χωρίς να έχουν βάση.

Θυμίζουμε ότι η περσινή έρευνα που διενεργήθηκε στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος Βρυξελλών ήταν ατελέσφορη!

Με αφορμή αυτή την μεγάλη «αποκάλυψη»,που θα την «ζήλευε» και ο Σέρλοκ Χολμς, λεκτέα τα κάτωθι:

1) Μετά από ένα χρόνο από τους κατασχεθέντες υπολογιστές δεν ανευρέθη τίποτε αξιόποινο, όπως ακριβώς και με τις αντίστοιχες κατασχέσεις στο Βέλγιο και ήταν αναμενόμενο.

2) Από τις νόμιμες παρακολουθήσεις και συνακροάσεις των μυστικών υπηρεσιών του Βελγίου ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ οτι τα χρήματα,που βρέθηκαν στην κοινή κατοικία της Καϊλή, ανήκαν στον Αντονιο Παντσέρι σχετικά με τις δραστηριότητες της ΜΚΟ του,που ουδεμία σχέση είχε με την Ευρωβουλευτή

Advertisement

3) Η ανάκριση καρκινοβατεί εδώ και ενάμιση χρόνο,ενώ η αρμόδια ανακρίτρια αναλώνεται να εκδίδει διατάξεις,που απαγορεύουν στην Εύα Καϊλή τις δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες ακολούθως ακυρώνονται από το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών των Βρυξελλών ως προδήλως αντισυνταγματικές, πιθανώς για να αποσιωπηθούν τα αδιέξοδα μιας υπόθεσης που καταρρέει συμφωνα και με τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

4) Η βελγική δικαιοσύνη έπαψε την έρευνα για τις κατηγορίες σε βάρος του Μαρόκου για διαφθορά, και επιπλέον ανακάλεσε τα εντάλματα σύλληψης για διαφθορά σε βάρος αξιωματούχων του Κατάρ. Η Ιταλική Δικαιοσύνη,που ασχολήθηκε παρεμπιπτόντως με την υπόθεση, απέρριψε ως αβάσιμες κατηγορίες ανάλογες με της Εύας Καϊλή, και, αφού εξέτασε τα ηχητικά ντοκουμέντα,αποφάσισε ότι δεν υπάρχει διαφθορά παρά τα ψέματα του Παντσέρι κατόπιν εκβιασμών εις βάρος της οικογένειας του, και ενώ ο ίδιος είχε εξαρχής ομολογήσει, πως όφειλε να έχει δηλώσει τα χρήματα του και δεν έχει κανένας άλλος εμπλοκή.

Τι μένει τελικά από αυτή την υπόθεση; Το πόσο αναγκαίο είναι να σεβόμαστε τις ευρωπαϊκές αξίες, όπως είναι το τεκμήριο αθωότητας και το κράτος δικαίου, όπου η δικαιοσύνη απονέμεται από δικαστές, που έχουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία και η ενοχή ή η αθωότητα ΔΕΝ κρίνεται από τις δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης αλλά από τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ της ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ.

Αναμένουμε την απόσυρση των fake news και αναγνώριση του λάθους. Λυπηρό είναι ότι αποσιωπάται οποιαδήποτε είδηση, που δείχνει το αδιέξοδο της έρευνας.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
Advertisement web banner kotsiras 300x250
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο