Connect with us
banner epikhirisis

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εξαπάτησε ηλικιωμένη, τηλεφωνικά, ζητώντας της 20.000 ευρώ , προσποιούμενος τον γιατρό

Published

on

5418428 620x350.jpg

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Συνελήφθησαν, χθες  το μεσημέρι σε περιοχή περιμετρικά της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, δύο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος άγνωστου-ων, μέχρι στιγμής, συνεργού-ών του, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

 

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη ημεδαπή γυναίκα και προσποιούμενος τον γιατρό, με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου, απαίτησε να καταβάλει η ηλικιωμένη το χρηματικό ποσό των -20.000- ευρώ.

 

Η ηλικιωμένη πείσθηκε και υπό την καθοδήγηση του άγνωστου δράστη παρέδωσε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό των -3.500 – ευρώ, μέσα σε πλαστική σακούλα, στον ένα συλληφθέντα, ο οποίος από κοινού με τον δεύτερο, μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην οικία της σε περιοχή περιμετρικά της Καρδίτσας.

Advertisement

 

Μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών εντοπίστηκαν οι δύο συνεργοί, ενώ το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό των -3.500- ευρώ βρέθηκε στην κατοχή του δράστη που το είχε παραλάβει από την ηλικιωμένη, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.

 

Επιπλέον, όπως εξακριβώθηκε, χθες το πρωί σε άλλη περιοχή περιμετρικά της Καρδίτσας, οι δράστες αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν και δεύτερη ηλικιωμένη ημεδαπή γυναίκα με την ίδια μέθοδο, επιχειρώντας να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των -14.000- ευρώ, χωρίς ωστόσο να προσέλθουν για να το παραλάβουν.

 

Advertisement

Κατασχέθηκαν, επίσης, το ανωτέρω όχημα ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα από την κατοχή των δραστών.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καρδίτσας.

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο