ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Άνω των 20 δισ. ευρώ οι ρυθμίσεις οφειλών από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
«Σημαντικό ορόσημο κατέγραψε τον Ιούλιο ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός. Οι συνολικές ρυθμίσεις ξεπέρασαν τα 20 δισ. ευρώ από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας. Συνολικά, μέχρι το τέλος Ιουλίου, έχουν ολοκληρωθεί 66.578 ρυθμίσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε αρχικές οφειλές ύψους 20,19 δισ. ευρώ», όπως αναφέρει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Μέσα στον Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν 2.164 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις, ύψους 511 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας στην πράξη την σταθερά ανοδική πορεία του εργαλείου.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι η εγκρισιμότητα των αιτήσεων παραμένει σταθερά στο επίπεδο του 80% μετά τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας συμμετοχής των πιστωτών, στοιχείο που ενισχύει περαιτέρω την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού.
Κοινωνική προστασία – Ρυθμίσεις για ευάλωτους και ΑμεΑ
Θετικό πρόσημο συνεχίζει να διατηρεί η συμμετοχή των οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών. Τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν 271 ρυθμίσεις για οικονομικά ευάλωτους οφειλέτες, εκ των οποίων 26 αφορούν άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Παράλληλα, μέσω του μέτρου της προκαταβολής, ανεστάλησαν 603 πλειστηριασμοί, εξασφαλίζοντας ουσιαστική προστασία της περιουσίας και της κύριας κατοικίας των οφειλετών.
Διμερείς ρυθμίσεις με Χρηματοδοτικούς Φορείς (Ιουνίου)
Παράλληλα με τα εργαλεία της πολιτείας συνεχίζουν και οι διμερείς ρυθμίσεις δανείων, με τους τέσσερις μεγαλύτερους Servicers (Intrum, Cepal, DoValue, Qquant) να καταγράφουν τον Ιούνιο ρυθμίσεις συνολικού ύψους 356 εκατ. ευρώ, οι οποίες αναλογούν σε 4.239 οφειλέτες. Η πλειοψηφία των ρυθμίσεων αφορά σε στεγαστικά δάνεια, ενώ σημαντικό ποσοστό αφορά δάνεια πολύ μικρών επιχειρήσεων.
Ρύθμιση 72 δόσεων προς ΑΑΔΕ
Όπως είχε προαναγγελθεί, ενεργοποιήθηκε από τις 18 Ιουλίου η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την ένταξη οφειλών στη νέα ρύθμιση των έως 72 δόσεων, στο πλαίσιο του ν. 5313/2026. Η ρύθμιση αφορά οφειλές προς το Δημόσιο που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως τις 31.12.2023 και οι σχετικές αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myAADE έως τις 31.12.2026.
Εξυπηρέτηση Πολιτών – myEGDIXlive
Για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων εργαλείων ρύθμισης οφειλών, η Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους παρέχει πανελλαδική εξυπηρέτηση με βιντεοκλήση ή τηλεφωνικά, κατόπιν ραντεβού, είτε μέσω της πλατφόρμας https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/ex-apostaseos-exuperetese-politon/exuperetese-me-telediaskepse-kai-telephonike-epikoinonia-apo-ten-eidike-grammateia-diakheirises-idiotikou-khreous-egdikh είτε στο τηλέφωνο 213.212.5730».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram

ΠΟΛΙΤΙΚΗ24 ώρες agoΤο τελευταίο αντίο στον Γιάννη Βαρβιτσιώτη – Μητσοτάκης: Μας αφήνεις βαριά κληρονομιά
LIFESTYLE23 ώρες agoΙωάννα Τούνη: Το τρυφερό φιλί στον Δημήτρη Σπυριδωνίδη και η στήριξη στο νέο του επαγγελματικό βήμα (Βίντεο)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ24 ώρες agoΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η νέα Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026 στην πλατφόρμα myAGRO
ΚΟΣΜΟΣ24 ώρες agoΜαρόκο: Μια δικαστική απόφαση προκάλεσε τη μεταναστευτική κρίση στη Θέουτα – Αντικρούει η Ισπανία
LIFESTYLE23 ώρες agoΜαρί Σαντάλ: Οι νέες φωτογραφίες με τη Μαρία Ολυμπία από την Ελλάδα – “Οι καλύτερες μέρες με αυτή την ηλιαχτίδα” (Εικόνες)
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες agoΔορυφορική ανάλυση δείχνει πάνω από 126.000 καμένα στρέμματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ23 ώρες agoΔ. Κουτσούμπας στο ΕΡΤnews: Οι αποζημιώσεις να δοθούν στο 100% της πραγματικής ζημιάς που υπέστησαν οι πληγέντες από τη φωτιά
LIFESTYLE22 ώρες agoΣίσσυ Χρηστίδου: Οι καλοκαιρινές φωτογραφίες με τη Χριστίνα Κοντοβά και τον Κωνσταντίνο Βασάλο (Εικόνες)









