Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εξοπλίζονται με σύγχρονα όργανα 18 υπό ανακατασκευή παιδικές χαρές του Δήμου Καρδίτσας

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το έργο «τρέχει» παράλληλα με άλλο αντίστοιχο που αφορά σε αναβάθμιση υφιστάμενων παιδικών χαρών στην περιφέρεια του Δήμου

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Την προμήθεια εξοπλισμού για 18 παιδικές χαρές που θα ανακατασκευαστούν στο Δήμο Καρδίτσας προωθεί η Δημοτική Αρχή. Ήδη ο σχετικός διαγωνισμός δημοσιοποιήθηκε και τρέχουν οι σχετικές προθεσμίες για την ανάδειξη μειοδότη. Η προμήθεια εξοπλισμού αφορά στις παιδικές χαρές που εκσυγχρονίζονται με άλλη εργολαβία, ώστε η παρέμβαση που γίνεται να είναι ολοκληρωμένη. «Σε καθημερινή βάση προχωρούμε σε μικρά και μεγάλα έργα που αλλάζουν τον Δήμο μας. Η προμήθεια εξοπλισμού για 18 παιδικές χαρές είναι ένα ακόμη έργο που θα αλλάξει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας καθώς θα δημιουργήσει σημεία αναφοράς για τα παιδιά και τους γονείς τους στην περιφέρεια του Δήμου μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.

Τι προβλέπει η προμήθεια εξοπλισμού

Η «Προμήθεια Εξοπλισμού παιδικών χαρών Δήμου Καρδίτσας» αφορά στην αναβάθμιση των συνθηκών ασφάλειας και λειτουργικότητας των παιδικών χαρών του Δήμου Καρδίτσας στα πλαίσια του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Συγκεκριμένα, στόχος της προτεινόμενης πράξης είναι η αναβάθμιση των οργάνων αλλά και του κοινόχρηστου εξοπλισμού στις παιδικές χαρές που βρίσκονται:

Στη Δ.Ε.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 • Τ.Κ. Αγιοπηγής, θέση Σχολείο, εμβαδόν 343 τ.μ.
 • Τ.Κ. Αρτεσιανού, θέση Νότια Είσοδος, εμβαδόν 390 τ.μ.
 • Τ.Κ. Καρδιτσομαγούλας, θέση Αγ. Δημητρίου, εμβαδόν 503 τ.μ.

Στη Δ.Ε.ΚΑΜΠΟΥ

 • Τ.Κ.Πτελοπούλας, θέση Πλατεία, εμβαδόν 386 τ.μ.

Στη Δ.Ε.ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

 • Τ.Κ.Μητρόπολης, θέση Γήπεδο 5*5, εμβαδόν 534 τ.μ.

Στη Δ.Ε.ΙΤΑΜΟΥ

 • Τ.Κ.Αμαράντου, θέση Πλατεία, εμβαδόν 346 τ.μ.
 • Τ.Κ.Καροπλεσίου-Ανθηρό, θέση Πλατεία, εμβαδόν 163 τ.μ.
 • Τ.Κ.Καροπλεσίου-Καροπλέσι, θέση Γηπ. Μπάσκετ, εμβαδόν 266 τ.μ.
 • Τ.Κ.Καστανιάς-Μούχα, θέση Εκκλησία-Σχολείο, εμβαδόν 344 τ.μ.
 • Τ.Κ.Καταφυγίου, θέση Εκκλησία, εμβαδόν 254 τ.μ.
 • Τ.Κ.Νεράιδας-Νεράιδα, θέση Δημ. Σχολείο, εμβαδόν 292 τ.μ.
 • Τ.Κ.Νεράιδας-Σαραντάπορο, θέση Πλατεία, εμβαδόν 267 τ.μ.

Στη Δ.Ε.ΚΑΛΛΙΦΩΝΙΟΥ

 • Τ.Κ.Απιδιάς, θέση Σχολείο, εμβαδόν 260 τ.μ.
 • Τ.Κ.Δαφνοσπηλιάς, θέση Είσοδος, εμβαδόν 387 τ.μ.
 • Τ.Κ.Ζαϊμιου, θέση Αθλ. Κέντρο, εμβαδόν 449 τ.μ.
 • Τ.Κ.Καλλιφωνίου, θέση Πλατεία- Δημαρχείο, εμβαδόν 444 τ.μ.
 • Τ.Κ.Μολόχας, θέση Σχολείο, εμβαδόν 223 τ.μ.

 • Τ.Κ.Παλιουρίου, θέση Μνημείο Πεσόντων, εμβαδόν 445 τ.μ.

Οι επιλεχθείσες δεκαοχτώ παιδικές χαρές βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους των Δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Καρδίτσας, κοντά σε σχολικές μονάδες, πάρκα και πλατείες.

Η ανάγκη για χώρους δραστηριότητας των παιδιών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι παραπάνω χώροι να παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση και αυξημένη επισκεψιμότητα.         Η προμήθεια εξοπλισμού παιδικών χαρών Δήμου Καρδίτσας, θα υλοποιηθεί σε συνδυασμό με την εκτέλεση του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ»  το οποίο χρηματοδοτείται από το  Ε.Π.  «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020 –  LEADER ΔΡΑΣΗ 19.2.4”ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ”».

Με την προμήθεια εξοπλισμού παιδικών χαρών Δήμου Καρδίτσας, προτείνεται η  αντικατάσταση των οργάνων παιδικής χαράς στις παραπάνω δεκαοχτώ παιδικές χαρές που λειτουργούν στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Καρδίτσας, καθώς και η συμπλήρωση-αντικατάσταση του αστικού εξοπλισμού (φωτιστικά, παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων κ.λ.π.) σε αυτές, προκειμένου να πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας τους.

Για κάθε παιδική χαρά συντάχθηκε τοπογραφικό διάγραμμα της υπάρχουσας κατάστασης, εκτιμήθηκε η κατάσταση του υφιστάμενου εξοπλισμού και στη συνέχεια, μελετήθηκε η χωροθέτηση των νέων οργάνων, δαπέδων ασφαλείας και η τοποθέτηση των απαραίτητων ειδών αστικού εξοπλισμού.

Τα όργανα που θα τοποθετηθούν θα φέρουν πιστοποίηση C.E., θα είναι κατασκευασμένα από πιστοποιημένους κατασκευαστές από υλικά απολύτως ασφαλή για τα παιδιά, ενώ θα φέρουν ένδειξη καταλληλότητας για την ηλικιακή ομάδα που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει.

Όλες οι ΠΧ θα είναι προσβάσιμες από ΑΜΕΑ ,ενώ προβλέπεται η εγκατάσταση σε κάθε παιδική χαρά ενός τουλάχιστον οργάνου κατάλληλου για παιδιά με μειωμένη κινητικότητα.

Ο προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 270.816,00€ και θα καλυφθεί από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και από πόρους του Δήμου Καρδίτσας.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η ημετέρα παιδεία μοχλός ενσωμάτωσης προσφύγων στην ελληνική κοινωνία –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Μπορεί εδώ μαζί μας να είναι αυτές οι γενναίες γυναίκες βουλευτές, που διασώθηκαν κατόπιν ενεργειών της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των δράσεων που ανέπτυξε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διάσωση γυναικών που βρίσκονταν σε κίνδυνο από την επικράτηση των Ταλιμπάν, όμως, είναι χιλιάδες όσοι παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς, υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες. Και οι άνθρωποι αυτοί, θύματα πολλές φορές της παραπληροφόρησης, καταλήγουν να γίνονται εργαλεία στα χέρια κρατών, όπως κάνει η γειτονική μας Τουρκία, που μέσω αυτών ασκεί εκβιασμούς και προωθεί πολιτικούς στόχους».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ανοίγοντας τη συζήτηση κατά την κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης -στην οποία προεδρεύει- και της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Συζήτηση επί θεμάτων μεταναστευτικής πολιτικής, δικαιωμάτων του ανθρώπου και ισότητας των φύλων, κατόπιν σχετικού αιτήματος πρώην μελών του Κοινοβουλίου του Αφγανιστάν, που φιλοξενούνται στην Ελλάδα».

Στην συνεδρίαση, παρέστησαν γυναίκες, πρώην μέλη του Αφγανικού κοινοβουλίου και του δικαστικού σώματος, που διέφυγαν από την χώρα τους με την βοήθεια της Ελλάδας, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Κατά τη συζήτηση τον λόγο έλαβαν οι βουλευτές κυρίες Yusufi Nazifa, Homa Ahmadi και η δικαστής κυρία Haidari Hasina, ενώ εκ μέρους της κυβέρνησης συμμετείχαν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μαρία Συρεγγέλα.

 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, αφού καλωσόρισε στην Βουλή τις πρώην βουλευτές και δικαστικούς από το Αφγανιστάν, υπογράμμισε ότι «αυτές οι γυναίκες, όπως και εκατομμύρια άλλες, που παραμένουν στο Αφγανιστάν, μέχρι το καλοκαίρι του 2021, είχαν όνειρα, και την ελπίδα ότι θα τα πραγματοποιούσαν. Ότι στην πατρίδα τους επιτέλους θα εμπεδώνονταν τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους, ότι τα κορίτσια δεν θα ήταν παιδιά ενός κατώτερου θεού. Ότι θα μπορούν να πηγαίνουν κανονικά σε σχολείο και σε πανεπιστήμιο, και ότι δεν θα δίνονται ως νύφες από μικρά κορίτσια σε όποιον άντρα θελήσει η οικογένειά τους. Ότι θα μπορούν να εργάζονται σε οποιαδήποτε εργασία, χωρίς απαγορεύσεις, ισότιμα με τους άντρες».

Το παράδειγμα του Ιρανού μαθητή

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής σημείωσε ότι «η χώρα μας, μια χώρα σύνορο της Ευρώπης με την Ασία και την Αφρική, για χρόνια αποτελεί την πύλη εισόδου για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που αναζητούν μια θέση στον ήλιο της ευρωπαϊκής Εδέμ, είτε λόγω των πολέμων και των πολιτικών και θρησκευτικών διώξεων, είτε λόγω της προσδοκίας καλύτερων συνθηκών ζωής στην Ευρώπη. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή, χωρίς την απαιτούμενη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, και παρά τον απόλυτο σεβασμό που επιδεικνύει το ελληνικό κράτος στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συνθήκες, αλλά και το φιλόξενο πνεύμα των Ελλήνων, συχνά οδηγεί σε εξαιρετικά αρνητικά φαινόμενα, όπως η γκετοποίηση και η περιθωριοποίηση των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών». Ο κυβερνητικός βουλευτής κατέληξε επισημαίνοντας ότι «το παράδειγμα του Ιρανού πρόσφυγα μαθητή, που μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να εισαχθεί στο Πολυτεχνείο, μαρτυρά την αξία της ημετέρας παιδείας ως μοχλού κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία, όσων πραγματικά το επιθυμούν και κοπιάζουν προς τούτο».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εισηγητική παρέμβαση του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=G39DlRrkBxQ&feature=youtu.be

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη στο Μαυρομάτι

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ολοκληρώθηκαν από το Δήμο Μουζακίου, οι εργασίες συντήρησης του έφιππου ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη στην κεντρική πλατεία της γενέτειρας του εθνικού μας ήρωα, στο Μαυρομμάτι.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι παρεμβάσεις προϋπολογισμού 9.300 ευρώ, ήταν απολύτως αναγκαίες, καθώς το ξεχωριστό γλυπτό είχε υποστεί πολλές φθορές, ενώ ο αποχρωματισμός και οι διαβρώσεις από τα καιρικά φαινόμενα ήταν εμφανέστατες. Πλέον, η μεταμόρφωσή του μετά τη συντήρηση είναι εντυπωσιακή!

Να σημειωθεί ότι ο ανδριάντας τοποθετήθηκε στο σημερινό σημείο το 1989 και την Άνοιξη του 1990 έγιναν τα αποκαλυπτήρια κατά τη διάρκεια των τότε εκδηλώσεων τιμής υπέρ του Αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

 

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης που προβλέπονταν από τη σύμβαση του έργου ήταν οι παρακάτω:

* Απομάκρυνση των υπολειμμάτων του παλαιότερου προστατευτικού κεριού, καθώς και των διαλυτών αλάτων και προϊόντων διάβρωσης από ολόκληρη την επιφάνεια του ανδριάντα με ελεγχόμενα μηχανικά ή και χημικά μέσα, όπου χρειαστεί, μέχρι να καθαριστεί από αυτά το έργο χωρίς να προκληθεί φθορά στην πατίνα του. Απολίπανση της επιφάνειας με κατάλληλους διαλύτες.

* Εφαρμογή νέου προστατευτικού υλικού (κεριού), σε ολόκληρη την επιφάνεια του έργου η επιλογή του οποίου θα γίνει βάσει των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής, καθώς και σύσταση του συγκεκριμένου μετάλλου.

* Αποκόλληση του σπαθιού του αναβάτη, καθαρισμός των υπολειμμάτων και επανασυγκόλληση του σπαθιού με το κατάλληλο μπρούντζινο σύρμα.

* Γλυπτική αποκατάσταση της περιοχής συγκόλλησης και κατασκευή πατίνας (τεχνητή οξείδωση) στο σημείο αυτό ώστε να αποκατασταθεί χρωματικά η περιοχή της επέμβασης.

* Αποκατάσταση του σημείου της ρωγμής της ουράς του αλόγου με καθαρισμό και συγκόλλησή της.

* Αποκατάσταση του σημείου ρωγμής της βάσης με καθαρισμό και συγκόλλησή της.

* Εκτέλεση όλων των απαραίτητων εργασιών που διαπιστωθεί ότι απαιτούνται για την ολοκληρωμένη συντήρηση του ανδριάντα.

Οι παρεμβάσεις συντήρησης περαιώθηκαν με επιτυχία αρκετά νωρίτερα από τη λήξη της σύμβασης η οποία κανονικά έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Την τελευταία ημέρα των εργασιών επισκέφθηκε το Μαυρομμάτι ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, ο οποίος επιθεώρησε τον ανδριάντα και ενημερώθηκε από τον ανάδοχο κ. Βασίλειο Μαρκάκη για τις τελευταίες «πινελιές».

Το Δήμαρχο συνόδευαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Νίκος Ζαρνακούπης και κ. Χρήστος Κουτρομάνος, ενώ στην Τοπική Κοινότητα τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος κ. Γιώργος Νάσιος.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης ανέφερε: «Ένα καθολικό αίτημα των κατοίκων του Μαυρομματίου ικανοποιήθηκε πλήρως. Η συντήρηση του ανδριάντα του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Γ. Καραϊσκάκη ολοκληρώθηκε και μάλιστα μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο, δείγμα της ταχύτητας που διακρίνει πλέον όλες τις παρεμβάσεις που υλοποιεί ο Δήμος Μουζακίου με μέριμνα της Διοίκησής μας, αλλά και χάρη στην εγρήγορση των στελεχών της δημοτικής Τεχνικής Υπηρεσίας. Από την πρώτη ημέρα της θητείας μας ως Δημοτική αρχή, εργαζόμαστε σκληρά για να ανταποκριθούμε στις μεγάλες προσδοκίες και στις επιθυμίες των συνδημοτών μας. Τα θετικά αποτελέσματα είναι ορατά σε όλους. Συνεχίζουμε με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς την προσπάθεια αφού πρωταρχικός στόχος μας είναι όχι μόνο τα απαραίτητα έργα και η γρήγορη ολοκλήρωσή τους, αλλά να εισέλθει ο Δήμος Μουζακίου το συντομότερο δυνατό στο δρόμο της εμφανούς ανάπτυξης και ευημερίας μετά την αναπάντεχη βιβλική καταστροφή του «Ιανού»».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ16 δευτερόλεπτα ago

Σκρέκας για επιδότηση ρεύματος: Οριζόντια για όλους, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και όριο κατανάλωσης από τον Ιούλιο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ26 δευτερόλεπτα ago

Δωρεάν τεστ μνήμης και ενημέρωση για την άνοια στον Αλμυρό

ΕΛΛΑΔΑ5 λεπτά ago

Τέμπη: Δεν μιλούσε για το δυστύχημα λέει ο πατέρας του 35χρονου

ΜΠΑΣΚΕΤ11 λεπτά ago

Εξαιρετικός Χόλμγκρεν στην πρεμιέρα του στους Θάντερ

ΕΛΛΑΔΑ25 λεπτά ago

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Μπάμπη Παπαδημητρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ43 λεπτά ago

«Μάχη» Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή

ΕΛΛΑΔΑ44 λεπτά ago

Πύργος: Σε εξέλιξη η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κορυφή – Στη «μάχη» της κατάσβεσης τα εναέρια μέσα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ50 λεπτά ago

Εκτός προπονήσεων ο Τοράλ – www.ertsports.gr

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Ηγουμενίτσα: Ανήλικος βρέθηκε νεκρός σε καρότσα φορτηγού

OIKONOMIA1 ώρα ago

Ερχεται νέος «Τειρεσίας» για χρέη προς το Δημόσιο

Δημοφιλή