Connect with us

OIKONOMIA

Exxon Mobil: Ολοκληρώνει την αποχώρησή της από τη Ρωσία μέχρι τις 24 Ιουνίου

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Την πλήρη απόσυρσή της από τη Ρωσία μέχρι τις 24 Ιουνίου σχεδιάζει η Exxon Mobil σε συνέχεια απόφασης της πετρελαϊκής να αποχωρήσει από όλες τις δραστηριότητες στη χώρα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η Exxon Mobil δεν ανακοίνωσε ακριβές χρονοδιάγραμμα, πάντως, τον προηγούμενο μήνα απομάκρυνε υπαλλήλους τους αμερικανικής υπηκοότητας από τη Ρωσία.

Οι πρώτες αναχωρήσεις περιελάμβαναν προσωπικό από τις μεγάλες επιχειρήσεις παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στο νησί Σαχαλίνη.

«Όπως ανακοινώσαμε την 1η Μαρτίου, διακόπτουμε τις δραστηριότητές μας και λαμβάνουμε μέτρα για την έξοδο από την επιχείρηση Sakhalin-1», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Exxon, Κέισι Νόρτον. Σύμφωνα με την προηγούμενη σχετική ανακοίνωση, η όλη διαδικασία αναμένεται να της προκαλέσει οικονομική ζημιά που θα φτάσει τα 4 δισ. δολάρια.

Πέρσι εργάστηκαν στην πετρελαϊκή περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι από όλη τη Ρωσία, στα γραφεία στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη, το Αικατερινούπολη και στο  Γιούζνο-Σαχαλίνσκ.

Η Exxon έχει επίσης περιορίσει σημαντικά τις δραστηριότητές της σε χημικά και λιπαντικά στη Ρωσία και περιόρισε τις πωλήσεις στις υπάρχουσες μόνο συμβάσεις και σε βασικά προϊόντα απαραίτητα για τη συντήρηση τροφίμων, τη γεωργία και την υγιεινή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, ο οποίος πρόσθεσε ότι συμμορφώνεται με τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Ρωσία: Μετά από 15 χρόνια τα Starbucks αποχωρούν – Κλείνουν 130 καταστήματα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Άλλη μια γνωστή εταιρεία αποφασίζει να αποχωρήσει από τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με την Starbucks να ανακοινώνει σήμερα Δευτέρα ότι προχωράει στο κλείσιμο 130 καταστημάτων της στη χώρα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η δραστηριοποίηση της αμερικάνικης εταιρείας στη ρωσική αγορά συνεισφέρει λιγότερο από το 1% του ετήσιου τζίρου της.

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους

Αναφορικά με τους 2.000 εργαζομένους της Starbucks στη Ρωσία, η εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να τους πληρώνει για έξι ακόμη μήνες και πως θα τους βοηθήσει να βρουν άλλες ευκαιρίες απασχόλησης. Αξίζει να σημειωθεί πως τα καταστήματα της Starbucks λειτουργούσαν στη χώρα με συμφωνίες αδειοδότησης, που σημαίνει πως τα διαχειρίζονταν τοπικοί επιχειρηματικοί φορείς.

Αν και η εταιρεία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι θα αποχωρήσει από τη χώρα, η διαδικασία για τη λύση τέτοιων συμφωνιών αδειοδότησης απαιτεί χρόνο. Ήδη όμως από τις 8 Μαρτίου, έχουν κλείσει τα καταστήματά της στη Ρωσία και δεν αποστέλλονται προϊόντα της εκεί, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του CNBC.

Στα τελευταία αποτελέσματα τριμήνου, η εταιρεία δεν προέβη σε προβλέψεις για τον αντίκτυπο της αποχώρησής της από την ρωσική αγορά. Αυτό, όμως, σίγουρα είναι πολύ μικρότερος από το χτύπημα που δέχθηκε η McDonald’s, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε πως φεύγει από τη Ρωσία μετά από τριάντα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην CEO της Starbucks υποσχέθηκε να δωρίσει το ποσό που προέκυψε από τα δικαιώματα εκμετάλλευσης από τη δραστηριότητά της στη Ρωσία για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Τρία νέα έργα ΣΔΙΤ 300 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τρία νέα έργα ΣΔΙΤ συνολικού κόστους επένδυσης 300 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πρόκειται για τα εξής έργα:

α. «Λειτουργία και συντήρηση του Δικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης με ΣΔΙΤ». Το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, με αναθέτουσα αρχή την Αττικό Μετρό Α.Ε., αναμένεται να περιορίσει σημαντικά τις κυκλοφοριακές δυσκολίες και να αναβαθμίσει τις υποδομές των δημόσιων μεταφορών της πόλης μειώνοντας τα επίπεδα ρύπων. Επίσης, θα ενισχύσει την τοπική οικονομία, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

β. «Αξιοποίηση και Ανάπτυξη του πρώην Εργοστασίου Χαρτοποιίας Λαδόπουλου (Ε.Γ.Λ). με ΣΔΙΤ». Το έργο αξιοποίησης του πρώην Εργοστασίου Χαρτοποιίας Λαδόπουλου με αναθέτουσα αρχή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προβλέπει την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, βιώσιμου και τεχνολογικά προηγμένου κτιριακού συγκροτήματος, που θα ενσωματώνει το ιστορικό παρελθόν της περιοχής και θα συνδέει την παραλία με τον αστικό ιστό. Με το εν λόγω έργο, εξοικονομούνται ενεργειακοί πόροι, εξυπηρετούνται κοινωφελείς ανάγκες από τη δημιουργία Μουσείου, Μουσικού Σχολείου, βρεφονηπιακού σταθμού κ.λ.π., ενώ αξιοποιείται πλήρως το υφιστάμενο κτιριακό δυναμικό με τουριστικές εγκαταστάσεις, χώρους εστίασης, εκθεσιακό χώρο κ.λ.π. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

γ. «Ανέγερση και Λειτουργία του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών με ΣΔΙΤ». Το έργο αφορά στη χρηματοδότηση, μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των κτιρίων που θα στεγάσουν το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Αθηνών με αναθέτουσα αρχή το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Στόχος είναι η δημιουργία λειτουργικών κτιρίων, η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αξιοποίηση κοινοτικών πόρων

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Η έγκριση τριών νέων έργων ΣΔΙΤ συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατομμυρίων ευρώ επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει κοινοτικούς πόρους για την υλοποίηση έργων με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού φορέα. Τα έργα αυτά δίνουν ώθηση για την ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας προς όφελος όλης της κοινωνίας. Παρά τις αντίξοες συνθήκες συνεχίζουμε δυναμικά».

Ο πρόεδρος της ΔΕΣΔΙΤ, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε σχετικά:

«Οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης και στρατηγικό πυλώνα της κυβερνητικής πολιτικής. Τα έργα που εγκρίναμε σήμερα, ως Διυπουργική Επιτροπή, ενισχύουν σημαντικά τις τοπικές κοινωνίες όχι μόνο μέσω της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, αλλά και μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας κατά την κατασκευή, αλλά και κατά τη λειτουργία των σημαντικών αυτών έργων. Τα έργα ΣΔΙΤ συμβάλλουν σημαντικά στον εκσυγχρονισμό όλων των Περιφερειών της Ελλάδας με ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που κοιτάζει στο μέλλον».

Ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Ορέστης Καβαλάκης δήλωσε: «Σήμερα εγκρίθηκαν τρία νέα έργα ΣΔΙΤ: η αξιοποίηση και ανάπτυξη του Εργοστασίου Λαδόπουλου Ε.Γ.Λ., η ανέγερση και λειτουργία του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών και η λειτουργία και συντήρηση του Μετρό Θεσσαλονίκης. Το χαρτοφυλάκιο των ΣΔΙΤ εμπλουτίζεται με νέα έργα, απαραίτητα και πολύ χρήσιμα για τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες

Η επιτροπή

Στη Διυπουργική Επιτροπή συμμετείχαν ο υπουργός  Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, o υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου ‘Ακης Σκέρτσος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης.

Παρόντες στην τηλεδιάσκεψη ήταν επίσης, ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Ορέστης Καβαλάκης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
VIDEO20 δευτερόλεπτα ago

Σκιάθος: Νεκρός 65χρονος στο Skiathos Trail Run

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 λεπτό ago

Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας για την προστασία και ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων στην Αλβανία

ΕΛΛΑΔΑ2 λεπτά ago

Αισχροκέρδια στα νησιά: Στα 23 ευρώ ο γύρος και πάνω από 5 ευρώ ένα σουβλάκι στη Μύκονο

OIKONOMIA9 λεπτά ago

Ρωσία: Μετά από 15 χρόνια τα Starbucks αποχωρούν – Κλείνουν 130 καταστήματα

ΚΟΣΜΟΣ11 λεπτά ago

Τουρκία: «Επί της αρχής αντίρρηση» για την ένταξη Φινλανδίας – Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν υπάρχει, λέει ο πρέσβης στη Γαλλία

ΘΕΣΣΑΛΙΑ12 λεπτά ago

Κατασκευάζεται το νέο αθλητικό κέντρο στο συγκρότημα Γαιόπολις στη Λάρισα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

VIDEO20 λεπτά ago

Σκιάθος: 30 χρόνια Time Out

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 λεπτά ago

ΠΑΣΟΚ: Live η καταμέτρηση για τη νέα Κεντρική Επιτροπή – Οι πρωτιές και οι συσχετισμοί

ΕΛΛΑΔΑ22 λεπτά ago

«Μυστήριο» με ψεύτικους γάμους στην Καλαμαριά – Τι λέει το θύμα

OIKONOMIA29 λεπτά ago

Τρία νέα έργα ΣΔΙΤ 300 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή

ληστεία
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

47χρονος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Στο πένθος η 111 Πτέρυγα Μάχης: Έφυγε 47χρονος μοίραρχος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε σε ηλικία 106 ετών ο Δημήτρης Κάλμπαρης από Βόλο- Ο τελευταίος επιζών ήρωας του έπους του ‘40

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο για τον δικηγόρο της οικογένειας της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

Δημοφιλή