Ο διευθυντής Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», Θοδωρής Τσιμπίδης, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για τις επιλογές που ακολουθήθηκαν για την περίθαλψη της μικρής φάλαινας, ενώ απάντησε γιατί δεν η οργάνωσή του δεν παρενέβη νωρίτερα

Για σοβαρά λάθη στην περίθαλψη της μικρής φάλαινας που οδήγησαν στον θάνατό της έκανε λόγο ο διευθυντής Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», Θοδωρής Τσιμπίδης. Όπως είπε δεν ήταν δεδομένο ότι η κατάληξη του «Σωτήρη» θα ήταν αυτή, και δεν ήταν μάταιο να γίνουν προσπάθειες να σωθεί. Ο ίδιος έκανε λόγο για γαϊτανάκι λαθών.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Πιθανότατα και το ινστιτούτο μας να έπρεπε να στήσει κάποιο show στον βωμό της δημοσιότητας, να γράψουμε κάποιο ποίημα και εμείς. Το υπουργεί0 περιβάλλοντος όρισε αυτά τα άτομα και αυτό γίνεται πολλά χρόνια. Στην περίπτωση του κήτους, δεν μας κάλεσε κανείς. Δεν μπορώ να φύγω από το Αιγαίο με μία ομάδα ανθρώπων χωρίς κάποια επίσημη πρόσκληση», ανέφερε.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν έπρεπε να υπάρχει τόσος κόσμος

«Αυτά που εκτυλίχθηκαν δεν έχουν σχέση με την διάσωση του ζώου. Αρχικά ένα άρρωστο ζώο όπως και όλα τα θηλαστικά όταν κινδυνεύουν αναζητά τις ακτές και χρίζει βοήθειας. Είναι ένα ζώο που δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με ανθρώπους, δεν έχει ακούσει ανθρώπινη φωνή, ζει σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Σε αυτή την περίπτωση, απομονώνεις το ζώο σε μία απομακρυσμένη ακτή, και δεν παράγεις θόρυβο και οχλαγωγία. Οι άνθρωποι που προσεγγίζουν αυτό το ζώο, πρέπει να είναι εξειδικευμένοι για την ασφάλειά τους», συμπλήρωσε

«Δεν μπορούν να πάνε άσχετοι άνθρωποι και να προσεγγίσουν το ζώο, δεν μπορεί ένας άνθρωπος 50 κιλά να πλησιάσει ένα ζώο 2,5 τόνων. Φυσικά οι πολίτες λειτούργησαν αυθόρμητα από πρόθεση να βοηθήσουν. Ωστόσο, πρέπει να υπάρχουν εξειδικευμένοι κτηνίατροι, δεν μπορεί να πάει ένας άνθρωπος που κάνει ενέσεις σε σκυλάκια ή άλλα ζώα, να περιθάλψει ένα κήτος 2,5 τόνων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιμπίδης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Κόμβος κλινικών ερευνών η Ευρώπη με τον νέο κανονισμό