Connect with us
famellos2 620x350.jpg famellos2 620x350.jpg

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Published

on

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χριστόδουλο Τοψίδη πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος το πρωί της Τρίτης 4 Φεβρουαρίου.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Φάμελλος τόνισε πως «υπάρχει μεγάλη δημογραφική μείωση, την οποία εντοπίσαμε μαζί, υπάρχει αυξημένη φτώχεια και ανεργία στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη».

Παράλληλα ανέφερε πως «οι νέοι και οι νέες δεν μένουν στην περιοχή και εμείς πιστεύουμε ότι μια ευρωπαϊκή πολιτεία πρέπει πρώτα απ’όλα να κρατάει τα παιδιά της εδώ».

Όσα δήλωσε στα ΜΜΕ ο Σωκράτης Φάμελλος:

«Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επέλεξε να κάνει μια μεγάλη επίσκεψη στη Θράκη και στη συνέχεια στην Ανατολική Μακεδονία, για να αναδείξει το ακραίο πρόβλημα της εγκατάλειψης της περιοχής από την κυβερνητική πολιτική, αλλά και της μείωσης των αναπτυξιακών ρυθμών και των κοινωνικών λειτουργιών που είναι απαραίτητες για την ακριτική μας περιφέρεια.

Ήρθαμε να προσθέσουμε δυνάμεις, μαζί βέβαια με τη φωνή μας από την Κομοτηνή, ότι απαιτείται ειδική αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική για την ακριτική περιοχή της χώρας μας.

Advertisement

Υπάρχει μεγάλη δημογραφική μείωση, την οποία εντοπίσαμε μαζί, υπάρχει αυξημένη φτώχεια και ανεργία στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Παρ’ όλες τις καλές προσπάθειες που η Περιφέρεια και οι δήμαρχοι μας παρουσίασαν ότι γίνονται στα όρια των δυνατοτήτων που τους δίνει το θεσμικό πλαίσιο, απαιτείται να προσθέσουμε δυνάμεις.

Χρειάζονται περισσότεροι πόροι, πέρα από την διαχείριση του τοπικού ΕΣΠΑ, του ΠΕΠ δηλαδή, και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που έχουν στη διάθεσή τους. Χρειάζεται αναπτυξιακή πολιτική που θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, γιατί δυστυχώς έχουμε αρνητικό ισοζύγιο θανάτων – γεννήσεων, αλλά και μεγάλο πρόβλημα μετανάστευσης, και εσωτερικής και προς τα έξω.

Οι νέοι και οι νέες δεν μένουν στην περιοχή και εμείς πιστεύουμε ότι μια ευρωπαϊκή πολιτεία πρέπει πρώτα απ’όλα να κρατάει τα παιδιά της εδώ.

Και βέβαια να κάνουμε και κάτι για να έρθει τρένο, αφού τα τελευταία πέντε χρόνια με την κυβέρνηση Μητσοτάκη το τρένο δεν έρχεται στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη. Αυτό είναι ενδεικτικό του πόσο… αγαπάει τελικά τους ακρίτες η κυβέρνηση».

Από τη μεριά του, ο περιφερειάρχης έκανε λόγο για μια «επίσκεψη ουσιαστικής επικοινωνίας» και για έναν «γόνιμο διάλογο».

Advertisement

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση

Ποιοι συμμετείχαν στη συνάντηση

Στη συνάντηση συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς, ο δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης, ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Απόστολος Ιωάννου και ο διευθυντής του γραφείου περιφερειάρχη Βασίλης Μαυρίδης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συμμετείχαν επίσης ο εκπρόσωπος τύπου και βουλευτής Αν. Αττικής Γιώργος Καραμέρος, ο βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, το μέλος της γραμματείας του Οργανωτικού Κώστας Μορφίδης, το μέλος της ΚΕ και πρώην βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου, ο πρώην βουλευτής Μουσταφά Μουσταφά και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης Κωνσταντίνος Μάρκου, Χουσαμετίν Μεμέτ, Δημήτρης Ζάχος και Θεόφιλος Πολουτίδης.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο