Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Οφείλουμε στο συνέδριο και τις ευρωεκλογές να καταθέσουμε πειστική πρόταση

4026269.jpg

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οφείλει να καταθέσει στο συνέδριό του μία νέα πολιτική πρόταση, μίας νέας κοινωνικής συμφωνίας, που δεν θα περιορίζεται στην άσκηση αντιπολίτευσης αλλά θα δίνει και πρόταση προοδευτικής κυβερνητικής διεξόδου», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος.

Μίλησε για την ανάγκη μίας πειστικής πρότασης «για την καθημερινότητα και το εισόδημα των πολιτών, για τις βασικές τους ανάγκες, δηλαδή την πρόσβαση σε υγεία, παιδεία και δημόσια αγαθά, όσο και για την πρόοδο, την ασφάλεια και την ευημερία στον τόπο μας, απέναντι σε μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις αλλά και την κλιματική κρίση που μεγεθύνεται», ενώ προσέθεσε ότι «φυσικά, θα περιλαμβάνει και την υπεράσπιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη χώρα μας, που δέχονται επίθεση από τον κ. Μητσοτάκη».

«Έχουμε πληθωρισμό της απληστίας»

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τα φαινόμενα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι Έλληνες καταναλωτές, κάνοντας λόγο για «πληθωρισμό απληστίας στη χώρα μας, που καλπάζει και μεταφράζεται σε υπερκέρδη αισχροκέρδειας για λίγους».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ιστότοπο libre.gr, «από το 2021 η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κάποιο ουσιαστικό μέτρο για τη μείωση τιμών. Αντίθετα, με τα διάφορα τύπου pass επέλεξε να επιδοτήσει την ακρίβεια, αφήνοντας ταυτόχρονα την αγορά χωρίς τον παραμικρό έλεγχο, με πολλές στρεβλώσεις και χειραγώγηση τιμών προς τα πάνω».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έθεσε, ενόψει της διεξαγωγής του συνεδρίου και των ευρωεκλογών, τις πολιτικές προτεραιότητες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μία πολιτική κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών και με σύγχρονη μεταρρυθμιστική ταυτότητα. Για μία ισχυρή, δημοκρατική, σύγχρονη και ανθρώπινη πολιτεία, που δεν αφήνει κανένα και καμία μόνο/μόνη και εγγυάται την ευημερία και την ποιότητα ζωής για όλους/όλες, με σχέδιο για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας και της κοινωνίας», σημείωσε.

«Μα κάτι ζωντανούς μας κρατά» – Με στίχους του αδελφού του Μανώλη, ο Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε την κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε μια μεγάλη αλλαγή στην πολιτική μας πρόταση»

Κληθείς να αξιολογήσει κατά πόσον ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κατανοήσει την ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά και να εκφέρει γνώμη για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι ο κ. Κασσελάκης εκλέχθηκε πρόεδρος με βάση το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., «σε μία δημοκρατική διαδικασία που συμμετείχαν 150.000 μέλη, με πάνω από 40.000 νέες εγγραφές».

«Όπως ο ίδιος δήλωσε τότε, η κατάσταση στην ‘ελληνική πολιτική σκηνή’ τον ώθησε στην υποψηφιότητα, όπως ώθησε και πολλά νέα μέλη να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής προέδρου», προσέθεσε.

Και τόνισε πως το κρίσιμο ζήτημα είναι το «πώς θα αλλάξει και θα ανατραπεί αυτή η ‘ελληνική πολιτική σκηνή’. Πώς δηλαδή θα ανατραπεί ένα καθεστώς αδικίας, αδιαφάνειας και ανισοτήτων. Πώς θα πάμε στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης στο εισόδημα των πολιτών και στη δημοκρατία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μετά τη διπλή ήττα στις εκλογές και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, προχωρά σε μία μεγάλη αλλαγή, που δεν αφορά μόνο το πρόσωπο του προέδρου αλλά την πολιτική μας πρόταση και τη λειτουργία του κόμματος. Αυτός ο στόχος γεννά μεγάλες ευθύνες και στο νέο πρόεδρο, αλλά και σε όλους μας, απέναντι στη κοινωνία» υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Σημείωσε δε, πως επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι «οι πολίτες να είναι ενεργοί – ως στάση ζωής – και στις εκλογές να επιλέγουν με το κριτήριο του κοινωνικού οφέλους, της προόδου, της δικαιοσύνης και της συλλογικής ευημερίας».

Ερωτηθείς για τις ευρωκλογές και το ψηφοδέλτιο του κόμματος, ο κ. Φάμελλος δήλωσε πως «οι υποψήφιοί μας θα προκύψουν από εσωκομματικές διαδικασίες, διαφανείς και δημοκρατικές, προφανώς ανοιχτές σε νέα πρόσωπα. Θα περιλαμβάνουν επίσης και τους δύο εξαιρετικούς και εργατικούς ευρωβουλευτές μας, Έλενα Κουντουρά και Κώστα Αρβανίτη».

«Μα κάτι ζωντανούς μας κρατά»

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως σχολίασε, μετά από σχετική ερώτηση, εάν οι στοίχοι στο τραγούδι «η ευτυχία είναι αυτό…» του αδελφού του, Μανώλη Φάμελλου, ταιριάζουν σε αυτό που ζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ξαφνικά είμαστε μόνοι σε μια άγνωστη ερημιά, μια φωτεινή επιγραφή, εδώ χάθηκε κάποτε του μύθου η κλωστή…».

«Απαντά ο Μανώλης στην επόμενη στροφή του ίδιου τραγουδιού ‘Μα κάτι ζωντανούς μας κρατά, κι είναι μόνο ένα βήμα πιο πέρα, που ο αέρας της πόλης αλλάζει ξανά, και τα χιόνια λιώνουν, γιορτάζει η μέρα’. Εξάλλου και ο τίτλος του τραγουδιού είναι ότι ‘ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να ‘ρθει’», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος.

Περισσότερα Εδω

Comments
Advertisement
Anassa
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement Ontopoulos
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή