Connect with us
famellos stournaras 620x350.jpg famellos stournaras 620x350.jpg

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος σε Στουρνάρα: Παράλογο τα κέρδη των τραπεζών να είναι 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο

Published

on

«Είναι παράλογο τα κέρδη των τραπεζών να είναι 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο – Αυτά τα χρήματα λείπουν από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συνεργασία, Σωκράτης Φάμελλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

«Θέλουμε να έχουμε έναν εύρωστο τραπεζικό τομέα, αλλά διαπιστώνουμε ότι από ελλείμματα που υπάρχουν στη λειτουργία των τραπεζών, το «μάρμαρο» το πληρώνουν πάντα οι πολίτες, είτε ως καταναλωτές, είτε ως επιχειρήσεις, πολλές φορές με ανακεφαλαιοποίηση και με εγγυήσεις που έχει βάλει η ελληνική πολιτεία», πρόσθεσε.

Τα «παράλογα» κέρδη των τραπεζών  επεσήμανε ο Σωκράτης Φάμελλος στον Γιάννη Στουρνάρα

Ο Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι η κερδοφορία των τραπεζών αυξάνεται συνεχώς και ήδη, με βάση τα αποτελέσματα του 9μήνου του 2024, έχουμε μια αύξηση πάνω από 20% σε σχέση με το 2023. «Χρειάζονται παρεμβάσεις, που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προετοιμάζει και γι’ αυτό παίρνουμε τις προτάσεις των αρμόδιων φορέων. Για να ετοιμάσουμε μια εμπεριστατωμένη και αξιόπιστη πρόταση» τόνισε.

«H κυβέρνηση δεν έχει προνοήσει να παρέμβει»

Και συνέχισε, λέγοντας: «Εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση δεν έχει προνοήσει να παρέμβει ώστε να υπάρχει καλύτερος ανταγωνισμός, ώστε να ωφελούνται και οι τράπεζες και η οικονομία και η κοινωνία. Η πρότασή μας θα είναι προς όφελος και της οικονομίας και της κοινωνίας».

Advertisement

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει χρεωθεί από την Πολιτική Γραμματεία τον τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, Γιάννης Ραγκούσης, ο τομεάρχης Οικονομικών και Ανάπτυξης της ΚΟ, Χάρης Μαμουλάκης και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Βαγγέλης Πιλάλης.

Εκ μέρους της Τράπεζας, εκτός του διοικητή της, συμμετείχαν η υποδιοικήτρια, Χριστίνα Παπακωνταντίνου, ο γενικός διευθυντής Προληπτικής Εποπτείας & Εξυγίανσης, Γιάννης Τσικριπής, η γενική διευθύντρια Νομισματικής Πολιτικής & Χρηματαγορών, Ιουλία Γρηγοράτου, η Δ/ντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος, Heather Gibson, ο Δ/ντης Εποπτείας Επαγγελματικής και Ιδιωτικής Ασφάλισης, Σταύρος Κωσταντάς, ο Δ/ντής Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών, Γιώργος Χονδρογιάννης και η Δ/ντρια-Σύμβουλος, Γραφείο Διοικητή, Μαρία Αλμπάνη.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο