

AUTO-MOTO
Fia-Οδηγοί σημειώσατε: 2 – Zougla
Του Π. Χαλάτση
Όλα ξεκίνησαν όταν στο Ράλλυ Σουηδίας ο οδηγός της Hyundai, Adrien Fourmaux, σε μια δήλωση του χρησιμοποίησε τη λέξη «f***». Η FIA χρησιμοποιώντας τις οδηγίες του Παραρτήματος 12.2.1 του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα 2025 , επέβαλε στον Γάλλο πρόστιμο 10.000 ευρώ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Fourmaux είναι ο πρώτος οδηγός φέτος που τιμωρείται επειδή κάποιοι έκριναν ότι ο λόγος του ήταν απρεπής.
Η Παγκόσμια Συμμαχία Οδηγών Ράλλυ (World Rally Drivers Alliance – WoRDA) εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση προς την FIA, εκφράζοντας την αντίθεσή της στα μέτρα. Ζήτησε μάλιστα να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της FIA, Mohammed Ben Sulayem, για να βρουν λύση.
Συνάντηση φυσικά δεν έγινε και σήμερα μετά το shakedown στην Κένυα οι οδηγοί έστειλαν με τη σιωπή τους το δικό τους μήνυμα στη FIA.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
‘Όταν η τηλεοπτική ρεπόρτερ Julian Porter πλησίασε τον Adrien Fourmaux αυτός την χαιρέτησε ευγενικά και έφυγε. Σιωπηλός έμεινε και Takamoto Katsuta.
Ο Thierry Neuville δεν απάντησε στα αγγλικά αλλά στα γαλλικά και όπως καταλαβαίνετε έφερε έστειλε ένα ακόμη πιο ηχηρό μήνυμα στον πρόεδρο της FIA.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Φαντασθείτε τι θα γίνετε αν οι οδηγοί απαντούν στη μητρική τους γλώσσα. Ο Βέλγος πάντως είπε ότι απογοητεύθηκαν από την απόφαση της FIA και για αυτό ομόφωνα αποφάσισαν να μην απαντούν στο τέλος κάθε ειδικής.
Ο Kalle Rovanpera απάντησε στα αγγλικά όχι για την επίδοσή του στο shakedown αλλά για την απόφασή τους να μην λένε τη άποψή τους μετά από κάθε ειδική. Θα επιστρέψουν στο παλιό καθεστώς αν βρουν τη χρυσή τομή και εισακουσθούν από τον Mohammed Ben Sulayem. Οι οδηγοί είπαν ότι για ασήμαντα λεκτικά παραπτώματα δεν είναι δυνατόν να έχουν κυρώσεις και αυστηρά χρηματικά πρόστιμα.
Στη γραμμή Rovanpera ήταν και ο Tanak. Οι οδηγοί έχουν αποφασίσει να μην μιλήσουν ξανα στις κάμερες αν δεν εκφράζονται, κόσμια μεν αλλά ελεύθερα. Εάν η FIA δεν υποχωρήσει και δεν αλλάξει τον κανονισμό τότε μην περιμένετε στην Κένυα να ακούσετε δηλώσεις.
Ενδεχομένως κάποιοι οδηγοί να απαντήσουν αλλά στη μητρική τους γλώσσα που φυσικά κανένας δεν θα καταλαβαίνει τι λένε.
Σχετικά με τον αγώνα που ξεκινάει αύριο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες εδώ

-
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες ago
Ακρωτηριάστηκαν τα δύο δάχτυλα του βιρτουόζου του κλαρίνου Άρη Μουγκοπέτρου μετά τον τραυματισμό του από κροτίδα
-
LIFESTYLE12 ώρες ago
Πώς να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας
-
LIFESTYLE10 ώρες ago
Η πρώτη της έξοδος μετά το χειρουργείο προσθίου χιαστού
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες ago
Τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι από κροτίδα ο βιρτουόζος του κλαρίνου, Άρης Μουγκοπέτρος
-
LIFESTYLE17 ώρες ago
«Η ανάσα μου κόπηκε, τα χέρια μου έτρεμαν, με έλουσε κρύος ιδρώτας»
-
LIFESTYLE4 ώρες ago
«Πρώτα “έφυγε” ο πατέρας μου, μετά η μητέρα μου, δύσκολα συναισθήματα που δεν ξεπερνιούνται»
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες ago
Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα – Αυξημένη κίνηση και χαμηλές ταχύτητες στις Εθνικές Οδούς
-
LIFESTYLE14 ώρες ago
«Θέλω το παιδί μου να έχει και πατέρα»