ΚΟΣΜΟΣ
Φιλιππίνες: Κατασχέθηκαν γιγάντιες αχιβάδες αξίας σχεδόν 25 εκατ. δολαρίων


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Περισσότερους από 150 τόνους γιγαντιαίων αχιβάδων που είχαν συλλεχθεί παράνομα, κατάσχεσαν οι αρχές των Φιλιππίνων την προηγούμενη Παρασκευή, 16 Απριλίου, αξίας σχεδόν 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στο πλαίσιο μιας κοινής επιχείρησης, η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων βρήκε τις γιγάντιες αχιβάδες, γνωστές ως «τακλόμπο», στις ακτές του νησιού Sitio Green, στη δυτική επαρχία Παλαουάν, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση παράνομων γιγαντιαίων αχιβάδων στην περιοχή, δήλωσε ο διοικητής της ακτοφυλακής, Τζενίτο Μπασίλιο. Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις υπόπτους για παραβίαση του νόμου της χώρας για τη Διατήρηση και Προστασία των Πόρων Άγριας Ζωής. Το άρθρο 27 του νόμου αναφέρει ότι απαγορεύεται η σκόπιμη εκμετάλλευση της άγριας ζωής και των οικότοπών τους για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου άγριων ζώων ή για σκοπούς συλλογής. Η θανάτωση απειλούμενων ειδών τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο ετών ή πρόστιμο 410 δολαρίων.
Το Συμβούλιο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη (PCSD) της Παλαουάν το οποίο επίσης συμμετείχε στην επιχείρηση μαζί με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας, ανακοίνωσε ότι ανέκρινε ένα μέλος της ομάδας που έκλεψε τις αχιβάδες, την Ροσαλί Τεκίλο.
«Μάθαμε από τη συζήτησή μας με την Τεκίλο, ότι αυτή και η ομάδα της ασχολούνται με τη συλλογή και κατοχή γιγαντιαίων αχιβάδων για εμπορικούς σκοπούς χωρίς καμία νομική άδεια», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το συμβούλιο.
Η Τεκίλο ισχυρίστηκε ότι είχε άδεια από το γραφείο του Προέδρου των Φιλιππίνων και το Γραφείο Αλιείας και Υδρόβιων Πόρων (BFAR) για τη συλλογή των αχιβάδων, ωστόσο δεν είχε έγγραφα για να το αποδείξει.
Μέχρι στιγμής το γραφείο του Προέδρου Rodrigo Duterte, το BFAR και το PCSD δεν έχουν σχολιάσει την ανακοίνωση.
«Μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων» διέδωσε την ψευδή φήμη ότι το PCSD και το BFAR επέτρεπαν τη συλλογή αχιβάδων, είχε δηλώσει το PCSD στις 13 Απριλίου.
Η Τεκίλο ισχυρίστηκε επίσης ότι η ομάδα είχε «άδεια κυνηγιού θησαυρού», η οποία όμως δεν καλύπτει τις συγκεκριμένες αχιβάδες, σύμφωνα με το PCSD. Τα μαλάκια αυτά μπορούν να συλλεχθούν μόνο για ταξινομικούς σκοπούς και όχι για εμπόριο, πρόσθεσε.
Ο Τεοντόρο Χοσέ Μάττα, εκτελεστικός διευθυντής του PCSD, δήλωσε το προηγούμενο Σάββατο ότι ο οργανισμός, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση του νόμου για την άγρια ζωή στο Παλαουάν, «θα συνεχίσει να δεσμεύεται για την καταστολή του παράνομου εμπορίου άγριων ζώων».
Σε ξεχωριστή δήλωση που επίσης δημοσιεύθηκε το προηγούμενο Σάββατο, το PCSD κάλεσε τους ντόπιους ψαράδες και τους πολίτες να απέχουν από τη συλλογή και την εμπορική εμπορία των αχιβάδων και άλλων απειλούμενων άγριων ζώων.
Αυτή η κατάσχεση είναι μια από τις πολλές που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα με την ακτοφυλακή των Φιλιππίνων και άλλες ομάδες, το PCSD κατάσχεσε 324 τεμάχια τεράστιων οστράκων αξίας 160 εκατομμυρίων δολαρίων στο νησί Johnson στις 3 Μαρτίου.
Οι γιγάντιες αχιβάδες βοηθούν στη διατήρηση της θαλάσσιας άγριας φύσης προστατεύοντας ορισμένα ζώα και σταματώντας την υπερβολική ανάπτυξη των φυκιών.
ΠΗΓΗ: CNN

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
ΗΠΑ: Στο φως συγκλονιστικό βίντεο από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου σε αεροπλανοφόρο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ένα συγκλονιστικό βίντεο, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες, καταγράφει τη στιγμή της συντριβής ενός αμερικανικού στρατιωτικού ελικοπτέρου πάνω σε ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το τραγικό συμβάν που προκάλεσε τον θάνατο τριών πεζοναυτών, έλαβε χώρα στις 5 Αυγούστου του 2017, όταν το αεροπλανοφόρο USS Green Bay βρισκόταν στην ακτή του Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, στα επίμαχα πλάνα, φαίνεται το αεροσκάφος MV-22 Osprey να επιχειρεί προσνήωση πάνω στο αποβατικό πλοίο USS Green Bay και τελικά να συντρίβεται λόγω τεχνικών προβλημάτων.
Δείτε το βίντεο:
Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που το τμήμα του αριστερού κινητήρα του αεροσκάφους χτυπά πάνω στο κατάστρωμα, και οι έντρομοι ναύτες τρέχουν μακριά για να γλιτώσουν.
Λίγες στιγμές αργότερα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το αεροσκάφος Bell-Boeing – που μετέφερε 25 πεζοναύτες της Μοίρας 265 Marine Medium Tiltrotor – έκανε βουτιά 10 μέτρων και έπεσε στη θάλασσα. Η τρύπα που άνοιξε στο πιλοτήριο από την πρόσκρουση είχε ως αποτέλεσμα το αεροσκάφος να πλημμυρίσει γρήγορα με νερό και να βουλιάξει.
CONTENT WARNING: Harrowing never-before-seen footage has emerged from the fatal crash of a US Marine Corps MV-22 Osprey at USS Green Bay, Rockhampton in 2017.
The American military aircraft had been attempting to land on the crowded deck of an amphibious transport dock. #9News pic.twitter.com/CfeTDDlzhi
— 9News Queensland (@9NewsQueensland) July 4, 2022
Νεκροί τρεις πεζοναύτες
Το γεγονός ότι η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε αμέσως είχε ως αποτέλεσμα να γλιτώσουν οι 22 από τους πεζοναύτες που επέβαιναν στο MV-22 Osprey. Οι σοροί των τριών άλλων πεζοναυτών ανασύρθηκαν μετά από έρευνα που κράτησε περίπου 12 ώρες.
Επρόκειτο για τον 26χρονο Benjamin Cross, τον 21χρονο Nathaniel Ordway, και τον 19χρονο Ruben Velasco, οι οποίοι δεν κατάφεραν να διαφύγουν από το πιλοτήριο καθώς αυτό γέμιζε με νερό.
Ο υποσμηναγός Cross, ήταν ένας από τους πιλότους του αεροσκάφους της ώρα της συντριβής. Σε έρευνα που ακολούθησε αποδείχθηκε ότι, ούτε ο ίδιος ούτε ο συγκυβερνήτης του έφεραν την παραμικρή ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα, που προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα του αεροσκάφους.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Άλπεις: Έξι νεκροί και 20 αγνοούμενοι από την αποκόλληση μεγάλου στρώματος πάγου


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σε 20 ανέρχονται οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, εξαιτίας της χθεσινής αποκόλλησης μεγάλου στρώματος πάγου στις Δολομιτικές ‘Αλπεις.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 9 τραυματίσθηκαν. Δυο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο, ενώ τη ζωή του έχασε και ένα παιδί 9 μόλις ετών.
Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται στην προσπάθεια να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουν να βρεθούν επιζώντες και υπάρχει φόβος ότι στο τέλος ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους τριάντα.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής της Ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο την ώρα αυτή μεταβαίνουν στην τοποθεσία Κανατζέι, όπου έχει στηθεί το κέντρο συντονισμού για την παροχή βοήθειας.
Ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Παροχής΄Αμεσης Βοήθειας στην περιοχή των ‘Αλπεων
Βάλτερ Καϊνέλλι τόνισε τέλος ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας, όπως και οι συνεργάτες του, κινούνται με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο, διότι παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος αποκόλλησης νέων στρωμάτων πάγου και κατολισθήσεων.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
COVER STORY1 ημέρα ago
Στην παραλία Κεχρια Σκιαθου ο Σακης Ρουβάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σοκ στον Βόλο- Σκοτώθηκε 14χρονο κορίτσι -Έπεσε στο μπάνιο του σπιτιού της
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Πέθανε ο 53χρονος Κωνσταντίνος Ντάκης από Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Πέθανε ξαφνικά 49χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
50χρονη από Πτελεό είπε ψέματα και ..αναστάτωσε ολόκληρο χωριό!
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Πέθανε ο έμπορος αυτοκινήτων Γιάννης Μέκκας από τον Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Στα δικαστήρια Βόλου συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε για τρίτη φορά σε δύο εβδομάδες 29χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
50χρονος οδηγός υπό την επήρεια αλκοόλ παρέσυρε με το ΙΧ του 33χρονο διανομέα στην οδό Αναλήψεως