Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Φιντάν: Δεν υπάρχει άλλη χώρα από την Τουρκία που να έχει κάνει περισσότερα για τη Γάζα

Published

on

AP24218600461397.jpg

Κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση για τη Γάζα που πραγματοποιήθηκε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, ο υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα στον κόσμο που να έχει κάνει περισσότερα από ό,τι η Τουρκία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη διακοπή του εμπορίου και το κλείσιμο των τουρκικών λιμανιών και του εναερίου χώρου στο Ισραήλ. Είπε επίσης ότι η Τουρκία αναμένει τη θετική ανταπόκριση της Ιορδανίας για να ξεκινήσει επιχειρήσεις ρίψεις βοήθειας στη Γάζα από αέρος.

«Όσον αφορά τις κυρώσεις, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία άλλη χώρα στον κόσμο που να έχει κάνει περισσότερα από ό,τι η Τουρκία. Έχουμε εφαρμόσει πολυάριθμα διπλωματικά, νομικά και εμπορικά μέτρα. Έχουμε διακόψει εντελώς το εμπόριο με το Ισραήλ. Έχουμε κλείσει τα λιμάνια μας στα ισραηλινά πλοία. Δεν επιτρέπουμε στα τουρκικά πλοία να πηγαίνουν στα ισραηλινά λιμάνια. Δεν υπάρχει άλλη χώρα που να έχει διακόψει εντελώς το εμπόριο με το Ισραήλ. Δεν επιτρέπουμε στα πλοία εμπορευματοκιβωτίων να μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ, να εισέρχονται στα λιμάνια της χώρας μας, ούτε στα αεροσκάφη να εισέρχονται στον εναέριο χώρο μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ο Χάκαν Φιντάν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αποστολή τουρκικής βοήθειας στη Γάζα, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενέκρινε τις ρίψεις από αέρος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. «Τα αεροσκάφη μας είναι έτοιμα. Μόλις η Ιορδανία δώσει την έγκρισή της για το άνοιγμα του εναέριου χώρου, είμαστε έτοιμοι να αναχωρήσουμε» διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, «η σφαγή που διαπράττεται στη Γάζα έχει ήδη καταγραφεί ως μία από τις πιο μελανές σελίδες στην Ιστορία της ανθρωπότητας». Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η μεγαλύτερη αντίσταση ξεκινά τώρα. Ίσως αυτό το αίμα να μην σταματήσει αμέσως. Ωστόσο, είμαστε σίγουροι ότι αυτή η ευλογημένη αντίσταση θα αλλάξει τον ρου της Ιστορίας, θα γίνει σύμβολο των καταπιεσμένων και θα κλονίσει τα θεμέλια ενός σάπιου συστήματος».

Ο ίδιος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι συνιστά κίνδυνο για ολόκληρη την περιοχή, κάνοντας αναφορά εκτός από τη Γάζα, στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Λίβανο, την Υεμένη, το Ιράν και τη Συρία.

Advertisement

Ειδικότερα για τη Συρία είπε ότι «το Ισραήλ, βάλλοντας σε ευαίσθητα σημεία στη Συρία, έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμεί μια σταθερή, ισχυρή, εθνικά ενωμένη και ενιαία Συρία. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ οι αρχαίες και πολύτιμες κοινότητες της Συρίας να αποτελέσουν αντικείμενο εκμετάλλευσης στρεβλών στόχων».

Ανταπόκριση από Κωνσταντινούπολη: Γιάννης Μανδαλίδης

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο