Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΦΟΙΒΟΣ :ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Οι υπογράφοντες Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ), οι οποίοι εκπροσωπούμε το σύνολο των δημιουργών, ερμηνευτών-εκτελεστών, παραγωγών και εκδοτών εντύπων & ΜΜΕ του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού, εκφράζουμε την έκπληξη, την αγανάκτηση και κυρίως την απογοήτευσή μας για το περιεχόμενο του Δελτίου Τύπου του ΣΕΠΕ με ημερομηνία 22.11.22, το οποίο συνυπογράφουν και άλλοι φορείς.
Λυπούμεθα διότι φορείς, που έχουν σημαντικό θεσμικό ρόλο και ευθύνη έναντι της Ελληνικής κοινωνίας, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και βάλλουν ευθέως κατά των Οργανισμών μας και κατ’ επέκταση κατά των Ελλήνων δικαιούχων πνευματικής ιδιοκτησίας, κατά του πυρήνα δηλαδή της Ελληνικής Πολιτιστικής Δημιουργίας.
Μας προξενεί δε ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι, ο ΣΕΠΕ και οι λοιποί φορείς, με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, φθάνουν στο σημείο, εντελώς παραπλανητικά και για δημιουργία εντυπώσεων, να «βαφτίζουν» «ψηφιακό χαράτσι» την υποχρέωση των μελών του ΣΕΠΕ για καταβολή εύλογης αμοιβής, που καταβάλλεται στη συντριπτική πλειοψηφία των κρατών-μελών της ΕΕ, με βάση αντίστοιχη νομοθεσία της.
Ο ΣΕΠΕ, διαχρονικά, επιδιώκει τη μείωση στο ελάχιστο της εύλογης αμοιβής, δηλαδή της δίκαιης και νόμιμης αποζημίωσης των δεκάδων χιλιάδων δημιουργών, ερμηνευτών- εκτελεστών, παραγωγών και εκδοτών εντύπων & ΜΜΕ για την ελεύθερη ιδιωτική αναπαραγωγή των έργων τους. Προφανώς, στόχος του είναι να μεγιστοποιήσει τα κέρδη των μελών του, κέρδη που ήδη είναι υπέρογκα μετά και την αύξηση των πωλήσεων λόγω της αυξημένης ζήτησης που δημιούργησε η υγειονομική κρίση καθώς επίσης τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης.
Αυτήν τη φορά, παρουσιάζοντας αναληθή και ανακριβή πράγματα ως αληθή, ο ΣΕΠΕ επιχείρησε να παρασύρει προς αυτήν την κατεύθυνση την Κυβέρνηση προτείνοντάς της μια διάταξη, η οποία δήθεν θα διευκρίνιζε τις υποχρεώσεις λογοδοσίας των μελών του που οφείλουν να καταβάλλουν την εύλογη αμοιβή, ενώ η πρακτική συνέπειά της θα ήταν η, με έμμεσο τρόπο, μείωση της εύλογης αμοιβής κατά τουλάχιστον 60% σε βάρος των δικαιούχων πνευματικής ιδιοκτησίας.
Παράλληλα, εκτιμούμε ότι το προαναφερόμενο Δελτίο Τύπου παρέσυρε και συνυπογράφοντες όπως τις Ενώσεις Καταναλωτών, μεταφέροντας στα μέλη ορισμένων εξ αυτών την εσφαλμένη εντύπωση ότι από την αποδοχή της πρότασης του ΣΕΠΕ θα προέκυπταν οφέλη για τους καταναλωτές. Το αντίθετο ισχύει, κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες της αγοράς, οι καταναλωτές – ιδιώτες θα πλήρωναν την ίδια τιμή, οι δε
καταναλωτές – επιχειρήσεις θα υποχρεούντο να καταβάλουν πολλαπλάσιο κόστος αδειοδότησης.
Δεν είναι τυχαίο ότι η πρόσφατη πρόταση του ΣΕΠΕ συνιστά προτροπή ευθείας παρέμβασης της Κυβέρνησης σε εκκρεμή δίκη μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας μέλους του, που πρόσφατα υποχρεώθηκε να δηλώσει το σύνολο των εισαγωγών της και όχι μόνο το 35% αυτών, όπως έπραττε συστηματικά. Τέτοιες πρακτικές, όμως, είναι αντίθετες στις αρχές της διαφάνειας και της ορθής νομοθέτησης και σε διεθνείς συμβάσεις.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Μενδώνη, όταν αντιλήφθηκε τις συνέπειες της προτεινόμενης διάταξης, προς τιμήν της, την απέσυρε αμέσως, δηλώνοντας ότι δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η μείωση της εύλογης αμοιβής των δικαιούχων πνευματικής ιδιοκτησίας.
Το σύνολο της εύλογης αμοιβής που εισπράττεται στην Ελλάδα αντιστοιχεί σε ποσό κατά πολύ χαμηλότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου, και αντιστοιχεί σε ελάχιστη αμοιβή για κάθε έναν από τους δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους. Εάν ο ΣΕΠΕ την υπολογίζει, κατά δήλωσή του, σε 70 εκ. ευρώ, τότε αυτό σημαίνει ότι τα μέλη του αποκρύπτουν και δεν αποδίδουν στους δικαιούχους πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ!
Ο ισχυρισμός που εμπεριέχεται στο προαναφερόμενο Δελτίο Τύπου του ΣΕΠΕ και των λοιπών φορέων που το συνυπογράφουν ότι δήθεν με την εύλογη αμοιβή επιβαρύνονται οι καταναλωτές και εμποδίζεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας είναι παντελώς αβάσιμος, αφού σχετικές μελέτες αποδεικνύουν ότι η εύλογη αμοιβή δεν επηρεάζει την τελική τιμή των προϊόντων τεχνολογίας και η πρόβλεψη για καταβολή εύλογης αμοιβής/δίκαιης αποζημίωσης εμπεριέχεται σε νομοθέτημα της ΕΕ που αφορά στη κοινωνία της πληροφορίας.
Επιπλέον, αυτό που προσδίδει αξία στα ηλεκτρονικά προϊόντα, που παράγονται και πωλούνται, είναι πρωτίστως η χρήση του περιεχομένου που απορρέει από τα έργα και την πνευματική δημιουργία του συνόλου των μελών μας.
Καλούμε την Κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την τήρηση της νομιμότητας και τη δίκαιη αποζημίωση των Ελλήνων δημιουργών, ερμηνευτών- εκτελεστών, παραγωγών και εκδοτών για τη χρήση των έργων τους, απορρίπτοντας τα παράνομα αιτήματα του ΣΕΠΕ για μείωση της εύλογης αμοιβής όποτε και με όποιον τρόπο τυχόν αυτά επανέλθουν.
Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για τον
ΟΣΔΟΘΕ ΑΘΗΝΑ Συν.Π.Ε.
Γεώργιος Μυλωνάς Πρόεδρος Δ.Σ.
Για τον
ΟΣΔΕΕΤΕ Συν.Π.Ε.
Χαραλ. Δαραδήμος Πρόεδρος Δ.Σ.
Για τον
ΟΣΔ ΘΕΣΠΙΣ Συν.Π.Ε.
Ουρανία Παπαευαγγέλου Πληρεξουσία Δικηγόρος
Για τον
ΟΣΔ ΦΟΙΒΟΣ Συν.Π.Ε.
Γιώργος Παπαθανασίου Πρόεδρος Δ.Σ.
Για τον
ΟΣΔΕΛ Συν.Π.Ε.
Αντώνης Καρατζάς Πρόεδρος ΔΣ
Για την ΕΔΕΜ
Χρήστος Νικολόπουλος Πρόεδρος Δ.Σ.
Για τον
ΟΣΔ ΔΙΟΝΥΣΟΣ Συν.Π.Ε.
Ρήγας Αξελός Γραμματέας Δ.Σ.
Για τον
ΟΣΔ ΑΠΟΛΛΩΝ Συν.Π.Ε.
Γρηγ. Λαμπριανίδης Πρόεδρος Δ.Σ.
Για τον
ΟΣΔ ΕΡΑΤΩ Συν.Π.Ε.
Εμ. Φάμελλος Πρόεδρος Δ.Σ.
Για τον
ΟΣΔ ΗΡΙΔΑΝΟΣ Συν. Π.Ε.
Αναστάσιος Παπανδρέου Πρόεδρος Δ.Σ.
Για τον
ΟΣΔ ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ Συν.Π.Ε.
Αργύρης Θέος Πρόεδρος Δ.Σ.
Για τον
ΟΣΔ GRAMMO
Μαργαρίτα Μάτσα Πρόεδρος Δ.Σ.
Για τον
ΟΣΔ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Α.Ε.
Κων/νος Κιμπουρόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος
Για τον
ΟΣΔ ΕΡΜΕΙΑΣ Συν.Π.Ε.
Βασίλης Βαφέας Πρόεδρος Δ.Σ.
Για τον
ΟΣΔ ΔΙΑΣ Συν.Π.Ε.
Κατερίνα Καραγιάννη Πρόεδρος Δ.Σ.
Για τον
ΟΣΔ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Συν.Π.Ε.
Γιάννης Γλέζος Πρόεδρος Δ.Σ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Kea Awards Forum: Βραβεία για την καινοτομία στην εκπαίδευση

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Πώς μπορείς να κεντρίσεις το ενδιαφέρον των παιδιών, να ενισχύσεις την αγάπη τους για μάθηση και να πυροδοτήσεις το εσωτερικό τους κίνητρο, εμπλέκοντάς τα στην εκπαιδευτική διαδικασία;

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεκατρείς εμπνευσμένοι εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα πρότειναν τρόπους και ιδέες, παρουσιάζοντας στο Kea Awards Forum τις καινοτόμες προσεγγίσεις τους που προκρίθηκαν στον τελικό του διαγωνισμού για τα βραβεία Kea, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο The Cube στο κέντρο της Αθήνας. Οι τρεις από αυτούς βραβεύθηκαν για την συμβολή τους στην εκπαιδευτική καινοτομία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα βραβεία Kea θεσπίστηκαν το 2022 και αφορούν εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που προωθούν καινοτόμες, μαθητοκεντρικές προσεγγίσεις στην εκπαίδευση. Το όνομά τους προέρχεται από ένα σπάνιο και πανέμορφο πουλί, το kea, το πιο εφευρετικό και έξυπνο πτηνό στο ζωικό βασίλειο. Ο σκοπός των βραβείων είναι να δώσουν φωνή και χώρο σε εκπαιδευτικούς που είναι κι οι ίδιοι kea birdsεφευρετικοί, δημιουργικοί, διαφορετικοί.

Τα βραβεία δίνονται στη μνήμη του Άγγελου Ντάβου (ιδρυτή της εταιρείας Bingo, ανάμεσα σε πολλές άλλες, που ήταν ο «μπαμπάς» των προϊόντων Serenata, Koukouroukou, Amaretti), που έφυγε από τη ζωή το 2019 και άφησε πίσω του μια σειρά από καινοτομίες. Η κόρη του, Μαρία Ντάβου, εκπαιδευτικός η ίδια, θέλησε να δημιουργήσει ένα forum ιδεών και να ξεκινήσει μία συζήτηση για την εκπαιδευτική καινοτομία, εμπνευσμένη από την πορεία του πατέρα της σε έναν άλλο τομέα.

Kea Awards Forum: Βραβεία για την καινοτομία στην εκπαίδευση

Οι 13 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα που παρουσίασαν τις υποψηφιότητές τους το Σάββατο, μοιράστηκαν τις καταπληκτικές ιδέες τους: πώς να διδάξεις ιστορία της τέχνης στα αγγλικά σε πολύ μικρά παιδιά, πώς να διδάξεις τα πάντα μέσα από παραμύθια, πώς να μοιραστούν τα παιδιά ιστορίες μέσα από lego, πώς να χρησιμοποιήσεις το θέατρο και τη δραματοποιήση στην τάξη, πώς να αφήσεις στην άκρη τα παραδοσιακά βιβλία και να διδάξεις αγγλικά μέσα από την ιστορία του Harry Potter, πώς να διδάξεις γλώσσα μέσα από την ιστορία, το σινεμά, το θέατρο και τη γεωγραφία, πώς να συμπεριλάβεις το πένθος στις παιδαγωγικές αποφάσεις, πώς να διδάξεις ξένη γλώσσα σε παιδιά με δυσλεξία, πώς να ερευνήσεις και να εμφυσήσεις το κίνητρο να μάθεις κορεάτικα, πώς να διδάξεις λεξιλόγιο και γραμματική μέσα από την ιστορία της Rosa Parks, πώς να διδάξεις μέσα από την εξερεύνηση του φύλου, της φυλετικής ταυτότητας και της κοινωνικής τάξης, πώς να χρησιμοποιήσεις ψυχολογικές θεωρίες ως περιεχόμενο στο μάθημα σου και άλλα πολλά!

Kea Awards Forum: Βραβεία για την καινοτομία στην εκπαίδευση

Οι 3 νικητές των Kea Awards για αυτή τη χρονιά είναι η Δώρα Ψωμά από τη Θεσσαλονίκη, η Ελισάβετ Βέλιου από τη Λαμία και ο Θεόδωρος Λάλος από τη Σαλαμίνα.

Kea Awards Forum: Βραβεία για την καινοτομία στην εκπαίδευση

Κάθε νικητής έλαβε 1000 ευρώ ως συμβολική ενίσχυση της έρευνας στην εκπαίδευση.

Τα βραβεία προλόγισε και απένειμε μια εμπνευσμένη εκπαιδευτικός, η ομότιμη καθηγήτρια, επικεφαλής του μεταπτυχιακού Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Άλκηστις Κοντογιάννη.

Kea Awards Forum: Βραβεία για την καινοτομία στην εκπαίδευση

Στην κατάμεστη αίθουσα βρέθηκαν εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες και γνωστικά αντικείμενα, εκδότες, φοιτητές και φίλοι. Όπως είπε η κ. Κοντογιάννη, οι εκπαιδευτικοί που παρουσίασαν στο forum, προάγουν την εκπαίδευση μέσα από καταπληκτικές ιδέες.

Αυτά τα kea birds, μάς δίνουν ελπίδα για σχολεία γεμάτα αγάπη για τους μαθητές και το ταξίδι προς τη γνώση.

Αν νομίζετε πως είστε κι εσείς ένα kea bird, μπορείτε να υποβάλλετε τη δική σας πρόταση για το Kea Awards Forum της επόμενης χρονιάς, μέχρι τις 25 Μαρτίου 2023. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμοςΠερισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διδασκαλία χωρίς αποκλεισμούς: Δωρεάν εκπαιδευτικό εγχειρίδιο για παιδιά 8-14 ετών

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Ενώ τα σχολεία στην Ευρώπη συνεχίζουν να υποδέχονται παιδιά με διαφορετικό κοινωνικο-οικονομικό, εθνοτικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό και γλωσσικό υπόβαθρο, η ένταξή τους στην τάξη παραμένει πρόκληση για τους/τις εκπαιδευτικούς. Η ένταξη στο σχολικό σύστημα αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας πρώτο βήμα για τα παιδιά, ώστε να αποκτήσουν τον τρόπο σκέψης και τις δεξιότητες που θα χρειαστούν για να ενσωματωθούν επιτυχώς στην κοινωνία.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πώς, όμως, μπορούμε να μιλήσουμε μέσα στις σχολικές αίθουσες με τους μαθητές για θέματα που άπτονται της διαφορετικότητας; Με τι εργαλεία μπορούμε να εξοπλίσουμε τους/τις εκπαιδευτικούς για την αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν από αυτήν;

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για να επιτευχθεί αυτό, το Goethe-Institut Athen ξεκίνησε το 2020 το τριετές Erasmus+ πρόγραμμα με τίτλο Υποστήριξη της Ένταξης και της Διαφορετικότητας στη Διδασκαλία (Supporting Inclusion and Diversity in Teaching – SIDiT) με στόχο την υποστήριξη των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε πολυπολιτισμικές τάξεις με παιδιά 8-14 ετών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, σχολεία, πανεπιστήμια, εταιρείες και οργανισμοί από το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Κροατία και την Ιταλία, συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη του εγχειριδίου SIDiT. Το εγχειρίδιο επιχειρεί να ενισχύσει την πρόσβαση, τη συμμετοχή και την επιτυχία των μαθητών σε διαφορετικούς τομείς της σχολικής εκπαίδευσης. Με επίκεντρο τα παιδιά συνδυάζει υπάρχουσες διδακτικές προσεγγίσεις που προωθούν τη διαθεματική, διερευνητική διδασκαλία και τη μάθηση βασισμένη στη δράση. Παράλληλα, παρέχει ευκαιρίες αναστοχασμού για τους/τις εκπαιδευτικούς σχετικά με συμπεριληπτικές εκπαιδευτικές πρακτικές.

Το εγχειρίδιο SIDiT μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς που θέλουν να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των εγκάρσιων δεξιοτήτων, όπως η κριτική σκέψη, ο γραμματισμός στις ψηφιακές τεχνολογίες και στα μέσα επικοινωνίας, η επιχειρηματικότητα και οι γλώσσες, ως εργαλείο για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των παιδιών. Πρόκειται για ένα πρακτικό εργαλείο που καλεί τα σχολεία να συμμετάσχουν σε μαθητοκεντρικές δράσεις υπό τη μορφή έργων (project). Οι μαθητές αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, δουλεύοντας γύρω από τις έννοιες του πολιτισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της θρησκείας και της ταυτότητας.

Όλες οι δράσεις του εγχειριδίου SIDiT έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να ενταχθούν εύκολα στα μαθήματα και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται ήδη στα σχολεία.

Το εγχειρίδιο SIDiT διατίθεται δωρεάν στην πλατφόρμα του προγράμματος στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Τα μαθήματα SIDiT μέσα από τα λόγια των μαθητών

«Μου αρέσει να μαθαίνω για τις διαφορετικές κουλτούρες και γλώσσες στην τάξη – βλέπω ότι ενώ δεν είμαστε όλοι ίδιοι, έχουμε ίσα δικαιώματα»

«Μου αρέσει που δεν υπάρχει μία μόνο σωστή απάντηση, αλλά και πολλές και διαφορετικές πιθανότητες»

«Είναι ένα μάθημα που σε κάνει να κοιτάς τον εαυτό σου και σου μαθαίνει πώς βλέπουν οι άλλοι τα πράγματα»

«Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, οι διαστηρότητες είναι ελεύθερες και ανεξάρτητες»

«Μου άρεσε πολύ που έκανα ομαδικές παρουσιάσεις για διαφορετικές χώρες και μοιράστηκα πληροφορίες για αυτές. Για τη δική μου παρουσίαση έψαξα πληροφορίες για το Ιράκ, αλλά επίσης έμαθα πολλά για την Ιαπωνία!»

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος www.siditproject.eu ή επικοινωνήστε με την υπεύθυνη του προγράμματος, Βασιλική Κατσομαλιάρη, στο email [email protected] και το τηλέφωνο +30 210 3661-086.

Σχετικά με το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα «Supporting Inclusion and Diversity in Teaching» συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Key Action 2) και το Goethe-Institut.

Συνεργάτες: Goethe-Institut Athen (επικεφαλής) – Γερμανία, Marino Institute of Education – Iρλανδία, CCS Digital Education– Iρλανδία, Materahub Consorzio – Iταλία, PAR University– Kροατία, Bantani Education – Bέλγιο, Go! Uneschoschool Koekelberg School – Bέλγιο, Go! Lagere Toverfluit School – Bέλγιο, University of Athens – Ελλάδα.

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παραγωγή της παρούσας έκδοσης δε συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντικατοπτρίζει αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών, και η Επιτροπή δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμοςΠερισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
MEDIA6 ημέρες ago

«Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη: καλεσμένος ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 00:10

LIFESTYLE4 ημέρες ago

«Λες ”πόσο χρόνο έχω; Μπορεί να είναι ένα Πάσχα”» – Ραγίζει καρδιές η Μπακογιάννη για την υγεία της

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Στα προηγούμενα Survivor έκαναν όργια… όλων των ειδών στο νοσοκομείο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος: Εξαφανίστηκαν μέσα στη νύχτα η 23χρονη και η οικογένειά της μετά το επεισόδιο με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού – Όλα όσα υποστηρίζει ο 45χρονος

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Τσικνοπέμπτη: Πότε θα τσικνήσουμε και πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Πάολα: Το μήνυμα της τραγουδίστριας μέσα από το νοσοκομείο

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Πάμελα Άντερσον – Η σύζυγος του Τόμι Λι αντεπιτίθεται: «Δεν θα νοιαζόσουν, αν πέθαινα»

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Παραμένουν στον Άγιο Δομίνικο η Κατερίνα Δαλάκα και η Ασημίνα Χατζηανδρέου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 ημέρες ago

«Το βραχιόλι της φωτιάς»: Ρεκόρ στο ERTFLIX με 1 εκατομμύριο τηλεθεάσεις σε μία εβδομάδα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

ΤΗΝΟΣ : ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ -ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΚΑΔΟ

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή