ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Fruitilisious from Europe: Στα ευρωπαϊκά τραπέζια τα προϊόντα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πέλλας

Μέλος της σημαντικής πρωτοβουλίας για την ανάδειξη της ποιότητας και της αυθεντικότητας των ευρωπαϊκών φρούτων, είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Οπωροκηπευτικών & Βάμβακος Πέλλας ο οποίος πραγματοποίησε στην Αθήνα την πρώτη εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος “Fruitilisious from Europe”, που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ. Η εκδήλωση στην Αθήνα σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο για τον Συνεταιρισμό, που συνεχίζει να καινοτομεί και να επενδύει στην ποιότητα και την εξωστρέφεια με τη διάθεση των προϊόντων του σε Ελλάδα και Γαλλία.
Στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος στην ελληνική αγορά η πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Ευμορφία Καρυπίδου και ο σύμβουλος Δημήτριος Μαντοκούδης παρουσίασαν το όραμα και τις αρχές που διέπουν τη λειτουργία του Συνεταιρισμού. Επισήμαναν τον κομβικό ρόλο της αυστηρής τήρησης ευρωπαϊκών προτύπων (GLOBAL G.A.P. και GRASP), καθώς και τις αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγροτική παραγωγή εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων και της κλιματικής αλλαγής εστιάζοντας στη φετινή δύσκολη χρονιά όπου, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι καταστροφές για τους παραγωγούς θα είναι μεγάλες.
«Όλοι είμαστε νέοι που έχουμε κάνει σπουδές και έχουμε γυρίσει πίσω στον τόπο μας», σημείωσε η κα Καρυπίδη η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη για διασπορά κινδύνου με διαφορετικές καλλιέργειες, όπως τα ακτινίδια στα οποία επενδύουν πλέον τα μέλη του συνεταιρισμού.
Ο Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 2020 και σήμερα αριθμεί 25 ενεργά μέλη, με συνολικά 1.153,7 καλλιεργούμενα στρέμματα: 700,7 στρέμματα με ροδάκινα, 232,6 στρέμματα με βερίκοκα, 188,7 στρέμματα με κεράσια,31,7 στρέμματα με νεκταρίνια. Ο Συνεταιρισμός συμβάλλει ουσιαστικά στην τοπική αγροτική οικονομία, με κύκλο εργασιών που ανήλθε σε 2.500.000 ευρώ για το 2023, 1.500.000 ευρώ το 2024 και με πρόβλεψη περίπου 600.000 ευρώ για το 2025.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα ξεχωριστό γεύμα αφιερωμένο στα φρούτα του Συνεταιρισμού. Οι προσκεκλημένοι —δημοσιογράφοι, ειδικοί στη διατροφή και επαγγελματίες του αγροδιατροφικού τομέα— απόλαυσαν γευστικές δημιουργίες βασισμένες σε βερίκοκα, ροδάκινα και κεράσια, ειδικά σχεδιασμένες για την περίσταση.
Το μενού συνδύαζε την παραδοσιακή ελληνική γαστρονομία με μοντέρνες τεχνικές, προσφέροντας μια εμπειρία γεύσης που ενσάρκωνε τις αξίες του Fruitilisious: ποιότητα, αυθεντικότητα και βιωσιμότητα.
Μέσα από δράσεις όπως η συμμετοχή στο Fruitilisious, ο Συνεταιρισμός επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή του να προσφέρει στον σύγχρονο καταναλωτή φρέσκα, ποιοτικά φρούτα με σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ21 ώρες ago
Φορολοταρία Απριλίου 2025: Τα ποσά και οι νικητές – Δείτε αν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ16 ώρες ago
Άνδρας καταπλακώθηκε από πόρτα, σε εκκοκκιστήριο του Βελεστίνου που εργαζόταν
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες ago
Απαγωγή στον Υμηττό: Προφυλακιστέοι και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι – Το χρονικό όσων έζησε ο 24χρονος επιχειρηματίας
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago
Οι «παγίδες» για τα παιδιά που υπάρχουν μέσα στο σπίτι μας: Η παιδίατρος Α. Μπαρμπούνη στο ΕΡΤNews για τα παιδικά ατυχήματα
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες ago
Τέμπη – Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Πρόσθετες κατηγορίες σε 16 πρόσωπα για τη σύμβαση 717
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες ago
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά προκαταρκτική εξέταση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες ago
Θανατηφόρο τροχαίο στην Ανάβυσσο: 48χρονη σκοτώθηκε έπειτα από σύγκρουση μηχανής με δύο ΙΧ
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες ago
Κύκλωμα ναρκωτικών στο Μενίδι: Πήδηξαν από τον πρώτο όροφο για να διαφύγουν – Αναζητείται ο 43χρονος «εγκέφαλος» της οργάνωσης