Connect with us

OIKONOMIA

FT: Οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη είναι όλοι πολύ πραγματικοί

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

του Νουριέλ Ρουμπινι

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα ρήγματα στην ευρωζώνη επανέρχονται στην επιφάνεια. Ως απάντηση στην απότομη διεύρυνση των περιθωρίων αποδόσεων των κρατικών ομολόγων στην Ιταλία και σε άλλα κράτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη.

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να εργαστεί για το σχεδιασμό ενός νέου προγράμματος (νομισματικής) διευκόλυνσης για την αντιμετώπιση του «κινδύνου κατακερματισμού» ή της ιδέας ότι η επίδραση της νομισματικής πολιτικής στα 19 έθνη της ευρωζώνης μπορεί να ποικίλλει ευρέως, με δυνητικά αποσταθεροποιητικές συνέπειες.

Οι κίνδυνοι είναι πραγματικοί.

Οι μακροπρόθεσμες αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων έχουν εκτοξευθεί σε πάνω από 4 τοις εκατό τις τελευταίες ημέρες από λιγότερο από 1 τοις εκατό που ήταν στην αρχή του έτους.

Ωστόσο, ο κίνδυνος κατακερματισμού δεν είναι το μόνο σοβαρό πρόβλημα για την ΕΚΤ. Τους τελευταίους μήνες, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη έχει επίσης εκτιναχθεί πάνω από το 8%.

Πρόκειται για παρόμοιο επίπεδο με τις ΗΠΑ, αλλά, σε αντίθεση με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve), η ΕΚΤ σχεδιάζει να περιμένει μέχρι τον επόμενο μήνα για να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.

Αυτή η υστέρηση έναντι της FED και άλλων κεντρικών τραπεζών οφείλεται σε διάφορους λόγους. Υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο στις αγορές εργασίας και αγαθών στην ευρωζώνη από ό,τι στις ΗΠΑ, καθώς η ανάκαμψη της ηπείρου από τον Covid-19 ήταν πιο αργή.

Για την αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη οι διαταραχές της προσφοράς, συμπεριλαμβανομένων των ραγδαίων αυξανόμενων τιμών της ενέργειας και άλλων εμπορευμάτων μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είναι πιο σημαντικός παράγοντας από την υπερβολική συνολική ζήτηση.

Η αύξηση των μισθών είναι πιο μέτρια από ό,τι στις ΗΠΑ και η άνοδος του δομικού πληθωρισμού είναι μικρότερη.

Τα σοκ προσφοράς που μειώνουν την ανάπτυξη και ωθούν τον πληθωρισμό φέρνουν όλες τις κεντρικές τράπεζες με δίλημμα.

Για να αποτρέψουν τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό να ξεφύγουν από τον έλεγχο, θα πρέπει να ομαλοποιήσουν τη νομισματική πολιτική (αυξήσουν τα επιτόκια) γρηγορότερα και πιο γρήγορα.

Αυτό όμως δημιουργεί κίνδυνο για σκληρή προσγείωση της οικονομίας, για ύφεση και αύξηση της ανεργίας. Εάν, από την άλλη πλευρά, οι τράπεζες στοχεύουν επίσης για την οικονομική ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας —όπως κάνει ακόμη και η ΕΚΤ παρά τη βασική εντολή της για σταθερότητα των τιμών— μπορεί να προχωρήσουν σε ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής πιο αργά και να διακινδυνεύσουν να αποσυνδέσουν τον πληθωρισμό από τις προσδοκίες.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία βρίσκονται επί του παρόντος σε σοβαρό κίνδυνο σκληρής προσγείωσης καθώς η FED και η Τράπεζα της Αγγλίας αυξάνουν επιθετικά τα επιτόκια. Αλλά αυτός ο κίνδυνος είναι τουλάχιστον εξίσου μεγάλος και πιθανότατα μεγαλύτερος στην Ευρωζώνη από ό,τι στις ΗΠΑ.

Η ανάρρωση από τον Covid ήταν πιο αναιμική στην ήπειρο. Είναι περισσότερο εκτεθειμένη σε ενεργειακά σοκ από έναν μακρύ πόλεμο στην Ουκρανία. Και δεδομένης της εξάρτησής της από τις εξαγωγές προς την Κίνα, είναι επίσης πιο ευάλωτη σε επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης που απορρέει από την πολιτική του Πεκίνου για μηδενικό Covid.

Επιπλέον, η αποδυνάμωση του ευρώ που προκύπτει από τη διαφορά στις νομισματικές πολιτικές της ΕΚΤ και της FED είναι πληθωριστική. Η αύξηση του κόστους δανεισμού για την περιφέρεια της ευρωζώνης είναι μεγαλύτερη. Ορισμένοι δείκτες για το μέλλον, όπως τα στοιχεία της γερμανικής μεταποίησης, σηματοδοτούν ότι η ήπειρος μπορεί να οδεύει προς ύφεση ακόμη και πριν η ΕΚΤ αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.

Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς τα γεράκια της ΕΚΤ, που επιθυμούν να αυξήσουν τα επιτόκια γρηγορότερα και πιο γρήγορα, κερδίζουν το πάνω χέρι στο διοικητικό συμβούλιο.

Η ευρωζώνη υποφέρει από αδύναμη δυνητική ανάπτυξη και χαμηλή δημιουργία θέσεων εργασίας. Μια σκληρή προσγείωση όχι μόνο θα επιδεινώσει αυτά τα προβλήματα αλλά θα εντείνει τις ανησυχίες της αγοράς σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους ή τον κίνδυνο κατακερματισμού.

Ο «κύκλος καταστροφής» μεταξύ των χρεωμένων κυβερνήσεων και των τραπεζών που κατέχουν αυτό το χρέος, χαρακτηριστικό που βρέθηκε στο μυαλό πολλών από την κρίση της ευρωζώνης πριν από μια δεκαετία, θα επανέλθει στο επίκεντρο.

Ο σχεδιασμός ενός νέου εργαλείου για την αντιμετώπιση του κινδύνου κατακερματισμού είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Το δόγμα της ΕΚΤ υποστηρίζει ότι οι δυνητικά απεριόριστες αγορές ορισμένων κρατικών ομολόγων είναι αποδεκτές μόνο εάν η διεύρυνση των περιθωρίων αποδόσεων οφείλεται σε αδικαιολόγητη δυναμική της αγοράς.

Όταν οι κακές πολιτικές και όχι η κακή τύχη είναι ο οδηγός των εξελίξεων, οι αγορές ομολόγων της ΕΚΤ πρέπει να συνοδεύονται από όρους. Αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάστηκε το πρόγραμμα για τη διευκόλυνση νομισματικών συναλλαγών (Outright Monetary Transactions-OMT) το 2012, αλλά καμία κυβέρνηση δεν το ζήτησε, επειδή καμία δεν ήθελε να αποδεχτεί τους πολιτικά σκληρούς όρους (που το συνόδευαν).

Ωστόσο, για να υπάρξει νομική κάλυψη (για ένα νέο τέτοιο πρόγραμμα), οποιαδήποτε νέα διευκόλυνση θα πρέπει να περιλαμβάνει κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η πρόσφατη διεύρυνση στα ιταλικά και άλλα spread δεν οφείλεται μόνο σε παράλογο πανικό των επενδυτών. Η Ιταλία έχει χαμηλή δυνητική ανάπτυξη, μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα και τεράστιο, ενδεχομένως μη βιώσιμο, δημόσιο χρέος που έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τώρα διαφαίνεται μόνιμη αύξηση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους καθώς η ΕΚΤ αποσύρει τις εξαιρετικά διευκολυντικές πολιτικές της.

Ο κίνδυνος ενός «κύκλου καταστροφής» είναι υψηλότερος στην Ιταλία από ό,τι στην υπόλοιπη ευρωζώνη.

Οι εκλογές του επόμενου έτους στην Ιταλία ενδέχεται να δημιουργήσουν έναν δεξιό συνασπισμό που κυριαρχείται από κόμματα που πλημμυρίζουν από σκεπτικισμό για το ευρώ και την ΕΕ. Στην πράξη, κάθε νέα διευκόλυνση της ΕΚΤ που έχει σχεδιαστεί για τη διάσωση των ιταλικών ομολόγων μπορεί να συνοδεύεται από συνθήκες απαράδεκτες για τους νέους ηγέτες της χώρας — και για οποιαδήποτε άλλα κράτη της ευρωζώνης υπό πίεση.

Πριν από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ αυτής της εβδομάδας, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου Isabel Schnabel δήλωσε ότι η προθυμία της τράπεζας να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο κατακερματισμού «δεν είχε όρια».

Αυτό απηχούσε τη δήλωση του 2012 του πρώην προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι η ΕΚΤ θα κάνει «ό,τι χρειάζεται» (για να προστατέψει το ευρώ). Δεδομένης της τρέχουσας αστάθειας των χρηματοπιστωτικών αγορών, μπορεί κανείς να αναμένει ότι θα δοκιμαστεί περαιτέρω η ικανότητα της ΕΚΤ να προστατεύει τη νομισματική ένωση υποστηρίζοντας τα εύθραυστα κράτη της ευρωζώνης.

*Ο Νουριέλ Ρουμπίνι είναι καθηγητής οικονομικών στο Stern School of Business του New York University Stern School of Business και επικεφαλής οικονομολόγος της Atlas Capital Team.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Ηλεκτρικό ρεύμα: Νέο ιστορικό ρεκόρ για τις τιμές – Στις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης προστέθηκαν αυτές της ξηρασίας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ εκτοξεύτηκαν σήμερα, Πέμπτη, οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη, κυρίως λόγω της εκτεταμένης ξηρασίας που πλήττει πολλές χώρες της Ευρώπης προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής. Εξάλλου, υπάρχει και το δεδομένο πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης και της «σφιχτής» αγοράς φυσικού αερίου, καθώς οι ρωσικές ροές παραμένουν περιορισμένες σε ένα διάστημα που η περιοχή αγωνίζεται να «χτίσει» τα αποθέματα της για τον χειμώνα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα συμβόλαια της επόμενης χρονιάς για το ηλεκτρικό ρεύμα στη Γερμανία, που είναι ο βασικός ευρωπαϊκός δείκτης, σημείωσαν άλμα κατά 6,6% στο European Energy Exchange AG, με αποτέλεσμα οι τιμές να αγγίξουν το ποσό ρεκόρ των 455 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Στα επίπεδα αυτά, που οι αναλυτές εκτιμούν πως ισούνται με τιμή στα 1.100 δολάρια για ένα βαρέλι πετρελαίου, είναι πλέον πέντε φορές πάνω από τα περσινά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης – Πυρηνική ενέργεια; Ναι, ευχαριστώ, είμαστε σε κρίση

Τα αντίστοιχα γαλλικά συμβόλαια ανέβηκαν επίσης κατά 4% ξεπερνώντας τα 600 ευρώ ανά μεγαβατώρα, για πρώτη φορά στα χρονικά.

Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ανεβαίνουν συνεχώς από τις αρχές της χρονιάς λόγω της ενεργειακής κρίσης και των συνεπειών του πολέμου, ακολουθώντας την εκτίναξη του κόστους του φυσικού αερίου. Όμως, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην Ευρώπη, με ξηρασία και συνεχόμενους καύσωνες, ήρθε να επιδεινώσει το τοπίο.

Οι καιρικές συνθήκες έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα 

Στη Γαλλία, όπου τα ποτάμια έχουν «στεγνώσει», αρκετές πυρηνικές μονάδες έχουν τεθεί για λόγους ασφαλείας εκτός λειτουργίας (καθώς χρειάζονται άφθονο νερό για την ψύξη των αντιδραστήρων), με αποτέλεσμα η παραγωγή να έχει πέσει σχεδόν στο μισό.

Στη Γερμανία, το πρόβλημα είναι διπλό. Από την μία είναι το τεράστιο πρόβλημα που προκαλεί η κάθετη πτώση της στάθμης του Ρήνου, που μέσα στις επόμενες ημέρες εκτιμάται ότι θα πέσει κάτω από το κατώτερο όριο ασφαλείας, με αποτέλεσμα να απειλείται με διακοπή η εμπορική κίνηση στα νερά του.

Στα εμπορεύματα που μετακινούνται μέσω του Ρήνου είναι και ενεργειακά προϊόντα, καύσιμα και βέβαια άνθρακας για τα θερμικά εργοστάσια. Ένα δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με τους πολύ χαμηλούς ανέμους, με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας πολλές ανεμογεννήτριες με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί και η αιολική παραγωγή ρεύματος.

Ακόμη και στη Βρετανία, μπορεί μεγάλο τμήμα της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος να προέρχεται από παράκτια αιολικά πάρκα και να στηρίζεται στις ενεργειακές πηγές της Βόρειας Θάλασσας, όμως η διασύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο της Ευρώπης σημαίνει πως η άνοδος των τιμών στην ηπειρωτική Ευρώπη ανεβάζουν το κόστος και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα, χθες σε προειδοποίηση που εξέδωσε η National Grid ESO, επεσήμανε πως αν και για την ώρα η παραγωγή επαρκεί, έχουν στενέψει πλέον αισθητά τα περιθώρια μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα το χειμώνα.

«Η ιστορικά χαμηλή παραγωγή πυρηνικής ενέργειας και τα χαμηλά αποθέματα νερού που μειώνουν και την υδροηλεκτρική παραγωγή σε όλη την Ευρώπη οδηγούν σε μια σημαντική πτώση των επιπέδων προσφοράς που μπορούν να αντικατασταθούν μόνο από πηγές όπως ο άνθρακας και το φυσικό αέριο» εξηγεί ο Πατρίτσιο Αλβαρέζ της Bloomberg Intelligence, επισημαίνοντας πως την ίδια ώρα ο άνθρακας και το φυσικό αέριο έχουν πρόβλημα. Αυτό ανεβάζει τις τιμές και βέβαια «προσθέτει στην εξάρτηση (της Ευρώπης) από το φυσικό αέριο σε ένα διάστημα μειωμένης προσφοράς από τη Ρωσία».

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

McDonald’s: Ξανανοίγει τα καταστήματά της στην Ουκρανία

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Θα ανοίξει ξανά εστιατόριά της στην Ουκρανία μέσα στους επόμενους μήνες, ανακοίνωσε η εταιρεία McDonald’s, σε μια πρώιμη ένδειξη επιστροφής των δυτικών επιχειρήσεων στη χώρα, παρότι ο πόλεμος με τη Ρωσία συνεχίζεται.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η εταιρεία έκλεισε όλα τα εστιατόρια της στην Ουκρανία και τη Ρωσία τον Μάρτιο, μετά την εισβολή της Μόσχας, πουλώντας τον Μάιο παράλληλα τα περισσότερα από τα εστιατόρια της στη Ρωσία σε έναν από τους τοπικούς κατόχους αδειών της.

Διαβάστε επίσης: Αλυσίδες φαστ-φουντ: Ανεβάζουν τιμές, «κόβουν» μερίδες, λανσάρουν apps

Η McDonald’s ανέφερε ότι θα ανοίξει ξανά σταδιακά ορισμένα εστιατόρια ξεκινώντας από την πρωτεύουσα, Κίεβο, και τη δυτική Ουκρανία.

«Μετά από εκτεταμένες διαβουλεύσεις και συζητήσεις με Ουκρανούς αξιωματούχους, προμηθευτές και ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, και λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα των υπαλλήλων μας να επιστρέψουν στην εργασία τους, αποφασίσαμε να θεσπίσουμε ένα σταδιακό σχέδιο για να ανοίξουμε ξανά ορισμένα εστιατόρια στο Κίεβο και τη δυτική Ουκρανία», δήλωσε ο Πολ Πομρόι, επικεφαλής επιχειρήσεων της διεθνούς αγοράς της McDonald’s, σε μήνυμα προς τους εργαζόμενους.

Η εταιρεία υπογράμμισε ότι συνεργάζεται με προμηθευτές για να μεταφέρει προϊόντα στα εστιατόρια και να επαναφέρει τους υπαλλήλους στα καταστήματά της στην Ουκρανία με ενισχυμένα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Τα McDonald’s είχαν 109 εστιατόρια στην Ουκρανία, αλλά η εταιρεία δεν διευκρίνισε πόσα σχεδιάζει να ανοίξουν ξανά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 λεπτά ago

Μεντί: Ποντάρει σε πέντε συμπαίκτες του για να μειωθεί η ποινή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ16 λεπτά ago

Αλεξανδρούπολη: Δείτε το μεγαλύτερο πλοίο που έφτασε ποτέ μήκους 290 μέτρων – Ανήκει στις ΗΠΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23 λεπτά ago

Βατσλίκ: «Ήμουν συγκεντρωμένος και σίγουρος»

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ31 λεπτά ago

Ανακαλύφθηκε πιθανώς ο νεαρότερος έως τώρα εξωπλανήτης του γαλαξία μας

ΕΛΛΑΔΑ37 λεπτά ago

Ιθάκη: Νέος σοκαριστικός ξυλοδαρμός – Την γέμισε με μώλωπες σε όλο της το σώμα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ44 λεπτά ago

“Λάμψη” Παυλίδη και Τζόλη στο Κόνφερενς Λιγκ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ53 λεπτά ago

Κ. Φράγκου – Ζηκίδου: Να αφήσω μία σταγόνα αληθινής ιστορίας στις γενιές που έρχονται

ΕΛΛΑΔΑ58 λεπτά ago

Ανήλικοι προκάλεσαν φθορές σε λεωφορείο – Οκτώ συλλήψεις

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 ώρα ago

Θα διεκδικήσει τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ η ΑΕΚ Λάρνακας

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Ουκρανία: Την αποσχισθείσα περιοχή του Ντονμπάς επισκέφθηκε ο Μεντβέντεφ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

LIFESTYLE5 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ14 ώρες ago

Αυτός είναι ο 34χρονος που απείλησε την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι στο Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ18 ώρες ago

Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής ενός βρέφους- Στον Βόλο αναζητούν οι αρχές τον πατέρα του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Πέθανε ο 50χρονος Αριστείδης Βογιατζής από το Βόλο- Εργαζόταν στο εργοστάσιο της ΕΥΡΗΚΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ9 ώρες ago

Απίστευτο περιστατικό σε ιερό ναό της Νέας Ιωνίας- Ιερέας απαγόρευσε ζευγάρι να μπει στο ναό επειδή …φορούσαν μάσκες

Δημοφιλή