Connect with us

OIKONOMIA

Γ. Καρανίκας (ΕΣΕΕ) στον OT: «Το μέλλον του εμπορίου είναι υβριδικό…»

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Γράφει ο Γιώργος Μανέττας

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην πολυκαναλική προσέγγιση βρίσκεται το μέλλον του εμπορίου, με χρήση όλων των δυνατοτήτων της ψηφιακής εποχής τόσο στο e-commerce όσο και στις δια ζώσης πωλήσεις.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αυτό αναφέρει μιλώντας στον «ΟΤ» ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας επισημαίνοντας πως «ο καταναλωτής επιδιώκει πλέον σταθερά μια αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία, την οποία μπορεί να του εξασφαλίσει το λεγόμενο «υβριδικό» εμπορικό κατάστημα, όπου η προσωπική εξυπηρέτηση συνδυάζεται με τις «ευκολίες» και τα εργαλεία της ψηφιακής εποχής.

Σχολιάζοντας την πίεση που υφίστανται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναγνωρίζει ότι υπάρχει απόσταση από τους ισχυρούς, η οποία όπως λέει μεγάλωσε και άλλο λόγω της ενεργειακής κρίσης, ωστόσο αρνείται πως βιώνουν τον «αργό θάνατο του εμποράκου».

Υποστηρίζει μάλιστα πως η μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση «δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτε», εάν τηρούνται οι κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού και διευκολυνθεί η πρόσβασή της στην τραπεζική χρηματοδότηση.

Όσον αφορά στην πορεία των εκπτώσεων, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ αναφέρει πως παρ’ ότι ο καλός καιρός τον Ιανουάριο δεν ευνόησε τις αγορές σε χειμερινά ρούχα και παπούτσια, θεωρεί πως το συνολικό «ταμείο» του πρώτου μήνα θα είναι καλύτερο.

Ο κ. Καρανίκας τέλος τάσσεται υπέρ μιας σημαντικής αύξησης του κατώτατου μισθού, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και αναμένει την εξειδίκευση της προαναγγελίας του πρωθυπουργού για περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ποιες νέες καταναλωτικές τάσεις βλέπετε να αναδύονται; Ποιο θεωρείτε πως θα είναι το μέλλον του εμπορίου;

Όπως καταδεικνύουν όλες οι έρευνες, μετά την περίοδο της πανδημίας παγιώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη μία στροφή των καταναλωτών στις ηλεκτρονικές αγορές. Παράλληλα όμως, και αυτό πρέπει να τονισθεί, οι εμπορικές αγορές των πόλεων και τα φυσικά καταστήματα παραμένουν για πολλούς λόγους ένας δυνατός πόλος έλξης για όλες τις ηλικίες. Το μέλλον του εμπορίου βρίσκεται στην πολυκαναλική προσέγγιση, με χρήση όλων των δυνατοτήτων της ψηφιακής εποχής τόσο στο e-commerce όσο και στις δια ζώσης πωλήσεις. Ο καταναλωτής επιδιώκει πλέον σταθερά μια αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία, την οποία μπορεί να του εξασφαλίσει το λεγόμενο «υβριδικό» εμπορικό κατάστημα, όπου η προσωπική εξυπηρέτηση συνδυάζεται με τις «ευκολίες» και τα εργαλεία της ψηφιακής εποχής.

Ποια είναι η θέση σας για την αύξηση του κατώτατου μισθού;

Ο εμπορικός κόσμος θεωρεί ότι οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι πρέπει οπωσδήποτε να στηριχθούν απέναντι στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια σε βασικά είδη διαβίωσης. Συνεπώς, μας βρίσκει σύμφωνους η θέση του πρωθυπουργού για σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού που δεν θα υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένουμε την εξειδίκευση της προαναγγελίας του για περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και, ταυτόχρονα, θεωρούμε απολύτως απαραίτητη την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Είναι τα δύο απαραίτητα μέτρα- αντίβαρα στις επιβαρύνσεις που θα δημιουργήσει στις επιχειρήσεις η αύξηση των κατώτατων αποδοχών.

Πως εξελίσσονται οι χειμερινές εκπτώσεις; Θεωρείτε πως έχει βοηθήσει η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων;

Η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων αναμένουμε ότι θα οδηγήσει σταδιακά στην αναβάθμιση του θεσμού των χειμερινών και των θερινών εκπτώσεων. Αυτό όμως δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται η παγκόσμια και η ελληνική οικονομία να προσεγγίσουν ακόμα περισσότερο την «κανονικότητα», για να απομακρυνθεί το «πέπλο» της αβεβαιότητας που έχει κάνει τους καταναλωτές ιδιαίτερα διστακτικούς. Αυτό αποτυπώθηκε και στο πρώτο 20ημερο των εκπτώσεων, καθώς δεν επαληθεύτηκαν οι προσδοκίες μας ότι ο κλάδος της ένδυσης και υπόδησης θα είχε αξιοσημείωτη τόνωση πωλήσεων, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι την εορταστική περίοδο η προτίμηση του καταναλωτικού κοινού στράφηκε πιο πολύ στα συμβολικά και κυρίως χαμηλής τιμής δώρα. Φαίνεται πως, επιπλέον, ο καλός καιρός τον Ιανουάριο δεν ευνόησε τις αγορές σε χειμερινά ρούχα και παπούτσια. Επίσης, οι συνεχείς προσφορές των e-shop καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, «αφαιρούν» ένα σημαντικό τμήμα του τζίρου από τις αγορές στο φυσικό κατάστημα. Ευελπιστούμε πάντως πως το συνολικό «ταμείο» του πρώτου μήνα των εκπτώσεων θα είναι καλύτερο.

Πόσο έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί δυνάμεων από την είσοδο μεγάλων πολυεθνικών του χώρου σας;

Στη φύση της επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι η μεγέθυνση και η επέκταση και, σίγουρα, οι μεγάλες εταιρίες έχουν πάντα προβάδισμα στον ανταγωνισμό απέναντι στις πολύ μικρές και τις μικρομεσαίες. Διαθέτοντας ισχυρά κεφάλαια και συνεχή πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση, με το να επικαιροποιούν συνεχώς τη τεχνογνωσία τους στο marketing και το e-commerce και με «όπλα» στη φαρέτρα τους τα δημοφιλή brands που εκπροσωπούν, έχουν καταφέρει να αποσπούν αγοραστικά κοινά από τους μικρούς εμπόρους και επιτηδευματίες.  Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των πολλαπλών κρίσεων που βιώσαμε, με τελευταία την ενεργειακή κρίση, η «ψαλίδα» που χωρίζει τους ισχυρούς από τους «ευάλωτους» της αγοράς, μεγάλωσε κι άλλο, στη χώρα μας και παντού στον κόσμο. Αυτό πρέπει να αποτελέσει θέμα έντονου προβληματισμού για τις κυβερνήσεις της Ε.Ε μιας και ως γνωστόν, οι ΜμΕ αποτελούν την συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων στην Ευρώπη και ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα.

Ζούμε όντως τον «αργό θάνατο του εμποράκου», όπως κάποιοι υποστηρίζουν; Υπάρχει μέλλον για τους μικρούς εμπόρους, αι αν ναι πιο μπορεί να είναι αυτό;

Ο πεσιμισμός δεν ταιριάζει στους εμπόρους, από τη στιγμή μάλιστα που το ελληνικό εμπόριο έχει αποδείξει τις αντοχές του, περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες της δεκαετούς λιτότητας και στη συνέχεια της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης. Ωστόσο, το μέλλον δεν είναι δεδομένο, το διαμορφώνουμε εμείς οι ίδιοι, οι επιχειρηματίες με τις επιλογές μας, καθώς και η Πολιτεία με τις δικές της. Επιλογή του εμπορικού κόσμου είναι η εξωστρέφεια, η προσαρμογή με τις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής και της πράσινης μετάβασης, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων του και η προσφορά ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών στους καταναλωτές. Εφόσον και οι κυβερνήσεις, τώρα και στο μέλλον, εξασφαλίζουν ανάπτυξη για την οικονομία και ευημερία για την κοινωνία, διασφαλίζουν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, προστρέχουν τους αδύναμους και πληττόμενους συναδέλφους με στοχευμένα μέτρα στήριξης, διευκολύνουν τη πρόσβαση των ΜμΕ στην τραπεζική χρηματοδότηση και στην επιδότηση μέσω εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων, τότε σαφώς η μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτε.

Τι θα μπορούσε να βελτιώσει η Πολιτεία για να διευκολύνει το έργο σας;

Η ΕΣΕΕ επικαιροποιεί και τεκμηριώνει συνεχώς τις προτάσεις της, και τα σχετικά υπομνήματα είναι ήδη στη διάθεση όλων των πολιτικών κομμάτων. Όπως προανέφερα, προτεραιότητα σήμερα είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, που θα πρέπει να συνοδεύουν την απόφαση αύξησης του κατώτατου μισθού. Μεγίστης σημασίας ρυθμίσεις είναι ακόμη: Η θέσπιση ειδικού προγράμματος επιχορηγήσεων & χαμηλότοκων δανείων, η παροχή κινήτρων ψηφιακού & πράσινου μετασχηματισμού, η θεσμοθέτηση και εφαρμογή του Ακατάσχετου Επιχειρηματικού Λογαριασμού και η θεσμοθέτηση της «Εμπορικής Τουριστικής επιχείρησης» Εάν, όπως διαφαίνεται, υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για επιπλέον μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αυτό θα τονώσει την κατανάλωση και την ρευστότητα. Πιστεύουμε επίσης ότι πάντα υπάρχει περιθώριο για περισσότερη συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα επιδοτούμενα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ και θα συνεχίσουμε να το διεκδικούμε.

Πηγή: OT

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Κρασί: Χύμα διακινείται το 50% των ποσοτήτων στην Ελλάδα

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Εκτινάχθηκε η εγχώρια κατανάλωση οίνου στα προ της πανδημίας επίπεδα, με τη συμμετοχή ωστόσο του χύμα κρασιού (μη τυποποιημένου ή σε ασκό – bag-in-a-box) στο σύνολο της ελληνικής αγοράς να εκτιμάται σε 50% περίπου, ενώ σημαντική αύξηση παρουσίασε η αγορά κρασιών για κατανάλωση στο σπίτι τη διετία 2020-2021.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με βάση τα στοιχεία της κλαδικής μελέτης για την «Οινοποιία», που εκπόνησε η ΣΤΟΧΑΣΙΣ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ, στο πλαίσιο της σειράς μελετών αγοράς που φέρουν τη διακριτική ονομασία «Κλαδικές Στοχεύσεις» η εγχώρια κατανάλωση οίνου παρουσίασε σημαντική αύξηση 41,3% την αμπελοοινική περίοδο 2021/22 σε σχέση με την περίοδο 2020/21, «προσεγγίζοντας» τα επίπεδα της περιόδου 2013/2014.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως αναφέρει ο κ. Β. Ρεγκούζας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΟΧΑΣΙΣ, η πανδημία του Covid-19 είχε επηρεάσει αρνητικά το «κανάλι» HO.RE.CA. και είχε οδηγήσει σε αύξηση των αποθεμάτων οίνου και σε μέτρα απόσυρσης των αποθεμάτων.

Η μείωση των αποθεμάτων το 2021/22 και η ομαλοποίηση της αγοράς σηματοδότησε την αύξηση της κατανάλωσης οίνων στα προ της πανδημίας επίπεδα. Επισημαίνεται ότι ο Μέσος Ετήσιος Ρυθμός Μεταβολής (ΜΕΡΜ) της εγχώριας κατανάλωσης οίνου τη χρονική περίοδο 2013/14-2021/22 διαμορφώθηκε οριακά αρνητικός (-0,7%).

Η συμμετοχή του χύμα κρασιού (μη τυποποιημένου ή σε ασκό – bag-in-a-box) στο σύνολο της εγχώριας αγοράς εκτιμάται σε 50% περίπου, ενώ σημαντική αύξηση παρουσίασε η αγορά κρασιών για κατανάλωση στο σπίτι τη διετία 2020-2021.

Στη 2η θέση της ΕΕ

Οι πολυάριθμες οινοποιήσιμες γηγενείς ποικιλίες αμπέλου της Ελλάδας καθιστούν τη χώρα μία από τις πλέον «πολυποικιλιακές» οινοπαραγωγικά, συντελώντας στη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα των ελληνικών κρασιών.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα για το 2022 κατέχει το 26% των εγκεκριμένων κρασιών ΠΓΕ στην ΕΕ-27 και κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, ενώ το αντίστοιχο μερίδιο στα κρασιά ΠΟΠ είναι 3% και κατατάσσεται στην έκτη θέση.

Σχεδόν διπλάσια EBITDA

Όσον αφορά στη χρηματοοικονομική ανάλυση του κλάδου, σύμφωνα με την υπεύθυνη των κλαδικών μελετών κυρία Κατερίνα Ματσούκα, προκύπτει ότι το EBITDA, ως ποσοστό επί των πωλήσεων του κλάδου σχεδόν διπλασιάστηκε το 2021 σε σχέση με το 2012 και διαμορφώθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Επιπρόσθετα, η τιμή του δείκτη κάλυψης χρηματοοικονομικών δαπανών παρουσίασε σημαντική αύξηση το 2021. Ωστόσο, ο κλάδος παραμένει «ευπρόσβλητος» σε πιθανές μεταβολές του οικονομικού περιβάλλοντος, λόγω της «ιδιομορφίας» του.

Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων, σε σχέση με την αύξηση του κόστους πωλήσεων το 2021 σε σχέση με το 2020, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των λειτουργικών κερδών και κατ’ επέκταση την εμφάνιση καθαρών κερδών την ίδια περίοδο. Το γεγονός αυτό «αποτυπώνεται» στους χρηματοοικονομικούς δείκτες αποδοτικότητας ιδίων και απασχολουμένων κεφαλαίων.

Επιπρόσθετα, διαπιστώνεται ότι 7 στις 10 μεγαλύτερες οινοποιητικές επιχειρήσεις, βάσει δημοσιευμένου κύκλου εργασιών το 2021, ξεπερνούν το μέσο όρο του μικτού κέρδους (%) του συνόλου των εξεταζόμενων επιχειρήσεων του κλάδου, ενώ 6 στις 10 μεγαλύτερες οινοποιητικές επιχειρήσεις ξεπερνούν το μέσο όρο του EBITDA (%) του συνόλου των εξεταζόμενων επιχειρήσεων. Τέλος, 5 στις 10 μεγαλύτερες οινοποιητικές επιχειρήσεις συνδυάζουν EBITDA (%) και συνολική δανειακή επιβάρυνση (%), σε επίπεδα καλύτερα από το μέσο όρο του συνόλου των εξεταζόμενων επιχειρήσεων για το 2021.

Τέλος, όσον αφορά στην παγκόσμια κατανάλωση κρασιού, σύμφωνα με την International Organization of Vine and Wine – OIV, εκτιμάται ότι παρουσίασε μικρή αύξηση (0,9%) το 2021 σε σχέση με το 2020, η οποία οφείλεται στην άρση των περιορισμών, την επαναλειτουργία του καναλιού HΟ.RE.CA και τη επανεκκίνηση των κοινωνικών συγκεντρώσεων και εορτασμών που συνέβαλαν στην αύξηση της κατανάλωσης των περισσότερων χωρών παγκοσμίως.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Κρασί: Προ των πυλών το πρόγραμμα για τη νέα περίοδο

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Το ποσό των 92,12 εκατ. ευρώ θα διατεθεί στο τομεακό πρόγραμμα για τον οίνο, το οποίο περιλαμβάνει πέντε διακριτές παρεμβάσεις και θα τρέξει στη νέα προγραμματική περίοδο.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ 2023-2027, το τομεακό πρόγραμμα οίνου στοχεύει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, την εγκατάσταση ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον, την εισαγωγή σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών καθώς και την διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελώνων

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελώνων με το διαθέσιμο ποσό να ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ και με δικαιούχους αμπελοκαλλιεργητές, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών, που καλλιεργούν οινοποιήσιμες ποικιλίες και κατέχουν αμπελώνες ή άδειες αναφύτευσης ή μετεγκατάστασης.

Το πρόγραμμα καλύπτει μία ή περισσότερες για την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων, συμπεριλαμβανομένου και του επανεμβολιασμού, την μετεγκατάσταση των αμπελώνων, τις βελτιώσεις των τεχνικών διαχείρισης των αμπελώνων που συνδέονται με το στόχο του προγράμματος.

Για την παρέμβαση αυτή, που θα υλοποιηθεί για διάστημα πενταετούς διάρκειας εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά μέσο όρο 562,19 εκτάρια/έτος με το ποσό στα 14.230 ευρώ/εκτάριο ανά έτος.

Επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής

Η δεύτερη παρέμβαση ύψους 33,15 εκατ. ευρώ είναι των επενδύσεων των επιχειρήσεων αφορά επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής, στη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου οίνου και στο marketing των οινικών προϊόντων

Δικαιούχοι είναι οι οινοποιητικές επιχειρήσεις ή επαγγελματικές οργανώσεις, οργανώσεις οινοπαραγωγών, ενώσεις οργανώσεων οινοπαραγωγών.

Θα ενισχυθούν την περίοδο 2023 – 2027 83 επενδυτικά σχέδια, με το ποσό των 80.000 ευρώ/επενδυτικό σχέδιο.

Πρώιμη συγκομιδή

Η παρέμβαση της πρώιμης συγκομιδής ύψους 5 εκατ. ευρώ εφαρμόζεται στο σύνολο της χώρας, με στόχο την εξισορρόπηση προσφοράς και ζήτησης και την αποφυγή της ραγδαίας πτώσης των τιμών του παραγωγού.

Δικαιούχοι είναι Φυσικά ή Νομικά πρόσωπα, Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών.

Στο πλαίσιο αυτής της παρέμβασης θα ενισχυθούν κατά μέσο όρο 00 εκτάρια/ έτος, με το ποσό της ενίσχυσης να ανέρχεται στα 2.500 ευρώ/εκτάριο ανά έτος.

Ειδικό μέτρο στήριξης

Ενημερωτικές εκστρατείες και συμμετοχή σε εκδηλώσεις περιλαμβάνει η παρέμβαση για την υπεύθυνη κατανάλωση οίνων και το ενωσιακό καθεστώς των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης και των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων, συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Δικαιούχοι είναι επαγγελματικές οργανώσεις, οι οργανώσεις οινοποαραγωγών, οι ενώσεις οργανώσεων οινοπαραγωγών και οργανισμοί δημοσίου δικαίου

Η παρέμβαση θα υλοποιηθεί για διάστημα πενταετούς διάρκειας και εκτιμάται ότι θα επιδοτηθούν περίπου 20 δράσεις /έτος με το ποσό ενίσχυσης (κατά μέσο όρο) να ανέρχεται στις 100.000 ευρώ/ δράση ανά έτος.

Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες

Η παρέμβαση αφορά στην προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες με στόχο την διείσδυση σε νέες αγορές τρίτων χωρών για τις οποίες υπάρχουν ευκαιρίες εξαγωγής, την βελτίωση της εικόνας των ελληνικών οίνων, μέσω της ενημέρωσης για τη διαφορετικότητα τους και τα ιδιαίτερα  ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και η ενίσχυση της  ανταγωνιστικότητάς τους έναντι των αντίστοιχων προϊόντων τρίτων χωρών.

Επίσης, στοχεύει στην επανατοποθέτηση των ελληνικών οίνων σε υψηλότερα  τμήματα των αγορών που αφορούν ιδίως σε καταναλωτές με  υψηλή αγοραστική δύναμη, στην αύξηση της μέσης τιμής ανά λίτρο των εξαγόμενων οίνων καθώς και στην αύξηση σε όγκο και αξία των Ελληνικών εξαγωγών οίνου σε  επιλεγείσες χώρες.

Το διαθέσιμο ποσό για την ενίσχυση της παρέμβασης ανέρχεται σε 27 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν 34 δράσεις/έτος, με το ποσό να ανέρχεται στα  160.000 ευρώ/δράση ανά έτος.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
ΚΟΣΜΟΣ23 δευτερόλεπτα ago

Σεισμός Τουρκία: «Νιώθουμε πολύ περήφανοι», λέει σύζυγος Έλληνα διασώστη

LIFESTYLE5 λεπτά ago

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Αντιδράσεις για την 19χρονη σύντροφό του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ8 λεπτά ago

Δείτε που είναι υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες στη Θεσσαλία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ11 λεπτά ago

1060 ενεργά έργα, ύψους 1,5 δις ευρώ στη Δυτική Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ12 λεπτά ago

Εθνικό Θέατρο: Δείτε ποιοι καθηγητές υπέβαλαν την παραίτησή τους

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 λεπτά ago

Ούτε διακόσια άτομα στο γήπεδο!!! – Sportrikala.gr

ΜΑΓΝΗΣΙΑ14 λεπτά ago

Θλίψη για τον Νικόλαο Λαΐτσο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ18 λεπτά ago

ΑΕΚ προς τους φιλάθλους της: «Κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να δώσει την παραμικρή αφορμή»

ΚΟΣΜΟΣ20 λεπτά ago

Καναδάς: Λεωφορείο προσέκρουσε σε παιδικό σταθμό – Ένα παιδί τραυματίστηκε σοβαρά

ΜΑΓΝΗΣΙΑ22 λεπτά ago

ΕΣΠΑ: Έρχεται η νέα δέσμη δράσεων «Πράσινη Μετάβαση» με επιδοτήσεις €700 εκατ. σε μικρομεσαίες

LIFESTYLE5 ημέρες ago

«Λες ”πόσο χρόνο έχω; Μπορεί να είναι ένα Πάσχα”» – Ραγίζει καρδιές η Μπακογιάννη για την υγεία της

MEDIA6 ημέρες ago

«Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη: καλεσμένος ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 00:10

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Στα προηγούμενα Survivor έκαναν όργια… όλων των ειδών στο νοσοκομείο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος: Εξαφανίστηκαν μέσα στη νύχτα η 23χρονη και η οικογένειά της μετά το επεισόδιο με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού – Όλα όσα υποστηρίζει ο 45χρονος

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Τσικνοπέμπτη: Πότε θα τσικνήσουμε και πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Πάολα: Το μήνυμα της τραγουδίστριας μέσα από το νοσοκομείο

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Πάμελα Άντερσον – Η σύζυγος του Τόμι Λι αντεπιτίθεται: «Δεν θα νοιαζόσουν, αν πέθαινα»

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Παραμένουν στον Άγιο Δομίνικο η Κατερίνα Δαλάκα και η Ασημίνα Χατζηανδρέου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

ΤΗΝΟΣ : ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ -ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΚΑΔΟ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε ξαφνικά 53χρονος απόστρατος της Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή