Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Οικονόμου: Στόχος μας η καθημερινή προσπάθεια για την ανάσχεση των συνεπειών της πανδημίας

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στόχος μας είναι η καθημερινή προσπάθεια για την ανάσχεση των συνεπειών πανδημίας ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης. Πρόσθεσε ότι στρατηγική μας είναι να κρατήσουμε την κοινωνία και την οικονομία ανοιχτές,  να επεκτείνουμε την εμβολιαστική κάλυψη και να δώσουμε έμφαση στο σύστημα Υγείας για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Η στρατηγική μας είναι μια στρατηγική σταθερή η οποία δίνει έμφαση στη μάχη που δίνεται στο σύστημα υγείας για να σώσουμε όσο τον δυνατόν περισσότερους ανθρώπους μπορούμε, είναι μια στρατηγική που προσπαθεί και θα επιμείνει να κρατήσει την οικονομία ανοιχτή και την κοινωνία ανοικτή, να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη και να κάνει ό,τι απαιτείται προς την κατεύθυνση αυτή. Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει στη δήλωσή του την περαιτέρω πορεία το επόμενο διάστημα».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το σημερινό μήνυμα του πρωθυπουργού για την πανδημία απάντησε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να μάς εκπλήσσει αρνητικά. Είναι ακόμα και για τον κ. Τσίπρα απίστευτα πράγματα αυτά καθώς πριν καν ανακοινωθεί επίσημα η δήλωση του πρωθυπουργού έσπευσε να προαναγγείλει ότι θα απαντήσει προφανώς γιατί έχει την απάντηση έτοιμη πριν ακούσει».

Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για έναν ακόμα κρίκο της αλυσίδας δίπλα στην εργαλειοποίηση της πανδημίας, στον πανικό που καλλιεργεί, στην καταστροφολογία που περιφέρει σε όλη τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοστατούντος του κ. Τσίπρα,  που αποδεικνύει ότι η διαχείριση της πανδημίας είναι κάτι που ξεπερνά κατά πολύ τα πολιτικά του μέτρα. «Εμείς είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό που απαιτείται κι αυτό που είναι ο ρόλος μας, προσπάθεια κάθε μέρα για να ανασχέσουμε τις συνέπειες της πανδημίας» σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με την τηλεκπαίδευση ο κ. Οικονόμου είπε ότι το υπ. Παιδείας έχει απαντήσει πλήρως για το θέμα. Ο ίδιος έκανε λόγο για αντίφαση σε σχέση με την αρχική γνωμοδότησή της αναφέροντας ότι προκαλεί φοβερή εντύπωση ότι στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή συνεδρίασε η Αρχή. «Επικαλείται πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση μέσω των συμβάσεων και των ειδικών όρων που μπήκαν σε αυτές, προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα όσων συμμετείχαν στην τηλεκπαίδευση».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι  «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα στους πολίτες για την πανδημία και τη συνεχή προσπάθεια για την ανάσχεσή της και τη διαχείριση των επιπτώσεών της. Νωρίτερα σήμερα το πρωί υπέγραψε την απόφαση σύμφωνα με την οποία ενεργοποιείται η διαδικασία επίταξης ιδιωτών γιατρών προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ.

Η στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση αποβλέπει πρωτίστως στην υγειονομική ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα και στην ανάγκη να μην ξανακλείσει η οικονομία και να μείνει η κοινωνία ανοιχτή. Η πανδημία επιμένει, δημιουργεί ένα πλέγμα συνεπειών για την πατρίδα μας, η αντιμετώπιση και η υπέρβαση των οποίων απαιτεί σχέδιο, στρατηγική και προσήλωση στον στόχο. Αυτό είναι που έκανε και εξακολουθεί να κάνει η κυβέρνησή μας».

Η σημερινή ενημέρωση από τον κ. Οικονόμου ξεκίνησε με αναφορά στο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Λονδίνο.

Στη διάρκεια της επίσκεψης είχε συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον, συναντήσεις με επενδυτές και ομογενείς ενώ παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε μέσα μαζικής ενημέρωσης της Μεγάλης Βρετανίας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Η επίσκεψη αυτή πιστοποιεί εύγλωττα τη συνολική αναβάθμιση της Ελλάδος και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει αναλάβει διεθνώς η χώρα μας ως αποτέλεσμα σχεδιασμού και εργώδους προσπάθειας.

Στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Βρετανό πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε την επιθυμία της Ελλάδος για στενότερη συνεργασία, στον εμπορικό, οικονομικό και τουριστικό τομέα.

Έθεσε στον κ. Τζόνσον επίσημα το αίτημα της Ελλάδος για επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα σημειώνοντας ότι πλέον έχει έρθει η ώρα για την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού και την αποκατάσταση του μνημείου στην ολότητά του στο Μουσείο της Ακρόπολης».

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου ο πρωθυπουργός «αναφέρθηκε επίσης στον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για διάλογο τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη να συζητήσει υπό την προϋπόθεση σεβασμού του διεθνούς δικαίου συμπεριλαμβανομένου και του δικαίου της θάλασσας.

Υπογράμμισε ταυτόχρονα την αδιαλλαξία και την επιθετικότητα που εξακολουθεί να επιδεικνύει η ‘Αγκυρα με νέες παράνομες προκλητικές ενέργειες και απειλές στα Βαρώσια και τις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τόνισε πως η ακύρωση των παράνομων τουρκικών μεθοδεύσεων στα Βαρώσια αποτελεί ουσιαστικά προϋπόθεση για την ευόδωση των προσπαθειών επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Στις συνεντεύξεις του στα βρετανικά μέσα ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα βρίσκονται στο Λονδίνο επειδή εκλάπησαν από τον Λόρδο Έλγιν και δεν θα συμβιβαστούμε με την ιδέα ή απλώς την πρόταση του δανεισμού τους. Τόνισε παράλληλα ότι η προσέγγιση σύμφωνα με την οποία τα γλυπτά ανήκουν στο Βρετανικό Μουσείο επειδή βρίσκονται εκεί για πάρα πολύ καιρό είναι αναχρονιστική και προφανώς δεν γίνεται και αποδεκτή».

«Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των πολιτών προκειμένου οι ανατιμήσεις να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα στην οικιακή οικονομία»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως «η χώρα παρουσίασε το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού στην ΕΕ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν για τον Οκτώβριο. Οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές ενέργειας δημιουργούν πανευρωπαϊκό πρόβλημα που απεικονίζεται στην άνοδο του πληθωρισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα καθολικό ευρωπαϊκό ζήτημα που προφανώς πλήττει και τη χώρα μας και τα ελληνικά νοικοκυριά.

Η κυβέρνηση ανέγνωσε έγκαιρα το πρόβλημα, διέγνωσε τις διαστάσεις του και τρέχει ένα σχέδιο ανάσχεσης και αναστροφής των συνεπειών, ένα σχέδιο ανάσχεσης και αναστροφής πρωτογενών και δευτερογενών ανατιμήσεων. Θέλω να υπενθυμίσω ότι μέχρι σήμερα έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ».

Και ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Ως προϊόν των ενεργειών μας και των μέτρων που πολύ έγκαιρα πήραμε, η χώρα μας κατατάσσεται στην τρίτη θέση με το χαμηλότερο πληθωρισμό, καταγράφοντας αύξηση 2,8%, σαφώς χαμηλότερη από τον μέσο όρο της ΕΕ που ήταν 4,4%. Όπως μάλιστα επισημαίνεται από την Eurostat, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε και στα είκοσι επτά κράτη-μέλη με την ενέργεια να αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα ανατιμήσεων, καθώς οι τιμές της αυξήθηκαν κατά  23,7% σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο.

Μέσα σε αυτό το πλέγμα εισαγόμενων διεθνών κρίσεων, που επηρεάζει ήδη τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών η κυβέρνηση με ψύχραιμη και λελογισμένη διαχείριση στέκεται στο πλευρό των πολιτών προκειμένου οι ανατιμήσεις να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα στην οικιακή οικονομία αλλά και στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Η σταθερότητα και η ανθεκτικότητα της οικονομίας μας, από τη μια μας επιτρέπουν την εφαρμογή στοχευμένων μέτρων προκειμένου να στηρίξουμε την κοινωνία και από την άλλη μας εξασφαλίζουν ότι η χώρα μας θα προοδεύσει τάχιστα όταν οι κρίσεις αυτές ατονήσουν».

Νέα δικαίωση για την κυβερνητική πολιτική αποτελούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία τον Σεπτέμβριο

Πριν ολοκληρώσει την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Νέα δικαίωση για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική αποτελούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία τον Σεπτέμβριο, καθώς καταγράφεται περαιτέρω μείωση των ανέργων. Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία η ανεργία στη χώρα μας μειώθηκε το Σεπτέμβριο στο 13% από 16,5% που ήταν τον Σεπτέμβριο 2020 και 13,9% που ήταν τον περασμένο Αύγουστο. Τον φετινό Σεπτέμβριο είχαν και εξακολουθούν να έχουν εργασία, μισθό και εισόδημα 169.335 περισσότεροι συμπολίτες μας σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020.

Την ίδια στιγμή, μπαίνει σε εφαρμογή το «κοινωνικό πακέτο» του ΟΑΕΔ, συνολικού ύψους 107 εκατ. ευρώ, για την στήριξη της απασχόλησης στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου και τη δίκαιη και ομαλή μετάβασή τους στη μεταλιγνιτική εποχή».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Οικονόμου: «Η κυβέρνησή μας έχει επιτύχει ένα παραγωγικό μοντέλο που μας επιτρέπει να μεταφέρουμε ταχύτατα τα οφέλη της ανάπτυξης στην κοινωνία, με την προσφορά χιλιάδων αναβαθμισμένων θέσεων εργασίας, αλλά και την αποτελεσματικότερη στήριξη εκείνων που έχουν ανάγκη. Με τον τρόπο αυτό η ανάπτυξη που επιτυγχάνουμε έχει προστιθέμενη ανθρωπιστική αξία που γυρίζει πίσω στην κοινωνία».

Κλείνοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη. Τόνισε ότι «είναι μια ακόμη επίθεση από τους τραμπούκους του Ρουβίκωνα σε οικία υπουργού της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη. Η επίθεση με μπογιές στο σπίτι που μένει με την οικογένεια του συνοδεύτηκε και με ανάρτηση άθλιων σχολίων. Οι πράξεις αυτές είναι απαράδεκτες και ελπίζουμε την ίδια άποψη να έχουν όλα τα πολιτικά κόμματα και μάλιστα να την υποστηρίζουν και δημόσια».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές: Στο μικροσκόπιο οι μονοεδρικές

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η προτροπή του πρωθυπουργού σε δημοσιογράφους στη δεξίωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, να φύγουν «άνετα» για διακοπές γιατί «ούτε εκλογές θα γίνουν ούτε ανασχηματισμός», ξεκίνησε με μία ακόμη είδηση για τις προθέσεις του, η οποία όμως πέρασε στα ψιλά.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Εμείς», τους είπε, «θα συνεχίσουμε τις περιοδείες μας. Θα φανεί ποιος έχει την καλύτερη πολιτική φυσική κατάσταση». Αυτή την πολιτική φυσική κατάσταση – σε αντιπαραβολή με εκείνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – θέλησε να αναδείξει από την Κεφαλονιά. Οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη, λοιπόν, θα συνεχιστούν με στόχο μέσα απ΄ αυτές όχι μόνο να επικοινωνείται το κυβερνητικό έργο στους ψηφοφόρους, αλλά και να παρουσιάζονται όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση ενόψει του δύσκολου ενεργειακά χειμώνα που έρχεται, ώστε τελικά να προκαλείται μια σύγκριση των πεπραγμένων της μ΄ αυτά της πρώτη φορά Αριστεράς.

Διαβάστε επίσης – Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη ΔΕΘ με διπλό στόχο

Ετσι, κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς, επανέλαβε τη δέσμευσή του για εξάντληση των δημοσιονομικών περιθωρίων προκειμένου να στηριχθούν οι πολίτες τους επόμενους μήνες.

«Η οικονομία στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, «αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς σε μεγάλο βαθμό ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής τουριστικής κίνησης αλλά και των σημαντικών επενδύσεων που γίνονται στη χώρα μας. Μην έχουμε καμία αμφιβολία όμως ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολύ ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι δημιουργούν μεγάλο βαθμό ανασφάλειας στην παγκόσμια οικονομία. Το κόστος ζωής, ο πληθωρισμός είναι φαινόμενα τα οποία είναι παγκόσμια, χτυπούν και την ελληνική οικονομία, ροκανίζουν και το ελληνικό διαθέσιμο εισόδημα. Γι΄ αυτό και η κυβέρνηση, διά του κρατικού προϋπολογισμού, θα εξακολουθεί να εξαντλεί τα δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να στηρίξει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν αυτή την «εισβολή» του εισαγόμενου πληθωρισμού».

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί του Ιονίου – συνοδεία των Μίνας Γκάγκα, Στέλιου Πέτσα, Δόμνας Μιχαηλίδου, Γιώργου Καραγιάννη και Χρήστου Τριαντόπουλου – έγινε και για να σχηματίσει, όπως λένε συνεργάτες του, προσωπική άποψη για την πορεία των έργων που υλοποιούνται εκεί. Αυτός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι κι ένας από τους βασικούς λόγους των συνεχών περιοδειών του ανά την επικράτεια.

Περιοδείες

Από το κυβερνών κόμμα, πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διάβασαν στην επιλογή της Κεφαλονιάς, μόλις ένα δεκαήμερο μετά την περιοδεία στη Θεσπρωτία, την έμφαση που επιθυμεί να δώσει το Μέγαρο Μαξίμου στις μονοεδρικές περιφέρειες. Οι πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν τον πρωθυπουργό να επισκέπτεται όλες τις μονοεδρικές της χώρας μέχρι να τελειώσει το φθινόπωρο.

Στις εκλογές του 2019 η ΝΔ κατόρθωσε να βάψει γαλάζιες και τις επτά εκλογικές περιφέρειες που εκλέγουν έναν βουλευτή, οπότε η ανάγκη να επαναληφθεί η συγκεκριμένη επιτυχία θεωρείται περίπου αυτονόητη στους νεοδημοκρατικούς κόλπους για λόγους εκλογικού γοήτρου – στις επόμενες κάλπες, βέβαια, ίσως οι μονοεδρικές αυξηθούν κατά τέσσερις εξαιτίας της μείωσης του πληθυσμού.

Μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του Δεκαπενταύγουστου προγραμματίζονται οι επόμενες εξορμήσεις του πρωθυπουργού. Η πρώτη θα είναι πιθανότατα στη Λέσβο, ενώ εξετάζεται και μία στο Ρέθυμνο. Η δε παρουσία του στη ΔΕΘ στις αρχές Σεπτεμβρίου ενδέχεται να συνδυαστεί με μια περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα.

Εκείνοι που κρατούν στατιστικά στο στενό του επιτελείο υπολογίζουν ότι ο Μητσοτάκης κάνει κατά μέσο όρο μία περιοδεία την εβδομάδα. Οπως όλα δείχνουν, με τέτοιους ρυθμούς αναμένεται να πορευθεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της τελευταίας – άρα και προεκλογικής – χρονιάς της κυβερνητικής θητείας για να στέλνει το μήνυμα πως είναι πολιτικά φιτ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξανδρούπολη: Διαμετακόμιση και ιταλικών στρατιωτικών δυνάμεων από το λιμάνι

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Αλλη μια χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για να ξεφορτώσει και να φορτώσει στρατιωτικό και άλλο υλικό των ενόπλων δυνάμεών της που συμμετέχουν στην Ατλαντική Συμμαχία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ιταλικό μεταγωγικό

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έφτασε χθες Τετάρτη το ιταλικό μεταγωγικό πλοίο «SEVERINE» (φωτογραφία, επάνω, από evros-news.gr), το οποίο αρχικά θα ξεφορτώσει και στη συνέχεια θα φορτώσει υλικό των ενόπλων δυνάμεων της Ιταλίας, όπως μεταδίδει το evros-news.gr.

Δείτε ακόμα – Αμερικανικό σχέδιο για «Σούδα του Βορρά»

Το πλοίο έχει συνολικό μήκος 152 μέτρα και πλάτος 22 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει συνολικό φορτίο 16.342 τόνων.

Μάλιστα για την επιχείρηση αυτή αλλά και τις υπόλοιπες που βρίσκονται σε εξέλιξη, παράλληλα με τις συνεχείς φορτώσεις σιτηρών που αποτελούν της κατ’ εξοχήν εμπορικές δραστηριότητες, πραγματοποιήθηκε χθες ενημερωτική συνάντηση στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τα σώματα ασφαλείας.

«Μία ακόμη σύμμαχος»

«Πρόκειται να διαχειριστούμε ταυτόχρονα τρεις ανεξάρτητες επιχειρήσεις διαμεταφοράς στρατιωτικού υλικού, με την προσθήκη των ιταλικών ενόπλων δυνάμεων.

»Μία ακόμη σύμμαχος χώρα του NATO επιλέγει τον εξειδικευμένο σε στρατιωτικές μεταφορές λιμένα της Αλεξανδρούπολης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΛΑ Κώστας Χατζημιχαήλ.

Στρατηγικής σημασίας

Στρατηγικής σημασίας για τα δυτικά συμφέροντα είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, έγραφε πριν λίγες μέρες το περιοδικό Economist.

Η γεωγραφία του λιμανιού το καθιστά ελκυστικό για τους σχεδιαστές logistics του ΝΑΤΟ. Αμερικανικά πλοία ελλιμενίζονται εκεί. Εχει επίσης καλές οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις βόρεια μέσω της ανατολικής πλευράς της συμμαχίας.

Συγκεκριμένα, παρέχει πρόσβαση στην Ουκρανία μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Με τη χρησιμοποίησή του ως ενδιάμεσο σταθμό, παρακάμπτονται η Μαύρη Θάλασσα, στην οποία έχει δυνάμεις η Ρωσία, και ο Βόσπορος, ένα σημείο που ελέγχεται ασφυκτικά από την Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά «ιδιότροπο».

Και ενεργειακός κόμβος

Η Αμερική χρησιμοποιεί το λιμάνι για ανάπτυξη δυνάμεων και συν τω χρόνω θα μπορούσε να γίνει ενεργειακός κόμβος, με σχέδια για δύο πλωτούς τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου, μερικά χιλιόμετρα μακριά από τα παράλια. Αυτό θα βοηθήσει τις χώρες της περιοχής να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό αέριο.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ11 λεπτά ago

Γρεβενά: «Θρίλερ» με τον θάνατο του βρέφους – Η νεκροψία δεν έδωσε σαφείς ενδείξεις

OIKONOMIA19 λεπτά ago

Twitter: Στη συγκέντρωση νομικών στοιχείων προχωρά η πλατφόρμα, όπως και ο Ίλον Μασκ, ενόψει του δικαστηρίου

ΚΟΣΜΟΣ20 λεπτά ago

Κοροναϊός: H Covid επιμένει, η Γερμανία ετοιμάζεται – Σχέδιο για μάσκες, αποστάσεις, όριο ατόμων

ΕΛΛΑΔΑ31 λεπτά ago

Τραγωδία στη Σαντορίνη: Πατέρας μωρού ενός έτους ο 34χρονος που σκοτώθηκε

ΜΠΑΣΚΕΤ36 λεπτά ago

Ανανέωσε με Λαύριο ο Γερομιχαλός

OIKONOMIA40 λεπτά ago

Gazprom: Κατηγορεί τις κυρώσεις για τις περιορισμένες ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

ΚΟΣΜΟΣ41 λεπτά ago

Λιβύη: Δικαστήριο των ΗΠΑ καταδίκασε τον Χαλίφα Χαφτάρ για εγκλήματα πολέμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ51 λεπτά ago

Εκλογές: Στο μικροσκόπιο οι μονοεδρικές

OIKONOMIA1 ώρα ago

Λογαριασμοί ρεύματος: Οι πέντε παγίδες και τα ψιλά γράμματα

ΚΟΣΜΟΣ2 ώρες ago

Τουρκικά σύνορα: Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Συρίας και Κούρδων υπό ρωσική επίβλεψη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

43χρονος πέθανε στον ύπνο του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Αστικό Λεοφωρείο βούλιαξε σε λακκούβα στο δρόμο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Έφυγε από την ζωή ο Bengaj Altin(Αλέκος ) μαρμαράς στην Σκιαθο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

«Έσκισε» στις πανελλαδικές εξετάσεις ο Βολιώτης Κωνσταντίνος Βουρούκος, απόφοιτος του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Σοκ συνελήφθη για παιδική πορνογραφία ο Υποδιοικητής πυροσβεστικής Αέρ.Σκιαθου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Φορτηγό παρέσυρε πεζή στον Βόλο

Χωρίς κατηγορία5 ημέρες ago

Τουρμπίνα αεροπλάνου την πέταξε στην θάλασσα στην Σκιαθο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ρασοφορία σε Μοναχό για τον Ευάγγελο Γαλανη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Τροχαίο στην οδό Μαιάνδρου- Ο Νεαρός με το δίκυκλο πέρασε πάνω από το αυτοκίνητο και «προσγειώθηκε» στο έδαφος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Τραγικός επίλογος για ηλικιωμένο ζευγάρι στον Άγιο Βασίλειο Βόλου.

Δημοφιλή