Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γαλάζιος» συναγερμός στη ΝΔ για τη «Νίκη» – Το σχέδιο Μητσοτάκη προς τις εκλογές

Published

on

Spread the love

«Ποιος ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας; Το κόμμα Νίκη και ο θεολόγος αρχηγός του».

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ετσι αντιμετωπίζουν στη Νέα Δημοκρατία την προεκλογική εκστρατεία των 25 ημερών που ξεκίνησε σήμερα. Μπορεί στο Μοσχάτο να ανεβάζουν εμφανώς τους τόνους τους προς το ΠΑΣΟΚ (μετά και τις γκάφες Χρονοπούλου για τη φορολογία), ή να απαντούν συνεχώς στον ΣΥΡΙΖΑ, στο παρασκήνιο ωστόσο το μεγάλο παιχνίδι ακούει στο όνομα «Αποδημήστε τη Νίκη».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι εκλογικές επιδόσεις του κόμματος που έχει μαζέψει θρησκόληπτους, «ορφανά» του Πάνου Καμμένου, ακροδεξιούς του Κασιδιάρη και μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων ή ελεγχόμενων από αγιορείτικες μονές, έχουν θορυβήσει τη Νέα Δημοκρατία.

Οι πρώτες, όχι και τόσο ξεκάθαρες δημοσκοπήσεις, δείχνουν ότι το κόμμα Νίκη θα μπει στη Βουλή, ίσως δε και με μεγαλύτερη ευκολία, δηλαδή με ένα ποσοστό πάνω από 3%.

Οι εκτιμήσεις αυτές έχουν βάλει σε κόκκινο συναγερμό τη Νέα Δημοκρατία, αφενός γιατί μπορεί να χάσει ψηφοφόρους της από την δεξιά, πατριωτική, θρησκόληπτη δεξιά, κι αφετέρου μπορεί να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την αυτοδυναμία.

Αν η ΝΔ πάρει ποσοστό 38% και το υπόλοιπο των κομμάτων εκτός Βουλής βρεθεί στο 8%, τότε θα έχουμε εύθραυστη αυτοδυναμία της τάξης των 151 βουλευτών.

Με 39% και το υπόλοιπο των κομμάτων περί το 6%, επίσης η κυβέρνηση που θα μπορεί να σχηματιστεί θα έχει περίπου 151-152 έδρες. Σενάρια πιθανά αν στη Βουλή μπουν και το κόμμα Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας αλλά και το ΜέΡΑ 25.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της 21ης Μαίου το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής έφτασε το 16%. Επομένως ακόμη και 3% να πάρουν τα παραπάνω κόμματα και πιάσουν το όριο, το υπόλοιπο μπορεί να κυμανθεί στο 6%.

Αλλωστε, στο Μοσχάτο εκτιμούν ότι για να πάρουν το σύνολο των εδρών από το μπόνους του εκλογικού συστήματος (50 έδρες δηλαδή) πρέπει να πιάσουν 40% και πάνω. Αλλιώς οι έδρες που μπορούν να πάρουν θα είναι 40.

Στη Νέα Δημοκρατία βλέπουν ότι ειδικά το κόμμα Νίκη, το οποίο βρίσκεται στα δεξιά της, μπορεί να αποστερήσει σημαντικές έδρες για μια ισχυρή αυτοδυναμία. Βλέπουν επίσης ότι το συγκεκριμένο κόμμα στη Βόρεια Ελλάδα κινείται ιδιαίτερα δυναμικά και σύμφωνα με κάποιες μετρήσεις ξεπερνά και το 5,5%.

Για το λόγο αυτό κορυφαία στελέχη στο «γαλάζιο» στρατόπεδο μίλησαν με όλους τους βουλευτές της Βορείου Ελλάδας, κυρίως με τους εκλεγμένους (αλλά και τους υπόλοιπους υποψήφιους) στη Θεσσαλονίκη.

Ζήτησαν εγρήγορση και κυρίως να μιλήσουν οι βουλευτές στα θρησκευτικά κέντρα με τα οποία έχουν επαφές. Σε ναούς, μητροπολίτες και ιερωμένους στη Βόρεια Ελλάδα που έχουν πρόσβαση και μπορούν να επηρεάσουν το… χριστεπώνυμο πλήθος.

Το βλέμμα στο Αγιο Όρος

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει δυναμική κινητοποίηση σε εκλογικές περιφέρειες που η Νίκη «τσιμπάει» και δείχνει δυναμική.

Την ίδια στιγμή αναμένεται παρέμβαση και στο Αγιο Ορος από ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας που έχουν άριστες σχέσεις με τους ηγούμενους και μοναχούς συγκεκριμένων μοναστηριών που φαίνεται να διάκεινται φιλικά με τον θεολόγο Δημήτρη Ντατσιό και το κόμμα του.

Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι ανακοινώσεις μονών που διαχωρίζουν τη θέση τους από τη Νίκη. Ούτε βεβαίως οι παρεμβάσεις, τόσο του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, όσο και μητροπολιτών που κατακεραυνώνουν το συγκεκριμένο κόμμα το οποίο επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την πίστη των πολιτών.

Προς την κατεύθυνση του «φρένου» στα ποσοστά του κόμματος Νίκη σύντομα θα επισκεφτεί το Αγιο Ορος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μια επίσκεψη που ήταν προγραμματισμένη αλλά που τώρα παίρνει χαρακτήρα ακόμη πιο ουσιαστικό για τις επερχόμενες εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί την επόμενη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στο Αγιο Ορος, μαζί με το γιο του σε μια κίνηση συμβολική αλλά με βαθύ πολιτικό περιεχόμενο.

Αλλωστε, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς να αναφερθεί στη Νίκη, είχε μιλήσει στην Κοινωνία Ωρα Mega για τους κινδύνους που υπάρχουν. ««Είναι αδιανόητο να υπάρχουν κόμματα που να προβάλλουν ότι έχουν την προτίμηση ή τη στήριξη της Εκκλησίας ή εκκλησιαστικών παραγόντων», είχε πει για να τονίσει ακόμη ότι υπάρχουν «κόμματα και κομματίδια δεξιά της ΝΔ, λέγοντας στους ψηφοφόρους ««οι πραγματικοί πατριώτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα εύκολα λόγια».

Δεν χωρεί καμιά αμφιβολία ότι θα υπάρξουν κι άλλες πιέσεις προς τους δεξιούς ψηφοφόρους να μην επιλέξουν το κόμμα Νίκη, αλλά να γυρίσουν στο κομματικό «μαντρί» της Νέας Δημοκρατίας. Αλλωστε, βασικός στόχος του Κ. Μητσοτάκη είναι να ξεπεράσουν ακόμη και το 41% των προηγούμενων εκλογών ώστε να έχουν μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σίγουρα να μην μπουν σε περιπέτειες αδύναμης κυβέρνησης ή σε «παζάρια» με άλλα κόμματα.

Η Θεσσαλονίκη και το Αγιο Όρος θα γίνουν για τη Νέα Δημοκρατία τα νέα «κάστρα» που θα θελήσουν να «αλώσουν» ολοκληρωτικά προκειμένου αυτά να μην γίνουν ο «βατήρας» για την εκτόξευση του κόμματος Νίκη.

Αγωνίες και για Βελόπουλο

Όμως, για το… θρησκευτικό κόμμα που βουτάει στα θολά νερά των παραχριστιανικών οργανώσεων αγωνιά και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Η ακριβώς ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης προκαλούν στον Βελόπουλο πανικό καθώς φοβάται διαρροή ψηφοφόρων του προς τα εκεί. Ο ίδιος θέλει να ισχυροποιήσει τη θέση του στη Βουλή, ακόμη και να ενισχύει την Κοινοβουλευτική του ομάδα. Όμως, οι πρώτες μετρήσει δείχνουν διαρροή ψηφοφόρων από την Ελληνική Λύση προς τη Νίκη.

Για το λόγο αυτό ανακοινώθηκε χθες η συμπόρευση Βελόπουλου με τον γνωστό Νίκο Νικολόπουλο, πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Ο Νικολόπουλος θα είναι υποψήφιος με την Ελληνική Λύση, μήπως καταφέρει να μπει από το παράθυρο ξανά στη Βουλή, έπειτα από χρόνια πολιτικής αφάνειας.

Παράλληλα, φέρνει στο κόμμα του Βελόπουλου 250 στελέχη – υποψήφίους του ώστε να ενισχυθεί η Ελληνική Λύση στο «θρησκευτικό ακροατήριο» που χτυπάει με επιτυχία ο Ντατσιός και οι «φίλοι» στις παραθρησκευτικές οργανώσεις και στην Αθωνική Πολιτεία.

Ενδεχομένως, αυτή η σύγκρουση για το ίδιο κοινό μεταξύ Ελληνικής Λύσης και Νίκης να σημάνει την έξοδο από τη Βουλή του πρώτου (ή τη δραματική μείωση των ποσοστών του) και την είσοδο στη Βουλή του δεύτερου.

Εκτιμάται ότι ο εξαιρετικά άνετος με την τηλεόραση Βελόπουλος θα εξαπολύσει σύντομα νέα επίθεση προς το κόμμα Νίκη θέλοντας να αναδείξει εαυτόν σε κυρίαρχο του δεξιού – πατριωτικού – θρησκευτικού χώρου.

Και φυσικά ως μόνιμου ιδιοκτήτη της ακροδεξιάς πολυκατοικίας.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
VIDEO5 ημέρες ago

Βόλος: Η εικόνα της πόλης με το πρώτο φώς της ημέρας

VIDEO3 ημέρες ago

Βόλος: Στον Εισαγγελέα κάτοικοι της Άλλης Μεριάς για τον χείμαρρο που τους έπνιξε

VIDEO3 ημέρες ago

Βόλος: Εικόνες αποκάλυψης στις Αλυκές από τη θεομηνία κατέβασε όγκο φερτών υλών το Αλιγαρόρεμα

VIDEO5 ημέρες ago

Βόλος: Ξεχείλισε ο κραυσίδωνας στη Ζάχου με Αναλήψεως

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Κακοκαιρία Elias: Έσπασε ξανά ο Κραυσίδωνας – Πλημμυρίζουν σπίτια

VIDEO5 ημέρες ago

Αυτοψία Μπέου &συνομιλεί με πολίτη..65% του λέει..άστα αυτά απαντά ο Αχιλλέας…να καθαρίσουμε τη πόλη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Αυτό είναι το ολλανδικό «σχέδιο Δέλτα» που ετοιμάζουν για την Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες

VIDEO5 ημέρες ago

H παραλιακή οδό της Άγριας πριν λίγη ώρα

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

Λίμνη Κάρλα: Δείτε πως έγινε μετά την κακοκαιρία

VIDEO22 ώρες ago

Ο Μπέος δεν κοιμάται συντονίζει μέσα στο δρόμο τους υπαλλήλους του Δήμου το τι ακριβώς θα κάνουνε!

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή