Το Παρίσι ανακοίνωσε ότι θα απελαθούν «έξι Ρώσοι πράκτορες που λειτουργούσαν υπό διπλωματική κάλυψη»

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι «εντοπίστηκαν και θα απελαθούν έξι Ρώσοι πράκτορες που λειτουργούσαν υπό διπλωματική κάλυψη».

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας γίνεται λόγος για «μυστική επιχείρηση που διεξήχθη από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών» στο γαλλικό έδαφος, ενώ αναφέρεται ότι «εν απουσία του Ρώσου πρέσβη, ο δεύτερος στην ιεραρχία της ρωσικής πρεσβείας κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για να ενημερωθεί για αυτήν την απόφαση».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε επίσης Βούτσιτς: Η Σερβία εξετάζει την αγορά μαχητικών Rafale από την Γαλλία

Διαβάστε επίσης Ουκρανία: «Η Γερμανία και Γαλλία έκαναν ένα στρατηγικό λάθος που δεν μας έβαλαν στο ΝΑΤΟ το 2008»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Νταρμαρέν χαιρέτισε αυτή την «αξιοσημείωτη επιχείρηση αντικατασκοπείας» στον λογαριασμό του στο Twitter.

Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας κήρυξε τους έξι Ρώσους «πράκτορες» που «παρουσιάζονταν ως διπλωμάτες» σε «ανεπιθύμητα πρόσωπα» έπειτα από έρευνα των υπηρεσιών πληροφοριών εσωτερικού που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα πρόσωπα αυτά εργάζονταν κατά των εθνικών συμφερόντων της Γαλλίας, όπως αναφέρει το γαλλικό ΥΠΕΞ.

«Έπειτα από πολύ μακρά έρευνα, η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) αποκάλυψε την Κυριακή 10 Απριλίου μια παράνομη επιχείρηση που διενεργήθηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες στο έδαφός μας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

«Έξι Ρώσοι πράκτορες που επιχειρούσαν υπό διπλωματική κάλυψη και των οποίων οι δραστηριότητες απέδειξαν το αντίθετο για τα εθνικά μας συμφέροντα, κηρύχθηκαν ανεπιθύμητα πρόσωπα», αναφέρει το υπουργείο.

Σλοβακία: Εξετάζει την παραχώρηση των σοβιετικών μαχητικών αεροσκαφών MIG-29 στην Ουκρανία