ΚΟΣΜΟΣ
Γαλλία: Η στήριξη της Λεπέν στον Πούτιν έφερε αντιδράσεις – Σωματοφύλακες απομάκρυναν βίαια διαδηλώτρια


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η υποψήφια της άκρας δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, Μαρίν Λεπέν, τάχθηκε σήμερα υπέρ μιας «στρατηγικής προσέγγισης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας», μόλις θα τελειώσει ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος και διευθετηθεί «με ειρηνευτική συνθήκη».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Αυτό είναι το συμφέρον της Γαλλίας και της Ευρώπης, αλλά πιστεύω και των Ηνωμένων Πολιτειών, που δεν έχουν κανένα συμφέρον να δουν να αναδύεται μια στενή σινο-ρωσική σχέση», εκτίμησε η υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη διπλωματία, στο Παρίσι.
Ωστόσο, την συνέντευξη Τύπου της Λεπέν στιγμάτισε το περιστατικό της βίαιης απομάκρυνσης μιας διαδηλώτριας.
Το «παράπτωμά» της; Σηκώθηκε όρθια κρατώντας ένα πλακάτ σε σχήμα καρδιάς, που είχε πλάι-πλάι τις φωτογραφίες της Μαρίν Λεπέν και του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο που κάνει τον γύρο των social media:
Une militante brandissant une photo de Marine Le Pen et de Vladimir Poutine exfiltrée de la conférence de presse pic.twitter.com/0wY6tM3Dmz
— BFMTV (@BFMTV) April 13, 2022
https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Λευκορωσία: Διάταγμα εισάγει τη θανατική ποινή για την «προετοιμασία» ή την «απόπειρα» διάπραξης τρομοκρατικής ενέργειας


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τι ίσχυε μέχρι σήμερα στη Λευκορωσία για τη θανατική ποινή.
Η Λευκορωσία εισήγαγε την θανατική ποινή για την προετοιμασία επίθεσης ή για «απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας», σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Χτυπούν» την αντιπολίτευση
Οι κατηγορίες αυτές αφορούν πλήθος υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, καθώς και την εξόριστη ηγέτιδα της λευκορωσικής αντιπολίτευσης.
«Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο υπέγραψε νόμο που προβλέπει την δυνατότητα επιβολής της θανατικής ποινής για απόπειρα (διάπραξης) τρομοκρατικής ενέργειας», μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti.
Μέχρι σήμερα, η θανατική ποινή προβλεπόταν μόνο για τα πρόσωπα που έχουν διαπράξει τρομοκρατική ενέργεια.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Τουρκία: Το είπε και το έκανε ο Ερντογάν – Πρώτο επίσημο βέτο στην ένταξη της Φινλανδίας και Σουηδίας


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η Τουρκία μπλόκαρε την αρχική απόφαση του ΝΑΤΟ αναφορικά με τα αιτήματα Φινλανδίας και Σουηδίας για ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η αναβολή εγείρει αμφιβολίες αναφορικά με το εάν θα καταφέρει το ΝΑΤΟ να εγκρίνει το πρώτο στάδιο των αιτήσεων της Φινλανδίας και της Σουηδίας εντός μίας ή δύο εβδομάδων, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ. Ανοίγει επίσης τον δρόμο για πολυήμερη εντατική διπλωματία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Τουρκίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας για το θέμα, επισημαίνουν οι Financial Times.
Και τα 30 υπάρχοντα μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να επικυρώσουν τις αιτήσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας, αλλά αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει μόνο όταν η Αμυντική Συμμαχία εκδώσει πρωτόκολλο προσχώρησης και καλέσει επίσημα τις δύο χώρες να ενταχθούν.
Χθες, ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, αισθάνθηκε την ανάγκη να δηλώσει ότι βρίσκει βάσιμες ορισμένες από τις ενστάσεις και τα αιτήματα της Αγκυρας. «Η Τουρκία είναι πολύτιμος σύμμαχος και οι όποιες ανησυχίες της για την ασφάλεια πρέπει να απαντηθούν» δήλωσε μέσω Twitter έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία του με τον Τσαβούσογλου.
Από την πλευρά του, ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς εμφανίστηκε αισιόδοξος εκτιμώντας ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει, τελικά, την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
Μέχρι στιγμής, οι αιτιάσεις που έχει θέσει η τουρκική κυβέρνηση αφορούν την υποστήριξη, από πλευράς Σουηδίας και Φινλανδίας, των Κούρδων μαχητών στη Συρία, τη στάση τους απέναντι στο PKK, αλλά και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία στον τομέα της πώλησης οπλικών συστημάτων.
Οι δέκα όροι της Άγκυρας
Σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, πάντως, οι τουρκικές αρχές έχουν ετοιμάσει έναν κατάλογο 10 απαιτήσεων από τη Σουηδία και τη Φινλανδία.
Μόνο σε περίπτωση που οι απαιτήσεις αυτές ικανοποιηθούν, η Άγκυρα θα μπορεί να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στο θέμα της ένταξης των σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, αναφέρει το δημοσίευμα.
Η λίστα των τουρκικών απαιτήσεων από Ελσίνκι και Στοκχόλμη έχει ως εξής:
1. Σουηδία και η Φινλανδία πρέπει να «αποφασίσουν για μια θέση» σχετικά με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.
2. Να αποτρέψουν τη διεξαγωγή εκδηλώσεων στα κοινοβούλιά τους από άτομα που συνδέονται με τρομοκρατικές δομές, εννοώντας φιλοκουρδικές οργανώσεις.
3. Να σταματήσουν τη φερόμενη από τους Τούρκους παροχή υλικής βοήθειας στις λεγόμενες Δυνάμεις Λαϊκής Αυτοάμυνας (SNS) στη Συρία, οι οποίες συνδέονται κατά την Άγκυρα με το PKK
4. Να επιταχύνουν την έκδοση στην Τουρκία προσώπων που συνδέονται με «τρομοκράτες».
5. Να σταματήσουν τις επαφές με εκπροσώπους κουρδικών ομάδων που δρουν στο Ιράκ και τη Συρία.
6. Να διακόψουν τους δεσμούς τους με φυγόδικα και καταζητούμενα μέλη της FETO (της οργάνωσης Φετουλάχ Γκιουλέν) που φέονται να εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 στην Τουρκία.
7. Να μην λάβουν μέτρα κατά της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας.
8. Να καθιερώσουν τακτικές επαφές και συνεργασία για την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας», όπως εννοούν οι Τούρκοι τον απελευθερωτικό αγώνα των Κούρδων.
9. Να δεσμεύσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς προσώπων και οργανώσεων που συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις.
10. Να μην επιτρέψουν στο έδαφός τους δραστηριότητες μη κυβερνητικών οργανώσεων με αντιτουρκικό προσανατολισμό – πράγμα που θα μπορούσε να αφορά ακόμη και σε κυπριακές οργανώσεις.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ώρες ago
Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago
Στοίχημα: Χωρίς ρίσκο στον αγγλικό τελικό
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο καράβι SPORADES STAR
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σοκ στη Σκιάθο πέθανε 42χρονος από ανακοπή καρδιάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
‘Βόμβα’: Μπαίνει στο Survivor ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος)
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σκιάθος: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με πιστόλια και φυσίγγια
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Στο πένθος η 111 Πτέρυγα Μάχης: Έφυγε 47χρονος μοίραρχος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Εκδήλωση της Sea Jets to Σάββατο 14 Μάϊου στο Βόλο στο πλοίο Sporades Star