Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε σήμερα ότι θα αναπτύξει επιπλέον χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους της χώρας, σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία αντίπαλοί του στις προεδρικές εκλογές – κυρίως από τον ακροδεξιό χώρο – λένε ότι έχει απογοητεύσει τη χώρα στο θέμα της ασφάλειας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ασφάλεια, άλλωστε, έχει αναχθεί σε μείζον ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας, ενόψει της αναμέτρησης του Απριλίου για τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας.

«Σήμερα, οι αστυνομικοί και οι χωροφύλακές μας διαχειρίζονται πολλές αποστολές, που δεν κάνουν διαφορά στην καθημερινότητά σας: φυλάσσουν τα δημόσια κτίρια και τους κρατούμενους που νοσηλεύονται, παρίστανται σε ακροαματικές διαδικασίες στα δικαστήρια, κάτι που τους αποτρέπει να κάνουν περιπολίες στις γειτονιές», είπε ο Μακρόν.

Και προσέθεσε: «Θα τους απαλλάξουμε από αυτά τα καθήκοντα, μεταβιβάζοντας αυτές τις αποστολές σε διοικητικό προσωπικό ή μέσω ιδιωτικών συμβάσεων. Αυτό θα μας επιτρέψει να απελευθερώσουμε έναν αριθμό ίσο με 3.500 αστυνομικούς και χωροφύλακες».

Υπερασπιζόμενος το έργο του, αφότου η συντηρητική αντίπαλός του Βαλερί Πεκρές και οι ακροδεξιοί υποψήφιοι, Μαρίν Λεπέν και Ερίκ Ζεμούρ, τον επέκριναν επανειλημμένως, ο Γάλλος πρόεδρος είπε: «Τα τελευταία πέντε χρόνια, επανεπενδύσαμε στην ασφάλειά μας».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του καταγράφηκε μείωση στον αριθμό των ληστειών και άλλων εγκλημάτων.

«Υπάρχει μια σοβαρή κρίση εξουσίας σε αυτή τη χώρα, με μια αύξηση της βίας και του αισθήματος της ατιμωρησίας», είπε η Πεκρές στο Reuters, αποδοκιμάζοντας τον Εμανουέλ Μακρόν επειδή έχει αναθέσει σε τόσους πολλούς αστυνομικούς διοικητικά καθήκοντα.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχει ανακοινώσει επισήμως ότι θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο, όμως θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα δώσει το «παρών» στις εκλογές της άνοιξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr