Στην κοινωνική πολιτική επικεντρώθηκε η προεκλογική ομιλία του Μακρόν σήμερα στο Παρίσι, παρουσία 35.000 υποστηρικτών του

Τη βασική προεκλογική του συγκέντρωση ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της μεθεπόμενης Κυριακής, πραγματοποίησε σήμερα στο Παρίσι ο Εμανουέλ Μακρόν.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επικεντρώθηκε στα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής, επισημαίνοντας πως επί των ημερών του η ανεργία συρρικνώθηκε και οι κοινωνικές παροχές αυξήθηκαν. Υποσχέθηκε ελάχιστη σύνταξη στα 1.500 ευρώ, επιμένοντας ωστόσο στη γενική αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη, παρά το γεγονός ότι η επιμονή του αυτή δεν φαίνεται με βάση τις δημοσκοπήσεις να τον ωφελεί. Επικεντρώθηκε επίσης στα ζητήματα ασφαλείας υποσχόμενος διπλασιασμό των αστυνομικών περιπολίών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προβάλλοντας το τρίπτυχο εργασία, πρόοδος, ανθρωπισμός ο Μακρόν υπογράμμισε ότι για να επιτύχει τους στόχους της κοινωνικής του πολιτικής προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη του γαλλικού ΑΕΠ, μέσω και της αύξησης της εργασίας.

Υποσχέθηκε πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά όχι αύξηση φόρων και ριζική αναμόρφωση τόσο του τομέα της υγείας όσο και της εκπαίδευσης.

Σε γενικές γραμμές ήταν μια ομιλία επικεντρωμένη στα κοινωνικά ζητήματα, λαμβανομένου υπόψη ότι σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές η επανεκλογή του θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από το αν και κατά πόσο θα κερδίσει τους Γάλλους ψηφοφόρους που τοποθετούνται αριστερά.

Την προεκλογική του ομιλία, που έγινε σε μια κλειστή αίθουσα συναυλιών που θεωρείται από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, παρακολούθησαν περί τα 35.000 άτομα.

Μεταξύ αυτών και πολλές πολιτικές προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα της Γαλλίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Φθηνότερο το πετρέλαιο κίνησης – Οι δικαιούχοι και η δικαδικασία