

ΚΟΣΜΟΣ
Γάζα: Δεν θα υπάρχει ειρήνη όσο η Χαμάς την ελέγχει, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή «όσο μια οργάνωση όπως η Χαμάς ελέγχει με φυσική παρουσία εδάφη και είναι η πιο κυρίαρχη δύναμη στη Γάζα».
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μόνος ηγέτης που έχει βγει μπροστά σχετικά με τη Γάζα
Ο Ρούμπιο έκανε το παραπάνω σχόλιο σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον SiriusXM σήμερα Δευτέρα.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σχολίασε την επιδείνωση της κατάστασης των ομήρων που είναι ορατή σε κάθε φάση των απελευθερώσεων, σύμφωνα με τον ίδιο.
«Μια σατανική οργάνωση»
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια σύμπτωση στο χρονοδιάγραμμα που απελευθερώνονται, όπου προφανώς απελευθερώθηκαν πρώτα εκείνοι που θεωρούσαν ότι ήταν στην καλύτερη κατάσταση, και στη συνέχεια, με την πάροδο του χρόνου, αρχίζεις να βλέπεις τον αντίκτυπο αυτής της κατάστασης. Αλλά νομίζω επίσης ότι είναι πολύ αποκαλυπτικό για το ποια είναι η Χαμάς», είπε ο Ρούμπιο.
Στη συνέχεια τη χαρακτήρισε «μια σατανική οργάνωση. Η Χαμάς είναι σατανική. Είναι το απόλυτο κακό. Πρόκειται για τέρατα. Είναι άγριοι. Αυτή είναι μια οργάνωση που πρέπει να εξαλειφθεί».
Ο Ρούμπιο για τη λύση των δύο κρατών
Όσον αφορά το μέλλον της λύσης των δύο κρατών, ο Μάρκο Ρούμπιο υποστήριξε ότι το Ισραήλ δεν είναι το πρόβλημα.
«Ποιος θα κυβερνήσει αυτό το δεύτερο κράτος; Ποιος θα είναι υπεύθυνος γι’ αυτό; Εάν οι άνθρωποι που θα το διοικούν είναι η Χαμάς ή η Χεζμπολάχ ή οποιοσδήποτε άλλος τέτοιος, πρόκειται για οργανώσεις που έχουν ως στόχο την καταστροφή του εβραϊκού κράτους», είπε.
Ο Ρούμπιο είπε ότι για να αποκατασταθεί η Γάζα, «κάποιος πρέπει να πάει εκεί, για να μπορέσει κάποιος να ζήσει εκεί, κάποιος πρέπει να καθαρίσει (σ.σ. τα πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί). Πρέπει να εκκαθαριστούν όλα αυτά από εκεί, ακόμη και πριν ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης των ερειπίων και των συντριμμιών και η ανοικοδόμηση κατοικιών, όπως οι μόνιμες δομές».
«Και αυτή τη στιγμή, ο μόνος που έχει σηκωθεί και έχει πει ότι είμαι πρόθυμος να βοηθήσω σε αυτό είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Όλοι αυτοί οι άλλοι ηγέτες, θα πρέπει να βγουν μπροστά. Αν έχουν μια καλύτερη ιδέα, τότε τώρα είναι η ώρα», σημείωσε.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
U.S. Secretary of State Marco Rubio:
Leaders of countries who oppose President Trump’s plan for Gaza should present their alternative ideas.
The obstacle to the two-state solution was not Israel, but the question of who will rule the Palestinian state. pic.twitter.com/TS9LGIL39C
— Clash Report (@clashreport) February 10, 2025

-
ΒΟΛΟΣ7 ώρες ago
Θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο Βολιώτη..
-
ΒΟΛΟΣ22 ώρες ago
Βόλος- Θλίψη για τον άτυχο άνδρα που βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα στο σπίτι του..
-
VIDEO16 ώρες ago
ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΕΜΕΝΕ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ – ΑΓΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ – ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago
Κορωπί: Νεκρός ο οδηγός του ΙΧ που καρφώθηκε στις προστατευτικές μπάρες
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες ago
Ερωτικό παιχνίδι με τραγική κατάληξη; Τι εξετάζουν οι Αρχές για τον νεκρό στην Ομόνοια
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ώρες ago
Μαγνησία- 18χρονη επί χρόνια βιαζόταν από τον θείο της- Στο πλευρό του δράστη η οικογένεια του
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ώρες ago
Ανασχηματισμός: Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ22 ώρες ago
Μαγνησία- Γυναίκα ενώ οδηγούσε αισθάνθηκε αδιαθεσία και συγκρούστηκε με ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο