Με αιχμές για παραίτηση του κόμματος της Αριστεράς από την αξίωση να αποτελέσει εναλλακτική στο πολιτικό σύστημα της Γερμανίας και την κοινωνική ανισότητα αποχώρησε ο συνιδρυτής και πρώην πρόεδρος του Die Linke

Την αποχώρησή του από την Αριστερά (Die Linke) ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο συνιδρυτής και πρώην πρόεδρός της Όσκαρ Λαφοντέν, δηλώνοντας ότι το κόμμα «έχει σήμερα παραιτηθεί από την αξίωση να παρουσιάσει μια αριστερή εναλλακτική στην πολιτική κοινωνικής ανασφάλειας και ανισότητας».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ανακοίνωσή του ο 78χρονος Λαφοντέν τονίζει ότι ο ίδιος ήθελε να υπάρχει στο πολιτικό φάσμα μια εναλλακτική στην πολιτική κοινωνικής ανασφάλειας και ανισότητας και για αυτό ίδρυσε την Αριστερά, αλλά διαπιστώνει ότι σήμερα το κόμμα έχει παραιτηθεί από αυτή την αξίωση. Με την απόφασή του αυτή, το ιστορικό στέλεχος τερματίζει την πολιτική του καριέρα, καθώς δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Ζάαρλαντ στις 27 Μαρτίου.

Ο κ. Λαφοντέν παραιτήθηκε από πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) το 1999, έπειτα από διαφωνία με τον τότε καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, και το 2005 αποχώρησε από το SPD και το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών για να ιδρύσει την Αριστερά, ενώνοντας το δυτικογερμανικό κόμμα«Εργασία και Κοινωνική Δικαιοσύνη» (WASG) με το ανατολικογερμανικό κόμμα PDS.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Αυτά είναι τα προβλήματα που έχουν επτά στους δέκα ασθενείς με μακρόχρονη Covid