Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς αποφάσισε να εγκρίνει την παράδοση αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, επιτρέποντας παράλληλα σε άλλες χώρες (όπως π.χ. η Πολωνία) να κάνουν το ίδιο, μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η απόφαση αφορά την παράδοση τουλάχιστον μιας ίλης αρμάτων μάχης Leopard 2 A6.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι και άλλοι σύμμαχοι σκοπεύουν να ακολουθήσουν τα χνάρια της Γερμανίας και να ενισχύσουν με άρματα μάχης τον ουκρανικό στρατό.

Αίτημα της Πολωνίας

Νωρίτερα σήμερα η Γερμανία έλαβε επίσημο αίτημα από την Πολωνία για την επανεξαγωγή αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία,  όπως δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπαλζάκ.

«Η Γερμανία έχει ήδη λάβει το αίτημά μας να δεχθεί τη μεταφορά αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία», επεσήμανε ο Μπαλζάκ στο Twitter, ενώ απηύθυνε έκκληση στο Βερολίνο να ενταχθεί «στον συνασπισμό των χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία με Leopard 2».

«Πρόκειται για έναν κοινό μας στόχο, διότι διακυβεύεται η ασφάλεια όλης της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Πολωνός υπουργός.

Συμμαχία Leopard 2

Η Βαρσοβία έχει επισημάνει ότι βρίσκεται σε συζήτηση με περίπου 15 χώρες για το θέμα αυτό.

Η Ουκρανία ζητεί εδώ και καιρό βαρέα άρματα μάχης προκειμένου να καταφέρει να σπάσει τις γραμμές των ρωσικών δυνάμεων και να ανακαταλάβει περιοχές που έχει χάσει.

Η Γερμανία, η έγκριση της οποίας απαιτείται για την επανεξαγωγή των Leopard 2, δίσταζε να συμφωνήσει στην παράδοση αυτών των αρμάτων μάχης στο Κίεβο, φοβούμενη ότι η Μόσχα θα κλιμακώσει τη σύγκρουση.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Το σχέδιο Μετσόλα ενέκριναν τα κράτη μέλη

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Το Qatargate είναι ένα σκάνδαλο που ταρακούνησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς έδειξε με τον πιο σκληρό τρόπο ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας για να αντιμετωπιστεί. Το πρώτο που έκανε η πρόεδρος του σώματος, Ρομπέρτα Μετσόλα, ήταν να δεσμευτεί ότι θα ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη στον θεσμό.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λίγους μήνες μετά οι ηγέτες των κομμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκριναν το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που πρότεινε η Πρόεδρος Μετσόλα. Οι μεταρρυθμίσεις αποσκοπούν στην ενίσχυση της ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας και της λογοδοσίας του Κοινοβουλίου, προστατεύοντας παράλληλα τα δικαιώματα των ευρωβουλευτών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τι ανέφερε η Ρομπέρτα Μετσόλα

«Υποσχέθηκα γρήγορη και αποφασιστική δράση ως απάντηση στη χαμένη εμπιστοσύνη. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν σήμερα είναι μια νέα αρχή για την ενίσχυση της ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας και της λογοδοσίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι μεταρρυθμίσεις είναι τα πρώτα βήματα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη λήψη αποφάσεων στην Ευρώπη, και ελπίζω ότι θα καταφέρω να δείξω ότι η πολιτική είναι δύναμη για το καλό», δήλωσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα μετά την έγκριση από τους προέδρους των κομμάτων.

Σύμφωνα με το ψήφισμα της Διάσκεψης των Προέδρων, αυτά τα βήματα περιλαμβάνουν:

 • Την επιβολή μίας περιόδου εκτός Κοινοβουλίου για τους ευρωβουλευτές που επιθυμούν να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στο σώμα, όταν δεν είναι πλέον κάτοχοι αξιωμάτων
 • Να διατυπωθούν σαφέστερα στο Διαδίκτυο όλες οι πληροφορίες που σχετίζονται με την ακεραιότητα του κοινοβουλευτικού έργου
 • Υποχρεωτική εγγραφή στο Μητρώο Διαφάνειας για κάθε εκδήλωση με συμμετοχή εκπροσώπων συμφερόντων στο Ε.Κ
 • Όλα τα μέλη, ευρωβουλευτές, βοηθοί και λοιπό προσωπικό, που θα έχουν ενεργό ρόλο σε μία έκθεση ή σε ένα ψήφισμα θα πρέπει να δηλώνουν τυχόν προγραμματισμένες συναντήσεις με διπλωματικούς εκπροσώπους τρίτων χωρών και με τρίτα μέρη που καλύπτονται από το πεδίο εφαρμογής του μητρώου διαφάνειας. Θα επιτρέπονται ειδικές εξαιρέσεις
 • Απαγόρευση των ομάδων φιλίας με τρίτες χώρες όπου υπάρχουν ήδη επίσημοι κοινοβουλευτικοί συνομιλητές
 • Όλα τα άτομα άνω των 18 ετών που επισκέπτονται το ΕΚ θα συμπληρώνουν ένα νέο αρχείο καταγραφής. (δεν ισχύει για δημοσιογράφους και άλλα θεσμικά όργανα της ΕΕ)
 • Τα πρώην μέλη και το πρώην προσωπικό θα λαμβάνουν ημερήσια σήματα πρόσβασης στους χώρους του ευρωκοινοβουλίου
 • Οι εισηγητές και οι σκιώδεις εισηγητές να υποβάλουν δήλωση σύγκρουσης συμφερόντων στην αρμόδια γραμματεία της επιτροπής όταν οριστούν
 • Αναθεωρημένο έντυπο δήλωσης για τα οικονομικά συμφέροντα, που θα περιλαμβάνει σαφέστερες πληροφορίες για τις παράπλευρες θέσεις εργασίας και τις εξωτερικές δραστηριότητες των μελών, όπου χρειάζεται
 • Πρόγραμμα εκπαίδευσης για την συμμόρφωση των ευρωβουλευτών με τους κανόνες, αλλά και την καταγγελία σε περίπτωση παραβίασης τους
 • Καταπολέμηση της ξένης παρέμβασης μέσω της εφαρμογής κανόνων για τις προτάσεις ψηφίσματος που κατατέθηκαν επειγόντως σύμφωνα με το ισχύον άρθρο 144 (ROP).
 • Ενίσχυση της συνεργασίας με τις εθνικές αρχές για την ενίσχυση της καταπολέμησης της διαφθοράς

Ως ένα πρόσθετο μέτρο, το Κοινοβούλιο πρόκειται να διεξάγει εκστρατείες ευαισθητοποίησης για όλες τις παραπάνω δράσεις, αλλά και για τις υποχρεώσεις των ευρωβουλευτών και του προσωπικού.

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις

Η απόφαση των προέδρων των κομμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι το πρώτο βήμα για την ενίσχυση των κανόνων του θεσμού προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο Κοινοβούλιο μετά το Qatargate και να προστατευτεί το δικαίωμα των ευρωβουλευτών στην ελεύθερη άσκηση των δικαιωμάτων τους, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι.

Οι εργασίες για αυτές τις μεταρρυθμίσεις πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα για να διασφαλιστεί η έναρξη ισχύος το συντομότερο δυνατό. Ακόμη, πρόκειται να εξεταστούν περαιτέρω βήματα, συμπεριλαμβανομένων μεσοπρόθεσμων έως μακροπρόθεσμων μέτρων που θα ενσωματωθούν σε μια ευρύτερη μεταρρυθμιστική διαδικασία, που ξεκίνησε από τη Διάσκεψη των Προέδρων τον Ιανουάριο του 2023.

Νέα μέτρα και για το lobbying

Στα μέτρα που συμφωνήθηκαν περιλαμβάνονται αυστηρότεροι κανονισμοί για πρώην ευρωβουλευτές που επιδιώκουν να επηρεάσουν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αφού ολοκληρώσουν τη θητεία τους. Θα πάψουν να δίνονται μόνιμες άδειες εισόδου σε πρώην ευρωβουλευτές, ενώ θα απαιτείται να γίνονται πολύ πιο αναλυτικές δηλώσεις συμφερόντων από τα μέλη του ΕΚ.

Θα αρχίσουν αμέσως οι διαδικασίες για να τεθούν σε εφαρμογή οι μεταρρυθμίσεις αυτές το συντομότερο, πάντα κατά το δελτίο Τύπου της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ «εξετάζονται» επίσης άλλα πιο μακροπρόθεσμα μέτρα κατά της διαφθοράς.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Ο Ερντογάν αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη δοκιμασία της σταδιοδρομίας του

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους χρήστες του twitter στην Τουρκία στις 8 Φεβρουαρίου. Διαπίστωσαν ότι η πρόσβασή τους μέσω των περισσότερων παρόχων διαδικτύου είχε σημαντικούς περιορισμούς.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αυτό δεν είχε να κάνει με τα προβλήματα συνδεσιμότητας που υπάρχουν εύλογα στις πληγείσες περιοχές, αλλά με φίλτρα και περιορισμούς που επιβλήθηκαν συνειδητά στο επίπεδο των παρόχων διαδικτύου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Άλλωστε, η Τουρκία είναι μια χώρα που και στο παρελθόν έχει επιβάλει περιορισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε περιπτώσεις έκτακτων καταστάσεων και μεγάλων ατυχημάτων. Οι λόγοι που έχουν επικαλεστεί οι αρχές είναι η εθνική ασφάλεια, η αποφυγή μετάδοσης εικόνων φρίκης και η πρόληψη της παραπληροφόρησης.

Το παράδοξο είναι ότι η απόφαση ελήφθη παρότι το twitter αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρήσιμο για την αποστολή εκκλήσεων βοήθειας από θύματα που είχαν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια.

Το γιατί επελέγη να περιοριστεί η πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται να αφορά και το άγχος της τουρκικής κυβέρνησης να μπορέσει να διαχειριστεί την εικόνα της αναμέτρησης με τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή που έπληξε την Τουρκία εδώ και πολλές δεκαετίες, που ταυτόχρονα αποτελεί και μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες για τον ίδιο, τόσο ως προς την ανάγκη άμεσης ανταπόκρισης σε τεράστιες ανάγκες, όσο και ως προς τις κριτικές που διατυπώνονται για ελλιπή προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει και μαζί και η οργή

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε στις 8 Φεβρουαρίου ότι ο αριθμός των θυμάτων έχει ξεπεράσει τις 9.000, ο αριθμός των τραυματιών τις 52.000 και ότι έχουν καταρρεύσει 6.444 κτίρια.

Από πολύ νωρίς φάνηκε ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν ήταν προετοιμασμένος για μια καταστροφή τέτοιου μεγέθους. Πολλοί κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές παραπονέθηκαν ότι περίμεναν αβοήθητοι γύρω από τα ερείπια περιμένοντας  να έρθει εξειδικευμένος εξοπλισμός και προσωπικό να βοηθήσει με την ανεύρεση επειγόντων, κάποιες φορές ακούγοντας τις κραυγές για βοήθεια που έρχονταν από τα ερείπια. Σε αρκετές περιοχές φάνηκε να υπάρχει καθυστέρηση μέχρι την άφιξη κάποιας βοήθειας.

Η ίδια η επιλογή να μεταφερθεί όλη η ευθύνη για την απάντηση στην AFAD, την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών, με περιορισμό των αντίστοιχων αρμοδιοτήτων του στρατού, που είχε παίξει σημαντικό ρόλο στον σεισμό του 1999, έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής.

Μικρά κονδύλια για την πολιτική προστασία

Η Τουρκία είναι μια χώρα όπου η ανησυχία για τους σεισμούς είναι πολύ μεγάλη. Η χώρα είναι από τις οι σεισμογενής στον κόσμο, ενώ γνώρισε επάλληλα κύματα αστικοποίησης που σήμαιναν και μεγάλα κύματα μαζικής οικοδόμησης κτιρίων, συχνά με κακοτεχνίες και προδιαγραφές που δεν αντιστοιχούσαν. Αυτό φάνηκε και στο σεισμό του 1999, που άλλωστε οδήγησε και σε σημαντική τροποποίηση των αντισεισμικών προδιαγραφών.

Παρ’ όλα αυτά φάνηκε ότι οι αντισεισμικοί κανονισμοί δεν τηρήθηκαν παντού, καθώς δημόσια κτίρια, όπως νοσοκομεία και αεροδρόμια που υποτίθεται ότι είχαν χτιστεί με αυτές τις προδιαγραφές υπέστησαν πολύ σοβαρές καταστροφές στον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου 2023.

Η ίδια η τουρκική κυβέρνηση αναγνώρισε στον σχεδιασμό της για το 2023 ότι περίπου 870.000 κτίρια κατοίκησης ήταν επισφαλή σε όλη τη χώρα, επισημαίνοντας ότι αυτό σήμαινε ότι ολοένα και περισσότερες αστικές περιοχές χρειάζονταν σημαντικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της αντισεισμικής προστασίας τους.

Όμως, το 2022 μόνο 21,2 δισεκατομμύρια λίρες (περίπου 1,3 δισεκατομμύριο δολάρια) ξοδεύτηκαν σε προγράμματα που αφορούν προγράμματα διαχείρισης κινδύνου, περίπου 05% των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού, ποσό πολύ μικρότερο από αυτό που κατευθύνθηκε π.χ. στις αποπληρωμές τοκοχρεολυσίων ή στη χρηματοδότηση του προγράμματος για την ενίσχυση της πληττόμενης λίρας. Αλλά και τα ποσά που πήγαν στη θρησκευτική εκπαίδευση και τις σχετικές υπηρεσίες ήταν περισσότερα από όσα δόθηκαν για την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Την ίδια στιγμή οι γεωλόγοι και άλλοι επιστήμονες επισημαίνουν ότι καιρό τώρα προειδοποιούσαν για τέτοιες καταστροφές αλλά αισθάνονταν ότι η διοίκηση και οι πολιτικοί δεν ελάμβαναν υπόψη τις προειδοποιήσεις αυτές.

Μάλιστα ένας δημοσιογράφος κατέγραψε ότι από όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν στο κοινοβούλιο για κοινοβουλευτική έρευνα πάνω σε ζητήματα που είχαν να κάνουν με τους σεισμούς, μόνο πέντε εγκρίθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Τα πράγματα κάνει χειρότερα ότι παρότι στην Τουρκία μετά το σεισμό του 1999 έγινε υποχρεωτική η ειδική ασφάλιση των κτιρίων κατά σεισμών, μόνο το 54% των διαμερισμάτων στη χώρα καλύπτονται από αυτήν, με τα πιο υψηλά ποσοστά κάλυψης να είναι στα βορειοδυτικά όπου φτάνει το 62,7%.

Στα κοινωνικά προβλήματα που αφήνει πίσω του ο σεισμός ας προσθέσουμε και το ότι οι νότιες περιοχές που χτυπήθηκαν και οι οποίες συνεισφέρουν περίπου το 12% του ΑΕΠ της Τουρκίας, δεν είναι από τις πιο πλούσιες. Το κατά κεφαλή ΑΕΠ στις τρεις περιοχές κυμαίνεται ανάμεσα στις 5.600 και τις 7.000 δολάρια, αρκετά κάτω από τον εθνικό μέσο όρο των 9.592 δολαρίων.

Η μεγαλύτερη πρόκληση

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πιθανώς να θεωρούσε ως μεγαλύτερη δοκιμασία που πέρασε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Όμως, ο σεισμός φαίνεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση.

Η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με μια τεράστια καταστροφή, με τις ομάδες διάσωσης να φαίνονται ότι υπολείπονται των απαιτήσεων μιας καταστροφής που περιλαμβάνει πάνω από 6.000 κατεστραμμένα κτίρια. Οι ζημιές σε υποδομές είναι εξαιρετικά εκτεταμένες. Η χώρα έχει μπροστά της ένα τεράστιο έργο ανοικοδόμησης.

Και μέσα σε όλα αυτά η χώρα πρέπει να κάνει εκλογές μέσα σε τρεις μήνες: στις 14 Μαΐου, την ώρα που υπάρχουν ερωτήματα για το εάν σε κάποιες από τις πληγείσες περιοχές αυτές θα μπορούσαν να διεξαχθούν.

Ο χρόνος μέχρι τότε είναι λιγότερος από αυτόν που ο Ερντογάν θα ήθελε για να δείξει ότι μπορεί να είναι ο ηγέτης που θα εξασφαλίσει την έγκαιρη και αποτελεσματική ανοικοδόμηση. Αναγκαστικά κυρίως θα κριθεί από το πώς θα εξελιχθεί η άμεση απάντηση και ανταπόκριση στις επείγουσες ανάγκες.

Είναι πολύ νωρίς να φανεί με σαφήνεια πώς επιδρά η καταστροφή στην εσωτερική πολιτική συζήτηση. Ανάλογα με το πόσο αποτελεσματική θα προσληφθεί η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, υπάρχει ένα φάσμα ενδεχομένων, από τη συσπείρωση γύρω από την τρέχουσα ηγεσία έως τη μαζική αποδοκιμασία, με την καταστροφή να λειτουργεί ως καταλύτης για να εκφραστούν βαθύτερες δυναμικές δυσαρέσκειας. Άλλωστε, ήταν η βαθύτερη αποδοκιμασία συνολικά του πολιτικού προσωπικού μετά το σεισμό του 1999, που σε μεγάλο βαθμό βοήθησε την ανάδειξη του AKP στην εξουσία και την «εποχή Ερντογάν».

Όμως, τώρα κρίνεται ο ίδιος ο Ερντογάν, οι πολιτικές που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια και το εάν εξασφάλισε ότι η Τουρκία ήταν προετοιμασμένη για να αποφύγει να ξαναζήσει μέρες όπου του 1999, το εάν θα μπορέσει να δώσει το μήνυμα ότι ευρύτερα κομμάτια δεν είναι αβοήθητα απέναντι στις συνέπειες της καταστροφής.

Ο ίδιος φάνηκε ότι καταλαβαίνει την πρόκληση και κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, δηλαδή να αξιοποιεί την παρουσία τιου: πήγε στις πληγείσες περιοχές, παραδέχτηκε σφάλματα, κάλεσε σε ενότητα, υποσχέθηκε ότι ξαναχτιστούν όλα τα σπίτια. Το ερώτημα είναι πόσο πειστικός φαντάζει σε μια τουρκική κοινωνία που είναι πιο δύσπιστη.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
LIFESTYLE5 ημέρες ago

«Λες ”πόσο χρόνο έχω; Μπορεί να είναι ένα Πάσχα”» – Ραγίζει καρδιές η Μπακογιάννη για την υγεία της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Βόλος: Εξαφανίστηκαν μέσα στη νύχτα η 23χρονη και η οικογένειά της μετά το επεισόδιο με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού – Όλα όσα υποστηρίζει ο 45χρονος

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Πάολα: Το μήνυμα της τραγουδίστριας μέσα από το νοσοκομείο

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Πάμελα Άντερσον – Η σύζυγος του Τόμι Λι αντεπιτίθεται: «Δεν θα νοιαζόσουν, αν πέθαινα»

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Παραμένουν στον Άγιο Δομίνικο η Κατερίνα Δαλάκα και η Ασημίνα Χατζηανδρέου

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Νέος Κόσμος: Νεαρός κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τραβεστί

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 ημέρες ago

ΤΗΝΟΣ : ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ -ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΚΑΔΟ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Άρχισαν τα «όργανα» και τα πρόστιμα για τα ηλεκτρικά πατίνια

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Κλειστά τα σχολεία στο Βόλο την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 ημέρες ago

Δεκαπέντε αρχαία αντικείμενα επαναπατρίζονται στην Ελλάδα από την Ελβετία

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή