Connect with us
lufthansa germany 620x350.jpg lufthansa germany 620x350.jpg

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Η Lufthansa σχεδιάζει 10.000 προσλήψεις και προχωρά στην εξαγορά της ITA

Published

on

ΝΕΟ BANNER 1000x200px ΕΠΙΤΟΚΙΟ 2.25%

Περίπου 10.000 νέες προσλήψεις σχεδιάζει για το τρέχον έτος ο αεροπορικός όμιλος Lufthansa, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο κλάδος της ταξιδιωτικής βιομηχανίας γνωρίζει νέα άνθηση μετά την πανδημία του κορονοϊού. Στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί και η εξαγορά του ιταλικού αερομεταφορέα ITA (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Jon Nazca).

Ενόψει της επέκτασης των δραστηριοτήτων της, η Lufthansa πρόκειται να προσλάβει εντός του 2025 περίπου 10.000 νέους υπαλλήλους. Μόνο στη Lufthansa Technik θα προστεθούν 2.000 θέσεις, ενώ αναζητούνται περίπου 800 πιλότοι.

O κλάδος της ταξιδιωτικής βιομηχανίας γνωρίζει νέα άνθηση μετά την πανδημία του κορονοϊού

Ευκαιρίες απασχόλησης θα υπάρχουν επίσης για πληρώματα καμπίνας, τεχνικά επαγγέλματα, διοίκηση και υπηρεσίες εδάφους. Περισσότερες από τις μισές θέσεις αφορούν το εσωτερικό της Γερμανίας.

Μετά την περικοπή 30.000 θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο μεγαλύτερος όμιλος αεροπορικών εταιριών στην Ευρώπη έκανε γνωστό ότι κατά το 2024 έλαβε 350.000 αιτήσεις και προσέλαβε τελικά 13.000 υπαλλήλους και θα συνεχίσει ν’ αυξάνει το προσωπικό του.

Συνολικά απασχολεί σήμερα περισσότερους από 100.000 εργαζόμενους σε 90 χώρες.

Advertisement

Στο ίδιο πνεύμα, η Γερμανική Ταξιδιωτική Ενωση (DRV) προβλέπει ότι οι καταναλωτικές ταξιδιωτικές δαπάνες θα συνεχίσουν φέτος ν’ αυξάνονται, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Η εξαγορά της ITA

Σημαντικές επιδόσεις αναμένεται να καταγράψει και πάλι ο Νότος και την προσεχή Δευτέρα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, εκτιμάται ότι θα οριστικοποιηθεί και η εξαγορά της ITA από την Lufthansa, με στόχο την ενίσχυση της δραστηριότητας στην νοτιοευρωπαϊκή αγορά.

Οπως μεταδίδει πάντως η γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD, η επικείμενη εξαγορά εξετάζεται προσεκτικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει θέσει ήδη όρους προκειμένου να μην αποκλειστούν οι ανταγωνιστές της Lufthansa, Easyjet, Air France-KLM και British Airways με Iberia.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
NEO BANNER 300x250px ΕΠΙΤΟΚΙΟ 2.25%
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο