Connect with us

OIKONOMIA

Γερμανία: Στα 5 δισ. ευρώ η ετήσια ζημιά από την κόντρα με την Gazprom

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τα 5 δισ. ευρώ αγγίζει το κόστος που θα υποστεί η Γερμανία, σε ετήσια βάση, από τις κυρώσεις που επέβαλε η Ρωσία κατά της Gazprom Germania και τις θυγατρικές της, σαν αποτέλεσμα της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης λόγω του πολέμου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Θυμίζουμε πως το Μάιο η Ρωσία αποφάσισε να σταματήσει να προμηθεύει φυσικό αέριο στην Gazprom Germania, ήτοι την γερμανική θυγατρική της ρωσικής Gazprom, μετά την απόφαση του Βερολίνου να θέσει την εταιρεία υπό τον έλεγχο κρατικού διαχειριστή λόγω του πολέμου και των κυρώσεων.

Έκτοτε ο ενεργειακός φορέας της Bundesnetzagentur, που ανέλαβε ρόλο διαχειριστή στην Gazprom Germania, είναι υποχρεωμένος να αγοράζει φυσικό αέριο από έτερους προμηθευτές προκειμένου να εξυπηρετεί τα συμβόλαια που υπάρχουν με τοπικούς φορείς, δήμους και εταιρείες.

Νέοι προμηθευτές, άλλες τιμές

Η διαδικασία αυτή προφανώς μεταφράζεται σε μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση για τους χρήστες του φυσικού αερίου και τελικά το σύνολο των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Welt am Sonntag, ο λογαριασμός αυτός υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά πως απαιτείται η αγορά επιπλέον 10 εκατ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου την ημέρα, για να καλυφθούν οι ανάγκες. Η προμήθεια αυτή γίνεται με βάση τις τιμές που ισχύουν στις διεθνείς αγορές που το διάστημα αυτό είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Επιπλέον οικονομική επιβάρυνση θα προκύψει και από την ανάγκη να γεμίσει στο έπακρο η μεγάλη μονάδα αποθήκευσης φυσικού αερίου στο Ρέντεν, όπως ανακοίνωσε προ ημερών ότι θα γίνει ο υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ, καθώς η χώρα θα ευθυγραμμιστεί και με τις οδηγίες των Βρυξελλών για την τήρηση υψηλών αποθεμάτων σε όλα τα κράτη μέλη.

Η Welt am Sonntag, στο δημοσίευμα της, υποστηρίζει πως για να καλυφθεί το επιπλέον κόστος ειδικά τη δύσκολη χειμερινή περίοδο η κυβέρνηση έχει στα σκαριά ένα νέο, ενδεχομένως προσωρινό, τέλος στο φυσικό αέριο, το οποίο θα επιβληθεί στους ενεργειακούς παρόχους.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Economist: Καλύτερο επενδυτικό περιβάλλον στην υγεία με τα νέα μέτρα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Για την πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων ύψους 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον τομέα υγείας, δεσμεύθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο του Economist, επισημαίνοντας ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και μέχρι τότε, η κυβέρνηση ελέγχεται από τον Πρωθυπουργό για την εξέλιξη του προγράμματος.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο υπουργός, μετέχοντας σε πάνελ με τίτλο «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής του κλάδου φαρμάκου στην Ευρώπη», διευκρίνισε ότι από το 1,5 δισ. ευρώ, τα 350 εκατ. ευρώ αφορούν τα νοσοκομεία, τα 250 εκατ. την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τα 280 εκατ. την ψηφιακή αναβάθμιση, τα 200 εκατ. προληπτικές εξετάσεις για παχυσαρκία και καρκίνους του εντέρου, μαστού και τραχήλου της μήτρας, καθώς επίσης και 250 εκατ. ευρώ για το φάρμακο.

Παραδέχθηκε ότι οι μεγαλύτερες δυσκολίες αφορούν τη νοσοκομειακή περίθαλψη, όμως τόνισε ότι δημιουργούνται οι βάσεις, ώστε να μείνουν τα χρήματα αυτά στο σύστημα υγείας. Είπε ότι παρότι υπάρχει ένα ασφυκτικο πλαίσιο, «δεν θα επιτρέψουμε αυτά τα χρήματα να χαθούν».

Αναφερόμενος στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση αυτή, έκανε λόγο για μετασχηματισμό του ΕΟΠΥΥ και ξεκαθάρισε ότι  στο εξής οι υπηρεσίες που θα αγοράζει ο οργανισμός, θα προσδιορίζονται με βάση δείκτες ποιότητας. Ως παράδειγμα έφερε τις αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες, για τις οποίες θα καθοριστούν προδιαγραφές ποιότητας.

Υπογράμμισε ότι προτεραιότητα αποτελεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ιδίως ο θεσμός του προσωπικού γιατρού, ώστε να κατευθύνει τον ασθενή στο σύστημα υγείας. Χαρακτήρισε το θεσμό ως «μεταρρύθμιση – τομή», γιατί αυτή τη στιγμή ο πολίτης δεν έχει κανέναν να τον κατευθύνει για προληπτικές εξετάσεις, ούτε να τον συμβουλεύσει αν κάτι συμβεί. Ο στόχος δεν είναι μόνο η θεραπεία, αλλά και να κρατηθεί ο πολίτης υγιής.

Δίνοντας έμφαση στην εφαρμογή του νέου θεσμού είπε ότι «αν έχω ένα σεντ θα το δώσω στον προσωπικό γιατρό», είπε ότι η αμοιβή των γιατρών θα φτάνει μέχρι και τα 70.000 ευρώ το χρόνο με ένα ρεαλιστικό ωράριο της τάξης των 15-35 ωρών απασχόλησης την εβδομάδα.

Με το πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί, όπως είπε ήδη από την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του συστήματος των εγγραφών των γιατρών, έχουν ξεπεραστεί ήδη οι προσδοκίες και πρόσθεσε ότι η πληθώρα των γιατρών μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που θέλουμε.

Φάρμακο

Σε ότι αφορά τις επενδύσεις ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας στην Ευρώπη, εξαιτίας της οποίας διαπιστώθηκε η πλήρης εξάρτηση από χώρες της Ασίας για στοιχειώδη φάρμακα. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διατεθούν παραπάνω πόροι για επιστροφή της παραγωγής στο ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά και για αύξηση της καινοτομίας.

Στην Ελλάδα, το εγχείρημα είναι πιο δύσκολο διότι το clawback αποτρέπει τις επενδύσεις και το μέλλον δεν είναι προβλέψιμο. Γι΄ αυτό έχουν υπογραφεί και αναμένεται η δημοσίευση σειράς αποφάσεων με στόχο τη μείωση των στρεβλώσεων, ώστε να υπάρχει προβλεψιμότητα στις εταιρείες, αλλά και να διατεθούν παραπάνω πόροι στον τομέα υγείας.

Ήδη το επενδυτικό clawback έφερε σχέδια επενδύσεων 600 εκατ. ευρώ.

Καθώς το πρόβλημα στην Ελλάδα αφορά την κατανάλωση φαρμάκων και όχι τις τιμές, προωθούνται μέτρα ελέγχου της κατανάλωσης.

Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι θέλουμε την καινοτομία, εκεί που υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα οι εταιρείες που παράγουν, να βρίσκουν ένα ελκυστικό περιβάλλον και στον τομέα υγείας.

Τα νέα μέτρα θα αφορούν θεραπευτικά πρωτόκολλα, οδηγίες συνταγογράφησης και ρεαλιστικές διαπραγματεύσεις για την πραγματική αξία του φαρμάκου. Επίσης προωθείται και νέο μοντέλο πληρωμών, όλες οι παραγγελίες θα γίνονται μέσω ΕΚΑΠΥ για τα νοσοκομεία, όπου θα υπάρχει ένα σημείο – σταθμός στο οποίο θα υπάρχουν και οι ρήτρες εχεμύθειας, για να μειωθούν οι δυσλειτουργίες και στον τρόπο πληρωμών.

To ECOFIN

Από την πλευρά της Ε.Ε., ο εκπρόσωπος του ECOFIN στην Αθήνα, Άλλεν, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας εμβολίων στον κόσμο με την πανδημία, καθώς διαθέτηκαν πάνω από 4,2 δισ. δόσεις εμβολίων. Όμως η εμπειρία από τον κοροναϊό, μας δίδαξε ότι:

  • υπάρχει ανάγκη για έντονη παρακολούθηση, σχεδιασμό και συντονισμό στις έκτακτες ανάγκες διασυνοριακών απειλών υγείας και στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη συμφωνηθεί οι κοινές διασυνοριακές προμήθειες σε θεραπείες. Στο πλαίσιο αυτό, λειτουργεί ήδη ο νέος θεσμός της Αρχής Προετοιμασίας για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης στην Υγείας (HERA) και έχει ξεκινήσει να προσφέρει εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων. Επιπλέον, ο ευρωπαϊκός χώρος δεδομένων υγείας, αποτελεί ζήτημα θεμελιώδες για την υγεία, όμως είναι ευαίσθητο.
  • είναι κρίσιμο να επιταχύνουμε την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και θεραπειών, εξατομικευμένες θεραπείες, γονιδιωματική και wearables. Όλα αυτά περιλαμβάνουν αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας για τα καινοτόμα προϊόντα και επιτάχυνση του χρόνου έγκρισής τους, αλλαγή του συστήματος δημοσίων προμηθειών με διαφοροποίηση των προμηθευτών για φάρμακα και ιατρικές συσκευές και
  • χρειάζεται τεράστια αλλαγή στα συστήματα υγείας στην Ευρώπη, με ενίσχυση της ΠΦΥ για την πρόσβαση προς του πολίτες. Ταυτόχρονα όμως χρειάζονται κίνητρα για εγγραφή σε μητρώα ασθενών για τον έλεγχο της διαδρομής των ασθενών μέσα στο σύστημα υγείας (gate keeping).

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Από την πλευρά της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Τρύφων, αναφέρθηκε στην ανάγκη επαναπατρισμού στην Ευρώπη της παραγωγής φαρμάκων και βιοφαρμακευτικής έρευνας, σημειώνοντας πως η κρίση της πανδημίας, ανέδειξε την ανάγκη για επενδύσεις στο φάρμακο και τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Ο κ. Τρύφων υπογράμμισε ότι η συνέχιση της κρίσης με τον πόλεμο και την άνοδο του πληθωρισμού, φέρνει νέο σοκ στο σύστημα με αποτέλεσμα να είναι ανάγκη να επιταχυνθούν οι εξελίξεις για να βρούμε πιο γρήγορα λύσεις που θα κάνουν πιο ανταγωνιστική τη βιομηχανία και πιο αποτελεσματική για τους ασθενείς.

Η Ελληνική φαρμακοβιομηχνία μετέχει στον σύνδεσμο Medicines for Europe, που καλύπτει το 70% των φαρμάκων που διατίθενται στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα παρατηρούνται σημαντικές επιπτώσεις από την αποεπένδυση μετά την κρίση, καθώς μέχρι το 2019 στερηθήκαμε πάνω από 500 εκατ. κεφάλαια λόγω υποχρηματοδότησης και επιστροφών. Κατά την πανδημία αναβαθμίστηκε η σπουδαιότητα του κλάδου, καθώς ελληνικές και ξένες εταιρείες κάλυψαν τις ανάγκες και εξήγαν φάρμακα στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ αναφέρθηκε στο βελτιωμένο επιχειρηματικό κλίμα που διαμορφώνεται με το επενδυτικό clawback, τις υπεραποσβέσεις, τη μείωση φορολογικών συντελεστών, την άνοδο των κλινικών μελετών και τη δημιουργία τεχνολογικών hub.

Όμως υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ευρωπαϊκό και ελληνικό επίπεδο. Γι΄ αυτό, η χώρα μας, η Ιταλία και Ισπανία έχουμε ζητήσει μεγαλύτερη ευελιξία στα κίνητρα, οι κανόνες ανταγωνισμού να είναι πιο ελαστικοί σε περιόδους κρίσης και τα κίνητρα που υιοθετήθηκαν για την περίοδο της πανδημίας να επεκταθούν, καθώς προχωρούμε σε νέες μεθόδους παραγωγής με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενόσω ερχόμαστε από ύφεση.

Οι μεγάλες εκπτώσεις του clawback δυσκολεύουν το ευνοϊκό περιβάλλον και πρέπει να βρούμε τρόπους να το αντιμετωπίσουμε.

Οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να καλύψουν πάνω από το 60% των αναγκών με εγχώρια  παραγόμενο φάρμακο, ενώ προχωρούν σε επενδύσεις με πάρκα καινοτομίας.

Αναφέρθηκε στην δημιουργία του μεγαλύτερου τέτοιου πάρκου στη Ν.Α. Ευρώπη που δημιουργείται στην Αττική, και το οποίο στοχεύει σε συνεργασίες με νεοφυείς επιχειρήσεις, έρευνα ιατρικής ακριβείας, βιοδείκτες κλπ.

Επισημαίνοντας ότι κάθε ευρώ που επενδύεται στην υγεία επιστρέφει 3,4 ευρώ ως πολλαπλασιαστεί, σημείωσε πως στόχος είναι τα επόμενα χρόνια η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα να φτάσει το 15% του ΑΕΠ τα επόμενα 4 χρόνια. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να στηριχθούν οι επιχειρηματικοί κλάδοι που μπορούν να συμβάλλουν, οδηγώντας ταυτόχρονα και σε μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου.

Επίσης από την πλευρά της ελληνικής φαμρακοβιομηχανίας, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦ Δημήτρης Δέμος, αναφέρθηκε στην ανάγκη εξόδου από την παγκοσμιοποίηση που μετέφερε την παραγωγή στην Ασία και με την πανδημία οδήγησε σε κατάρρευση τις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Για την ανεξαρτησία χρειάζονται τρία αγαθά: ενέργεια, τρόφιμα και φάρμακα.

Στη διάρκεια της πανδημίας, η αντιμετώπιση των ελλείψεων φαρμάκων έγινε με την εφαρμογή του μοντέλου των πολλαπλών προμηθευτών, που επέτρεψε τις εξαγωγές φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στις μονάδες εντατικής θεραπείες από τη χώρα μας σε νοσοκομεία της Αγγλίας, Γαλλίας και Γερμανίας.

Αντίστοιχα, τώρα με την ενέργεια, οι μεταφορές με ελληνικά πλοία του 15% του τονάζ από Έλληνες εφοπλιστές συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ελλείψεων από φυσικό αέριο.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι το αναπτυξιακό clawback είναι πετυχημένο μοντέλο, με αποτέλεσμα ως το 2027 να προβλέπονται επενδύσεις ύψους 1,4 δισ. ευρώ που θα δημιουργήσουν 2.500 νέες θέσεις εργασίας.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Πράσινη μετάβαση: Η Shell αλλάζει ρότα, ετοιμάζει μονάδα υδρογόνου

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής πράσινου υδρογόνου στην Ευρώπη σχεδιάζει να κατασκευάσει η Shell στην προσπάθειά της να απεξαρτηθεί από το πετρέλαιο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα σχέδια για την κατασκευή μιας μεγάλης μονάδας υδρογόνου στην Ολλανδία θα προχωρήσουν μετά την τελική επενδυτική απόφαση από τις θυγατρικές του κολοσσού πετρελαίου και φυσικού αερίου Shell.

Διαβάστε επίσης: Δικαστική απόφαση για τη Shell στριμώχνει τις πετρελαϊκές στη γωνία 

Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη, η Shell σημείωσε ότι οι εγκαταστάσεις Holland Hydrogen I θα είναι «η μεγαλύτερη μονάδα υδρογόνου από ΑΠΕ στην Ευρώπη» όταν ξεκινήσουν οι εργασίες το 2025.

Σύμφωνα με τη Shell, ο ηλεκτρολύτης των 200 μεγαβάτ θα βρίσκεται στο λιμάνι του Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, παράγοντας έως και 60.000 κιλά πράσινου υδρογόνου ημερησίως.

Ευρύ φάσμα εφαρμογών

Το υδρογόνο έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών. Επίσης μπορεί να παραχθεί με διάφορους τρόπους. Μια μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση ηλεκτρόλυσης, με ηλεκτρικό ρεύμα που διασπά το νερό σε οξυγόνο και υδρογόνο.

Εάν η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται σε αυτή τη διαδικασία προέρχεται από μια ανανεώσιμη πηγή, όπως ο άνεμος ή ο ήλιος, τότε ορισμένοι το αποκαλούν «πράσινο» ή «ανανεώσιμο» υδρογόνο.

Διαβάστε επίσης: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για υπεράκτια αιολικά πάρκα

Η Shell σημείωσε ότι ο ηλεκτρολύτης στην Ολλανδία θα χρησιμοποιεί ανανεώσιμη ενέργεια από το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hollandse Kust (noord), ένα έργο 759 MW που πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το 2023. Η Shell έχει μερίδιο στο εν λόγω αιολικό πάρκο.

Το υδρογόνο που παράγεται από το εργοστάσιο θα διοχετευτεί στο διυλιστήριο Shell Energy and Chemicals Park του Ρότερνταμ χρησιμοποιώντας έναν νέο αγωγό υδρογόνου που ονομάζεται HyTransPort.

Το τέλος του γκρίζου υδρογόνου

Η ιδέα είναι ότι το πράσινο υδρογόνο «θα αντικαταστήσει μέρος του γκρίζου υδρογόνου» – το οποίο παράγεται με τη χρήση ορυκτών καυσίμων – και το οποίο χρησιμοποιείται στην ευρύτερη περιοχή. «Αυτό θα απανθρακοποιήσει εν μέρει την παραγωγή προϊόντων της εγκατάστασης, όπως η βενζίνη, το ντίζελ και τα αεροπορικά καύσιμα», τόνισε η Shell.

Σε δήλωσή της, η Άννα Μάσκολο, εκτελεστική αντιπρόεδρος του τομέα αναδυόμενων ενεργειακών λύσεων της Shell, είπε ότι το πράσινο υδρογόνο «θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο ενεργειακό σύστημα του μέλλοντος και αυτό το έργο είναι ένα σημαντικό βήμα για να βοηθήσει το υδρογόνο να εκπληρώσει αυτή τη δυνατότητα».

Η Shell κατά δήλωσή της, επιδιώκει να καταστεί «μια ενεργειακή επιχείρηση καθαρών μηδενικών εκπομπών» έως το 2050. Η εταιρεία παραμένει σημαντικός παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου και έχει αντιμετωπίσει νομικές ενέργειες που σχετίζονται με τα καθαρά μηδενικά σχέδιά της.

Οι κολοσσοί των ορυκτών καυσίμων προσπαθούν να «πρασινίσουν»

Οι στόχοι της Shell για ένα εργοστάσιο παραγωγής πράσινου υδρογόνου στην Ολλανδία αντιπροσωπεύουν την τελευταία προσπάθεια πολυεθνικών εταιρειών να δραστηριοποιηθούν προς μια «πράσινη» προοπτική.

Τον Ιούνιο, ένας άλλος κολοσσός πετρελαίου και φυσικού αερίου, η BP, δήλωσε ότι συμφώνησε να αναλάβει μερίδιο 40,5% στο Asian Renewable Energy Hub, ένα τεράστιο έργο που έχει προγραμματιστεί στην Αυστραλία και που πρόκειται να αποτελέσει «ένα από τα μεγαλύτερα hub ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πράσινου υδρογόνου στον κόσμο».

Τον ίδιο μήνα η Siemens Energy και η Air Liquide ανακοίνωσαν σχέδια για τη δημιουργία μιας κοινής εταιρείας που θα επικεντρώνεται στην παραγωγή «ηλεκτρολυτών ανανεώσιμου υδρογόνου βιομηχανικής κλίμακας στην Ευρώπη».

Πηγή: OT.gr

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ42 δευτερόλεπτα ago

Σε πλήρη λειτουργία οι μετεωρολογικοί σταθμοί του ΤΟΕΒ Ταυρωπού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 λεπτά ago

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συζήτησε την περαιτέρω ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας με βουλευτές των ΗΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ10 λεπτά ago

Κορονοιός: Ο εφιάλτης επιστρέφει στα νοσοκομεία – Δεκάδες διακομιδές ασθενών και άνθρωποι να περιμένουν στα ράντζα

ΜΠΑΣΚΕΤ15 λεπτά ago

Ο Βεζένκοφ MVP της Μπάσκετ Λιγκ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 λεπτά ago

Ματαιώθηκε το φιλικό του Παναθηναϊκού με την Κιτζμπούχελ

OIKONOMIA18 λεπτά ago

Economist: Καλύτερο επενδυτικό περιβάλλον στην υγεία με τα νέα μέτρα

ΚΟΣΜΟΣ19 λεπτά ago

Ιαπωνία: Πέθανε ο δημιουργός του Yu-Gi-Oh

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ25 λεπτά ago

Λυρική Σκηνή: Έφηβοι χάνουν τη… φωνή τους και βιώνουν το πιο θερμό χειροκρότημα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ29 λεπτά ago

Αλέξης Τσίπρας: «Όχι σε νέα πολυδάπανη κούρσα εξοπλισμών Ελλάδας-Τουρκίας»

ΕΛΛΑΔΑ30 λεπτά ago

Στάση εργασίας από τους εργαζομένους του Εθνικού στην Επίδαυρο

COVER STORY4 ημέρες ago

Στην παραλία Κεχρια Σκιαθου ο Σακης Ρουβάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Σοκ στον Βόλο- Σκοτώθηκε 14χρονο κορίτσι -Έπεσε στο μπάνιο του σπιτιού της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

50χρονη από Πτελεό είπε ψέματα και ..αναστάτωσε ολόκληρο χωριό!

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Βόλος-Πέθανε ο Δημήτρης Πανανός σε ηλικία 72 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε ο έμπορος αυτοκινήτων Γιάννης Μέκκας από τον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Ο Αντωνης Ρεμος στην Σκιαθο απολαμβάνει τις διακοπές του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Στα δικαστήρια Βόλου συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε για τρίτη φορά σε δύο εβδομάδες 29χρονος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Αυτός είναι ο Bολιώτης προπονητής kick boxing που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 15χρονης μαθήτριάς του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο Αντωνης Ρέμος απόλαυσε το μπάνιο του στην Μηλινα

MEDIA6 ημέρες ago

1 χρόνο μαζί: Aυτή είναι η εντυπωσιακή σύντροφος του Θέμη Αδαμαντίδη που τον κατήγγειλε για άγριο ξυλοδαρμό

Δημοφιλή