Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Μώραλης: «Με μεγάλα επενδυτικά projects αλλάζουμε τον Πειραιά»

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, η αξιοποίηση του εμβληματικού Πύργου και οι δημόσιες επενδύσεις στις μεταφορές είναι μερικά μόνο από τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει ο Δήμος Πειραιά τα τελευταία χρόνια. Οπως δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, έχουν μπει οι κυριότερες βάσεις για τη μετατροπή του Πειραιά σε μια πόλη σύγχρονη, πιο ανθρώπινη, πιο «έξυπνη», πιο καινοτόμα, μια πόλη με ιδιαίτερη δυναμική.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 Τον επόμενο μήνα συμπληρώνονται τρία χρόνια από την επανεκλογή σας στη δημαρχία του μεγαλύτερου λιμανιού. Είστε ικανοποιημένος με την έως τώρα υλοποίηση του προγράμματός σας;

Ολα αυτά τα χρόνια, έχει γίνει μια συστηματική δουλειά, η οποία αποδίδει πλέον καρπούς. Χαίρομαι που η προσπάθεια που κάνουμε αποτιμήθηκε θετικά το 2019, αλλά και σήμερα έχω την αίσθηση ότι οι Πειραιώτες στην πλειονότητά τους είναι ικανοποιημένοι από το έργο μας. Δεδομένων των συνθηκών, είμαστε ικανοποιημένοι από την υλοποίηση του προγράμματός μας. Εχουμε κάνει αρκετά, όμως θέλουμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα.

Σε πρόσφατη ημερίδα του ΕΜΠ δηλώσατε πως ο Πειραιάς βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει. Η επένδυση στο λιμάνι, παρά τα επιμέρους σημαντικά ζητήματα που παρουσιάζονται, θεωρώ ότι συμπαρέσυρε κι άλλες επενδύσεις. Μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες συνεργάζονται μαζί μας, προχωρώντας σε σημαντικά projects, όπως είναι η ανακατασκευή του Πύργου, η μεγάλη επένδυση στα παλιά εργοστάσια της Παπαστράτος, η κάθοδος ξενοδοχειακών κολοσσών στον Πειραιά, όπως τα Hilton, που προχωρούν στην ανακατασκευή του ξενοδοχείου Μistral στην Καστέλλα – και σε αυτό συνέβαλε η ανάπλαση του Μικρολίμανου -, αλλά και ο Ομιλος Μήτση στην περιοχή του λιμανιού.

Επιπλέον, οι δημόσιες επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών, η λειτουργία κυρίως του μετρό, αλλά και του τραμ, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και αποφέρουν πολλαπλά οφέλη για την πόλη. Η σύνδεση του αεροδρομίου με το μεγάλο λιμάνι της χώρας σε 45 λεπτά, αλλά και η σύνδεσή μας με το κέντρο της Αθήνας, προφανώς δημιουργούν ευκαιρίες και στον τουριστικό τομέα, κάτι για το οποίο δουλεύουμε συστηματικά τα τελευταία επτά χρόνια, με κύριο άξονα τη μετατροπή του Πειραιά σε home port για την κρουαζιέρα.

Η δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας στον Πειραιά είναι επίσης ένα σημαντικό επενδυτικό έργο που, εκτός των άλλων, θα αναβαθμίσει την είσοδο της πόλης μας από την Πειραιώς και θα δώσει την ευκαιρία για διασύνδεση και συνεργασία με το δημοτικό καινοτόμο εργαστήρι Blue Lab. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο έως τον Πειραιά, ένα έργο υποδομής αναγκαίο για την πόλη αλλά και για το μεγάλο αναπτυσσόμενο λιμάνι της χώρας.

Η μεταφορά του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά είναι ένα έργο για το οποίο έχετε αγωνιστεί πολύ. Πού οφείλεται η πολύχρονη καθυστέρηση;

Η μεταφορά των δικαστηρίων που ταλανίζει την πόλη για περίπου 40 χρόνια ήταν εξαρχής για εμάς ψηλά στην ατζέντα. Είναι ανεπίτρεπτο ο Πειραιάς να μην έχει ένα κατάλληλο Δικαστικό Μέγαρο. Ολες οι κυβερνήσεις που πέρασαν, όπως και η σημερινή, έχουν εκφράσει τη βούλησή τους να προχωρήσει το θέμα, όμως πάντα κάπου «κολλάει». Μετά και την εξέλιξη του άγονου διαγωνισμού, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Για εμάς, ο στόχος είναι διττός και αδιαπραγμάτευτος: να ανεγερθεί στην πόλη μας το Δικαστικό Μέγαρο και να βρίσκεται σε ένα σημείο που να εξυπηρετεί κατά το δυνατόν τη λειτουργία της πόλης συνολικά.

Για ποια έργα που έχετε υλοποιήσει νιώθετε περήφανος; Και ποια δεν έχουν πάει όπως περιμένατε;

Η αξιοποίηση του Πύργου Πειραιά είναι από τα σημαντικότερα επιτεύγματα. Κατορθώσαμε κάτι που δεν είχε φέρει εις πέρας καμία δημοτική Αρχή για περίπου μισό αιώνα. Να δώσει ζωή σε αυτό το κτίριο – φάντασμα που στέκει στο κέντρο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Η ανάπλαση του Μικρολίμανου είναι επίσης μια εμβληματική παρέμβαση, σε ένα από τα γνωστότερα και ομορφότερα σημεία της Αττικής.

Νιώθουμε υπερήφανοι που επενδύσαμε στην καινοτομία, τη γαλάζια ανάπτυξη και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Είμαστε ο πρώτος δήμος που επιχορηγεί απευθείας επιχειρήσεις της πόλης που επλήγησαν από την πανδημία. Στην κοινωνική πολιτική, έχουμε κατορθώσει να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ προστασίας για τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Είμαι, επίσης, υπερήφανος για το ότι ως δήμος, αλλά και γενικότερα ως τοπική αυτοδιοίκηση, σταθήκαμε στην πρώτη γραμμή των μεγάλων κρίσεων, της οικονομικής και της υγειονομικής.

Από την άλλη, θα θέλαμε να έχει προχωρήσει περισσότερο η απορρόφηση των κονδυλίων που εξασφαλίσαμε για την πόλη μας, κάτι το οποίο οφείλεται σε δυσκολίες της δημόσιας διοίκησης, αλλά και να είχε ήδη δρομολογηθεί η ανάπλαση της Πειραϊκής, ένα έργο για το οποίο συνεργαζόμαστε με το υπουργείο Πολιτισμού.

«Καθαρός» Πειραιάς: η μάχη κατά των απορριμμάτων καλά κρατεί.

Η μάχη για την καθαριότητα μιας τόσο μεγάλης πόλης δεν σταματά ποτέ. Μπορώ, όμως, να πω με βεβαιότητα και είναι γενικά αποδεκτό ότι ο Πειραιάς είναι πολύ πιο καθαρός από τα προηγούμενα χρόνια. Η δουλειά μας έχει συστηματοποιηθεί, έχουμε ανανεώσει μεγάλο μέρος του στόλου μας, ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν τα καλύτερα δυνατά εργαλεία για να κάνουν τη δουλειά τους αποτελεσματικά. Επιδιώκουμε να γίνει ο Πειραιάς μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον, με ένα σύγχρονο και κυρίως αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων. Εχουμε επιτύχει να διπλασιάσουμε το ποσοστό των υλικών που ανακυκλώνουμε, όμως πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. Από την άλλη, μια καθαρή πόλη απαιτεί μια συμμαχία, ανάμεσα στον δήμο και τους πολίτες. Δεν αρκούν οι δικές μας προσπάθειες. Θα πρέπει και οι πολίτες να σέβονται τον δημόσιο χώρο.

Ο Πειραιάς δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό του, στηρίζοντας έμπρακτα ουκρανούς πρόσφυγες.

Από την πρώτη στιγμή του πολέμου στην Ουκρανία εξέφρασα την πρόθεσή μας να φιλοξενήσουμε Ουκρανούς στον Πειραιά, καθώς είμαστε αδελφοποιημένοι με την Οδησσό και έχουμε αναπτύξει στενές σχέσεις με τις εκεί τοπικές Αρχές. Δείξαμε άμεσα αντανακλαστικά και σήμερα φιλοξενούμε 25 άτομα, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πειραιάς ανοίγει την αγκαλιά του στους πρόσφυγες. Και το 2016, στη μεγάλη προσφυγική κρίση, με περίπου 6.000 πρόσφυγες στο λιμάνι, όλη η πόλη ήταν εκεί – φορείς, εθελοντές, επιχειρήσεις – για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους.

Στο τέλος της τωρινής θητείας σας θα είναι ο Πειραιάς όπως αρχικά τον είχατε οραματιστεί;

Πιστεύω ότι θα πλησιάζει αρκετά σε αυτό που είχαμε αρχικά οραματιστεί για την πόλη μας, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και μια ομάδα ικανών συνεργατών στον Πειραιά Νικητή. Με σταθερά βήματα, όλα αυτά τα χρόνια, και συστηματική δουλειά, οι κυριότερες βάσεις για την αλλαγή που θέλαμε στον Πειραιά έχουν τεθεί. Θεωρώ πως ο Πειραιάς έχει κάνει σημαντικά άλματα προόδου, έχει περάσει πλέον σε μια νέα εποχή, στην εποχή της εξωστρέφειας, της αναγέννησης, της ανάπτυξης, και μετατρέπεται σε μια πόλη σύγχρονη, πιο ανθρώπινη, πιο «έξυπνη», πιο καινοτόμα, μια πόλη με ιδιαίτερη δυναμική. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το παρόν και το μέλλον του Πειραιά.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ

Ελένη Τοπαλούδη: Εξοργισμένος ο πατέρας της – «Ζούμε το θέατρο του παραλόγου σε κάθε ειδεχθές έγκλημα»

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Αύριο Παρασκευή θα γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγική υπόθεση της δολοφονίας και του βιασμού της Ελένης Τοπαλούδη, με τον πατέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας να μιλάει για τις γυναιοκοκτονίες και πώς αυτές τιμωρούνται στην Ελλάδα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι ποινές που επιβάλλονται στους δράστες δεν εκτίονται στο έπακρο αλλά, στην πράξη, είναι σημαντικά μικρότερες, κατήγγειλε ο Γιάννης Τοπαλούδης στην ΕΡΤ.

«Οποιοσδήποτε κάνει εγκλήματα κατά συρροή, δυστυχώς αυτό που θα εκτίσει θα είναι μόνο η ποινή των ισοβίων. Και πάλι θα έχει τη δυνατότητα στα είκοσι χρόνια να υποβάλει αίτηση για να αποφυλακιστεί. Όλες οι άλλες ποινές δυστυχώς δεν εκτίονται», είπε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Τα ισόβια να είναι ισόβια

«Ζητάμε ως οικογένεια Τοπαλούδη και εκ μέρους όλων των αδικοχαμένων παιδιών μας, τα ισόβια να εκτίονται στο ακέραιο» δήλωσε ο κ. Τοπαλούδης στην εκπομπή «Από τις Έξι».

Και όπως είπε: «οι δράστες να μην προσποιούνται ότι έχουν ψυχολογικά ζητήματα. Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Σε κάθε ειδεχθή έγκλημα βλέπουμε να υπάρχει μία ψεύτικη ιατρική πραγματογνωμοσύνη από αυτούς τους ιδιώτες που δίνουν τέτοια χαρτιά για να ελαφρύνουν κάποιοι τις ποινές τους. Μπορεί κάποιοι, όντως, να είχαν τέτοιο παρελθόν. Εδώ βλέπουμε ότι αυτά τα χαρτιά παρουσιάζονται εκ των υστέρων».

Για τη δίκη

Σχολιάζοντας την όλη διαδικασία της δίκης, με τις αλλεπάλληλες διακοπές και καθυστερήσεις ο κ. Τοπαλούδης επισήμανε ότι ανέμεναν την απόφαση να βγει χθες (Τετάρτη, 18 Μαΐου). «Αύριο περιμένουμε επιτέλους να κόψουμε το νήμα και του Εφετείου, να τερματίσουμε αυτές τις δικαστικές υποθέσεις και να τερματίσουμε τον ψυχικό μας θάνατο. Σε κάθε δικαστήριο βιώνουμε και ένα θάνατο».

Iδιαίτερα επικριτικός για τον χρόνο απονομής δικαιοσύνης ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη επισήμανε ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για τις οικογένειες των θυμάτων.

«Έχουμε χάσει κάθε ικμάδα ενεργητικότητας για να ασχοληθούμε με παιδί μας. Θα πρέπει να τολμήσουν αυτοί που αποφασίζουν και να εισαγάγουν στον ποινικό μας κώδικα τον όρο γυναικοκτονία και οικογενειοκτονία», επισήμανε ο κ. Τοπαλούδης.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του τόνισε ότι «μέχρι να πεθάνουμε θα είμαστε στις επάλξεις της κοινωνικής δικαιοσύνης. Θα πρέπει να προστατεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα παιδιά μας.

Να τους προσφέρουμε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κάτω Πατήσια: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για άγριο και συστηματικό bullying στον 14χρονο

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σε εξέλιξη είναι ο έρευνες των Αρχών για τον θάνατο του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια ενώ έρχονται στο φως νέες  καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου του μαθητή και για την έξαρση των περιστατικών βίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Εμείς ως σχολική επιτροπή έχουμε αρμοδιότητα για τον εξοπλισμό των σχολείων. Δεν γνωρίζω για τις καταγγελίες σε βάρος του. Με τον συγκεκριμένο καθηγητή έχουμε άρτια συνεργασία και θεωρείται απ’ τους καλύτερους, όσο αφορά στις τεχνολογικές δραστηριότητες του σχολείου. Πριν κάποιες μέρες μπήκαν άγνωστοι και τα έκαναν γυαλιά – καρφιά, έσπασαν πόρτες. Πριν 10 ημέρες είχαμε εκλογές στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και  από τα 47 σχολεία συμμετείχαν 14 μόνο. Υπάρχει παντελής αδιαφορία. Τα περισσότερα είναι δημοτικά, γιατί εκεί οι γονείς δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον», δήλωσε ο εκπρόσωπος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής 4ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Ρωμανέας.

«Όσοι μαθητές έχουν παραβατική συμπεριφορά αλλάζουν για λίγους μήνες σχολείο και επιστρέφουν», συμπλήρωσε.

«Τον κλώτσαγαν, του πέταγαν νεράντζια. Οι καθηγητές το έβλεπαν και δεν έκαναν τίποτα. Το παιδί δεν είχε κάτι, ήταν μία χαρά, δεν ξέρω γιατί του έκαναν όλα αυτά», δήλωσε ένας μαθητής του σχολείου.

«Δεν υπάρχει σχολικός εκφοβισμός – Υπάρχει μόνο βία»

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, και η κλινική εγκληματολόγος και διευθύντρια του CSI INSTITUTE, Κέλλυ Ιωάννου, μίλησαν στο μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για τη βία στα σχολεία.

«Από σήμερα, καταργώ την λέξη bullying και σχολικός εκφοβισμός. Αυτό που βλέπουμε δεν είναι εκφοβισμός, είναι ωμή βία, είναι καθαρή βία. Όταν υπάρχουν μαχαίρια, σουγιάδες, όταν πετάμε πορτοκάλια και τραυματίζουμε είναι βία. Στα σχολεία από εδώ και πέρα θα μιλάω για βία. Αυτή η βία δημιουργείται πάντα μέσα από το σπίτι και πάει στο σχολείο. Το σχολείο δεν γνωρίζει τί συμβαίνει στο σπίτι, και εάν υπάρχουν άτομα που δεν έχουν γνώση για να προστατεύσουν και να ενημερώσουν τα παιδιά για τη βία και άλλα θέματα»,

»Πίσω από κάθε παιδί ψάξε γονιό, για οτιδήποτε. Το παιδί δεν φυτρώνει. Το θύμα φοβάται, κλείνεται, μπορεί να πάθει κατάθλιψη και να οδηγηθεί σε αυτοκτονία. Τα δυναμικά που παίζονται ανάμεσα στα παιδιά, δεν είναι αυτά που βλέπουμε εμείς. Όταν βλέπουν ένα παιδί με άλλη δυναμική, ένα παιδί χαρισματικό που ξεχωρίζει, αυτό στοχοποιούν. Έχουμε έναν 14χρονο ο οποίος αυτοκτόνησε, είναι μία ηλικία που τα παιδιά δεν αυτοκτονούν. Το παιδί δεν γνωρίζουμε τί προβλήματα είχε στο σπίτι του, αλλά είχε προβλήματα στο σχολείο και αυτό θα έπρεπε δούμε», ανέφερε ο κ. Σούρας.

«Όταν ακούω αυτά τα πράγματα ετεροχρονισμένα, απογοητεύομαι. Συναντούμε πάρα πολλά περιστατικά βίας σε σχολεία, και η ιστορία είναι «έπεσε και χτύπησε». Έγινε αυτό με τον 14χρονο και βγήκαμε να πούμε ότι φταίει  το Tik Tok. Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι, ακόμα και να μπήκε σε αυτό το παιχνίδι, γιατί βρήκε διέξοδο σε ένα παιχνίδι θανάτου; Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν τους γονείς και οι γονείς τους εκπαιδευτικούς. Το θέμα είναι γιατί το θύμα να είναι θύμα», επεσήμανε η κ. Ιωάννου.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΚΟΣΜΟΣ30 λεπτά ago

Πολωνία: Θα βοηθήσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία «αν δεχτούν επίθεση προτού ενταχθούν στο ΝΑΤΟ»

ΚΟΣΜΟΣ49 λεπτά ago

Ουκρανία: 12 άμαχοι νεκροί και τουλάχιστον 40 τραυματίες από ρωσικά πυρά στη Σεβεροντονιέτσκ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ50 λεπτά ago

Λάρισα: Αυτοκίνητο κόντεψε να καρφωθεί σε βιτρίνα μαγαζιού

OIKONOMIA1 ώρα ago

ΗΠΑ: Δεν αποκλείουν δευτερεύουσες κυρώσεις στους αγοραστές πετρελαίου από τη Ρωσία

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Βρετανία: Ολοκληρώθηκε η έρευνα της αστυνομίας για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ – Επιβλήθηκαν 126 πρόστιμα

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει ξανά το λιμάνι της Οδησσού δίνοντας τέλος στην επισιτιστική κρίση

ΚΟΣΜΟΣ2 ώρες ago

Βαρώσια: Επεκτείνει την οργανωμένη πλαζ το ψευδοκράτος, με ξαπλώστρες και ομπρέλες

OIKONOMIA2 ώρες ago

WSJ: Υψηλός πληθωρισμός και επιβράδυνση της ανάπτυξης αυξάνουν τον κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης

ΚΟΣΜΟΣ2 ώρες ago

Ντράγκι: Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας θα επισκεφθεί την Τουρκία τον Ιούλιο

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες ago

Ελένη Τοπαλούδη: Εξοργισμένος ο πατέρας της – «Ζούμε το θέατρο του παραλόγου σε κάθε ειδεχθές έγκλημα»

Δημοφιλή