ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιάννης Οικονόμου – Η βία σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για κανένα απολύτως λόγο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Την καταδίκη της επίθεσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκ μέρους της κυβέρνησης, εξέφρασε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την επίθεση τραμπούκων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι οποίοι βιαιοπράγησαν την ώρα διεξαγωγής του μαθήματος, σε βάρος και φοιτητών», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας πως η βία σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, σε χώρους έρευνας και διδασκαλίας, «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για κανένα απολύτως λόγο».
«Οι ένοχοι θα ανευρεθούν και θα παραδοθούν στην ελληνική δικαιοσύνη», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως η κυβέρνηση παραμένει αταλάντευτη στην υπεράσπιση της ελευθερίας και της ασφάλειας της ακαδημαϊκής κοινότητας.
«Το έχουμε αποδείξει με πράξεις και θα συνεχίσουμε χωρίς εκπτώσεις στην κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.
Γράψτε το σχόλιό σας

https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Κυριαρχία «προεδρικών» στη νέα Κεντρική Επιτροπή – Μάχη γένους θηλυκού για την πρωτιά


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σε θρίλερ εξελίσσεται η εκλογή των 150 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης της συμμετοχής στις εσωτερικές διεργασίες του κόμματος, το βλέμμα όλων στρέφεται πλέον στη σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως όλα δείχνουν, η κυριαρχία των «προεδρικών» είναι αδιαμφισβήτητη, κρίνοντας από τα στελέχη που συγκροτούν την πρώτη δεκάδα στη νέα ΚΕ του κόμματος.
Με την καταμέτρηση να συνεχίζεται, καθώς η Αττική είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια, στην οποία εκλέγονται συνολικά 150 μέλη, 75 άνδρες και 75 γυναίκες – με βάση την απόφαση του Συνεδρίου, ισχύει η ισόποση εκπροσώπηση των φύλων, αλλά πρέπει να εφαρμοστούν και οι ποσοστώσεις για τις συμμετέχουσες συλλογικότητες – προκύπτει «μάχη» γένους θηλυκού για την πρωτιά.
Η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, βρέθηκε στην πρώτη θέση της νέας Κεντρικής Επιτροπής, ωστόσο την ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.
Γενικά, στην Αττική είναι εξαιρετικά δυναμική η παρουσία των γυναικών στην πρώτη πεντάδα, καθώς εκτός από τις Έφη Αχτσιόγλου και Ρένα Δούρου, καλές επιδόσεις καταγράφει και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Παράλληλα, πολύ ψηλά σε σταυρούς προτίμησης είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας, γιος του δολοφονηθέντος Νίκου Τεμπονέρα, η επιτυχία του οποίου σηματοδοτεί και το άνοιγμα του κόμματος σε φρέσκα πρόσωπα.
Πτώση για την «Ομπρέλα»
Την ίδια στιγμή, τα αποτελέσματα δείχνουν σαφή πτώση της δυναμικής των στελεχών της «Ομπρέλας», καθώς κορυφαία στελέχη της, που στο Συνέδριο του 2016 είχαν καταλάβει τις πρώτες θέσεις, υποχώρησαν στη δεύτερη δεκάδα, με αρκετούς σταυρούς διαφορά από τους πρώτους.
Με βάση τη μέχρι τώρα καταμέτρηση, κανένα στέλεχος από την «Ομπρέλα» δεν μπήκε στην πρώτη δεκάδα των υποψηφίων που εκλέγονται στην Αττική. Στη δεύτερη δεκάδα βρίσκονται στελέχη, όπως ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Βούτσης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι η περιφέρεια της Αττικής θεωρούταν η πιο «δυνατή» για την «Ομπρέλα», καθώς εκεί έδιναν τη μάχη τα πιο προβεβλημένα στελέχη της.
Τα «βαριά» ονόματα στην πρώτη δεκάδα
Από τη γενιά των νεοτέρων στελεχών ξεχώρισαν στην πρώτη δεκάδα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος και ο βουλευτής, Κώστας Ζαχαριάδης. Επίσης, στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νίκος Παππάς, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Χρήστος Σπίρτζης.
Σε καλές θέσεις εκλέγονται ο Γιάννης Μουζάλας και ο Τρύφων Αλεξιάδης, καθώς και ένα απο τα ιστορικά στελέχη του κόμματος, ο Γιάννης Δραγασάκης.
Εκτός από την Αττική, δυναμική παρουσία είχαν οι γυναίκες και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, με την Όλγα Γεροβασίλη να έχει καθαρή πρωτιά στην Ήπειρο και τη Θεοδώρα Τζάκρη στην Κεντρική Μακεδονία, όπου επίσης εκλέγεται η Κατερίνα Νοτοπούλου.
Στην Πελοπόννησο πρώτος είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ στην Κρήτη τις περισσότερες ψήφους πήραν ο Παύλος Πολάκης και ο Ανδρέας Ξανθός.
Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πρώτος είναι ο Θάνος Μωραΐτης, στη Στερεά Ελλάδα ο Γιάννης Σαρακιώτης, στη Θεσσαλία ο Άρης Αγραφιώτης, στο Βόρειο Αιγαίο ο Γιάννης Μπουρνούς και στο Νότιο Αιγαίο ο Νεκτάριος Σαντορινιός.
Με βάση το σχεδιασμό της Κουμουνδούρου, η νέα Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 28 Μαΐου, ενώ το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι συζητήσεις για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Ικανοποίηση στο ΣΥΡΙΖΑ για την συμμετοχή
Μετά τις εκλογές της Κυριακής, τα εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι 172.000, με την Κουμουνδούρου να σημειώνει πως έχει εξαπλασιαστεί ο αριθμός των μελών του σε σχέση με το 2019. Συνολικά, στις κάλπες προσήλθαν 152.193 πολίτες και υπέρ της εκλογής του Αλέξη Τσίπρα τάχθηκαν οι 150.853.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δένδιας: Συνομιλία με Μενέντεζ στο Κογκρέσο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Ελληνας ΥΠΕΞ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει στο Κογκρέσο με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ.
Σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά την ομιλία του του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε κοινή Σύνοδο Γερουσίας και Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η ανάρτηση
«Μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας & της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, είχα σύντομη συνομιλία με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας R. Menendez», έγραψε σε σχετική ανάρτηση που δημοσίευσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο κ. Δένδιας.
Μετά την ομιλία του @PrimeministerGR στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας & της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, είχα σύντομη συνομιλία με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας R. Menendez. pic.twitter.com/SaxkuHCQV7
— Nikos Dendias (@NikosDendias) May 17, 2022
https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο καράβι SPORADES STAR
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ3 ημέρες ago
Στοίχημα: Χωρίς ρίσκο στον αγγλικό τελικό
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Σοκ στη Σκιάθο πέθανε 42χρονος από ανακοπή καρδιάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
‘Βόμβα’: Μπαίνει στο Survivor ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος)
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago
Στοίχημα: Βήμα πρόκρισης η Χάντερσφιλντ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σκιάθος: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με πιστόλια και φυσίγγια
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Έκθεση με κρητικά προϊόντα στο Βόλο 12 με 17 Μαίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Εκδήλωση της Sea Jets to Σάββατο 14 Μάϊου στο Βόλο στο πλοίο Sporades Star