ΕΛΛΑΔΑ
Γιάννης Σκαφτούρος: Σε πανικό οι εκτελεστές του – Έκλεψαν αγροτικό για να διαφύγουν και… κόλλησαν στη λάσπη


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου τη Δευτέρα του Πάσχα, στην αυλή του σπιτιού του στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Όπως μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση από τη Βοιωτία, ο ρεπόρτερ του , Μαρίνος Αλειφέρης, οι δράστες την ώρα της φυγής τους έκαναν ένα σημαντικό λάθος το, οποίο ενδέχεται να βοηθήσει ιδιαίτερα τις αστυνομικές Αρχές στον εντοπισμό τους.
Συγκεκριμένα οι δύο δράστες, που φέρεται πως ήταν αυτοί που εισήλθαν στην αυλή του θύματος και πυροβόλησαν, εγκατέλειψαν το δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν, πιθανότατα λόγω μηχανικής βλάβης.
Στη συνέχεια οι δράστες αφού ακινητοποίησαν έναν διερχόμενο οδηγό, προσπάθησαν να φύγουν με ένα αγροτικό όχημα. Οι δολοφόνοι προσπάθησαν να το αρπάξουν, χτυπώντας τον οδηγό του την κάνη ενός καλάσνικοφ.
«Αυτός έφευγε από τα Σκούρτα, είδε μια μηχανή, κατέβηκε για να βοηθήσει, τον χτύπησαν και του είπαν δώσε μας το αυτοκίνητο» ανέφερε μάρτυρας.
Πάνω στον πανικό τους, έκαναν όπισθεν με το όχημα, το οποίο «κόλλησε» στις λάσπες που υπήρχαν δίπλα από τον κεντρικό δρόμο, έτσι αναγκάστηκαν να το παρατήσουν κι αυτό και να διαφύγουν πεζοί στα γύρω βουνά.
Η Αστυνομία της Βοιωτίας «σήκωσε» ελικόπτερο αλλά και drones για τον εντοπισμό τους, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί. Οι έρευνες συνεχίζονται…
Γιατί έδωσε ρεπό στους σωματοφύλακές του, παρά το γεγονός ότι φοβόταν
Όλα αυτά, τη στιγμή που οι αστυνομικοί επιχειρούν να συνθέσουν το παζλ της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου, συνδυάζοντας κομμάτια από το παρελθόν του και τυχόν «ανοιχτούς λογαριασμούς» στον σκοτεινό κόσμο της Greek Mafia.
Οι πληρωμένοι εκτελεστές φαίνεται πως είχαν την απόλυτη πληροφόρηση. Ο «θείος Τζο» όπως ήταν γνωστός στα κυκλώματα της νύχτας, κυκλοφορούσε πάντα στις «σκιές», υπό απόλυτη προστασία, σε θωρακισμένο όχημα, υπό το άγρυπνο βλέμμα ενόπλων. Εκτός από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα.
Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν, ότι ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δώσει ρεπό στους σωματοφύλακές του, ως τις 4 το απόγευμα. Παρ’ ότι φοβόταν για τη ζωή του, δεν περίμενε ποτέ ότι οι δολοφόνοι θα εκτελούσαν το συμβόλαιο θανάτου με το όνομά του, στο εξοχικό του σπίτι στα Σκούρτα της Βοιωτίας.
Ο Γιάννης Σκαφτούρος χόρευε ζεϊμπέκικο στο ίδιο σημείο όπου λίγες ώρες μετά έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των εκτελεστών του. Οι δολοφόνοι τον γάζωσαν, πυροβολώντας με καλάσνικοφ αδιακρίτως, χωρίς να υπολογίσουν τυχόν… παράπλευρες απώλειες.
Ο τραυματισμός της κόρης του Σκαφτούρου και ενός ακόμα συγγενή το αποδεικνύει. Ο στόχος ήταν ένας και έπρεπε να πεθάνει.
«Άλλος ένας νεκρός του συνδικάτου του εγκλήματος, μία ακόμα εκτέλεση από τις πολλές που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια» ανέφερε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας.
Η εκτέλεση του «συμβολαίου»
Μια γυναίκα συγγενής και γειτόνισσα του Γιάννη Σκαφτούρου, περιγράφει αποκλειστικά στην κάμερα του τα όσα άκουσαν χθες το μεσημέρι. «Έχουμε στενοχωρηθεί, ακούσαμε πυροβολισμούς πολλούς κι ύστερα κλάματα» τόνισε.
Οι επαγγελματίες δολοφόνοι ήταν τέσσερις και έφτασαν στο χωράφι δίπλα από εκείνο του Σκαφτούρου με δύο μηχανές. Έβγαλαν τα καλάσνικοφ και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πλησίασαν το θύμα τους σε απόσταση αναπνοής και άρχισαν να τον πυροβολούν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 55χρονος πριν πέσει νεκρός, πρόλαβε να ανταποδώσει τα πυρά… Το ίδιο κι ένας συγγενής του, που τράβηξε όπλο και φαίνεται πως επιχείρησε να τους κυνηγήσει, χωρίς αποτέλεσμα.
Ένα δεύτερο σενάριο θέλει τους δράστες να πλησίασαν από την κάτω πλευρά και να ανέβηκαν έναν φράχτη πριν πυροβολήσουν.
Έψαχναν όχημα να διαφύγουν
Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση. Σήκωσαν μάλιστα και ελικόπτερο, προκειμένου να έχουν εικόνα από αέρος στις γύρω ορεινές περιοχές. Λίγη ώρα αργότερα, βρέθηκε μέσα σ’ ένα χωράφι, πεταμένη η μία από τις δύο μηχανές των δραστών.
«Ακριβό συμβόλαιο θανάτου»
Οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους. «Έχουμε τη μηχανή, το αγροτικό, ψάχνουμε τις κάμερες από την Αθήνα ως εδώ και πίσω και έχουμε και άλλα στοιχεία για να οδηγηθούμε στους δράστες» πρόσθεσε ο κ. Μπαλάσκας.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η εκτέλεση Σκαφτούρου ήταν ένα ακριβό συμβόλαιο θανάτου, πολύ καλά σχεδιασμένο, ίσως από δράστες που πολλές φορές έρχονται από το εξωτερικό και φεύγουν από τη χώρα πριν καν φτάσει η αστυνομία στο σημείο του εγκλήματος.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Γλυκά Νερά: Νέα απάντηση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στον πατέρα της Καρολάιν για τη Λυδία


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μπορεί η υπόθεση των Γλυκών Νερών, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, να έκλεισε με την καταδίκη του δολοφόνου της Καρολάιν Κράουτς, ωστόσο, οι γονείς της, που συνεχίζουν να ζουν το δράμα της απώλειας του παιδιού τους, έχουν πλέον στο μυαλό τους πώς θα πληγωθεί όσο το δυνατόν λιγότερο η μικρή Λυδία, όταν κάποτε μάθει την αλήθεια.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο πατέρας της άτυχης Καρολάιν έδωσε συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, όπου μίλησε για τη μικρή Λυδία και τα οικονομικά του ζευγαριού, και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος του απάντησε, μέσω του δικηγόρου του.
Την ίδια ώρα, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το πώς ο συζυγοκτόνος έπαιζε θέατρο σε βάρος της μητέρας της Καρολάιν, Σούζαν Κράουτς, μετά τη δολοφονία της κόρης της.
Μετά την έφεση που κατέθεσε την Παρασκευή ο δικηγόρος του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, απαντά στον πατέρα της Καρολάιν, αναφορικά με τις νέες δηλώσεις του για τη μικρή Λυδία
Το πρωί του Σαββάτου, ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της συνέντευξης του πατέρα της Καρολάιν. Μέσω του δικηγόρου του, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, απαντά ότι δεν θα υπάρξει δικαστική διαμάχη για τη μικρή Λυδία:
«Προτεραιότητα έχει πάντα το παιδί. Δεν θα υπάρξει καμία δικαστική διαμάχη για το συμφέρον της μικρής».
Όσον αφορά στις δηλώσεις του πατέρα της άτυχης Καρολάιν για τα οικομικά του ζευγαριού, ο οποίος δήλωσε ότι ο 34χρονος «άρπαζε τα χρήματα» που έστελναν στην κόρη του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απαντά:
«Στα χρήματα που έμπαιναν από τους γονείς της Καρολάιν στον κοινό λογαριασμό που είχα με τη γυναίκα μου, είχε απόλυτη πρόσβαση και η ίδια».
Το θέατρο στη Σούζαν Κράουτς λίγες μέρες μετά το έγκλημα
Η μητέρας της 20χρονης, Σούζαν Κράουτς, ανησυχούσε για τον ίδιο και τη μικρή Λυδία, μετά το θάνατο της κόρης της.
Σύμφωνα με το Star, o πιλότος, για να θολώσει τα νερά, στις 24 Μαΐου, 13 ημέρες μετά το έγκλημα που διέπραξε, έστελνε μέσω Facebook στην πεθερά του βίντεο με τη μικρή Λυδία να κοιμάται.
Η ώρα ήταν 15.28 και η επικοινωνία τους είναι στα αγγλικά. Ακολουθεί ο εξής διάλογος:
Σούζαν: Κοιμάται σαν την μαμά της. Ο Θεός να την ευλογεί.
Μπάμπης: Ακριβές αντίγραφο…
Σούζαν: Είναι ακριβώς το ίδιο. Είναι καρμπόν. Εσύ πώς είσαι;
Μπάμπης: Η εταιρεία καθαρισμού καθάρισε σήμερα το σπίτι. Πήγα από εκεί για λίγα λεπτά και πήρα τις φωτογραφίες μας και έφυγα. Κλαίω κάθε βράδυ στον ύπνο μου με το μωρό και το πρωί έχω τους δημοσιογράφους να με ρωτούν πώς νιώθω και βλακείες σαν και αυτό.
Η Σούζαν Κράουτς απαντά να τους αγνοήσει. Αγνοεί, όμως, και η ίδια ότι συνομιλεί με τον άνθρωπο που δολοφόνησε το παιδί της…

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Ευλογιά των πιθήκων: Ο Τσιόδρας αναλαμβάνει το πρώτο ύποπτο κρούσμα – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Εντοπίστηκε και στην Ελλάδα το πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων
Οι υγειονομικές αρχές εντόπισαν το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας. Πρόκειται για νεαρό Άγγλο τουρίστα που παραθέριζε στην Κεφαλονιά. Ο ίδιος και η ασυμπτωματική σύντροφός του μεταφέρονται σε ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης, με αεροσκάφος C-130 στο Αττικόν στην Αθήνα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ στην 4η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Γ.Νοσοκομείο “Αττικόν” Σωτήρης Τσιόδρας και η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ στην ίδια κλινική του “Αττικόν” Αναστασία Αντωνιάδου, είναι οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν τον 29χρονο Άγγλο που χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο ύποπτο κρούσμα «Ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας».
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
«Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, διακομίζονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.
Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα».
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Στο πένθος η 111 Πτέρυγα Μάχης: Έφυγε 47χρονος μοίραρχος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Πέθανε σε ηλικία 106 ετών ο Δημήτρης Κάλμπαρης από Βόλο- Ο τελευταίος επιζών ήρωας του έπους του ‘40
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ18 ώρες ago
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ18 ώρες ago
Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ15 ώρες ago
Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .