Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί δεν πείθει ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, τι φταίει για τη στασιμότητα

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Ας ξεκινήσουμε από τη δημοσκοπική εσοδεία της εβδομάδας που πέρασε.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με την Pulse διατηρείται η διαφορά των 7 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 33%, έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ. Aπό την άλλη η Alco κατέγραψε στα δικά της ευρήματα πως στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 30,3%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ και άρα με διαφορά 7,3 ποσοστιαίων μονάδων. Η διαφορά των δύο πόλων διατηρείται και σύμφωνα με τη Metron Analysis (μέτρηση για το Mega).

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κι όμως. Και οι τρεις μετρήσεις έρχονται στον ατμό του δεύτερου γύρου των αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις, αλλά και μετά την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση που έπληξε τον πυρήνα της αστικής παράταξης. Τι συμβαίνει και βάσει και των τριών αυτών ερευνών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν κατορθώνει να φτιάξει εικόνα ανατροπής και παρά την κυβερνητική φθορά ή και το πάγωμα των εισροών προς τη ΝΔ λόγω των θεσμικών κρίσεων των ημερών; Γιατί, πιο απλά, δεν πείθει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως αναρωτιούνται οι περισσότεροι των αστών δημοσιολόγων ή ακόμη και στελέχη της Κουμουνδούρου; Το παραπάνω έχει νόημα ως ερώτημα αν αποδεχθούμε πως σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται στη βάση της αναμέτρησης των ρεαλιστικών σχεδίων για την κοινωνία. Και πως για πρώτη φορά στο επίκεντρο μετά το 2019 δεν είναι το Μνημόνιο. Τουλάχιστον για τους δύο κυρίαρχους πόλους του κοινοβουλευτισμού.

Το κλειδί

Κι εδώ ακριβώς ένα μέρος των πολιτικών επιστημόνων βρίσκει το κλειδί της μη μεταβολής του συσχετισμού. Για εκείνους, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει φτιάξει ένα πειστικό αφήγημα και παρά τα βήματα μετασχηματισμού του με το συνέδριο και τις νέες αναδείξεις συλλογικών οργάνων. Παράλληλα με αυτό, έχει ειδική σημασία πως μιλάμε για ένα κόμμα που έχει αλλάξει από το 2012 τρία αφηγήματα. Το προμνημονιακό (2010-2014), το αφήγημα του πρώτου εξαμήνου (2015), το αφήγημα της ρεαλιστικής στροφής (2015- 2019) και σήμερα αναζητά το 4ο με τον ίδιο δε πολιτικό αρχηγό – και παλιότερο αρχηγό όλων εντός Βουλής. Εδώ ορισμένοι σημειώνουν κάτι ακόμη: η μη εκταμίευση της κυβερνητικής φθοράς έχει να κάνει με την αδυναμία διαμόρφωσης ενός μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που να συσπειρώνονται στο επιτακτικό αίτημα της πολιτικής αλλαγής.

Ας μην ξεχνούμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιτυχία παροχέτευσε την «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» δυναμική σε ένα σχέδιο αλλαγής και με πόλο τη δική του παράταξη συνήψε συμμαχίες. «Βλέπετε σήμερα ένα μεγάλο αντι-ΝΔ ρεύμα;», αναρωτιέται συντηρητικός δημοσιολόγος για «ΤΑ ΝΕΑ», ενώ μια σειρά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν άλλη γνώμη μεταφέροντας μια εικόνα δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση από την περιφέρεια όπου περιοδεύουν αυτές τις ημέρες. «Και το τελευταίο απαντιέται αφού άλλο είναι η δυσαρέσκεια για τη ΝΔ και άλλο είναι η θετική ψήφος για τον ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνει έτερος δημοσκόπος.

Το Κέντρο

Στο ερώτημα «γιατί δεν πείθει ο ΣΥΡΙΖΑ;» πολλοί προσθέτουν την ακόμη αδύναμη σχέση του με το πολιτικό Κέντρο ή αντίστροφα: την ακόμη επιρροή του Μητσοτάκη στον ρευστό αυτόν μα υπαρκτό χώρο (κυρίως των μεσοστρωμάτων). Μια κλασική ανάγνωση της Μεταπολίτευσης θέλει το Κέντρο να καθορίζει τις εκλογικές εκβάσεις λόγω και της δυναμικής του. «Το Κέντρο ψηφίζει, η νεολαία φωνάζει», λέει πιο κυνικά παλιότερος εκλογολόγος. Θα παραθέταμε τη φράση του Αντρεότι στο «Il Divo» του Πάολο Σορεντίνο. «Ο Θεός ακούει. Οι ιερείς όμως ψηφίζουν».

Παραδόξως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ παρότι καταγράφει δυναμική στη νεολαία, αυτή επίσης προς το παρόν δεν του φτιάχνει τον διάδρομο νίκης. «Σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ υποεκτιμάται στις μετρήσεις», λέει η Κουμουνδούρου. Σωστό υπό μία έννοια. Αλλά είναι πολλές οι μετρήσεις και πολλά τα χρόνια μετά το 2019 που δεν δείχνουν ανάταξη ή αλλαγή στα νούμερα, παρά τα κυβερνητικά προβλήματα. Αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Μια έτερη ανάγνωση βλέπει τον πυρήνα της μη πειθούς του ΣΥΡΙΖΑ στην έλλειψη αξιοπιστίας. Η Alco για παράδειγμα στο ερώτημα «ποιον πολιτικό εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό;» δίνει 30 στον Μητσοτάκη και 22 στον Τσίπρα. Στη δημοσκόπηση της Pulse όσον αφορά την «καταλληλότητα για πρωθυπουργό» ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει 39%, έναντι 28% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα με όλα αυτά τα δεδομένα η άγρια ρητορική – παρά τα κοινωνικά προβλήματα και τις επισφάλειες – δεν φαίνεται να έχει καρπούς και ο κόσμος κατά κόρον αναζητά απαντήσεις.

Σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπων, δημοσιευμένων και μη, πολύ ευάλωτα πεδία για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα εθνικά θέματα αλλά και ζητήματα όπως η ανάπτυξη της χώρας και το μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει. Εχει ενδιαφέρον πως τα σημεία που είναι κρίσιμα για τη μεταβολή του συσχετισμού είναι εκείνα που τα δύο κόμματα γειτνιάζουν και αντιμάχονται ταυτόχρονα: για παράδειγμα, η οικονομία και ορισμένες τις πτυχές πιο βουβές όπως η φορολογία ή τα ενοίκια.

Κόπωση

Πολλοί θυμούνται πως το 2015 η ΝΔ πλήρωσε και τις δύο φορές πέραν όλων των άλλων, όπως η τότε κόπωση του παλιότερου σχήματος του δικομματισμού, τον… ΕΝΦΙΑ. Και τότε ακριβώς είχε σημειωθεί εκροή ψηφοφόρων από τη ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς ταμπού πιο απλά δεξιόστροφος και λαϊκός κόσμος μετακινήθηκε από τη ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα. Το ίδιο και προφανώς σε μεγάλο βαθμό είχε γίνει από το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια διπλή εισροή προς την Κουμουνδούρου απολύτως κρίσιμη και καθοριστική. Εδώ όπως σημειώνουν σχεδόν όλοι οι δημοσκόποι δεν φεύγουν τόσοι από τη ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ που να αλλάζουν τα δεδομένα. Η GPO (8-10 Νοεμβρίου) λέει: από ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ πάει το 4,9%.

Με κύρια εισροή επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ (το 6,5%). Ας πάμε τώρα να δούμε τα ίδια σε ΣΥΡΙΖΑ: Προς ΝΔ πάει το 6,5%. Και κύρια εισροή έχει από τη ΝΔ (το 4,9%). Το γεγονός πως σημειώνεται μια ισορροπία στο σκέλος των εισροών και εκροών δεν φέρνει ανατροπή. Aς δούμε τα νούμερα της Alco (14-18 Νοεμβρίου): Από τη ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ πάει το 2%. Από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ επίσης το 2%. Η άσκηση της πειθούς απαιτεί άλλο μείγμα πολιτικής ή και αντιπολίτευσης.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Τσιάρτας: Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα φτάνει μέχρι την παιδοφιλία

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Γνωστός για τις ομοφοβικές, τρανσφοβικές και ρατσιστικές του ιδέες, ο υποψήφιος βουλευτής με την Εθνική Δημιουργία, Βασίλης Τσιάρτας, «ξαναχτυπά» εκφράζοντας τις ακραίες απόψεις του.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακόμα και μετά την ποινή φυλάκισης 10 ετών για την τρανφοβική ανάρτησή του, ο Τσιάρτας δεν πτοείται, συγκρίνοντας μάλιστα και την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με την παιδοφιλία, τονίζοντας ωστόσο πως δεν έχει… ομοφοβικές απόψεις.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, είπε αναφερόμενος στον επαναπροσδιορισμό φύλου στα παιδιά:

«Δεν μιλάμε για ενήλικους που ξέρουν, που έχει διαμορφωθεί το σώμα τους, η προσωπικότητά τους, ο ψυχισμός τους, που ξέρουν τι θέλουν. Εκείνο το νομοσχέδιο πήγε να περάσει ελεύθερα… Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν μπορεί να επιβάλλεται με το έτσι θέλω για κάποια παιδιά ανήλικα που δεν έχουν διαμορφώσει ακόμη τίποτα σχεδόν. Αυτό που ήταν ο γενικότερος στόχος ήταν να μην υπάρχει ηλικιακό σεξουαλικό όριο όμως με την τότε τοποθέτησή μου υπήρξαν κάποια κόμματα μέσα στη Βουλή τα οποία είπαν να δημιουργηθεί μια επιστημονική επιτροπή η οποία θα εξετάζει αν αυτά τα παιδιά χρήζουν αλλαγής φύλου. Στο δικαστήριο που είχα πρόσφατα που καταδικάστηκα πρωτόδικα για τρανσφοβία, μια ψυχολόγος μάρτυρας της αντίπαλης πλευράς είπε ότι με τη δήλωσή μου αυτή προκάλεσα να δημιουργηθεί μέσα στη Βουλή αυτή η επιστημονική επιτροπή. Αυτή η ίδια είπε ότι εξέτασε 300 παιδιά και από αυτά τα 300 παιδιά στην Επιτροπή πήγαν μόνο 4 και μάλιστα χαρακτηρίσανε την Επιτροπή ότι κάνει bullying στα παιδιά. Σκέφτεστε πόσα παιδιά έσωσα τότε με αυτή μου την τοποθέτηση. Γνωρίζετε ότι η LGBTQ+ κοινότητα φτάνει μέχρι την παιδοφιλία».

Και συνέχισε:

«Προσβάλλομαι όταν βλέπω σε pride παρελάσεις να τοποθετούνται ενδυμασίες με το Χριστό, την Παναγία και όλες αυτές οι προσβολές που γίνονται. Να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα γιατί αυτός ο τρόπος που θέλουν όλοι αυτοί να επιβάλλουν αυτό είναι φασιστικό και ρατσιστικό».

Ανθελληνική η Αριστερά

«Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι δεν θα συνεργαστούμε με ανθελληνικά κόμματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Βουλή. Το ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25, το ΚΚΕ» είπε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Τσιάρτας εξηγώντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε τα σύνορα και έγινε η χώρα χαβούζα, γίναμε σουρωτήρι. Τώρα, αυτή τη στιγμή, δεν έχει ψηφίσει κανένα εξοπλιστικό πρόγραμμα, ακολουθεί την ίδια ρητορική με τους Τούρκους εσείς αυτό το βλέπετε ελληνικό κόμμα; Είναι ελληνική στάση;».

«Για μένα δεν είναι μετανάστες, είναι λαθροεισβολή. Μετανάστες φύγαν και έλληνες και πήγαν στη Γερμανία και στην Αμερική και παντού στον κόσμο αλλά πήγαν νόμιμα, εγώ είμαι υπέρ της νομιμότητας δεν λεω να μην έρθει κανένας στη χώρα μας» δήλωσε σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Η αποκήρυξη

Με αφορμή την αντίδραση της οικογένειάς του για την υποψηφιότητα του έκανε αναφορά στον πατέρα του.

«Ο πατέρας μου ήταν ενεργός πολύ με το ΠΑΣΟΚ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαι και εγώ ΠΑΣΟΚ. Και να το πάω ένα βήμα παραπάνω, ο πατέρας μου τον οποίο σεβόμουν και εκτιμούσα πάρα πολύ, με βοήθησε πάρα πολύ στην ποδοσφαιρική μου καριέρα, ήταν Παναθηναϊκός εγώ έπαιξα μόνο στην ΑΕΚ στην Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι ο πατέρας μου αν ζούσε σήμερα, παρότι ΠΑΣΟΚ, δεν νομίζω ότι θα τον ικανοποιούσε η σημερινή κατάσταση του ΠΑΣΟΚ».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Προσπάθησαν να με χρηματίσουν και…

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Τουλάχιστον δύο φορές προσπάθησαν να χρηματίσουν τον Ανδρέα Λοβέρδο, όπως αποκάλυψε στο Έλεος, όταν η Αννίτα Πάνια στη συζήτηση για την πολιτική, αλλά και την Εύα Καϊλή ρωτάει με το δικό της ξεχωριστό τρόπο για το πώς γίνεται η προσέγγιση ενός πολιτικού από τα λεγόμενα «συμφέροντα».

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Θέλω να καταλάβω το πέσιμο πώς γίνεται για να πάρεις τα λεφτά. Δηλαδή έρχεται ο Καταριανός μια μέρα και σου λέει..» ρωτά η Αννίτα Πάνια.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Εμένα πάντως όταν προσπάθησαν κανα δυο φορές, έσκασα στα γέλια και έφυγα» απαντά ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ποιος πήγε να τον χρηματίσει

Εκπρόσωποι εγχώριων συμφερόντων ήταν αυτοί που προσπάθησαν να τον χρηματίσουν. «Ήρθαν στο γραφείο μου» λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος, και λύνοντας την απορία της Αννίτας Πάνια προσθέτει «όχι δεν ήρθαν με λεφτά. Άφηναν υπονοούμενα, έκαναν υπαινιγμούς.. Εσκασα στα γέλια. Και τότε ντρέπεται και σταματάει».

«Αλλά πρέπει να το κόψεις», τονίζει με νόημα ο κ. Λοβέρδος.

«Αν συνεχίσεις την κουβέντα…» προσθέτει ο κ. Λοβέρδος, τότε τα παίρνεις και μετά ρισκάρεις μέσα (σσ στη φυλακή) ή έξω» συμπληρώνει ο Ηλίας Ψινάκης.

«Ηταν πολλά τα λεφτά Ανδρέα μου;»

Η Αννίτα Πάνια θέλει να μάθει το μέγεθος του «πειρασμού».

«Δεν ξέρω, δεν φτάσαμε ποτέ ως εκεί» απαντά ο Λοβέρδος και προσθέτει «σας λέω σκας στα γέλια και τότε φεύγει, δεν συζητάς».

«Δεν μπήκες καν σε συζήτηση…» επιμένει η Πάνια.

«Αυτό έλειπε ρε συ Αννίτα.. Με τα μαχαίρια είμαστε στην πολιτική…»

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
LIFESTYLE19 δευτερόλεπτα ago

«Είδα τον πατέρα μου πάνω σε ερείπια γεμάτο αίματα, ήταν φρικαρισμένος»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 λεπτά ago

Βασίλης Τσιάρτας: Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα φτάνει μέχρι την παιδοφιλία

ΕΛΛΑΔΑ8 λεπτά ago

Σεισμός: Η έκταση της ζημιάς στην Τουρκία είναι σχεδόν μία Ελλάδα, λέει ο καθηγητής Παναγιώτης Καρύδης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 λεπτά ago

Χρυσό Παπούτσι 2022-23: Ο Χάαλαντ, ο Κέιν, ο Όσιμεν και οι άλλοι

ΚΟΣΜΟΣ23 λεπτά ago

Σεισμός Τουρκία: Τον βρήκαν ανάμεσα στα συντρίμμια από βίντεο που ανέβασε στα social media

ΜΑΓΝΗΣΙΑ23 λεπτά ago

Σεισμός στην Τουρκία: Αποθέωση για τους διασώστες της ΕΜΑΚ – Trend το «Ευχαριστούμε Ελλάδα» στο twitter

LIFESTYLE27 λεπτά ago

Σκοτώθηκαν ξαδέρφια της συντρόφου μου, ευχαριστούμε την Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ36 λεπτά ago

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Χιονίζει και πάλι στον Βόλο και στο Πήλιο- Ανοιχτοί οι δρόμοι, αλλά με αλυσίδες – Κλειστά τα σχολεία

ΜΠΑΣΚΕΤ41 λεπτά ago

Σπανού: «Είναι μεγάλο το κίνητρο να περάσουμε στα τελικά του Ευρωμπάσκετ»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ43 λεπτά ago

Καρύδας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: «ΣΟΚ την ώρα του εγκέλαδου»

MEDIA6 ημέρες ago

«Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη: καλεσμένος ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 00:10

LIFESTYLE4 ημέρες ago

«Λες ”πόσο χρόνο έχω; Μπορεί να είναι ένα Πάσχα”» – Ραγίζει καρδιές η Μπακογιάννη για την υγεία της

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Στα προηγούμενα Survivor έκαναν όργια… όλων των ειδών στο νοσοκομείο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος: Εξαφανίστηκαν μέσα στη νύχτα η 23χρονη και η οικογένειά της μετά το επεισόδιο με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού – Όλα όσα υποστηρίζει ο 45χρονος

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Τσικνοπέμπτη: Πότε θα τσικνήσουμε και πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Πάολα: Το μήνυμα της τραγουδίστριας μέσα από το νοσοκομείο

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Πάμελα Άντερσον – Η σύζυγος του Τόμι Λι αντεπιτίθεται: «Δεν θα νοιαζόσουν, αν πέθαινα»

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Παραμένουν στον Άγιο Δομίνικο η Κατερίνα Δαλάκα και η Ασημίνα Χατζηανδρέου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 ημέρες ago

«Το βραχιόλι της φωτιάς»: Ρεκόρ στο ERTFLIX με 1 εκατομμύριο τηλεθεάσεις σε μία εβδομάδα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

ΤΗΝΟΣ : ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ -ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΚΑΔΟ

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή