Connect with us

OIKONOMIA

Γιατί η Rosatom παραμένει εκτός κυρώσεων;

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στις 17 Απριλίου μια υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία στελεχών της ρωσικής εταιρείας Rosatom επισκέφτηκε την Αίγυπτο με σκοπό να δει την πορεία των έργων στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ντάμπαα. Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Αμζάντ αλ-Ουακίλ, επικεφαλής της Αιγυπτιακής Αρχής για τα Πυρηνικά εργοστάσια.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ωστόσο, η επίσκεψη δεν είχε απλώς έναν τεχνικό χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, έστελνε και ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα. Πριν την επίσκεψη είχαν υπάρξει διάφορες φήμες ότι ο σχέδιο για την κατασκευή του εργοστασίου στη Ντάμπαα κινδύνευε να ακυρωθεί εξαιτίας των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Αντίθετα, με την επίσκεψη οι δύο χώρες έδειξαν ότι συνεχίζουν να συνεργάζονται οικονομικά και πολιτική. Η Αίγυπτος υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να τροποποιήσει διμερείς σχέσεις τις οποίες έχει καλλιεργήσει εδώ και καιρό και η Ρωσία έδειξε ότι συνεχίζει την οικονομική συνεργασία με σχετικά φιλικές χώρες.

Σε αυτό το φόντο η Ρωσία επενδύει ιδιαίτερα στο να δείξει ότι οι μπορεί να προσφέρει ακόμα και εν μέσω κυρώσεων επωφελείς μορφής οικονομικής συνεργασίας σε όσες χώρες δεν εμπλακούν στο σύστημα των κυρώσεων. Γι’ αυτό ήδη από τον Μάρτιο ο Ρώσος πρέσβης στο Κάιρο διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα τηρήσει όλες τις συμφωνίες που έχει αναλάβει.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αφορά την κατασκευή στην Ντάμπαα, που ανήκει στο κυβερνείο της Μάρσα Ματρούχ ενός εργοστασίου με τέσσερις αντιδραστήρες συνολικής ισχύος 4.800 MW. Το συνολικό κόστος του σχεδίου είναι 30 δισεκατομμύρια δολάρια και η Ρωσία έχει συμφωνήσει να προσφέρει στην Αίγυπτο ένα κρατικό εξαγωγικό δάνειο ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα καλύψει περίπου το 85% του κόστους του έργου. Η αποπληρωμή του δανείου, με επιτόκιο 3%  είναι σχεδιασμένη να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2029.

Παράλληλα, κατά την επίσκεψη της ρωσικής αντιπροσωπείας συζητήθηκαν και ζητήματα προμήθειας καυσίμου και εξαρτημάτων και για τον δεύτερο ερευνητικό ρωσικό αντιδραστήρα που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2030.

Η Rosatom μια εταιρεία κλειδί στην παγκόσμια αγορά της πυρηνικής ενέργειας

Η περίπτωση της Αιγύπτου δεν είναι η μόνη. Τα τελευταία χρόνια η Ρωσία, μέσω της κρατικής εταιρείας Rosatom και των θυγατρικών παίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά πυρηνικής ενέργειας και πυρηνικών καυσίμων.

Η Rosatom καταρχάς είναι η εταιρεία στην οποία ανήκουν τα 11 πυρηνικά εργοστάσια που είναι σε λειτουργία στη Ρωσία και τα οποία παράγουν πάνω από το 20% όλης της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στη Ρωσία.

Ταυτόχρονα, είναι από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στην αγορά της κατασκευής νέων πυρηνικών εργοστασίων, ιδίως στις αναπτυσσόμενες οικονομίες. Αυτή τη στιγμή κατασκευάζει τρεις μονάδες στη Ρωσία και 35 μονάδες σε όλο τον κόσμο, με τη συνολική αξία των παραγγελιών της από το εξωτερικό να αγγίζει τα 138 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία θεωρείται ιδιαίτερα ανταγωνιστική καθώς πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας για τον τύπο αντιδραστήρων που εξάγει (αντιδραστήρες πεπιεσμένου ύδατος, που χρησιμοποιούν το νερό και σαν ψυκτικό και σαν επιβραδυντή) και οι αντιδραστήρες της έχουν καλή απόδοση.

Χώρες όπως η Τουρκία, η Κίνα αλλά και η Ινδία έχουν επιλέξει τη συνεργασία με τη Ρωσία για την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων.

Το 2019 η Rosatom ήταν η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των πρότζεκτ που είχε στο εξωτερικό, ήταν η πρώτη στον κόσμο ως προς τον εμπλουτισμό ουρανίου (38%) της παγκόσμιας αγοράς, ήταν η δεύτερη εταιρεία στον κόσμο ως προς τα αποθέματα ουρανίου και ως προς την ετήσια παραγωγή ουρανίου, η τρίτη εταιρεία στον κόσμο στην παραγωγή πυρηνικού καυσίμου (16% της παγκόσμιας αγοράς) και βέβαια ήταν η μόνη εταιρεία στον κόσμο με πυρηνοκίνητο στόλο παγοθραυστικών. Από το 2019 έχει την ευθύνη λειτουργίας του πρώτου πλωτού πυρηνικού εργοστασίου στη Ρωσική Άπω Ανατολή.

Ταυτόχρονα, η Rosatom έχει την ευθύνη για τη λειτουργία διαφόρων πυρηνικών εργοστασίων παγκοσμίως, τα περισσότερα από τα οποία λειτουργούν και με καύσιμο που προμηθεύει η ίδια η εταιρεία. Ταυτόχρονα, ως σημαντικός παραγωγός ουρανίου εξάγει και στις ίδιες τις ΗΠΑ. Μάλιστα, η αμερικανική πυρηνική βιομηχανία παίρνει περίπου το μισό ουράνιο που χρησιμοποιεί από τη Ρωσία, το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Παράλληλα, όπως και με όλες τις ανάλογες εταιρείες που διαχειρίζονται πυρηνικά καύσιμα, ο ρόλος τους είναι κρίσιμος και για την εφαρμογή όλων των μέτρων που αφορούν τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων. Και αυτό γιατί κρίσιμα πλευρά αυτών των μέτρων είναι ακριβώς ο έλεγχος πάνω στη διακίνηση εμπλουτισμένου ουρανίου. Εάν η ρήξη ανάμεσα στη Δύση και στη Ρωσία επεκταθεί και σε αυτόν τον τομέα τότε σημαντικές πλευρές της παρακολούθησης μέτρων μη διάδοσης θα διακυβευτούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι π.χ. η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εάν ξεκινήσει ξανά σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί και από τη συνεργασία της Ρωσίας και της Rosatom, αφού η συμφωνία προβλέπει ότι η Ρωσία θα έχει την ευθύνη να αποδέχεται το εμπλουτισμένο ιρανικό ουράνιο που θα είναι πέραν του όγκου που θα επιτρέπει η συμφωνία.

Το δίλημμα των κυρώσεων σε βάρος της Rosatom

Ο κεντρικός ρόλος που παίζει η Rosatom μπορεί να εξηγήσει και γιατί μέχρι τώρα ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η ΕΕ έχουν προχωρήσει σε κυρώσεις σε βάρος της, παρά τις κυρώσεις που έχουν τεθεί σε άλλους ενεργειακούς τομείς της Ρωσίας. Μάλιστα, στις ΗΠΑ υπήρξε και συγκεκριμένη πίεση από το λόμπι της πυρηνικής ενέργειας σε αυτή την κατεύθυνση. Η Rosatom επηρεάζεται εν μέρει από τις συνολικότερες κυρώσεις (π.χ. την αποπομπή από το SWIFΤ ρωσικών τραπεζών), όμως δεν έχει δεχτεί στοχευμένες κυρώσεις.

Αλλά και στην ΕΕ, παρότι το Ευρωκοινοβούλιο στο ψήφισμά του στις 7 Απριλίου ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις και στον κλάδο της πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας και στη Rosatom, μέχρι τώρα δεν έχουν υιοθετηθεί ανάλογα μέτρα.

Βεβαίως στην Ευρώπη το θέμα των σχέσεων με τη Ρωσία σε ζητήματα πυρηνικής ενέργειας, παρότι όχι τόσο προβεβλημένα όσο αυτά που αφορούν το φυσικό αέριο είναι επίσης σύνθετα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μεγάλη αντιπαράθεση γύρω από τη κατασκευή από τη Rosatom ενός πυρηνικού εργοστασίου στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο ως επένδυση προϋπέθετε ότι οι άλλες χώρες της Βαλτικής και η Πολωνία θα ήθελαν να αγοράζουν ηλεκτρική ενέργεια από αυτό. Ωστόσο, θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις από τις χώρες της Βαλτικής και το πρότζεκτ θα «παγώσει» (αν και όχι πλήρως). Πάντως ακόμη και το 2021 και με δεδομένη την πίεση για απεξάρτηση ιδίως της Πολωνίας από τον γαιάνθρακα, επανήλθε στο προσκήνιο το σχέδιο, αν και με το δεδομένου του πολέμου δεν φαίνεται εύκολο να προχωρήσει.

Ένα άλλο παράδειγμα ήταν η απόφαση της κυβέρνησης της Τσεχίας να αποκλείσει τη Rosatom από τη διεκδίκηση της παραγγελίας νέου πυρηνικού αντιδραστήρα, ενώ πρόσφατα συμφώνησε να προμηθεύεται πυρηνικά καύσιμα για τα επόμενα 15 χρόνια από την Westinghouse και την Framatom, αντί της Rosatom που προμήθευε μέχρι τώρα.

Από τη μεριά της η Σλοβακία εξακολουθεί να προμηθεύεται πυρηνικά καύσιμα από τη θυγατρικής της Rosatom TVEL.

Από τη μεριά της και η Βουλγαρία, μετά από μια μακρά ιστορία ταλαντεύσεων για το πώς θα εξελίχθεί η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας (και που περιλάμβανε μια συνεργασία με τη Rosatom που τελικά δεν ευοδώθηκε) φαίνεται να προσανατολίζεται προς την παραγωγή μέσω των μικρών αντιδραστήρων SMR που προτίθεται να κατασκευάσει η αμερικανική NuScale.

Πάντως, η Ουγγαρία έχει κάνει σαφές ότι συνεχίζεται κανονικά η συμφωνία που έχει με την Rosatom για την επέκταση του πυρηνικού εργοστασίου στο Πακς, με την προσθήκη δύο αντιδραστήρων πεπιεσμένου ύδατος συνολικής ισχύος 1,2 GW.

Πιο ταλαντευόμενη εμφανίζεται η Φιλανδία σε σχέση με το εάν θα συνεχιστεί η κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου (πάλι με αντιδραστήρα της Rosatom) στο Χανχικίβι.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Fuel Pass: Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με τα smartphones

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Παραμένουν τα προβλήματα που υπάρχουν με το Fuel Pass και τη χρήση των smartphones, καθότι χιλιάδες πολίτες δεν έχουν τα κατάλληλα κινητά τηλέφωνα που να υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η γενική κατεύθυνση που έχει δοθεί από την κυβέρνηση είναι πως οι δικαιούχοι θα πρέπει να ζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουν το smartphone ενός συγγενικού προσώπου προσθέτοντας ότι αναζητείται και εναλλακτικός τρόπος για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν αυτοί οι δικαιούχοι.

Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει κάποια συγκεκριμένη λύση μέχρι στιγμής.

Παράλληλα, πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο κοντινό πρόσωπο με smartphone, τότε το άτομο δε μπορεί να κάνει αλλαγή του fuel pass σε παροχή λογαρασμού.

Ουσιαστικά, από τη στιγμή που κατοχυρώθηκε η αρχική αίτηση, δε μπορεί να υπάρξει αλλαγή.

Οι δικαιούχοι

Η επιδότηση καυσίμων, απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια δικαιούχους, το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν να μην αφήνουν κενά στα πεδία που πρέπει να συμπληρώσουν καθώς η αίτηση δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Το Fuel Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού, ενώ θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο υπόλοιπο σας μέχρι την 31/07/2022.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 130 εκατομμύρια ευρώ, από πιστώσεις που διατέθηκαν από τις Γενικές Κρατικές Δαπάνες του Υπουργείου Οικονομικών.

Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας , εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Τα κριτήρια για επίδομα βενζίνης

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχος για επιδότηση καυσίμων είναι κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ.

Τα ποσά που πιστώνονται αφορούν το τρίμηνο Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις:

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο

Το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην υπάρχουν οφειλές για τέλη κυκλοφορίας

Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing

Πίστωση του Fuel Pass σε τραπεζικό λογαριασμό

Εάν επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

To ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

-Alpha Bank

-Τράπεζα Πειραιώς

-Εθνική Τράπεζα

-Eurobank

-Viva

-Παγκρήτια Τράπεζα

Πώς κάνετε αίτηση

Αρχικά κάνετε κλικ στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr.

Στη συνέχεια με τους κωδικούς taxisnet συμπληρώνετε την αίτηση και έχετε ανοιχτό το email σας για την επιβεβαίωσή του.

Μόλις το επιβεβαιώσετε το σύστημα θα εξετάσει το αίτημα και θα σας έρθει νέο e-mail ότι η αίτηση εγκρίθηκε ή όχι.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Εξοχική κατοικία: Ανατροπές φέρνει το Airbnb – Πίνακας με τιμές για τη σεζόν

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb έχουν φέρει τα πάνω κάτω και στον κλάδο της ενοικίασης εξοχικής κατοικίας με τη σεζόν.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν και η ζήτηση για ενοικίαση μιας εξοχικής κατοικίας παραμένει αμείωτη, ο κλάδος, σύμφωνα με τους ειδικούς της κτηματαγοράς, φαίνεται να φθίνει λόγω της μικρής προσφοράς που καταγράφεται πλέον σχεδόν στο σύνολο των καλοκαιρινών προορισμών.

Τα εξοχικά που ενοικιάζονται με τη σεζόν είναι λίγα, ενώ οι ζητούμενες τιμές σε πολλές περιπτώσεις είναι άκρως απαγορευτικές για μια οικογένεια που επέλεγε διαχρονικά την ενοικίαση μιας εξοχικής κατοικίας με τη σεζόν ως επιλογή low budget.

Με τις κρατήσεις για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να καταγράφουν αύξηση 232% στη χώρα μας για το χρονικό διάστημα Ιούνιος – Σεπτέμβριος σε σχέση με τη περσινή χρονιά, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιλέγουν την εκμετάλλευση του εξοχικού τους μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης αντί να το ενοικιάσουν με τη σεζόν.

Με βάση στοιχεία που άντλησε το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, φέτος οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης εξοχικής κατοικίας καταγράφουν αυξητικές τάσεις.

Οι τιμές

Μεγάλες αποκλίσεις, τόσο ως προς την ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης, όσο – κυρίως – στις τιμές, καταγράφονται στα ζητούμενα ενοίκια της νησιωτικής Ελλάδας, συγκριτικά με τα αντίστοιχα στην ηπειρωτική χώρα.

Ετσι, μια κατοικία 40 τ.μ. στην Πάρο (Παροικιά) μισθώνεται 3.000 ευρώ τον μήνα, ενώ μια κατοικία 55 τ.μ. στη Μύκονο (Ορνός) μισθώνεται για ένα τρίμηνο 25.000 ευρώ. Στη Σαντορίνη ένα στούντιο 33 τ.μ. ενοικιάζεται για τρεις μήνες 7.700 ευρώ.

Οπως σημειώνει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, «σύμφωνα με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι ο στόχος των ιδιοκτητών το φετινό καλοκαίρι δεν είναι να μισθωθούν οι εξοχικές τους κατοικίες σε οικογένειες με τη σεζόν, αλλά σε εταιρείες διαχείρισης βραχυχρόνιων μισθώσεων».

Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης εξοχικών κατοικιών είτε με τον μήνα είτε με τη σεζόν διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της κατοικίας, την εγγύτητά της στη θάλασσα καθώς και τις προδιαγραφές της. Αν ο ενδιαφερόμενος επιλέξει μεγαλύτερο διάστημα του ενός μήνα, οι τιμές διαμορφώνονται αναλόγως.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ6 λεπτά ago

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Εξαφανίστηκε 17χρονη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ24 λεπτά ago

Ελληνοτουρκικά: Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο – Τέσσερις στο FIR Αθηνών

VIDEO42 λεπτά ago

Θλίψη στον Βόλο για την απώλεια του Κλεάνθη Θεοδώρου

OIKONOMIA53 λεπτά ago

Fuel Pass: Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με τα smartphones

ΚΟΣΜΟΣ54 λεπτά ago

Τουρκία: Διαδήλωση της αντιπολίτευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταδίκη της Τζανάν Καφταντζίογλου

VIDEO1 ώρα ago

Στη Μαγνησία ο Πρωθυπουργός – Τα εγκαίνια, η βόλτα στην αγορά και ο καφές στο Βολωνάκι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ώρα ago

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά» – Ενθουσιασμός και ενωτικό κλίμα κατά τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Εμβόλια: Η ΕΕ προσπαθεί να «ξεφορτωθεί» στοίβες δόσεων που δεν χρησιμοποιούνται

VIDEO1 ώρα ago

Βολιώτης απένταρος κροίσος – Έκανε ζωάρα με ακριβά αυτοκίνητα, αλλά δεν πλήρωνε τον λογαριασμό!

ΚΟΣΜΟΣ2 ώρες ago

Ζελένσκι: Απορρίπτει την πρόταση Μακρόν για ένταξη της Ουκρανίας σε μια «ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα»

Δημοφιλή