Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο Πούτιν δεν μπορεί να γίνει Χίτλερ ή Μουσολίνι

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Οι θηριωδίες στην Μπούκα και τα πιο πρόσφατα στοιχεία από τις περιοχές κοντά στο Χάρκοβο, που ανακαταλήφθηκαν από τον ουκρανικό στρατό, για χρήση βασανιστηρίων, δημιουργούν την εντύπωση ενός ρωσικού γενοκτονικού ζήλου – ανάλογου με εκείνον που επιδείκνυαν τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα στα εδάφη τα οποία κατελάμβαναν ή που επέδειξαν τα ιταλικά φασιστικά στρατεύματα στην Αιθιοπία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ωστόσο, η περιπέτεια του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία είναι μία αποτυχία, ακριβώς επειδή δεν πετυχαίνει να πυροδοτήσει στο ρωσικό έθνος το είδος του μίσους και της επιθυμίας για αυτοδικία, το οποίο ενέπνευσαν ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Μπενίτο Μουσολίνι στους Γερμανούς και τους Ιταλούς αντίστοιχα, σημειώνει το Bloomberg σε άρθρο του.

Διαβάστε επίσης: Human Rights Watch: Κατηγορεί τη Ρωσία για βασανιστήρια, συλλήψεις και απαγωγές στη νότια Ουκρανία

Ο Πούτιν δεν έχει εθελοντές

Η Ιταλική Αυτοκρατορία είχε περίπου 56 εκατομμύρια πληθυσμό τη δεκαετία του 1930, σε σύγκριση με τα 140 εκατομμύρια της σύγχρονης Ρωσίας, ωστόσο οι 20.000 Μελανοχίτωνες του Μουσολίνι αυξήθηκαν τάχιστα σε 115.000 το 1935-1936 για την εκστρατεία στην Αιθιοπία, όπως γράφει ο Pier Paolo BattisteroI στο «Ιταλοί Μελανοχίτωνες 1935–45». Δεν υπήρχε καμία έλλειψη εθελοντών.

Η Γερμανία, με πληθυσμό περίπου 85 εκατομμυρίων, είδε τα Waffen SS, τον στρατό του ίδιου του ναζιστικού κόμματος, να αυξάνεται από τους 28.000 άνδρες στους 150.000 τον πρώτο χρόνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σημειώνει ο George Stein στο «The Waffen SS: Hitler’s Elite Guard at War, 1939-1945» – και αυτό παρά την ακραία επιλεκτικότητα όσον αφορά στη σύνθεση των στρατευμάτων των SS εκείνη την εποχή.

Τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ιταλία, οι επαγγελματίες στρατιωτικοί ζήλευαν τα κομματικά στρατεύματα των δικτατόρων, στα οποία οι άνδρες υπηρετούσαν εθελοντικά για πολύ μεγαλύτερες θητείες από εκείνες που απαιτούνταν από τους απλούς στρατιώτες.

Τόσο ο Χίτλερ όσο και ο Μουσολίνι έπρεπε να συμβιβαστούν, κρατώντας χαμηλά τους αριθμούς των Waffen SS και των ετοιμοπόλεμων Μελανοχιτώνων και τοποθετώντας τους υπό τακτικούς στρατιωτικούς διοικητές στο πεδίο της μάχης.

Ωστόσο, ακόμη και τα τακτικά στρατεύματα – τουλάχιστον στη Γερμανία – είχαν διαποτιστεί από τη ναζιστική ιδεολογία. Υπάρχουν πολλά στοιχεία για ιδεολογικά καθοδηγούμενες φρικαλεότητες των στρατιωτών της Βέρμαχτ, παρόλο που οι στρατιώτες της μπορεί να μην ήταν μέλη του ναζιστικού κόμματος.

Ο Πούτιν μπορεί μονάχα να ονειρεύεται τους αριθμούς εθελοντών που μπορούσαν να συγκεντρώσουν τα φασιστικά καθεστώτα του 20ού αιώνα.

Μήνες μετά την κήρυξη του πολέμου, η συνδυασμένη δύναμη των ταγμάτων εθελοντών που σχηματίστηκαν σε ρωσικές επαρχίες ήταν μόλις στα επίπεδα των δεκάδων χιλιάδων – και είναι δύσκολο να διακρίνουμε το εάν πολλοί από τους εθελοντές είχαν κίνητρο τον πατριωτισμό, με την έννοια που τον εννοούν ο Πούτιν ή η ρωσική ακροδεξιά.

Με δέλεαρ τα χρήματα

Αντίθετα, το κύριο δέλεαρ για τους ικανούς προς υπηρεσία άνδρες ήταν η υπόσχεση για μισθούς, στους οποίους δεν μπορούσαν να υπολογίζουν στις περιοχές καταγωγής τους.

Το μήνυμα που προωθεί στις διαφημίσεις της η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία του Ομίλου Wagner είναι εκείνο της ρομαντικής, γεμάτης τεστοστερόνη περιπέτειας, ως εναλλακτική λύση σε μια βαρετή εργασία σε ένα εργοστάσιο – ωστόσο, η πραγματική της υπόσχεση, επίσης, είναι ένα υψηλό, αξιόπιστο εισόδημα.

Ακόμη και οι κατάδικοι, τους οποίους στρατολογεί η Wagner για να ενισχύσει τον ιδιωτικό της στρατό, λαμβάνουν σημαντικά ποσά σε μετρητά, εκτός από χάρη μετά από έξι μήνες στην πρώτη γραμμή.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι Ρώσοι δεν συμμετέχουν στον πόλεμο του Πούτιν, σε αριθμούς οι οποίοι να μοιάζουν με εκείνους της ναζιστικής Γερμανίας, απλώς και μόνο επειδή φοβούνται για τη ζωή τους, ή επειδή έχουν ακούσει ιστορίες για το πόσο άσχημα εξοπλισμένος και διοικούμενος είναι ο ρωσικός στρατός, ή απλώς επειδή η Ρωσία δεν εμφανίζεται να κερδίζει.

Θα μπορούσε όμως κανείς να υποστηρίξει, επίσης, ότι ένα ισχυρό ιδεολογικό κίνητρο θα μπορούσε να απωθήσει αυτές τις ανησυχίες.

Τα διαρκώς διογκούμενα Waffen SS της Γερμανίας ήταν μια πλήρως εθελοντική δύναμη μέχρι το 1942. Η πίστη στην ανωτερότητα του γερμανικού Volk και της «Άριας Φυλής», και επομένως στην τελική τους νίκη, συνέχιζε να επικρατεί για πολλούς μήνες αφότου οι δυνάμεις του Χίτλερ είχαν πάψει να διατηρούν το αήττητο.

Συμπάθεια για τους Ουκρανούς

Οι Ρώσοι δεν μισούν μαζικά τους Ουκρανούς. Τον Αύγουστο του 2022, το Levada Center, μία από τις τελευταίες εταιρείες δημοσκοπήσεων που προσπαθούν ακόμη να επιτύχουν αντικειμενικά αποτελέσματα ερευνών στη Ρωσία, ανέφερε ότι το 68% των Ρώσων είχε θετική γνώμη για τους Ουκρανούς – από 83% τον Οκτώβριο του 2021, πάντως ακόμη συντριπτική πλειοψηφία, ειδικά δεδομένης της πραγματικότητας που βιώνουν μέσα σε ένα καταπιεστικό καθεστώς.

Πολλοί ερωτηθέντες θα δίσταζαν να πουν σε έναν δημοσκόπο – ο οποίος μπορεί να είναι αξιωματούχος της μυστικής αστυνομίας ή κάποιου άλλου είδους πληροφοριοδότης – ότι συμπαθούν ανθρώπους με τους οποίους μάχεται ο ρωσικός στρατός τους τελευταίους επτά μήνες.

Η στάση απέναντι στην Ουκρανία ως κράτος ήταν, ως επί το πλείστον, αρνητική από πολύ πριν από τον πόλεμο: μόνον το 34% των Ρώσων την έβλεπαν με συμπάθεια τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με το Levada – και αυτό το ποσοστό μειώθηκε στο 23% τον Αύγουστο του 2022.

Αυτό, ωστόσο, δεν είναι καθόλου γερό θεμέλιο για μια γενοκτονία: ένας Ρώσος στρατιώτης, τελικά, πρέπει να πυροβολεί κατά πραγματικών Ουκρανών, όχι κατά ενός αφηρημένου κράτους ή μιας κυβέρνησης.

Πιο υλιστές από τους Αμερικανούς

Το πάθος για το χρήμα ήταν η μόνη αληθινή ιδεολογία του ρωσικού καθεστώτος καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης Πούτιν.

Σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα της Έρευνας Παγκόσμιων Αξιών, σχεδόν οι μισοί Ρώσοι, το 48,8%, σε σύγκριση με το 37,9% στις υποτιθέμενα πιο υλιστικές ΗΠΑ, θεωρούν την οικονομική ανάπτυξη ως τον πιο σημαντικό στόχο της χώρας.

Οι Ρώσοι έμαθαν να είναι ατομικά αυτάρκεις στη δεκαετία του 1990, την ώρα που το πατερναλιστικό σοβιετικό κράτος κατέρρεε και απολάμβαναν αυτή την αυτάρκεια, καθώς η οικονομία της χώρας αποκαθίστατο σταδιακά.

«Κάθε άνδρας και γυναίκα για τον εαυτό τους» ήταν το ανεπίσημο σύνθημα του έθνους, πρώτα ως μότο επιβίωσης και έπειτα ως συνταγή ευημερίας.

Έτσι, όταν το καθεστώς χρειάστηκε κάτι παρόμοιο με την εθνικιστική, ιμπεριαλιστική «αναγέννηση» τύπου Μουσολίνι ή Χίτλερ, δυσκολεύτηκε να προσφέρει στους εθελοντές του κάτι πιο πειστικό από… μετρητά.

Έλλειψη ιδεολογήματος

Οι Ρώσοι υπερεθνικιστές αναγνωρίζουν αυτή την έλλειψη ιδεών, που να αξίζει κανείς να πεθάνει γι’ αυτές, και ισχυρών αφηγημάτων στη χώρα.

Ο φιλόσοφος Αλεξάντερ Ντούγκιν, η κόρη του οποίου σκοτώθηκε πρόσφατα σε τρομοκρατική επίθεση, για την οποία οι ρωσικές αρχές κατηγορούν μια Ουκρανή, έγραψε σε άρθρο του στην εθνικιστική ιστοσελίδα Tsargrad.tv:

«Η Ρωσία βρίσκεται σε κατάσταση ιδεολογικού πολέμου. Οι αξίες που υπερασπίζεται η παγκοσμιοποιημένη Δύση – LGBT, νομιμοποίηση διαστροφών και ναρκωτικών, συγχώνευση ανθρώπου και μηχανής, η πανταχού παρούσα επιμειξία, η οποία προκαλείται από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση – είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη στρατιωτική και πολιτική ηγεμονία της και το μονοπολικό σύστημα.

»Ο δυτικός φιλελευθερισμός και η παγκόσμια στρατιωτική, πολιτική και οικονομική κυριαρχία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι ένα και το αυτό. Το να πολεμάμε τη Δύση και ταυτόχρονα να αποδεχόμαστε (έστω και εν μέρει) τις αξίες της, στο όνομα των οποίων μας κάνει πόλεμο, έναν εξοντωτικό πόλεμο, είναι απλώς παράλογο. Η δική μας ολοκληρωμένη ιδεολογία δεν είναι απλώς κάτι που καλό θα ήταν να είχαμε. Εάν δεν την αναπτύξουμε, θα χάσουμε».

Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό το απόσπασμα που θα αμφισβητούσε και ο ίδιος ο Πούτιν. Μέρες πριν από την εμφάνιση του άρθρου του Ντούγκιν, ο αρχηγός του ρωσικού κράτους υπέγραψε ένα νέο «Δόγμα Ανθρωπιστικής Πολιτικής», με βάση το οποίο ισχυρίζεται ότι η Ρωσία βρίσκεται σε «μάχη για την πολιτιστική υπεροχή» ενάντια στη Δύση.

Δεν… «πουλάει» το μεταφασιστικό πολιτικό αφήγημα

Η δυσκολία στην «πώληση» ενός είδους μεταφασιστικής ψευδοσυντηρητικής ιδεολογίας στους Ρώσους είναι διπλή.

Πρώτον, οι προπαγανδιστές πρέπει να πείσουν τους ανθρώπους να εσωτερικεύσουν την ιδέα ότι ο τρέχων πόλεμος δεν είναι πραγματικά εναντίον των Ουκρανών (τους οποίους, θυμηθείτε, περισσότερο από τα δύο τρίτα των Ρώσων συμπαθούν) αλλά ενάντια στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που προμηθεύουν τους Ουκρανούς με όπλα.

Το συγκεκριμένο αφήγημα είναι ήδη ευρέως διαδεδομένο στην κρατική τηλεόραση και στα κανάλια του Telegram που «δουλεύουν» υπέρ του Κρεμλίνου, ως εξήγηση των πρόσφατων ρωσικών ηττών στις μάχες.

Το ελάττωμά εδώ, ωστόσο, είναι ότι δεν υπάρχουν στρατιώτες του ΝΑΤΟ στο έδαφος – και η διαφορετικού τύπου υποστήριξη που λαμβάνει η Ουκρανία ήταν προβλέψιμη πριν από την εισβολή, επομένως η απόφαση για κήρυξη του πολέμου, παρά το γεγονός αυτό, φαίνεται όλο και λιγότερο υπερασπίσιμη.

«Γιατί αξίζει να πεθάνω;»

Τόσο ο Πούτιν όσο και ο Ντούγκιν έχουν αναφέρει ότι η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει τον πόλεμο. Ωστόσο, κανένας από τους δύο δεν έχει εξηγήσει πειστικά, γιατί κάποιου είδους προληπτικό χτύπημα εναντίον ενός σαφώς ισχυρότερου αντιπάλου – και όχι μόνο κατά της ασθενούς στρατιωτικά Ουκρανίας – είχε κάποιο πρακτικό νόημα.

Ακόμη ωστόσο κι αν οι Ρώσοι αποδεχθούν αυτό το αφήγημα, ο survivor και ο ατομικιστής μέσα τους αναμφίβολα θα αναρωτηθεί, γιατί να είναι λογικό να πεθάνει κανείς σε αυτό τον πόλεμο.

Αξίζει την απόλυτη θυσία η απαγόρευση των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ή της μαριχουάνας; Θα άξιζε να δεχθώ μια σφαίρα, για να αποτρέψω τη «συγχώνευση ανθρώπου και μηχανής»; Με ενδιαφέρει τόσο πολύ η παγκόσμια μετανάστευση;

Καμία από τις «παραδοσιακές» ιδέες που ο Ντούγκιν και ο Πούτιν θα ήθελαν να δουν τους Ρώσους να υπερασπίζονται με τη ζωή τους δεν είναι τόσο ισχυρή, όσο οι μοχθηρές κατασκευές τις οποίες οι φασίστες ηγέτες του 20ού αιώνα ήταν τόσο καλοί στο να ενσταλάζουν στο μυαλό των εθνών τους.

Ούτε κάποιος από τους δύο έχει το χάρισμα να εμποδίζει τους ανθρώπους να κάνουν τις πιο βασικές πρακτικές ερωτήσεις, όπως: «Γιατί αυτό υποτίθεται ότι είναι θέμα ζωής και θανάτου για μένα;».

Και το πιο σημαντικό, ο Πούτιν δεν έχει επιτύχει την ορμή των στρατιωτικών νικών που έκανε τη ρητορική τόσο του Μουσολίνι όσο και του Χίτλερ πολύ πιο ελκυστική απ’ όσο λογικά θα έπρεπε.

Χαμένη ευκαιρία

Σε αυτό το σημείο της σύγκρουσης, οποιαδήποτε βιαστική ιδεολογική αναθεώρηση μοιάζει και θα βιωθεί σαν μια προσπάθεια να δικαιολογηθούν οι ήττες.

Ο Πούτιν έχασε την ευκαιρία του να γίνει ιδεολογικά ισχυρός λαϊκιστής ηγέτης πριν από χρόνια – όταν ακόμη κέρδιζε.

Αξίζει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι, παρά τις ανώτερες λαϊκιστικές δεξιότητές τους και τις ισχυρές σχέσεις τους με εκατομμύρια συμπατριώτες τους, ούτε ο Χίτλερ ούτε ο Μουσολίνι κατέληξαν να κυβερνούν τον κόσμο – ούτε υπερασπίστηκαν τελικά με επιτυχία τη θέση της Γερμανίας και της Ιταλίας σε αυτόν.

Ως λιγότερο ικανός «Φύρερ», λοιπόν, ο Πούτιν κινδυνεύει να τα πάει τουλάχιστον το ίδιο άσχημα για τη Ρωσία.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η αστυνομία πόλης της βόρειας Καλιφόρνιας αναζητεί δολοφόνο κατά συρροή

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η αστυνομία στη Στόκτον, στην Καλιφόρνια, δημοσιοποίησε χθες Τρίτη βίντεο από κάμερα ασφαλείας που εικονίζει «πρόσωπο ενδιαφέροντος» που θέλει να ανακρίνει για σειρά έξι ανθρωποκτονιών, εκτιμώντας πως ο δράστης πιθανόν είναι δολοφόνος κατά συρροή και βρίσκεται σε «αποστολή».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι υποθέσεις αυτές, που έχουν τρομοκρατήσει πολλούς στην πόλη 300.000 κατοίκων σχεδόν εκατό χιλιόμετρα ανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, συνδέθηκαν από ιατροδικαστικούς που έκαναν βαλλιστική εξέταση, εξήγησε ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Στόκτον, ο Στάνλι Μακφάντεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Έξι θύματα σε εφτά επιθέσεις

Οι δολοφονίες, με τη χρήση πυροβόλου όπλου, διαπράχθηκαν από τη 10η Απριλίου ως την 27η Σεπτεμβρίου. Έξι θύματα υπέκυψαν. Το έβδομο, γυναίκα, επέζησε.

«Δεν ξέρουμε ποιο είναι το κίνητρο» του δράστη, δήλωσε ο κ. Μακφάντεν, προσθέτοντας ωστόσο πως ο δολοφόνος μοιάζει να «βρίσκεται σε αποστολή».

Ο επικεφαλής της αστυνομίας ανέφερε ακόμη πως δεν είναι σαφές αν τα θύματα —άνδρες και γυναίκες ηλικίας μεταξύ 21 και 54 ετών— συνδέονται, ή πώς. Όλα δέχθηκαν επιθέσεις στη Στόκτον ή τα περίχωρά της, με εξαίρεση τη μοναδική επιζήσασα, 46χρονη που υπέστη επίθεση στο Όκλαντ.

Το υλικό από την κάμερα ασφαλείας που δημοσιοποίησε η αστυνομία της Στόκτον δεν βοηθά πολύ: δείχνει μόνο την πλάτη άνδρα που βαδίζει, τον οποίο ο κ. Μακφάντεν χαρακτήρισε «πρόσωπο ενδιαφέροντος». Διασχίζει διάδρομο στον εξωτερικό χώρο κτιρίου, είτε πολυκατοικίας ή μοτέλ.

Αμοιβή 125.000 δολαρίων

Ο επικεφαλής της αστυνομίας έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις πως ο άνδρας αυτός είναι ο δράστης των φόνων, είπε πως οι άνδρες του απλά θέλουν προς το παρόν να τον ανακρίνουν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται.

Κάλεσε τους θεατές να προσέξουν τις «ανομοιόμορφες δρασκελιές» του άνδρα και την όρθια στάση του κορμού του. Πρόσθεσε πως προσφέρεται αμοιβή 125.000 δολαρίων για πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν σε σύλληψη.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Νεκρόφιλος που κακοποίησε σεξουαλικά 102 πτώματα, κατηγορείται για άλλες 16 σεξουαλικές επιθέσεις

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο νεκρόφιλος δολοφόνος Ντέηβιντ Φούλερ, ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά πτώματα σε νεκροτομεία νοσοκομείων, κατηγορείται για 16 ακόμη σεξουαλικά αδικήματα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Φούλερ, 68 ετών, καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια τον Δεκέμβριο του 2021, αφού παραδέχτηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον 102 πτώματα γυναικών, ενώ εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος σε νεκροτομείο νοσοκομείου, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Διαβάστε επίσης: Άφησε τον φίλο της να πεθάνει μέσα σε… βαλίτσα και τον βιντεοσκόπησε να ικετεύει για βοήθεια

Γύριζε βίντεο με τις άρρωστες πράξεις του

Ακόμη πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να κακοποιεί τα πτώματα, μεταξύ των οποίων ένα εννιάχρονο κορίτσι, δύο 16χρονες και μια γυναίκα 100 ετών, 12 χρόνια πριν από τη σύλληψή του τον Δεκέμβριο του 2020.

Επίσης, χτύπησε και στραγγάλισε μέχρι θανάτου την Wendy Knell, 25 ετών, και την Caroline Pierce, 20 ετών, πριν τις κακοποιήσει σεξουαλικά σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις στο Κεντ, το 1987.

Ο συνταξιούχος καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια στις 15 Δεκεμβρίου 2021, αφού δήλωσε ένοχος στο δικαστήριο για τις δολοφονίες τους, καθώς και για άλλα 51 αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων 44 κατηγοριών που αφορούν 78 θύματα σε νεκροτομεία, μεταξύ 2008 και Νοεμβρίου 2020.

Τα εγκλήματά του ήρθαν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας, αφού συνδέθηκε με μία από τις μακροβιότερες ανεξιχνίαστες διπλές δολοφονίες στη Βρετανία πριν από περισσότερα από 30 χρόνια.

Ήταν ο δράστης «παγωμένων» για 30 χρόνια υποθέσεων

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο Φούλερ συνδέθηκε με τις «cold cases» 30 ετών, τις υποθέσεις που «πάγωσαν» λόγω έλλειψης στοιχείων και μπήκαν στο αρχείο, μέσω μιας ανακάλυψης DNA, που οδήγησε στη συνέχεια την αστυνομία στην κρυψώνα του, όπου εντόπισε τις αηδιαστικές ηχογραφήσεις του ίδιου να κακοποιεί πτώματα.

Το πρωί της 4ης Οκτωβρίου 2022, η αστυνομία απήγγειλε άλλες 16 κατηγορίες εναντίον του, για σεξουαλικά αδικήματα που διαπράχθηκαν σε νεκροτομείο.

Η αστυνομία του Κεντ δήλωσε την Τρίτη: «Η έρευνα της Διεύθυνσης Σοβαρού Εγκλήματος του Κεντ και του Έσσεξ οδήγησε σε στοιχεία που αφορούν συνολικά 101 θύματα σε αυτά τα νεκροτομεία.

»Οι τελευταίες κατηγορίες σχετίζονται με τα 23 εναπομείναντα θύματα, εκ των οποίων όλα ήταν νεκρές ενήλικες γυναίκες. Καλύπτουν μια περίοδο μεταξύ του 2007 και του 2020».

Ο Φούλερ θα εμφανιστεί μέσω βιντεοκλήσης ενώπιον του δικαστηρίου την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, αντιμετωπίζοντας 12 κατηγορίες για «σεξουαλική διείσδυση σε πτώμα» και τέσσερις κατηγορίες σε σχέση με κατοχή «ακραίας πορνογραφίας».

Ο ηλεκτρολόγος – κτήνος με εικοσαετή και πλέον δράση

Ο 68χρονος, από το Χίθφιλντ του Ανατολικού Σάσεξ της Αγγλίας, ο οποίος κρατείται στη φυλακή Φράνκλαντ του Ντάραμ, κατηγορείται για 10 αδικήματα βάσει του άρθρου 70 του νόμου περί σεξουαλικών αδικημάτων του 2003, τα οποία αφορούν δέκα αναγνωρισμένα θύματα.

Του έχουν επίσης απαγγελθεί κατηγορίες για δύο ακόμη αδικήματα, που αφορούν τρία αγνώστων στοιχείων θύματα.

Η αστυνομία τού απήγγειλε επίσης δύο κατηγορίες για την κατοχή ακραίας πορνογραφίας σε σχέση με 13 αναγνωρισμένα θύματα, καθώς και δύο ακόμη κατηγορίες για το ίδιο αδίκημα για δέκα αγνώστων στοιχείων θύματα.

Τον Δεκέμβριο του 2021, στον Φούλερ επιβλήθηκαν επίσης, μαζί με τα δις ισόβια, επιπλέον ποινές συνολικής διάρκειας 12 ετών για άλλες κατηγορίες, στις οποίες δήλωσε ένοχος.

Αυτές περιελάμβαναν σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος 78 νεκρών γυναικών σε του στο νοσοκομείου Tunbridge Wells και στο παλαιό νοσοκομείο Kent and Sussex, μεταξύ 2008 και 2020. Εργαζόταν εκεί ως ηλεκτρολόγος από το 1989.

Η έρευνα της Διεύθυνσης Σοβαρού Εγκλήματος του Κεντ και του Έσσεξ έφερε έκτοτε στο φως περαιτέρω στοιχεία, βοηθώντας τους αστυνομικούς να ταυτοποιήσουν συνολικά 101 θύματα.

Θα ερευνήσουν αν βρίσκεται πίσω και από άλλες υποθέσεις εξαφανισμένων γυναικών

Οι τελευταίες κατηγορίες συνδέονται με τα 23 εναπομείναντα θύματα – όλα νεκρές ενήλικες γυναίκες – των οποίων τα πτώματα κακοποιήθηκαν μεταξύ 2007 και 2020.

Μια εκτεταμένη και πολύπλοκη διαδικασία ταυτοποίησης οδήγησε τους αξιωματικούς στην επίσημη ταυτοποίηση δεκατριών από αυτά τα 23 θύματα.

Η αστυνομία δεν μπόρεσε να εξακριβώσει την ταυτότητα των άλλων δέκα θυμάτων, ωστόσο οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν αφορούν αδικήματα εις βάρος όλων των θυμάτων.

Μετά την καταδίκη του Φούλερ τον Δεκέμβριο, η αστυνομία του Κεντ αποκάλυψε ότι μια ειδική ομάδα ερευνητών θα περάσει ένα χρόνο ερευνώντας τη ζωή του, για να διαπιστώσει αν βρίσκεται πίσω και από άλλες ανεξιχνίαστες υποθέσεις εξαφανισμένων γυναικών.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν βρεθεί στοιχεία για άλλα θύματα, δήλωσε η αστυνομία.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Χαμός στον «αέρα» εκπομπής: Έφυγαν οι παρουσιαστές και εκείνοι ακόμη τσακωνόντουσαν

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Φωτιά σε πλοίο στον Παγασητικό άμεση επέμβαση λιμεναρχείου και σκαφών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλιακών θερμοσίφωνων από 800 έως 1000 ευρώ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Καρδίτσα: Τραγωδία – 16χρονος που «έσβησε» στην άσφαλτο!

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ανάκληση της μήνυσης κατά του Βολιώτη επιχειρηματία έκανε η ηθοποιός Άβα Γαλανοπούλου

Νοσοκομείου Βόλου
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Ξαφνικός θάνατος 45 Χρονης στο Βόλο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago

«Η χώρα των πουλιών» στο θέατρο Κνωσός – Μια εκπαιδευτική παράσταση για όλη την οικογένεια

MEDIA5 ημέρες ago

Φουλ ερωτευμένη η Χριστίνα Βραχάλη | Ο πρωταγωνιστής του ΑΝΤ1 που της έκλεψε την καρδιά (Pics)

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Αλιβέρι: Απίστευτη «τελετή διαζυγίου» οικογενειών Ρομά με… αποζημίωση 50.000 ευρώ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

Πρώτη προβολή για «τα Ηρωικά Βουρλά της Μικράς Ασίας» του ΙΔΙΣΜΕ

Δημοφιλή