MEDIA
Γιορτινός “μαραθώνιος” στην TV με κατάνυξη και ψυχαγωγία, όλο το τηλεοπτικό πρόγραμμα για το Πάσχα του 2026

Η ΕΡΤ στο επίκεντρο της Αναστάσιμης Ακολουθίας
Η ΕΡΤ1, όπως κάθε χρόνο, πρωτοστατεί στις µεταδόσεις της Αναστάσιµης Ακολουθίας. Το Μεγάλο Σάββατο, στις 23.50, η ζωντανή σύνδεση από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών θα µεταφέρει στους τηλεθεατές την κορύφωση της Μεγάλης Εβδοµάδας, ενώ προηγουµένως, στις 23.00, η εκποµπή «Παρέα» του Γιώργου Κουβαρά θα ανοίξει τη βραδιά µε ζεστή διάθεση επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Μετά την Ακολουθία, η εκποµπή θα συνεχιστεί στις 00.10 σε γιορτινή ατµόσφαιρα, όπου οι καλεσµένοι θα τσουγκρίσουν πασχαλινά αυγά, θα ανάψουν τις λαµπάδες τους και θα ψάλουν όλοι µαζί «Χριστός Ανέστη». Στο πλατό θα ξεχωρίσει η µουσική παρουσία του ∆ηµήτρη Μπάση, ενώ την παρέα θα πλαισιώσουν οι τραγουδιστές Βίκυ Καρατζόγλου, Αγγελος Ανδριανός και Ελένη Φουντά, οι ηθοποιοί Ναταλία ∆ραγούµη, Σωτήρης Καλυβάτσης, Κούλλης Νικολάου, Νίκη Σερέτη, Ορέστης Τζιόβας και Παναγιώτα Βιτετζάκη, καθώς και δηµοσιογράφοι και στελέχη της ΕΡΤ, όπως ο Νικόλας Βαφειάδης, η Ζωή Κρονάκη, ο Παύλος Παπαδηµητρίου, η Μαίρη Αυγερινοπούλου και ο Κωνσταντίνος Τσολάκης. Η ΕΡΤ2 θα συνδεθεί µε την ΕΡΤ1 κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, ενισχύοντας την αίσθηση ενότητας των καναλιών και της κοινής θρησκευτικής εµπειρίας.
Την Κυριακή του Πάσχα, η εκποµπή «Παρέα» θα επιστρέψει στις 15:45, προσφέροντας ευκαιρία για ξεκούραση και γιορτινές στιγµές µε την οικογένεια. Το κινηµατογραφικό πρόγραµµα της ΕΡΤ1 για την Κυριακή του Πάσχα καλύπτει κάθε γούστο. Στις 20.00, το κλασικό ελληνικό µιούζικαλ «Κορίτσια για φίληµα» του Γιάννη ∆αλιανίδη θα γεµίσει την οθόνη µε τραγούδι, χιούµορ και ροµαντικές παρεξηγήσεις, µε πρωταγωνίστριες τη Ζωή Λάσκαρη και τη Ρένα Βλαχοπούλου. Η συνέχεια θα δοθεί στις 22.00 µε το θεαµατικό «Spider-Man: No Way Home», όπου ο Spider-Man του Τοµ Χόλαντ θα αντιµετωπίσει τη µεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του, ενώ η βραδιά θα κορυφωθεί στις 00.20 µε το αριστουργηµατικό «Ο Λόρενς της Αραβίας», ένα επικό ταξίδι στην έρηµο και την Ιστορία, µε τον Πίτερ Ο’Τουλ σε έναν ρόλο που άφησε εποχή.
Φόρος τιμής στη Μαρινέλλα από το Mega
Στο Mega, το Μεγάλο Σάββατο θα ξεκινήσει στις 21.00 µε το ειδικό αφιέρωµα στη µεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού. Το Μεγάλο Κανάλι αποτίει φόρο τιµής στη Μαρινέλλα, την ερµηνεύτρια που µε το ταλέντο και την καθηλωτική της ενέργεια σφράγισε ανεξίτηλα την ελληνική µουσική σκηνή. Το Μεγάλο Σάββατο 11 Απριλίου, στις 21.00, θα µεταδοθεί η τελευταία µουσική εµφάνιση της µεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού στην τηλεόραση, στο συγκινητικό αφιέρωµα «Μαρινέλλα, “Μα εσύ ποτέ να µη χαθείς απ’ τη ζωή µας”». Πρόκειται για µια βραδιά που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2021 στην εκποµπή «Σπίτι µε το Mega» και αγκαλιάστηκε θερµά από το κοινό, που τη λάτρευε και τη λατρεύει. «Καµιά φορά», «Τολµώ», «Γιατί φοβάσαι», «Ποτέ να µη χαθείς απ’ τη ζωή µου», «Είσαι παντού και πουθενά», «Κι ύστερα», «Ανοιξε πέτρα» και τόσα άλλα διαχρονικά τραγούδια ηχούν ξανά, θυµίζοντάς µας γιατί η Μαρινέλλα θα παραµείνει για πάντα µια εκ των κορυφαίων του ελληνικού πενταγράµµου. Ιδιαίτερη στιγµή της βραδιάς αποτελούν οι καλλιτεχνικές συµπράξεις της επί σκηνής. Η Μαρινέλλα υποδέχεται τον αγαπηµένο της φίλο Αντώνη Ρέµο, καθώς και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, σε ντουέτα γεµάτα συναίσθηµα, αξεπέραστες ερµηνείες και σπάνιο καλλιτεχνικό εκτόπισµα. Αυτό το Μεγάλο Σάββατο, το Mega µάς προσκαλεί να θυµηθούµε την τελευταία παράσταση της Μαρινέλλας στην τηλεόραση. Μια κατάθεση ψυχής που θα µείνει για πάντα χαραγµένη στη µνήµη µας.
Στις 23:50 θα ακολουθήσει η µετάδοση της Αναστάσιµης Θείας Λειτουργίας, µεταφέροντας στους τηλεθεατές το κατανυκτικό κλίµα της κορύφωσης της Μεγάλης Εβδοµάδας και το µήνυµα της Ανάστασης. Την Κυριακή του Πάσχα, το Μεγάλο Κανάλι θα προσφέρει ελληνικές σειρές και ταινίες για όλες τις ηλικίες. Στις 20.50 θα προβληθεί το 22ο επεισόδιο της σειράς «Εχω παιδιά», µε την οικογένεια Πολίτη να επιστρέφει στις οθόνες για να καταγράψει µε χιούµορ και τρυφερότητα τις καθηµερινές δυσκολίες και τις προσωπικές αναζητήσεις, σε σενάριο Λάµπρου Φισφή και σκηνοθεσία ∆ιονύση Φερεντίνου. Αµέσως µετά, στις 21.50, θα ακολουθήσει η κλασική ελληνική κωµωδία του 1969 «Το θύµα», ενώ στις 00.10 θα προβληθεί η σύγχρονη ελληνική κωµωδία «Στο τέλος ξυρίζουν τον γαµπρό», φέρνοντας φρέσκια διάθεση και ξεκαρδιστικές στιγµές µέσα από την ιστορία της Πόπης και των συγχωριανών της στην Κω.
Μεγάλες παραγωγές στον ANT1
Στον ANT1, η Μεγάλη Εβδοµάδα θα κορυφωθεί µε την προβολή της Αναστάσιµης Ακολουθίας στις 23.55, προσφέροντας τη δυνατότητα στους τηλεθεατές να ζήσουν ζωντανά τη µαγεία της Ανάστασης. Στις 00.10 θα ακολουθήσει µουσικό πρόγραµµα µε συνθέσεις και ερµηνείες που συνδέουν την πνευµατικότητα της βραδιάς µε την ελληνική µουσική παράδοση. Την Κυριακή του Πάσχα, στις 21.00, θα µεταδοθεί η κωµωδία του 1961 «Αλίµονο στους νέους», µε αλληγορική ιστορία για την αναζήτηση της νιότης και την αξία της εµπειρίας στη ζωή των ανθρώπων. Στις 23.00, η εκποµπή «Moments» µε τη Ζέτα Μακρυπούλια θα παρουσιάσει τη ζωή αγαπηµένων προσώπων µέσα από συναισθηµατικές αφηγήσεις και απρόσµενα στιγµιότυπα, προσφέροντας µια µοναδική τηλεοπτική εµπειρία που συνδυάζει ψυχαγωγία και αληθινά συναισθήµατα.
Συναυλίες – ANT1 και ΣΚΑΙ σε πασχαλινό ρυθμό
Ο ANT1 και Alpha σε πασχαλινό ρυθμό θα προσφέρει ζωντανή µετάδοση της Αναστάσιµης Ακολουθίας στις 23.55, ενώ αµέσως µετά, στις 00.10, θα προβληθεί εορταστικό πρόγραµµα µε τον Κωνσταντίνο Αργυρό στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, συνοδευόµενο από 60µελή συµφωνική ορχήστρα και σολίστες. Η συναυλία θα περιλαµβάνει γνωστές δισκογραφικές επιτυχίες και κοµµάτια από την πλούσια ελληνική µουσική παράδοση, προσφέροντας υψηλής αισθητικής µουσική εµπειρία σε εορταστικό κλίµα. Την Κυριακή του Πάσχα, στις 21.00, οι τηλεθεατές θα µπορούν να παρακολουθήσουν την αµερικανική περιπέτεια δράσης «Ο βράχος (The Rock)», µε τον Σον Κόνερι και τον Νίκολας Κέιτζ, όπου η αγωνία και η ένταση θα κορυφωθούν σε µια ανατρεπτική ιστορία σωτηρίας οµήρων και σύγκρουσης µε την εξουσία.
Στον ΣΚΑΪ, το Μεγάλο Σάββατο θα ξεχωρίσει η µουσική συναυλία «Αντώνης Βαρδής: Με µια αγκαλιά τραγούδια» στις 23.15, που πραγµατοποιήθηκε στο Καλλιµάρµαρο Στάδιο, τιµώντας τον σπουδαίο συνθέτη µε ερµηνείες από τη Μελίνα Ασλανίδου, τη Γλυκερία, τον Σταµάτη Γονίδη, την Πέγκυ Ζήνα και τον Αντώνη Ρέµο. Ειδική συµµετοχή θα έχει η Χάρις Αλεξίου, ενώ η τιµητική παρουσία του Γιώργου Νταλάρα θα προσδώσει ιδιαίτερο χαρακτήρα στη βραδιά. Την Κυριακή το πρόγραµµα θα περιλαµβάνει µουσικές εκποµπές µε παραδοσιακά τραγούδια στις 11.30 και στις 21.00 τη συνέχεια του reality επιβίωσης «Survivor», που θα κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού αµείωτο.
Star και Open με συναυλίες και ψυχαγωγία
Το Star έχει επιλέξει για το Μεγάλο Σάββατο ταινίες φαντασίας, µε τη σειρά «Η Τιτανοµαχία» και «Η οργή των Τιτάνων», που συνδυάζουν επικές µάχες, µύθους και ένταση, ενώ αµέσως µετά, στις 00.00, θα µεταδοθεί η Ανάσταση. Την Κυριακή του Πάσχα ελληνικές κωµωδίες όπως «Ο Ρωµιός έχει φιλότιµο» και η δραµατική ταινία «Σµύρνη µου αγαπηµένη» θα αναδείξουν την ιστορική και πολυπολιτισµική παράδοση της Σµύρνης µέσα από πολυτάραχες οικογενειακές ιστορίες, συνδυάζοντας γέλιο, συγκίνηση και αναδροµή στο παρελθόν.
Το Open θα παρουσιάσει το β’ µέρος της ταινίας «Η Βίβλος: Απόστολος Παύλος» το Μεγάλο Σάββατο, στις 20.50, αφηγούµενη τη συγκλονιστική ιστορία του Σαούλ από την Ταρσό και της µεταστροφής του στον χριστιανισµό. Αµέσως µετά θα ακολουθήσει ειδικό µουσικό πρόγραµµα µε τίτλο «Just party», γεµάτο επιτυχίες των αγαπηµένων καλλιτεχνών του «J2US». Την Κυριακή του Πάσχα, από τις 13.45 έως τις 18.45, το πρόγραµµα «Ραντεβού το Πάσχα» θα υποσχεθεί µαραθώνιο γλεντιού µε χορό, τραγούδι και διάφορους καλεσµένους, συµπεριλαµβανοµένων λαϊκών και δηµοτικών ερµηνευτών, δηµιουργώντας µια αληθινά γιορτινή ατµόσφαιρα. Στις 20.50, η µέρα θα κλείσει µε ειδικό επεισόδιο «Just γλέντι», φέρνοντας στην οθόνη αγαπηµένους τραγουδιστές και καλεσµένους σε µια πασχαλινή γιορτή τριών ωρών.
Όταν η τηλεόραση ενώνει την οικογένεια – Τιμώντας την παράδοση
Συνολικά, το τηλεοπτικό πρόγραµµα για το Πάσχα του 2026 καλύπτει κάθε προτίµηση: από την κατάνυξη της Αναστάσιµης Ακολουθίας και τις µουσικές εκποµπές µε αγαπηµένους καλλιτέχνες µέχρι σειρές, αλλά και ελληνικές και ξένες ταινίες. Η τηλεόραση λειτουργεί ως Μέσο που ενώνει την οικογένεια, δηµιουργεί κοινές εµπειρίες και γεµίζει τις ηµέρες των εορτών µε συναίσθηµα, γέλιο και πνευµατικότητα. Καθώς πλησιάζει η κορύφωση των εορτών, τα κανάλια επιλέγουν προσεκτικά προγράµµατα που συνδυάζουν παράδοση και ψυχαγωγία, φέρνοντας στην ελληνική οθόνη µια µεγάλη γκάµα επιλογών για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Από κλασικές ελληνικές ταινίες και σειρές µέχρι ζωντανές µουσικές παραστάσεις και συναυλίες διεθνούς επιπέδου, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν πλήρως το πνεύµα των ηµερών, µέσα από εικόνες, ήχους και ιστορίες που γιορτάζουν τη ζωή, την παράδοση και τη χαρά της Ανάστασης. Με τη σωστή επιλογή προγράµµατος, οι ηµέρες αυτές θα γίνουν αφορµή για να συναντηθούν οικογένεια και φίλοι γύρω από την οθόνη, να µοιραστούν στιγµές, να γελάσουν και να συγκινηθούν, επιβεβαιώνοντας πως το Πάσχα παραµένει µια γιορτή που συνδυάζει παράδοση, µουσική και χαρά για όλους.

ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες agoΝεκρός στο όχημα της δουλειάς του ο 52χρονος που αγνοούνταν
ΒΟΛΟΣ17 ώρες agoΜια γυναίκα άστεγη, τις πρωινές ώρες κυκλοφορεί στην πόλη και το βράδυ επιστρέφει στο νοσοκομείο, για να περάσει η νύχτα
ΒΟΛΟΣ17 ώρες agoΦόβο σκορπά στον Βόλο το κύκλωμα με τα μαϊμού τροχαία
ΒΟΛΟΣ16 ώρες agoΣε ιδιαίτερα θερμό και γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε η ονομαστική εορτή του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου
LIFESTYLE4 ώρες agoΑθηνά Οικονομάκου & Μπρούνο Τσερέλα παντρεύτηκαν στην Πλάκα σε λιτή τελετή 10 καλεσμένων
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες agoΛάρισα: Θρίλερ με 12χρονη που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες agoΖευγάρι τραυματίστηκε όταν αυτοκίνητο έπεσε σε είσοδο ξενοδοχείου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ12 ώρες agoΗ Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε τον Λεβαντόφσκι: «Ήρθε ως σταρ και φεύγει ως θρύλος»











