Η ακρίβεια και ανατιμήσεις «δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον πόλεμο και δεν θα είναι παροδικά, όπως λανθασμένα και αποπροσανατολιστικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση»

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι πόλεμοι, η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια και η ανεργία αποδεικνύουν την βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος που έχει σαπίσει και αναδεικνύουν την αναγκαιότητα και επικαιρότητα του άλλου δρόμου ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες των λαών», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Είμαστε σε μια απίστευτη δίνη, οι ανταγωνισμοί που εξελίσσονται στην περιοχή είναι σφοδρότατοι και δεν φαίνεται φως στο τούνελ«, ενώ «ακόμα κι αν υπάρξει προσωρινός συμβιβασμός για την εκτόνωση της κατάστασης, έρχονται νέα δεινά για τους λαούς» είπε ο Γ. Γκιόκας

Επισήμανε πως «το βασικό είναι να δούμε τι οδήγησε στη σημερινή σύγκρουση στην Ουκρανία, στην απαράδεκτη ρωσική εισβολή και σε όλο αυτό το μακελειό» υπενθυμίζοντας ότι «ως ΚΚΕ εδώ και χρόνια προειδοποιούσαμε ότι στην ευρύτερη περιοχή συσσωρεύεται πολύ εύφλεκτο υλικό.

Σημείωσε ότι πρόκειται για δύο στρατόπεδα, της Ρωσίας από τη μία και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από την άλλη, «που λύνουν τις διαφορές τους με τραγικές συνέπειες για τους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας και για τους άλλους λαούς».

Είπε ότι το ΚΚΕ «παλεύει για απεμπλοκή από τον πόλεμο, να μην αξιοποιούνται υποδομές της χώρας« και «βρίσκεται με το μέρος των λαών».

Αναφορικά με την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις υπογράμμισε ότι «δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον πόλεμο και δεν θα είναι παροδικά, όπως λανθασμένα και αποπροσανατολιστικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση».

Επισήμανε ότι η ακρίβεια προϋπήρχε του πολέμου ως αποτέλεσμα «της στρατηγικής της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης» που δεν έχει σε καμία περίπτωση σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά με το να στηριχτούν συγκεκριμένοι μονοπωλιακοί όμιλοι».

Διαβάστε επίσης Τσίπρας για ενέργεια: Επιδοτήσεις με αλώβητο τον μηχανισμό αισχροκέρδειας, είναι επιδότηση της αισχροκέρδειας

Τόνισε ότι ως άμεσα μέτρα ανακούφισης είναι «η κατάργηση του ΕΦΚ στα καύσιμα και στην ενέργεια, η κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, γιατί οι ανατιμήσεις πάνε αλυσιδωτά, η αύξηση των μισθών και του εισοδήματος, η λήψη μέτρων προστασίας για ανέργους, και αυταπασχολούμενους».

«Η λύση είναι σε ένα τελείως διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης. Λέμε ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό ότι όλες οι παραγωγικές δυνατότητες που έχει η χώρα και μπορεί να αξιοποιήσει πρέπει να το κάνει είτε λέγεται λιγνίτης, είτε γεωθερμία, είτε ΑΠΕ, υδρογονάνθρακες και υδροηλεκτρικά» είπε.

Ο Γ. Γκιόκας σημείωσε ότι το ΚΚΕ «θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του την πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για «συνεργασία του δημοκρατικού κόσμου για να ηττηθεί η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη» και ερωτηθείς αν το κάλεσμα απευθύνεται και στο ΚΚΕ, είπε «την απάντηση το ΚΚΕ την έχει δώσει από το 2012 που γίνονταν αντίστοιχα καλέσματα και την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ την είδαμε το επόμενο διάστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, παρά τις διαφορές τους ή τις αποχρώσεις τους, είναι στην ίδια πλευρά: στην πλευρά που ακολουθεί τη συγκεκριμένη ενεργειακή πολιτική, που εμπλέκει τη χώρα μας στους πολέμους, που φορτώνει νέα βάρη στο λαό. Το ΚΚΕ είναι κόντρα σε αυτές τις κυβερνήσεις και αυτό που λέει είναι ότι σε αυτές τις εκλογές, όποτε γίνουν, πρέπει να ισχυροποιηθεί τώρα περισσότερο από ποτέ το ΚΚΕ».

«Μόνο η δύναμη του ΚΚΕ μπορεί να λειτουργήσει την επόμενη μέρα ως μια δύναμη υπέρ του λαού για τη διεκδίκηση όλων αυτών που βιώνει αλλά και για να φωτίσουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες» τόνισε καταλήγοντας στην παρέμβασή του ο Γ. Γκιόκας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Δένδιας: Ολοσχερής η καταστροφή της Μαριούπολης