Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Γουατεμάλα: Ομάδα του FBI θα βοηθήσει για τη σύλληψη μελών της συμμορίας Barrio 18 που δραπέτευσαν από φυλακή

Published

on

mexico 1.jpg

Η κυβέρνηση της Γουατεμάλας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν ομάδα του FBI για να βοηθήσει να συλληφθούν ηγέτες της συμμορίας Barrio 18, η απόδραση των οποίων από φυλακή τον περασμένο πυροδότησε κρίση ασφαλείας στο κράτος της κεντρικής Αμερικής.

Οι αρχές ανακοίνωσαν τη 12η Οκτωβρίου την απόδραση 20 μελών της Barrio 18, οργάνωσης που έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» από την Ουάσιγκτον και πλέον και από τη Γουατεμάλα, από τη φυλακή Fraijanes II, κοντά στην πρωτεύουσα, χωρίς να διευκρινίσουν πότε ακριβώς έγινε.

Έκτοτε μόλις τέσσερις από τους δραπέτες συνελήφθησαν. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόδραση.

Εξαιτίας του γεγονότος, ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος Μπερνάρντο Αρέβαλο απέπεμψε τον υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησής του Φρανσίσκο Χιμένες και τον αντικατέστησε με τον Μάρκο Αντόνιο Βιγιέδα, ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια του FBI στην καταδίωξη των φυγάδων.

Ο κ. Βιγιέδα διευκρίνισε στον Τύπο χθες ότι η «Joint Task Force Vulcan» της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας θα συμμετάσχει στην επιχείρηση. Η ειδική επιχειρησιακή ομάδα αυτή, που είχε δημιουργηθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ το 2019, κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας, έχει σκοπό την εξάρθρωση λατινοαμερικάνικων συμμοριών. Αρχικά είχε κυρίως στο στόχαστρο τη Mara Salvatrucha (ή MS-13).

Advertisement

Η εισαγγελία της Γουατεμάλας ζήτησε την περασμένη εβδομάδα να αρθεί η ασυλία του προέδρου Αρέβαλο προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος του για «παράλειψη καθήκοντος» εξαιτίας της απόδρασης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο