Συζητήσεις με το Βερολίνο

Να ξέρετε ότι την περίοδο (του πολέμου στην Ουκρανία), η Αθήνα έχει αρχίσει εξαιρετικά προχωρημένες διαβουλεύσεις με το Βερολίνο για τη μεταφορά της γραμμής παραγωγής των αρμάτων μάχης στην Ελλάδα. Δηλαδή, όπως μου λέει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι μια ιστορική συγκυρία που πρέπει η χώρα μας να εκμεταλλευτεί και συνδυάζεται με την απόφαση της Γερμανίας να εξοπλιστεί.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Καταβάλλεται δηλαδή προσπάθεια ώστε άρματα μάχης (ανάμεσά τους και τα Λέοπαρντ) να κατασκευάζονται στην Ελλάδα: «Δύο χρόνια το παλεύω αυτό», λέει ο υπουργός με την προσθήκη ότι θα κατασκευάζονται σε γραμμή παραγωγής άρματα μάχης στην χώρα μας.

Όχι μόνον θα κατασκευάζονται τανκς αλλά η ίδια μονάδα θα μπορεί να αναβαθμίσει και τα περίπου 700 Λέοπαρντ του Στρατού Ξηράς που ανήκουν σε διάφορες εκδοχές αυτού του τύπου (όπως LEO 2A4 και LEO 1A5). Το θέμα είναι πού θα δημιουργηθεί αυτό το εργοστάσιο αρμάτων; Είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στον Βόλο λένε οι πηγές, κάτι που δεν αποφασιστεί στο μέλλον.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές το όλο εγχείρημα αποτελεί μια πρωτοβουλία της Αθήνας, η οποία επιχειρεί να μετατρέψει τη χώρα σε κόμβο επισκευής, συντήρησης , αναβάθμισης και κατασκευής των γερμανικών αρμάτων μάχης, τα οποία υπάρχουν στο οπλοστάσιο συνολικά 20 χωρών στον κόσμο, με τις περισσότερες από αυτές να βρίσκονται στην Ευρώπη (ανάμεσά τους και η Τουρκία).

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Κακή εμφάνιση και αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά (1-2)