Connect with us

OIKONOMIA

H ελληνική σφραγίδα στην ιστορική συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου για τις θαλάσσιες ζώνες

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ένα ενδιαφέρον επιχειρηματικό παρασκήνιο υπάρχει πίσω από τις διεργασίες που οδήγησαν την Πέμπτη στην υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες ανάμεσα στους δύο παραδοσιακότερους εχθρούς στο παζλ της Μέσης Ανατολής, τον Λίβανο και το Ισραήλ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

O OT αποκαλύπτει το παρασκήνιο. Έχει επίκεντρο την επένδυση ύψους 2 δισ. δολαρίων της Energean, μιας πολυεθνικής, πλέον, εταιρείας με ελληνικές καταβολές αλλά και με ελληνική διοίκηση.

Ήταν στις αρχές Ιουνίου όταν το Energean Power, το πλωτό εργοστάσιο παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης (FPSO -Floating, Production, Storage & Offloading) που θα παρήγαγε φυσικό αέριο από το κοίτασμα Karish στην θάλασσα του Ισραήλ, περνούσε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα την Διώρυγα του Σουέζ, προερχόμενο από τα ναυπηγεία της Σιγκαπούρης για να εγκατασταθεί στην θέση των επιχειρήσεών του, περίπου 80 χλμ. από τις ακτές του Ισραήλ. Η άφιξή του προκαλούσε ενθουσιασμό στο Ισραήλ, καθώς σηματοδοτούσε την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη παραγωγής από ένα νέο κοίτασμα, το οποίο πέραν από την ασφάλεια του εφοδιασμού, θα έφερνε ανταγωνισμό στην εγχώρια αγορά και ιδιαίτερα καλές τιμές για τους ηλεκτροπαραγωγούς και τις μεγάλες βιομηχανίες.

Ωστόσο, το κλίμα ήταν τελείως διαφορετικό στον γειτονικό Λίβανο, μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με το Ισραήλ αλλά και που επανειλημμένα έχει προσπαθήσει να προχωρήσει σε ανάπτυξη δικών της φυσικών πόρων χωρίς αποτυχία. Με τον πλέον επίσημο τρόπο και δια του ίδιου του προέδρου Μισέλ Αούν, ο Λίβανος αμφισβήτησε την κυριότητα του Ισραήλ στο κοίτασμα Karish, επεκτείνοντας ουσιαστικά τις διεκδικήσεις που είχε θέσει ήδη προ δεκαετίας με την κατάθεση των θέσεών του στον ΟΗΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας οι δύο χώρες να καθορίσουν τις μεταξύ τους ΑΟΖ.

Η Χεζμπολάχ
Η ένταση στην πυριτιδαποθήκη που λέγεται «Μέση Ανατολή» ανέβηκε ακόμη περισσότερο, όταν η παρακρατική οργάνωση Χεζμπολάχ δια του ηγέτη της Χασάν Νασράλα εκτόξευσε απειλές κατά του Ισραήλ αλλά ακόμη και κατά της ελληνικής εταιρείας, δηλώνοντας ότι «θα φέρετε εσείς την ευθύνη για ο,τιδήποτε συμβεί στην πλατφόρμα, για τις υλικές και για τις ανθρώπινες απώλειες» σε περίπτωση που προχωρούσε η παραγωγή χωρίς να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα του Λιβάνου. Μάλιστα, κοντά στο Energean Power βρέθηκαν τρία drones, μη εξοπλισμένα, τα οποία βεβαίως καταρρίφθηκαν άμεσα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, αλλά το περιστατικό προφανώς ενέτεινε την ανησυχία.

Η διανυκτέρευση του CEO
Εύλογα αναπτύχθηκε ένας προβληματισμός, και ειδικά με βάση την πρακτική που έχουν ακολουθήσει κολοσσιαίες και πολύ μεγαλύτερες από την Energean διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες σε ευαίσθητες περιοχές και σε ανάλογες στιγμές: Μήπως η εταιρεία θα έπρεπε να αναβάλει την έναρξη της παραγωγής φυσικού αερίου μέχρι να εκτονωθεί η κρίση και οι δύο χώρες να φτάσουν σε κάποια συμφωνία;

Ωστόσο, η Energean παρέμεινε κατηγορηματικά προσηλωμένη στο πλάνο της για παραγωγή εντός του τρίτου τριμήνου ή, το αργότερο, μέσα στο φθινόπωρο.

Μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean κ. Μαθιός Ρήγας μετέβη στο Energean Power και διανυκτέρευσε μαζί με τους εργαζόμενους σε αυτό, στέλνοντας το μήνυμα για την εμπιστοσύνη του στη διασφάλιση της ασφάλειας της εγκατάστασης από τις ισραηλινές δυνάμεις αλλά και της τήρησης του επιχειρησιακού προγράμματος.

Ο Άμος Χοχστάιν
Οι εξελίξεις αυτές έφεραν έναν έντονο διπλωματικό συναγερμό και κάπου εδώ υπεισέρχεται και ο αμερικανικός παράγοντας, οποίος διέβλεψε τις ευκαιρίες μέσα στην κρίση. Ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού οίκου Άμος Χοχστάιν κατέφθασε στη Βηρυτό με ξεκάθαρο το μήνυμα «ξεχάστε το Karish, το ξέρετε και εσείς ότι ανήκει στο Ισραήλ», ενώ η επόμενη στάση ήταν στην ευρισκόμενη σε προεκλογική περίοδο Ιερουσαλήμ, με την επίσης σαφέστατη παραίνεση ότι και η λιβανέζικη κυβέρνηση θα πρέπει να εισπράξει μια εξέλιξη που δημιουργεί προοπτικές. Ακολούθησε ένας μαραθώνιος διπλωματικών επαφών που κράτησαν τέσσερις μήνες και που έφεραν την πολυπόθητη ιστορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες: Ο Λίβανος αναγνώριζε την πλήρη κυριαρχία του Ισραήλ στο κοίτασμα Karish και το Ισραήλ αναγνώριζε με τη σειρά του κυριαρχία του Λιβάνου στο μεγαλύτερο μέρος του κοιτάσματος Qana που βρίσκεται εντός της επίμαχης περιοχής.

Ο Μακρόν
Μάλιστα, στην έρευνα και αξιοποίηση του Qana φαίνεται ότι θα ενεργοποιηθεί ο γαλλικός κολοσσός Total και δεν είναι, προφανώς, τυχαίο ότι εκ των πρώτων ηγετών που χαιρέτησαν την επίτευξη συμφωνίας ήταν ο Πρόεδρος Μακρόν, μαζί με τις κυβερνήσεις χωρών όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος, χώρα με πολύ καλές πλέον σχέσεις με το Ισραήλ και, παραδοσιακά και με το Λίβανο. Η Αίγυπτος, άλλωστε, είναι χώρα – κλειδί για την Ανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη, καθώς και σημαντική παραγωγή φυσικού αερίου διαθέτει αλλά και δύο σημαντικές υποδομές υγροποίησης στο Idku και στο Damieta στις οποίες εμπλέκονται οι ενεργειακοί κολοσσοί Shell και ENI αντίστοιχα και οι οποίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στις εξαγωγές LNG στις ευρωπαϊκές αγορές. Προφανώς και έχει τη βαρύτητά του στην όλη υπόθεση και το ότι η Energean έχει σημαντική παρουσία στην Αίγυπτο με παραγωγή φυσικού αερίου στον Κόλπο της Αλεξάνδρειας…

Ο Μπάιντεν
Με όλα αυτά, φθάσαμε την παραμονή του δικού μας «ΟΧΙ» στο «ΝΑΙ» σε μια ιστορική -και αδιανόητη πριν λίγους μήνες – συμφωνία που υπέγραψαν στη Βηρυτό ο Πρόεδρος Αούν και στην Ιερουσαλήμ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ted Lapid. Ένα «ΝΑΙ» που χαιρέτησε ακόμη και ο Πρόεδρος Μπάιντεν, δηλώνοντας ότι “αυτή η συμφωνία μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση ενός οράματος για μια Μέση Ανατολή που θα είναι πιο ασφαλής, ολοκληρωμένη και ευημερούσα, αποφέροντας οφέλη για όλους τους κατοίκους της περιοχής”. Ένα “ΝΑΙ” που ίσως να μην είχε ειπωθεί ποτέ ή, σίγουρα, να καθυστερούσε άγνωστον για πόσο αν δεν υπηρχε η ελληνική επιμονή της Energean στον επιχειρηματικό της σχεδιασμό, το νέο κεφάλαιο του οποίου ακούει πλέον στον κωδικό «γεωτρήσεις στο Ισραήλ για ανακαλύψεις που θα στείλουν αέριο στην Ευρώπη»…

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Εφορία: Ανατροπές για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Νέα φορολογική μεταρρύθμιση με επανεξέταση από μηδενική βάση του φορολογικού καθεστώτος για 1 εκατ. επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους σχεδιάζει η κυβέρνηση με στόχο τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής από αδήλωτα εισοδήματα και ΦΠΑ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το σήμα για ανατροπές στον τρόπο φορολόγησης των επαγγελματιών δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών με την ανάθεση στο ΙΟΒΕ ειδικής μελέτης για την καταγραφή της σημερινής κατάστασης, συγκριτικό τεστ με τα φορολογικά συστήματα που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και υποβολή προτάσεων για τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Διαβάστε επίσης:

Οι 10 τελευταίες φορο-εκκρεμότητες του 2022

Στο τραπέζι θα βρεθούν οι αλλαγές στους συντελεστές της φορολογικής κλίμακας, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, η προκαταβολή φόρου, οι ισχύουσες φοροαπαλλαγές και εξαιρέσεις.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το είδος και η έκταση των αλλαγών θα εξαρτηθούν από τη μελέτη του ΙΟΒΕ και πάντα σε συνδυασμό με τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Κερδισμένοι

Επισημαίνεται ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της τελευταίας φορολογικής μεταρρύθμισης καθώς από το 2020 είδαν τη φορολογική τους επιβάρυνση να μειώνεται ακόμα και κατά 60% λόγω της ευνοϊκότερης φορολογικής κλίμακας με τον συντελεστή 9% που εφαρμόζεται για τα εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, την «κατάργηση» της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, το «κούρεμα» της προκαταβολής φόρου, τις εξαιρέσεις από το τέλος επιτηδεύματος. Για παράδειγμα ένας ελεύθερος επαγγελματίας με καθαρό εισόδημα 10.000 ευρώ ενώ μέχρι και το 2019 πλήρωνε φόρο 2.200 ευρώ με τη νέα κλίμακα ο φόρος «ξεφούσκωσε» στα 900 ευρώ με το όφελος να φθάνει τα 1.300 ευρώ.

Ομως παρά τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων η φοροδιαφυγή στον κλάδο των αυτοαπασχολούμενων παραμένει σε υψηλά επίπεδα, όπως αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του φοροελεγκτικού μηχανισμού. Η επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με την καθιέρωση POS σε όλο το φάσμα των επαγγελματιών και τη διασύνδεσή τους με τις ταμειακές μηχανές και τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ εκτιμάται ότι θα κλείσει παράθυρα φοροδιαφυγής αλλά και πάλι δεν θα αγγίξει όσους αποφεύγουν συστηματικά να κόβουν αποδείξεις στις συναλλαγές τους.

Η έκθεση ΙΟΒΕ

Το υπουργείο Οικονομικών, βάζοντας ξανά στο τραπέζι το φορολογικό πλαίσιο των επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων ανέθεσε σε πρώτη φάση στο ΙΟΒΕ τη σύνταξη χρηματοοικονομικής μελέτης-έκθεσης με αντικείμενο τη μεταρρύθμιση του πλαισίου φορολόγησης των αυτοαπασχολουμένων στη χώρα μας.

Οπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση «σκοπός της χρηματοοικονομικής μελέτης είναι η επανεξέταση του φορολογικού πλαισίου της αυτοαπασχόλησης στην Ελλάδα, σε σύγκριση και με διεθνείς πρακτικές, με στόχευση την απλοποίηση και διεύρυνση της φορολογικής βάσης στη βάση ανάλογων κινήτρων. Η στόχευση αυτή κρίνεται κρίσιμη καθώς, παρά τη βελτιούμενη τάση, στην Ελλάδα καταγράφεται το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη «κενό» εσόδων από ΦΠΑ».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ομάδα εργασίας του ΙΟΒΕ θα παραδώσει την έκθεση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 η οποία θα περιλαμβάνει:

  • Περιγραφική ανάλυση του θεσμού των αυτοαπασχολουμένων στην ελληνική οικονομία.
  • Ανάλυση της δομής, των συντελεστών και των εσόδων από φόρους σε αυτοαπασχολουμένους στην Ελλάδα.
  • Ανάδειξη διεθνών πρακτικών στη φορολογία αυτοαπασχολουμένων, συμπεριλαμβανομένων χωρών με ομοιότητες με την Ελλάδα ως προς το μέγεθος ή/και τη διάρθρωση της οικονομικής δραστηριότητας.
  • Προτάσεις για αναμόρφωση του πλαισίου φορολόγησης των αυτοαπασχολουμένων στην Ελλάδα με στόχο τη διεύρυνση της φορολογικής.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Μισθοί: Ερχονται αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Χρονιά αυξήσεων των μισθών στον ιδιωτικό τομέα εκτιμάται ότι θα είναι το 2023, οι οποίες ωστόσο δεν θα καλύπτουν την απώλεια αγοραστικής δύναμης των μισθωτών. Ηδη μεγάλες επιχειρήσεις, κυρίως από τον τουριστικό κλάδο, την πληροφορική και το λιανεμπόριο, έχουν ανακοινώσει αυξήσεις μισθών για το νέο έτος. Κι αυτό, πέραν από την αναμενόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα από την ερχόμενη Πρωτομαγιά.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ενδεικτικά, η νέα διετής κλαδική σύμβαση που αναμένεται να υπογραφεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) θα προβλέπει αύξηση 5,5% για το 2023 και επιπλέον αύξηση 5% από την 1η Ιανουαρίου 2024. Παράλληλα, υπάρχουν και μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως αυτή της αλυσίδας Σκλαβενίτη, η οποία ανακοίνωσε αυξήσεις και νέες παροχές ύψους 25 εκατ. ευρώ για το σύνολο των 29.500 εργαζομένων της. Οι αυξήσεις αγγίζουν τα 17 εκατ. ευρώ και φτάνουν μέχρι 5,50%.

Διαβάστε επίσης:

Μία επιπλέον σύνταξη και ένας μισθός με έξι μέτρα

Οι νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία, ταυτόχρονα με τις πληθωριστικές πιέσεις και τον ανοδικό κύκλο, έχουν οδηγήσει στην πράξη σε μισθολογικές αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα την τελευταία διετία, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν. Αυτό παρατηρείται στην Ελλάδα, όπου παρουσιάζει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, αλλά και στην ευρωζώνη, παρά τα σημάδια επιβράδυνσης. Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, οι μισθοί στην ευρωζώνη αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 4,1% στο δεύτερο τρίμηνο φέτος έναντι αύξησης 3,7% στο πρώτο τρίμηνο.

Πόσο θα αυξηθούν

Ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας αναφέρει ότι η αύξηση της μέσης αμοιβής εργασίας, σε ονομαστικούς όρους, αναμένεται να προσεγγίσει το 2-2,5% το 2022 και το 1,5% το 2023. Η εν λόγω αύξηση, σε συνδυασμό με εκτιμώμενη άνοδο της απασχόλησης κατά 4,5% το 2022 και 1,5% το 2023, εκτιμάται ότι οδηγεί σε ετήσια αύξηση της συνολικής αμοιβής εργασίας κατά περίπου 6,5% το 2022 και 3% το 2023. Επιπλέον, άλλες πηγές μη μισθολογικού εισοδήματος των νοικοκυριών που ομαδοποιούνται στην κατηγορία «μικτό εισόδημα» αναμένεται, επίσης, να παρουσιάσουν ισχυρή αύξηση 10% το 2022 και 4,5% το 2023. Οπως επισημαίνουν οι οικονομολόγοι της Εθνικής, η ελληνική αγορά εργασίας ξεκίνησε με αυξανόμενη δυναμική το 2022, μετά από ένα ενθαρρυντικό 2021, όπου η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,3% σε ετήσια βάση (+4,5% ετησίως το 2ο εξάμηνο του 2021), με το ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί σε χαμηλό 11,5 ετών στο 12,8% τον Δεκέμβριο του 2021. Το 1ο τρίμηνο του 2022, η αύξηση της απασχόλησης εκτινάχθηκε στο 12% σε ετήσια βάση (ενισχυόμενη εν μέρει και από τη χαμηλότερη βάση σύγκρισης λόγω των περιορισμών της πανδημίας στις αρχές του 2021), ξεπερνώντας το προ πανδημίας επίπεδο την ίδια περίοδο το 2019 κατά 9,6% (ή κατά 256 χιλιάδες εργαζόμενους).

Την ίδια στιγμή, οι καθαρές ροές προσλήψεων μισθωτών (σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη) αυξήθηκαν περαιτέρω σε 124 χιλ. τον Απρίλιο του 2022, σε σύγκριση με 33 χιλ. τον Απρίλιο του 2021 και αναμένεται να ενισχυθούν περισσότερο τους επόμενους μήνες, καθώς η τουριστική δραστηριότητα θα πλησιάζει τα προ πανδημίας επίπεδα.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο αναθεωρήθηκαν απότομα προς τα πάνω, καθώς αρχικά έδειχναν μία αύξηση μόνο 2,8%, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει ανοδική αναθεώρηση και για τα στοιχεία των επόμενων μηνών.

Πάντως, την Πρωτομαγιά του 2023 θα αυξηθεί εκ νέου ο κατώτατος μισθός (ιδιωτικός τομέας), ο οποίος σήμερα ανέρχεται στα 713 ευρώ. Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει να φθάσει στα 751 ευρώ, δηλαδή στα προ Μνημονίων επίπεδα σε 12 μήνες (876 ευρώ).

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ6 λεπτά ago

Γυναικοκτονία στον Πειραιά: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες – Την πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι

ΜΠΑΣΚΕΤ10 λεπτά ago

“Μαγικοί” Μπακς και χωρίς Γιάννη | “Υπέταξαν” τους Κλίπερς οι Κινγκς

ΚΟΣΜΟΣ14 λεπτά ago

Έντουαρντ Σνόουντεν: Ο Λευκός Οίκος ευθύνεται για την ρωσική μου υπηκοότητα

LIFESTYLE17 λεπτά ago

Αναστασία Βοσκανίδου: Τα τραγούδια, οι συνταγές και το… πουλί (vid)

MEDIA22 λεπτά ago

Το “Just” πάλεψε απέναντι στο Μουντιάλ – Πάνω απο τον μέσο όρο ημέρας του καναλιού ο Κοκλώνης

ΕΛΛΑΔΑ25 λεπτά ago

Εμπρηστική επίθεση σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Υμηττού

ΚΟΣΜΟΣ33 λεπτά ago

Ουκρανία: Οι προβλέψεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για τον πόλεμο

ΘΕΣΣΑΛΙΑ34 λεπτά ago

Όταν η Λάρισα πρωτοστατούσε στην ανάπτυξη των κινηματογραφικών αιθουσών, τη στιγμή που τα νοικοκυριά δεν είχαν καν ρεύμα

LIFESTYLE37 λεπτά ago

Άντζελα Δημητρίου και Λευτέρης Πανταζής μαζί στη σκηνή

ΕΛΛΑΔΑ44 λεπτά ago

Τροχαίο: Σφοδρή σύγκρουση στην Κατεχάκη – Πέντε τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σοβαρά

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Σοκ στην Σκιαθο 37χρονη έγκυος εχασε το 9 μηνών μωρό της στην εντατική η ίδια σε κρίσιμη κατάσταση

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Συγκλονίζει ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας: Τη θέλω κοντά μου αλλά ξέρω ότι δεν γίνεται

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Αποκαλύψεις – φωτιά από την Τζούλια Νόβα: «Στον Τροχό της Τύχης όλοι ξεσπούσαν σε εμένα, έγινε κάτι και…» (vid)

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Πρώην παίκτης ριάλιτι: «Ήμουν ο πιο επιτυχημένος άνδρας escort με 1.000€ την βραδιά, είχα πελάτες ηθοποιούς»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

ΑΡΑΧΩΒΑ: ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ Η ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Ο Νίκος Παπαδάκης αποκαλύπτει – «Με έπιασε ένας πόνος, είπα ότι αν θα τη βγάλω θα το κόψω»

ΘΕΣΣΑΛΙΑ7 ημέρες ago

Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς Λαρισαίοι «καναλάρχες» που τα «σπάνε» στο Youtube έχοντας χιλιάδες ακόλουθους (φωτο)

LIFESTYLE6 ημέρες ago

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ -ΑΡΑΧΩΒΑ:Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΗΜΙΝΑ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΚΚΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Έφυγε από την ζωή ο Γιωργος Κόταλης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Τα πρώτα χιόνια στα Χανια Πηλιου και στο χιονοδρομικό

Δημοφιλή