Οι πολιτικές διαφημίσεις στις Φιλιππίνες θα απαγορευτούν στην πλατφόρμα της Google μέχρι τις εκλογές του Μαΐου που θα αναδείξουν τον αντικαταστάτη του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Οι εταιρείες του Διαδικτύου, σχολιάζει το Reuters, συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις για τους χειρισμούς τους στις αμερικανικές εκλογές του 2020, στις οποίες τα κοινωνικά μέσα δέχτηκαν επικρίσεις για μεροληψία και αθέμιτο επηρεασμό των ψηφοφόρων.

Στις Φιλιππίνες, χώρα που σύμφωνα με έρευνες έρχεται πρώτη σε χρόνο που αφιερώνεται στα κοινωνικά μέσα, οι διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν εξελιχθεί σε πεδίο πολιτικής μάχης.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το Facebook και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπαιξαν βασικό ρόλο στην εκλογική νίκη του Ντουτέρτε το 2016.

Βάσει του Συντάγματος ο Ντουτέρτε δεν μπορεί να διεκδικήσει νέα θητεία, είναι όμως υποψήφιος για μια θέση στη Γερουσία.

Όπως ανακοίνωσε η Google, οι πολιτικές διαφημίσεις που υποστηρίζουν ή αντιτίθενται σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή υποψηφιότητα οποιουδήποτε προσώπου ή κόμματος δεν θα επιτρέπονται από τις 8 Φεβρουαρίου έως την ημέρα των εκλογών στις 9 Μαΐου 2022.

Η Google έχει απαγορεύσει τις πολιτικές διαφημίσεις και στο παρελθόν, όπως συνέβη στις ομοσπονδιακές εκλογές του Καναδά το 2019 και στις εκλογές της Σιγκαπούρης το 2020.

TAGS: googleΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗφιλιππίνες

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr