Connect with us

OIKONOMIA

Handelsblatt: Η Ελλάδα μειώνει την κατανάλωση φυσικού αερίου και εξαρτάται λιγότερο από τη Ρωσία

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στη «μαζική μείωση» της κατανάλωσης φυσικού αερίου από την Ελλάδα και την παράλληλη μείωση της εξάρτησης της Αθήνας από την Μόσχα, σημειώνει σε άρθρο της η Handelsblatt. «Ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο θα καθυστερήσει η σταδιακή κατάργηση της χρήσης άνθρακα» γεγονός που είναι εις βάρος του περιβάλλοντος, όπως επισημαίνεται.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Ελλάδα εξασφάλιζε το 40% των εισαγωγών φυσικού αερίου από τη Gazprom. Το αέριο προερχόταν από τον αγωγό Turkstream, ο οποίος διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα προς την Τουρκία. Η Gazprom δεν έχει ακόμη επιβάλει περιορισμούς στην παράδοση αερίου στην Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, το μερίδιο των ρωσικών παραδόσεων στην ελληνική κατανάλωση φυσικού αερίου έχει μειωθεί φέτος κατά το ήμισυ στο 20%, σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΦΑ» σημειώνει μεταξύ άλλων το άρθρο.

Διαβάστε επίσης: Ενεργειακή και γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας – Τι σηματοδοτούν τα εγκαίνια του IGB

40% μείωση

Όπως αναφέρει η Handelsblatt στο άρθρο της με τίτλο η Ελλάδα μειώνει την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 40% τονίζοντας ότι εξαρτάται πλέον λιγότερο από τη Ρωσία:

«Το Σεπτέμβριο η Ελλάδα μείωσε την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 40% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Η εξοικονόμηση κατέστη δυνατή κυρίως μέσω της αυξημένης χρήσης λιγνίτη και ντίζελ στην παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας. Παρά την τεταμένη κατάσταση ως προς τον εφοδιασμό, ο Υπουργός Ενέργειας δεν αναμένει για τον ερχόμενο χειμώνα διακοπές ρεύματος ή διανομή με δελτίο. Αυτός ο κίνδυνος είναι «πολύ χαμηλός, σχεδόν μηδενικός», είπε ο Σκρέκας στο ΣΚΑΪ.

»Μέχρι σήμερα η Ελλάδα εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από το φυσικό αέριο για την παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας. Πέρυσι το φυσικό αέριο αντιπροσώπευε περίπου το 40% του μίγματος για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Σχεδόν τα 2/3 της ετήσιας κατανάλωσης των 6,5 δις κ.μ. φυσικού αερίου κατευθύνθηκαν στην παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας. Προκειμένου να εξοικονομηθεί το ακριβό και σπάνιο φυσικό αέριο, οι ατμοστρόβιλοι των λιγνιτικών σταθμών παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Μακεδονία και στην Πελοπόννησο λειτουργούν πλέον με πλήρη ισχύ. Ο Σκρέκας θέλει να διπλασιάσει το μερίδιο του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή, το οποίο ανερχόταν σε 11% πέρυσι. Τον Αύγουστο ήταν ήδη 24%.

Φιλόδοξοι στόχοι

»Η Ελλάδα είχε πραγματικά θέσει φιλόδοξους στόχους όσον αφορά τη σταδιακή κατάργηση της χρήσης άνθρακα. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδίαζε να καταργήσει σταδιακά όλους τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα έως το 2023, εκτός από έναν, ο οποίος επρόκειτο να υποστεί μετατροπή έως το 2025 για να λειτουργεί με φυσικό αέριο. Πλέον οι λιγνιτικοί σταθμοί στην Κοζάνη και στη Μεγαλόπολη θα λειτουργούν για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια. Η προγραμματισμένη μετατροπή του πιο σύγχρονου ελληνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα Πτολεμαΐδα V σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με τη χρήση φυσικού αερίου είναι πιθανό να καθυστερήσει έως το 2028.

»Αρχικά η Ελλάδα θα μετατρέψει πέντε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο σε σταθμούς που θα λειτουργούν με τη χρήση ντίζελ. Αυτό προϋποθέτει επιπλέον 500.000 κ.μ. ντίζελ για τον ερχόμενο χειμώνα. Τα ελληνικά διυλιστήρια ανακοίνωσαν ότι είναι σε θέση να παράγουν αυτή την ποσότητα. Σύμφωνα με ειδικούς του κλάδου, ωστόσο, θα είναι δύσκολη η συνεχής τροφοδοσία των σταθμών παραγωγής Ενέργειας, οι οποίοι δεν έχουν μεγάλη αποθηκευτική ικανότητα.

Η σχέση με την Gazprom

»Πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Ελλάδα εξασφάλιζε το 40% των εισαγωγών φυσικού αερίου από τη Gazprom. Το αέριο προερχόταν από τον αγωγό Turkstream, ο οποίος διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα προς την Τουρκία. Η Gazprom δεν έχει ακόμη επιβάλει περιορισμούς στην παράδοση αερίου στην Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, το μερίδιο των ρωσικών παραδόσεων στην ελληνική κατανάλωση φυσικού αερίου έχει μειωθεί φέτος κατά το ήμισυ στο 20%, σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΦΑ. Αυτό κατέστη δυνατό κυρίως χάρη στην εντατικότερη χρήση του τερματικού σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα.

»Η παροχή στον τερματικό σταθμό υγραερίου έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Το LNG που παραδίδεται εκεί με τάνκερ προέρχεται κυρίως από τις ΗΠΑ, την Αλγερία και το Κατάρ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας, η Ελλάδα δεν θέλει να καταληφθεί εξαπίνης από ενδεχόμενη παύση των παραδόσεων το χειμώνα και γι’ αυτό και στρέφεται στη διαφοροποίηση των πηγών Ενέργειας.

Η Ρεβυθούσα

»Τον Ιούνιο ο ΔΕΣΦΑ ναύλωσε ένα δεξαμενόπλοιο ως πλωτή εγκατάσταση αποθήκευσης αερίου. Με αυτόν τον τρόπο η αποθηκευτική ικανότητα της Ρεβυθούσας επεκτάθηκε από τα 225.000 στα 370.000 κυβικά μέτρα. Σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, η Ελλάδα έχει εξάγει μέχρι στιγμής φέτος 2 δις κ.μ. φυσικού αερίου από 0,7 δις κ.μ. το 2021. Οι παραδόσεις κατευθύνθηκαν κυρίως προς τη Βουλγαρία και την Ιταλία. Η Βουλγαρία λαμβάνει πλέον το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού αερίου της μέσω του τερματικού σταθμού κοντά στην Αθήνα, αφότου η Gazprom διέκοψε τις προμήθειές της προς τη χώρα την άνοιξη. Αιτία της διακοπής παραδόσεων ήταν η άρνηση της κυβέρνησης στη Σόφια να πληρώνει το ρωσικό φυσικό αέριο σε Ρούβλια. Χωρίς την Ρεβυθούσα, η οποία κατασκευάστηκε το 1999 και έχει χωρητικότητα 5,3 δις κ.μ. ετησίως, όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και η Βουλγαρία θα βρίσκονταν πλέον σε επισφαλή κατάσταση.

»Στο τέλος του 2023, ένας ακόμη πλωτός τερματικός σταθμός LNG με ετήσια χωρητικότητα 5,5 δις κ.μ. έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Έτσι η χώρα θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες της σε φυσικό αέριο και αυτές της γειτονικής Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Η κυβέρνηση εμμένει στους στόχους για το κλίμα

»Ακόμη και αν καθυστερήσει πλέον η αποκαρβονοποίηση, η κυβέρνηση εμμένει στους στόχους της για το Κλίμα. Η Ελλάδα θέλει να προωθήσει την επέκταση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με απλουστευμένες διαδικασίες έγκρισης. Ήδη οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας συνεισέφεραν το πρώτο πεντάμηνο του 2022 το 43,1% στην παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας, έγραψε η ΓΓ του Υπουργείου Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου σε άρθρο της στο Βήμα.

»Στόχος είναι ένα μερίδιο της τάξης του 70% έως το 2030. Με ένα πρόγραμμα άμεσης υλοποίησης, το Υπουργείο σχεδιάζει να εγκαταστήσει 250.000 νέα φωτοβολταϊκά πάνελ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Συνεπείς δανειολήπτες: Το σχέδιο για την στήριξη τους

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το ζήτημα των δανείων και της αντιμετώπισης των μεγάλων αυξήσεων των επιτοκίων ανέκυψε πρόσφατα, με την Κυβέρνηση να αναζητά σχέδιο για τους συνεπείς δανειολήπτες. Ήδη ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για τους συνεπείς δανειολήπτες σε συνεννόηση με τις τράπεζες.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Από την πλευρά του ο κ. Σταϊκούρας, ζήτησε από τις τράπεζες να ετοιμάσουν προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα στηριχθούν τα νοικοκυριά. Έθεσε δε ως βάση συζήτησης το ισπανικό μοντέλο με στόχο να ενεργοποιηθεί μέσα στο επόμενο έτος

Διαβάστε επίσης: Προειδοποίηση Σταϊκούρα για έκτακτο φόρο στις τράπεζες

Τι περιλαμβάνει το ισπανικό μοντέλο

Ως βάση για την ανάπτυξη του ελληνικού σχεδίου, ο υπουργός Οικονομικών έχει επιλέξει το ισπανικό μοντέλο που περιλαμβάνει:

  1. Μία περίοδο χάριτος πληρωμής μόνο τόκων έως και 5 έτη με ταυτόχρονη μείωση του επιτοκίου για νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ.
  2. Μείωση δόσης κατά 40% – 50%
  3. Πάγωμα επιτοκίου
  4. 12μηνη περίοδο χάριτος, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν θα καταβάλλονται δόσεις,
  5. Αύξηση της διάρκειας αποπληρωμής έως και 7 χρόνια για νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα έως 29.400 ευρώ, τα οποία ξοδεύουν περισσότερο από το 30% αυτού για το στεγαστικό τους δάνειο και το κόστος του έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον 20%.

Το κόστος του ισπανικού μοντέλου

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, αν εφαρμοστεί το μοντέλο αυτό, άνευ κρατικής στήριξης, θα υπάρξει αύξηση των δαπανών για τον πιστωτικό κίνδυνο, με αρνητική επίδραση στα αποτελέσματα των τραπεζών.

Παρόλα αυτά, ο υπουργός έχει αναφέρει πως το ισπανικό μοντέλο, το οποίο τελεί υπό εξέταση, «δείχνει ότι δεν έχει δημοσιονομικό κόστος». Κατά τον ίδιο, «οι συνθήκες δεν είναι ανάλογες με αυτές της πανδημίας δημοσιονομικά και, κατά συνέπεια, η όποια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί και ανάλογα με το αν υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο».

Οπως λένε, «εάν εφαρμοστεί αυτό, θα προσομοιάζει με την εθελοντική εισφορά των ναυτιλιακών εταιρειών προς το κράτος, που κλείδωσε πριν από λίγες ημέρες». Σημειώνουν δε πως οι τράπεζες ούτως ή άλλως προχωρούν σε λύσεις ανακούφισης όσων δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το χρέος τους. «Αλλο αυτό και άλλο μια οριζόντια υποχρεωτική αναδιάρθρωση των δανείων» προσθέτουν

Διαβάστε επίσης: Κυβερνητικό σχέδιο για στήριξη των συνεπών δανειοληπτών

Ανοδος των δόσεων επί πέντε συνεχείς μήνες

Πέμπτος συνεχής μήνας αύξησης μηνιαίων δόσεων θα είναι ο Δεκέμβριος για την πλειονότητα των δανειοληπτών που έλαβαν χρηματοδότηση με κυμαινόμενο επιτόκιο. Ο λόγος είναι ότι από τον περασμένο Αύγουστο το Euribor 3 μηνών, δηλαδή ο ευρωπαϊκός δείκτης που είναι συνδεδεμένα τα περισσότερα στεγαστικά βρίσκεται σε θετικό έδαφος.

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στη ζώνη του 1,90%, που σημαίνει ότι σε όλα τα δάνεια της κατηγορίας το τελικό επιτόκιο έχει αυξηθεί κατά 190 μονάδες βάσης σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούλιο. Ετσι, για μια χορήγηση με spread 2%, το κόστος σε ετήσια βάση από το 2% μέχρι και τον περασμένο Ιούλιο έχει πλέον αναρριχηθεί στο 3,9%. Σε σχεδόν διπλάσια επίπεδα. Ως αποτέλεσμα, η δόση ανά 100.000 ευρώ δανείου διάρκειας 15 ετών έχει αυξηθεί σε αυτό το διάστημα από τα 644 ευρώ στα 730 ευρώ.

Σύντομα, θα ξεπεράσει και το 4% καθώς η ανοδική πορεία του διατραπεζικού επιτοκίου θα συνεχιστεί, εν όψει και της νέας αναπροσαρμογής των δεικτών της ΕΚΤ τον επόμενο μήνα. Με το euribor 3μήνου στο 2,30% η μηνιαία δόση θα ανέλθει στα 755 ευρώ, στο 2,50% στα 765 ευρώ και στο 3% στα 790 ευρώ. Υψηλότερα δηλαδή έως και κατά 146 ευρώ ή 22% ανά 100.000 ευρώ υπολοίπου σε σύγκριση με τα μέσα του καλοκαιριού.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Επίδομα θέρμανσης: Έως 21 Δεκεμβρίου η καταβολή της πρώτης δόσης

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, για το επίδομα θέρμανσης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, φέτος θα διατεθεί ποσό 300 εκατομμυρίων ευρώ για το επίδομα θέρμανσης, ποσό «αισθητά αυξημένο», σε σχέση με τα 174 εκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν πέρυσι.

Διαβάστε επίσης – Επίδομα θέρμανσης: Τα «κλειδιά» που «ξεκλειδώνουν» έως 1.600 ευρώ για 1,3 εκατ. νοικοκυριά

Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Ο κ.Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμό Α1156/2022, για το ύψος, τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο.

Με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, όπως ειδικότερα ανέφερε:

– επεκτάθηκε η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης για το φωτιστικό πετρέλαιο, εκτός από την επιδότηση του πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, του φυσικού αερίου, του υγραερίου, των καυσοξύλων, της βιομάζας πέλλετ και της θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, η οποία ίσχυε πέρυσι.

– διευρύνθηκαν τα εισοδηματικά κριτήρια και τα όρια της συνολικής αξίας της ακίνητης περιουσίας, ώστε να ενταχθούν στην επιδότηση οι περισσότεροι δικαιούχοι και αυξήθηκε η βάση υπολογισμού και το ανώτατο όριο του επιδόματος.

– προβλέφθηκε διπλασιασμός του ποσού του επιδόματος, το οποίο μπορεί να φτάσει στα 1.600 ευρώ για νέους δικαιούχους, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και για παλαιούς δικαιούχους, οι οποίοι παύουν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και το αντικαθιστούν με μία από τις λοιπές επιδοτούμενες καύσιμες ύλες ή με τηλεθέρμανση. Η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις.

– προκειμένου να διασφαλιστεί ρευστότητα στους καταναλωτές, κατά τη χορήγηση της πρώτης δόσης, η οποία θα καταβληθεί έως την 21η Δεκεμβρίου 2022, οι παλαιοί δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν ως προκαταβολή το συνολικό ποσό του επιδόματος θέρμανσης που τους είχε καταβληθεί κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο. Η προκαταβολή θα συμψηφίζεται με τις επόμενες καταβολές του επιδόματος.

Σε σχέση με τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας, δηλαδή πέλετ, ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι η χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος συνδέεται με την προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των δέκα χιλιάδων κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης, ο οποίος καθορίστηκε βάσει κλιματολογικών συνθηκών, να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8.

4,5 εκατ. ευρώ για τις ορεινές περιοχές

Όπως εξάλλου επισήμανε ο κ. Βεσυρόπουλος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει λάβει μέτρα προκειμένου να διευκολυνθούν οι υλοτομικές εργασίες στους τοπικούς πληθυσμούς και να πραγματοποιηθεί η δωρεάν διάθεση ή με συμβολικό αντίτιμο, καυσόξυλων από τους δασικούς συνεταιρισμούς εργασίας προς τους κατοίκους σε όλη την Ελλάδα. Φέτος το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διέθεσε 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αποτελεί την υψηλότερη πίστωση της τελευταίας δεκαετίας προς τις Υπηρεσίες Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων σε ορεινές περιοχές της χώρας.

ΜέΡΑ25: Ανεπαρκή τα μέτρα

Ανεπαρκή χαρακτήρισε τα μέτρα ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης. «Μιλάμε για μια χώρα, όπου δύο μισθοί πλέον πηγαίνουν στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού. Στη Φλώρινα, στην Καστοριά, στα ορεινά των Ιωαννίνων, στα ορεινά της Δράμας και άλλες περιοχές, στα Γρεβενά, έχουμε άλλους τέσσερις μισθούς να πηγαίνουν στη θέρμανση. Δεν είναι κάτι, το οποίο χωράει σε μια μικρή αύξηση – που περιγράψατε – στα επιδόματα θέρμανσης», είπε ο κ. Αρσένης και πρόσθεσε: «Μια οικογένεια με δύο παιδιά κι ένα διαμέρισμα εκατό τετραγωνικών χρειάζεται δυόμισι χιλιάδες λίτρα πετρέλαιο. Το καθαρό κόστος είναι 645 ευρώ και 1.855 ευρώ οι φόροι. Εσείς τους δίνετε 722 ευρω. Είναι αστείο το ποσό! Δεν κάνει ουσιαστική διαφορά. Προφανώς από το ολότελα καλύτερο είναι κι αυτό, αλλά δεν τους σώζει. Μιλάμε για περιοχές όπου έχουν φτάσει στο σημείο να καίνε λιγνίτη στο σπίτι τους. Παίρνουν λιγνίτη και τον καίνε είτε στις σόμπες είτε στις σε διάφορους καυστήρες ξύλου, με τρομερές επιπτώσεις στην υγεία. Οι ρύποι που προκαλούν δύσπνοια, άσθμα και πολλά ακόμα, σε αυτές τις περιοχές είναι όχι απλώς εκτός ορίων, αλλά πολλαπλάσιες του ορίου».

«Όπως έχουμε μεταφορικό ισοδύναμο πρέπει να έχουμε ενεργειακό ισοδύναμο για τις περιοχές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για θέρμανση. Πρέπει να βρούμε το ενεργειακό ισοδύναμο», είπε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 και ζήτησε μεγαλύτερη στήριξη για έργα ενεργειακής εξοικονόμησης και μείωσης του ενεργειακού κόστους.

«Δεν σας ζητάνε να μην χρεώνονται το πετρέλαιο, που θα έπρεπε να σας το ζητάνε. Σας ζητάνε να μην χρεώνονται το φόρο πάνω από τα 500 λίτρα που είναι μέσος όρος. Σας ζητάνε να τους χαρίσετε τον φόρο πάνω από τα πεντακόσια λίτρα θέρμανσης. Και όχι με ένα τρόπο που θα οδηγεί σε λαθρεμπόριο, απλά με την επιστροφή στο taxisnet τους, ατομικά, με καθαρό τρόπο, με τρόπο που δεν είναι προστατευτικός απέναντι σε κάθε πιθανή εκμετάλλευση. Καθαρά να πάνε τα χρήματα στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη», είπε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος στην Αγχίαλο

LIFESTYLE6 ημέρες ago

“Γίναμε” – Δείτε το αξέχαστο σκύψιμο της Νόβα με ανύπαρκτο στρινγκ – NassosBlog

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Mάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 60χρονος Βολιώτης – Υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από τροχαίο ατύχημα

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Σοκάρει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου – «Μου έχει πέσει το… στήθος. Τι να το κάνεις, άμα έχεις ζήσει 52 χρόνια»

ΣΤΟΙΧΗΜΑ7 ημέρες ago

Στοίχημα Τρίτης: Γαλλία – Αυστραλία «πληρώνουν» 10.00

LIFESTYLE3 ημέρες ago

«Εννοείται ότι η Τζούλια Νόβα ενδιαφέρθηκε για εμένα, τόσα χρόνια ήμασταν μαζί»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Καταγγελία φοιτητή για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας του ζητουν 150 ευρώ για να παρει το Πτυχιο του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Σοκ πέθανε ο Αντώνης Μανδαλος

ΣΤΟΙΧΗΜΑ6 ημέρες ago

Στοίχημα Τετάρτης: Βέλγιο – Καναδάς σε αποδόσεις έως 8.10

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Έκλεψε τον άρρωστο σύντροφο της και εξαφανίστηκε 60χρονη στον Βόλο

Δημοφιλή