ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η ΑΝΚΑ ΑΕ συμμετείχε στη διακρατική συνάντηση φορέων

Για το στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου WISE – Women: Innovative, Successful, Empowered στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μία δυναμική διακρατική συνάντηση έλαβε χώρα στην πόλη της Καρδίτσας υπό την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, εν μέσω της πανδημίας Covid-19, την οποία πραγματοποίησαν στελέχη της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε., με σκοπό το στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου WISE – Women: Innovative, Successful, Empowered στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.
Το Έργο #WISE υλοποιείται από εταιρικό σχήμα (6 εταίροι από 5 κράτη μέλη της ΕΕ), με συντονιστή το Φορέα «Versli mama» – Λιθουανία και εταίρους το «We Are Entrepreneurs» – Δανία, το «DAILININKU SAJUNGOS GALERIJA» – Λιθουανία, το «ETN School s.r.l.» – Ιταλία, το «Skref fyrir Skref ehf / Step by step» – Ισλανδία και την «ΑΝΚΑ. Α.Ε.» – Ελλάδα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων των γραφείων της ΑΝΚΑ (Μεγάλου Αλεξάνδρου 34, Καρδίτσα), από την Πέμπτη 18 έως και τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν για την εφαρμογή καινοτόμων δράσεων, την ανταλλαγή καλών πρακτικών, καθώς και για πρακτικά θέματα του προγράμματος.
Το #WISE εστιάζει σε γυναίκες καλλιτέχνιδες διαφορετικών ηλικιών, που ζουν κυρίως σε περιοχές όλων των χωρών εταίρων. Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας συνήθως στερούνται καινοτόμου και τεχνολογικής προσέγγισης και δεν είναι μιλάνε άπταιστα αγγλικά. Δυσκολεύονται να χρησιμοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες μάρκετινγκ παγκόσμιων δυνατοτήτων (όπως συναλλαγές στο Etsy, ηλεκτρονικά καταστήματα), δικτύωση (π.χ. συμμετοχή σε διεθνή δίκτυα καλλιτεχνών, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις), με αποτέλεσμα το εισόδημά τους να μην επαρκεί και συχνά να αντιμετωπίζουν φαινόμενα φτώχειας. Οι γυναίκες μικρότερης ηλικίας είναι πιο εξοικειωμένες με τα πληροφοριακά συστήματα, τις ξένες γλώσσες και την επιχειρηματικότητα, αλλά δεν διαθέτουν βαθύτερη φιλοσοφική προσέγγιση. Το έργο αγκαλιάζει τις ικανότητες και των δύο ηλικιακών ομάδων, καταρτίζοντας πιλοτικά 50 γυναίκες των 5 χωρών εταίρων.
Η ανωτέρω συνάντηση πλαισιώθηκε από την επίσκεψη στο Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, το θεατρικό εργαστήριο Καρδίτσας «Τέχνης Παίδευσις», το κατάστημα «Πλεκτά Βέρα» και τη διαδικτυακή εισήγηση της καλεσμένης καλλιτέχνιδας Ευγενίας Βησσαρίου. Επιπλέον, ως αντιπροσωπευτικό της ελληνικής φιλοξενίας, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην πόλη της Καρδίτσας και των πλησιέστερων ορόσημών της, τη Λίμνη Πλαστήρα και τα Μετέωρα, ενώ οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν την ελληνική γαστρονομία. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να αλληλεπιδράσουν και να θέσουν γερά θεμέλια για τη συνέχεια και την ολοκλήρωση του έργου WISE. Τα στελέχη της ΑΝ.ΚΑ. Α. Ε., συνέβαλαν επιτυχώς στην ολοκλήρωση της διακρατικής συνάντησης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Νεαρός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε στην παραλία του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ15 ώρες ago
«Έσβησε» μπροστά στην αντλία γνωστός 49χρονος πρατηριούχος στη Νέα Ιωνία Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Πέθανε γνωστός 69χρονος επαγγελματίας στον Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Θλίψη για τον 67χρονο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΛΑΓΕΡΑ από Βόλο
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago
Τροχαίο με επτά τραυματίες – Ανάμεσά τους 7χρονο παιδί
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago
Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος |
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη για 56χρονη γυναίκα από Γατζέα
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες ago
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ελάχιστες αλλαγές στη νέα κάλπη