Connect with us
banner epikhirisis

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Dalida επιστρέφει: Η Εύα Κοτανίδη μας ξανασυστήνει τη γυναίκα πίσω από τον θρύλο

Published

on

dalida eva kotanidi 2 1024x772.jpg

Από τις 16 Οκτωβρίου 2025, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και για 12 παραστάσεις, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή.

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2025. Λίγο πριν σβήσουν τα φώτα και ανάψουν οι προβολείς, η φωνή της Dalida επιστρέφει για να τραγουδήσει, όχι μόνο τραγούδια, αλλά αλήθειες. Η παράσταση «Dalida. Τραγουδώντας μέχρι το τέλος», επανέρχεται τον Οκτώβριο του 2025 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να συνεχίσει το μαγευτικό της ταξίδι στη ζωή μιας γυναίκας που έζησε στα άκρα: Ανάμεσα στη δόξα και τη μοναξιά, στη σκηνή και τη σιωπή, στο φως και τη σκιά.

Η Εύα Κοτανίδη —ηθοποιός, τραγουδίστρια και συγγραφέας του έργου— δεν υποδύεται απλώς τη Dalida. Γίνεται η Dalida. Την αφήνει να μιλήσει, να πονέσει, να θυμηθεί και να ξανατραγουδήσει για όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ. Με λιτά μέσα, χωρίς περιττά στολίδια, η παράσταση εστιάζει στο πρόσωπο, στη φωνή, στο βλέμμα. Εκεί που κατοικεί η αλήθεια.

Η Dalida επιστρέφει: Η Εύα Κοτανίδη μας ξανασυστήνει τη γυναίκα πίσω από τον θρύλο

Η σκηνοθεσία της Νεκταρίας Γιαννουδάκη δεν επιχειρεί να δημιουργήσει ένα πορτρέτο εποχής ή μια εύκολη νοσταλγία. Αντίθετα, φωτίζει τις εσωτερικές συγκρούσεις μιας γυναίκας που, ενώ τραγουδούσε για την αγάπη, κουβαλούσε την απώλειά της σαν δεύτερο δέρμα. Ο Παντελής Μπενετάτος στο πιάνο συνοδεύει χωρίς να διεκδικεί ρόλο, αφήνοντας χώρο στην ερμηνεία να αναπνεύσει.

Η Dalida της Κοτανίδη δεν είναι μία ακόμη βιογραφία. Είναι μια ελεγεία για τη γυναίκα που τόλμησε να εκτεθεί, που στάθηκε γυμνή μπροστά στο κοινό και στη ζωή. Είναι μια παράσταση που μιλά για το γυναικείο σώμα στη σκηνή και στην ιστορία, για την καλλιτέχνιδα που έγινε φωνή εκατομμυρίων και ταυτόχρονα, εσωτερική κραυγή.

Η Dalida επιστρέφει για να θυμίσει πως η τέχνη δεν είναι τίποτε άλλο από μια διαρκή εξομολόγηση, που η Εύα Κοτανίδη θα ερμηνεύσει ξανά.

Advertisement

Παραστάσεις: Aπό τις 16 Οκτωβρίου 2025 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή. Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης, Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Νεκταρία Γιαννουδάκη Κείμενα: Εύα Κοτανίδη με τη συμβολή της Ευσταθίας Μαντζούφα Ερμηνεία: Εύα Κοτανίδη Στο πιάνο: Παντελής Μπενετάτος Βοηθός Σκηνοθέτης: Χριστιάννα Μαριόλη, Πάνος Κούλης Σκηνικά – Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα Video: Κλεοπάτρα Κοραή Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Ασημάκης – Music Art Lab Παραγωγή: Σαλτιμπάγκοι

Εισιτήρια:

Στο www.ticketservices.gr/event/dalida-tragoudontas-mexri-to-telos-2025 , τηλεφωνικά στο 2107234567 και στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39).

Advertisement
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο