ΕΛΛΑΔΑ
Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον Χάρη Καμπουρίδη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του κριτικού εικαστικών Χαράλαμπου (Χάρη) Καμπουρίδη, ο οποίος «έφυγε» σήμερα από τη ζωή.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Χάρης Καμπουρίδης γεννήθηκε το 1950 στην Κομοτηνή. Σπούδασε Βυζαντινό και Νεοελληνικό Πολιτισμό στην Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και Επικοινωνιολογία και Ιστορία της Νεώτερης Τέχνης στο Aachen Hochschule.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο ιστορικός Τέχνης Χάρης Καμπουρίδης και ζήτησε να σκορπιστούν οι στάχτες στη γέφυρα του Ιάσμου
Η διαδρομή του στη δημοσιογραφία ξεκίνησε το 1975, με τη συνεργασία του στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» ως κριτικός εικαστικών.
Παράλληλα, είναι ιδρυτής και διευθυντής του περιοδικού «Κώδικας», καθώς και του διαδόχου του το 1979 «Code».
Από το 1980 έως το 1984 εργάζεται ως σύμβουλος ή ομιλητής στις σειρές «Παρασκήνιο» και «Περισκόπιο» (ΕΡΤ1-2). Από το 1985 έως το 1988 συνεργάζεται με το Γ’ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ το 1990 με την ΕΡΤ1 και τη διετία 1990-1991 με το Α’ Πρόγραμμα.
Είχε, επίσης, συνεργασίες για πολλά χρόνια με τα περιοδικά «ΑΝΤΙ», «Ζυγός», «Τέταρτο», «Εικαστικά», «Artmagazine» και «RAM».
Κριτικός εικαστικών στην εφημερίδα «Τα Νέα»
Από το 1985 και έως τη συνταξιοδότησή του διετέλεσε κριτικός εικαστικών της εφημερίδας «Τα Νέα».
Παράλληλα, ο Χάρης Καμπουρίδης διετέλεσε επίκουρος καθηγητής Επικοινωνιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και επιστημονικός ερευνητής του υπουργείου Έρευνας, του Ιστορικού Αρχείου του υφυπουργείου Νέας Γενιάς, του Πανεπιστημίου του AACHEN, της έδρας Βιομηχανικής Αισθητικής Πολυτεχνικής Θεσσαλονίκης, της έδρας Φιλοσοφίας του ιδίου πανεπιστημίου, του Μορφωτικού Ιδρύματος της Αγροτικής Τράπεζας κ.α.
Τέλος, υπήρξε μέλος της «Academia Scientiarum et Artium Europaea» (Salzburg), του Δ.Σ. του Συμβουλίου Πολιτιστικών Δικτύων του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Εθνικής Πινακοθήκης και πλήθους άλλων επιτροπών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο Χάρης Καμπουρίδης, παρά τη λαμπρή σταδιοδρομία του, παρέμεινε σε όλον του το βίο απλός, σεμνός και προσηνής. Η απώλειά του σκορπίζει λύπη στους φίλους και τους συνεργάτες του.
Η ΕΣΗΕΑ δεν ξεχνά ότι πάντοτε και όποτε τον χρειάστηκε, ο συνάδελφος, με μεγάλη προθυμία, βοήθησε ουσιαστικά και αφιλοκερδώς.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποχαιρετά τον αξέχαστο Χάρη Καμπουρίδη και συλλυπείται θερμά τον αδελφό και την σύντροφό του.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
OIKONOMIA2 ημέρες ago
Τρόφιμα με αλεύρι από γρύλο, αλευροσκουλήκι και ακρίδα με την «βούλα» της ΕΕ
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago
Βίντεο ντοκουμέντο μετά το επεισόδιο με τον γερανό: «Κι αν πάτησες κάποιον καλά έκανες»
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago
Αμβρόσιος: Νέο παραλήρημα μετά τις εμετικές δηλώσεις για τα Τέμπη – Ποιον ηθοποιό αποκαλεί «διαβολόπαιδο»
-
LIFESTYLE4 ημέρες ago
Διαφημίζει τον λογαριασμό της στο OnlyFans με μαύρα διάφανα εσώρουχα
-
LIFESTYLE2 ημέρες ago
Ελισάβετ Μουτάφη: Το περιστατικό που έζησε σε εκκλησία στην Αχαρνών
-
MEDIA2 ημέρες ago
Μπασκετική πανδαισία αποκλειστικά στο Novasports!
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago
Τέμπη: «Δεν ήταν ποτέ σε κώμα» λέει ο πατέρας της 25χρονης Ανυσίας
-
LIFESTYLE5 ημέρες ago
My Style Rocks: Δεν εντυπωσίασε με την πρώτη της εμφάνιση η Ειρήνη Καζάκη