ΚΟΣΜΟΣ
Η Γαλλία αναχαίτισε ύποπτο τάνκερ του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας στην κεντρική Μεσόγειο

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας αναχαίτισε στην κεντρική Μεσόγειο δεξαμενόπλοιο που θεωρείται ύποπτο ότι ανήκει στον λεγόμενο «σκιώδη στόλο» που χρησιμοποιεί η Ρωσία για να παρακάμπτει τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της.
«Το Πολεμικό Ναυτικό διέκοψε τον πλου του δεξαμενόπλοιου “Ντελίβερ”, καθώς έπλεε ανοικτά της Σικελίας κατά παράβαση του Δικαίου της Θάλασσας», έγραψε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
Πρόκειται για το πέμπτο ύποπτο δεξαμενόπλοιο που αναχαιτίζεται από τις γαλλικές ναυτικές δυνάμεις από τον Σεπτέμβριο του 2025.
«Δεν θα επιτρέψουμε στον σκιώδη στόλο να παρακάμπτει τις κυρώσεις και να χρηματοδοτεί τη ρωσική πολεμική προσπάθεια», τόνισε ο Μακρόν. «Η Ευρώπη είναι αποφασισμένη. Θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε αναγκαία προσπάθεια για να αυξήσει το κόστος του πολέμου για τη Ρωσία και να συμβάλει στην επίτευξη μιας σταθερής και διαρκούς ειρήνης για την Ουκρανία».
Ο Γάλλος πρόεδρος συνόδευσε την ανάρτησή του με βίντεο που καταγράφει την επέμβαση ομάδας καταδρομέων, η οποία μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο πλοίο.
Το «Ντελίβερ» φέρει σημαία του Καμερούν και είχε αποπλεύσει από το Πριμόρσκ της Ρωσίας, σύμφωνα με τη γαλλική διοίκηση της Μεσογείου.
La Marine Nationale a arraisonné mardi le pétrolier Deliver alors qu’il transitait au large de la Sicile en infraction avec le droit de la mer.
Cette nouvelle action contre la flotte fantôme, conduite quelques jours après une opération similaire par le Royaume-Uni… pic.twitter.com/5Gjn43MhLr
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) June 25, 2026
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε βάσει του άρθρου 110 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο προβλέπει τη δυνατότητα επαλήθευσης της εγκυρότητας της σημαίας πλοίου όταν υπάρχουν υπόνοιες ότι αυτή είναι πλαστή.
Η εξέταση των εγγράφων του πλοίου επιβεβαίωσε τις υποψίες των αρχών και το «Ντελίβερ» κατευθύνεται, υπό τη συνοδεία μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας, σε αγκυροβόλιο για περαιτέρω έλεγχο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

MEDIA17 ώρες agoΗ Ισμήνη παίρνει θέση στο δημαρχείο και αλλάζει ζωή
VIDEO15 ώρες agoΣυνάντηση Μυτιληναίου – Μπέου στο Δημαρχείο Βόλου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ21 ώρες agoΜΙΔΑΣ: Έρχεται το Μητρώο Ιδιοκτησίας Ακινήτων – Τι θα κληθούν να δηλώσουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες, πρόστιμα έως 1.000 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες agoΒίντεο-ντοκουμέντο με γυναίκα να κλέβει κατάστημα και να φεύγει ανενόχλητη
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες ago“Βούλιαζαν” τη Μύκονο στα ναρκωτικά: Γνωστός στις Αρχές Αλβανός με βανάκια μεταφοράς τουριστών πίσω από το κύκλωμα
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες agoΈντονες αντιδράσεις για τη νέα αναβολή στη δίκη υποθέσεων απατών από Ρομά
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες agoΑυτά τα τρία ρήγματα στην Ελλάδα μπορούν να δώσουν σεισμό άνω των 7 Ρίχτερ, όπως της Βενεζουέλας
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες agoΣτο σπίτι του νεκρού θείου του 34χρονου τα 276.790 από τα 370.000 ευρώ που πήραν από 13χρονο (Βίντεο)












