ΚΟΣΜΟΣ
Η Ιταλία προετοιμάζει νέα καταστολή των προσπαθειών διάσωσης μεταναστών
Η Ιταλία διά της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, προετοιμάζει μια νέα καταστολή των ΜΚΟ που εμπλέκονται στη διάσωση μεταναστών στη θάλασσα, με πρόστιμα έως και 10.000 ευρώ για παραβίαση των κανόνων.
Η ακροδεξιά κυβέρνηση Μελόνι έχει υιοθετήσει μια σκληρή προσέγγιση στο θέμα των αφίξεων μεταναστών στην Ιταλία με βάρκες, πρωτοστατώντας σε συμφωνίες με αφρικανικές κυβερνήσεις για να εμποδίσουν τις αναχωρήσεις και υποκινώντας την αυτόματη κράτηση για παράτυπους μετανάστες.
Έχει καταστήσει όλο και πιο δύσκολο τα σκάφη με τα οποία επιχειρούν ανθρωπιστικές οργανώσεις να μπορούν να διασώζουν μετανάστες που βρίσκονται σε κίνδυνο στη θάλασσα, περιορίζοντας τον αριθμό των διασώσεων που μπορούν να πραγματοποιήσουν, υποχρεώνοντάς τους να κάνουν παρακάμψεις, προβαίνοντας ακόμα και σε κατάσχεση πλοίων στα ιταλικά λιμάνια.
Ιταλία: Ακόμα πιο σκληρό πλαίσιο κατά της μετανάστευσης
Σύμφωνα με την προτεινόμενη νομοθεσία, η οποία εξετάστηκε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Ρώμη την Παρασκευή και πρόκειται να εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα, τα αεροσκάφη έρευνας και διάσωσης που αναχωρούν ή προσγειώνονται στην Ιταλία πρέπει να ενημερώνουν αμέσως τις αρχές για κάθε έκτακτη ανάγκη και να ακολουθούν τις οδηγίες τους.
Η μη συμμόρφωση μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα ή κατάσχεση του αεροσκάφους.
Τον Μάιο, απαγορεύτηκε στα αεροπλάνα να χρησιμοποιούν αεροδρόμια κοντά σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
Το σκάφος Geo Barents που ανήκε στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) κατασχέθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στη Γένοβα, αφού αποβίβασε περισσότερους από 200 μετανάστες.
Οι νέοι κανόνες αποτελούν μέρος ενός διατάγματος που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της απάτης στη χορήγηση θεωρήσεων μετανάστευσης.
Το κόμμα της Μελόνι, Αδελφοί της Ιταλίας, ισχυρίστηκε ότι έχει καταφέρει να μειώσει τιςς παράτυπες μεταναστευτικές ροές στην Ιταλία, μετά από μείωση άνω του 60% των ανθρώπων που φτάνουν στις ιταλικές ακτές, προσελκύοντας το ενδιαφέρον άλλων ηγετών που ανησυχούν για τη μετανάστευση.
Ωστόσο, ανθρωπιστικές ομάδες όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η Oxfam Italia και η SOS Humanity κατηγόρησαν τη Ρώμη για «συστηματική παρεμπόδιση των δραστηριοτήτων έρευνας και διάσωσης πολιτών», η οποία, όπως λένε, στοίχισε ανθρώπινες ζωές. Οι οργανώσεις αυτές ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καθορίσει εάν οι κανόνες της Ρώμης είναι συνεπείς με το δίκαιο της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο.
Πηγή: ot.gr
-
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ16 ώρες ago
Κατασκευή Ιστοσελίδων & E-shop: Ποιο είναι το Κλειδί για την Ψηφιακή Επιτυχία;
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ23 ώρες ago
Χριστοδουλάκης: Θα ήταν χρήσιμο να γίνει ντιμπέιτ – Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται τρία βασικά πράγματα
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago
Αυτή είναι η 36χρονη influencer που κατηγορείται για εξαπάτηση – Λάμβανε τα λεφτά και εξαφανιζόταν
-
MEDIA22 ώρες ago
ΗΠΑ: Πώς μια γάτα κόντεψε να κάψει ένα σπίτι
-
ΚΟΣΜΟΣ17 ώρες ago
Εκλογές ΗΠΑ – Δημοσκόπηση: Η Χάρις παίρνει κεφάλι στην κούρσα για την προεδρία – Πού προηγείται;
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες ago
Νοίκιασαν Airbnb και… δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν σήκωσαν τα σεντόνια
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες ago
Νέα εμφάνιση του «διδύμου» Καραμανλή – Σαμαρά σε εκδήλωση του ΕΕΑ
-
VIDEO16 ώρες ago
ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ ΟΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ – ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΧΘΕΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ