ΕΛΛΑΔΑ
Η κατάθεση που “καίει” τον οδηγό της μηχανής που παρέσυρε και σκότωσε την γιαγιά Τιτίκα

«Ανέπτυξε ταχύτητα και ενώ ακόμα το φανάρι ήταν κόκκινο»
Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, ένας οδηγός αυτοκινήτου στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς του Ανακριτικού Τμήματος της Τροχαίας, που έχει αναλάβει την προανάκριση του συμβάντος, αναφέρει: «Ήμουν στην αριστερή πλευρά του δρόμου, δεύτερο ΙΧ στο φανάρι, ήταν κόκκινο. Είδα τον μοτοσικλετιστή, ανέκοψε ταχύτητα και αφού κοίταξε αριστερά και δεξιά, ανέπτυξε ταχύτητα και ενώ ακόμα το φανάρι ήταν κόκκινο» αναφέρει στην κατάθεση που έδωσε στην Τροχαίο Πατρών.
Σε άλλο σημείο της περιγραφής του λέει: «Άκουσα ένα μπαμ, αλλά δεν κατάλαβα τι ήταν. Όταν άναψε το πράσινο και ξεκίνησαν τα οχήματα, είδαμε, τι είχε συμβεί, το τροχαίο».
Την παρέσυρε λίγα μέτρα πριν από τη νησίδα
Η διαδρομή που διένυσε η 86χρονη, η οποία συνόδευε το 7χρονο κοριτσάκι -παιδί γειτόνων της- κατά την επιστροφή τους από το νότιο πάρκο έχει αποτυπωθεί στο σχεδιάγραμμα της Τροχαίας. Σύμφωνα με το γράφημα, η ηλικιωμένη με την ανήλικη φέρεται να κινούνται πεζές από το πάρκο με κατεύθυνση τη διαχωριστική νησίδα. Έχοντας διασχίσει το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου και λίγα μέτρα πριν από τη νησίδα, η μηχανή παρασύρει την άτυχη γυναίκα.
«Η γυναίκα κόντευε να βγει στη νησίδα, είχε διανύσει το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου, έσπρωξε το παιδί για να το σώσει με την ίδια να παρασύρεται και να τραυματίζεται θανάσιμα» δήλωσε στην «Π» ο δικηγόρος της οικογένειας της 86χρονης, Ακης Βαβαρούτας.
Σε βάρος του κατηγορούμενου οδηγού μοτοσικλέτας ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βαθμό κακουργήματος, Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά την απολογία του στον ανακριτή την Τρίτη, επανέλαβε τον αρχικό ισχυρισμό του ότι δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες ago
40χρονος κατέρρευσε σε καφενείο και άφησε την τελευταία του πνοή
-
VIDEO17 ώρες ago
Ανατροπή στην εξαφάνιση της 48χρονης Μαρίας Θάνου – Ο Βολιώτης ιερομόναχος Χερουβείμ στο προσκήνιο
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες ago
Γυναίκα πέθανε, αμέσως αφότου γέννησε στο σπίτι της
-
VIDEO16 ώρες ago
Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες το βράδυ σε Μακεδονία και Θεσσαλία και ζέστη
-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες ago
Αιφνίδιος θάνατος 40χρονου σε καφενείο
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες ago
Πρόβλεψη για βροχές και καταιγίδες
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες ago
Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες ago
Σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε με ράσο παπά αντί φορείου επειδή δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου