ΚΟΣΜΟΣ
Η κλιματική αλλαγή πίσω από την ακραία ζέστη και την αφόρητη υγρασία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μελέτη

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Η ακραία ζέστη και η αφόρητη υγρασία που αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο το ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ θα ήταν «πρακτικά αδύνατες» χωρίς την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με νέα μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, την ώρα που η χώρα φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και γιορτάζει την 250η επέτειο από την ανεξαρτησία της.
«Με αφορμή τα 250α γενέθλια της Αμερικής, η μελέτη μας αποτελεί μια απότομη επιστροφή στην πραγματικότητα», δήλωσε ο Τίοντορ Κίπινγκ, ερευνητής και ένας από τους συντάκτες της μελέτης του World Weather Attribution (WWA).
«Το κλίμα που γνωρίζει η χώρα είναι θεμελιωδώς διαφορετικό από αυτό που υπήρχε όταν οι ιδρυτές πατέρες υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας», πρόσθεσε.
Το WWA, που συγκεντρώνει ειδικούς για το κλίμα από κορυφαία ινστιτούτα, μελέτησε το τρέχον κύμα ζέστης που προκαλείται από ένα ισχυρό σύστημα πιέσεων με τη μορφή «θερμικού θόλου». Αυτός εγκλωβίζει τον θερμό και υγρό αέρα, όπως ένα κάλυμμα τοποθετημένο επί του κεντρικού και του ανατολικού τμήματος της χώρας, όπως και του νοτίου τμήματος του Καναδά.
Αν και τα καιρικά φαινόμενα αυτού του είδους είναι συνηθισμένα, πλέον προκαλούν πιο υψηλές θερμοκρασίες λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Φαινόμενο που εμφανίζεται μία φορά κάθε 200 χρόνια
Οι ημερήσιες θερμοκρασίες ξεπερνούν ως εκ τούτου τους 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά η αισθητή θερμοκρασία είναι ακόμη πιο υψηλή αν λάβει κανείς υπόψη του την υγρασία.
Η μελέτη αφορά επίσης τις τιμές του βιοκλιματικού δείκτη Wet Bulb Globe Temperature (WBGT), ο οποίος λαμβάνει υπόψη τη ζέστη και την υγρασία, οι οποίες θα μπορούσαν να καταρρίψουν ρεκόρ στη διάρκεια αυτού του κύματος ακραίας ζέστης.
Χάρη σε μοντέλα, το WWA συνέκρινε τον σημερινό κόσμο, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική αλλαγή, με έναν κόσμο χωρίς την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε έναν κόσμο χωρίς την κλιματική αλλαγή, οι τιμές WBGT που καταγράφονται θα ήταν πρακτικά αδύνατες. Θα προέκυπταν, το πολύ, μία φορά κάθε 5.000 χρόνια.
Ακόμη και στον σημερινό κόσμο, οι συνθήκες αυτού του είδους κρίνονται ως εξαιρετικά σπάνιες, μία φορά κάθε 200 χρόνια, μολονότι εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα δεδομένου του ακραίου χαρακτήρα αυτού του φαινομένου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

ΜΑΓΝΗΣΙΑ19 ώρες agoΕκδηλώσεις μνήμης από αύριο έως την Κυριακή, για τις εξόριστες γυναίκες στο Τρίκερι
LIFESTYLE23 ώρες agoΕλένη Φουρέιρα: Έβαλε “φωτιά” στο Κατράκειο με την εκρηκτική της συναυλία (Βίντεο)
LIFESTYLE22 ώρες agoΤάσος Ιορδανίδης & Θάλεια Ματίκα αποκαλύπτουν ποιος “λυγίζει” πρώτος μετά τον τσακωμό σε ένα Couple Challenge (Βίντεο)
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες agoΝεκρός 59χρονος μέσα στο σπίτι του
LIFESTYLE18 ώρες agoΑλεξάνδρα Νίκα: Η κόρη της στην αγκαλιά του γιου της – Η τρυφερή φωτογραφία που συγκίνησε (Εικόνες)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ24 ώρες agoΠΑΣΟΚ: Τα εθνικά θέματα αποτελούν προτεραιότητα – Ενημέρωση Ανδρουλάκη από Δένδια και Γεραπετρίτη
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες ago18χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο με δίκυκλο
ΚΟΣΜΟΣ16 ώρες agoΒομβιστική επίθεση στη Δαμασκό – Τουλάχιστον εννέα νεκροί και 19 τραυματίες









