Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Η Κυβέρνηση αφήνει να χρονίζουν τα προβλήματα των στρατιωτικών» –

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Συνάντηση με μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ), πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, με παρόντες τον Πρόεδρο Πέτρο Μούστο, τον Γραμματέα Απόστολο Θέο, τον Αναπλ. Γραμματέα Δημήτρη Μπαζούκη, τον Ταμία Κώστα Γκουμόσιο και το μέλος Βίκτωρα Τσούκα, οι οποίοι απένειμαν τιμητική πλακέτα στη Γραμμ της ΚΟ, ως ένδειξη τιμής και ευχαριστιών για τις ενέργειές της και την έμπρακτη συμπαράστασή της , στα δίκαια αιτήματα του κλάδου τους.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης της Γραμματέα της Κ.Ο., σε σχέση με τα τρέχοντα αιτήματα της Ένωσης αναφορικά με καίρια ζητήματα, όπως αυτά των βαθμολογικών, μισθολογικών και συνταξιοδοτικών.

Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι, η ΕΣΠΕΛ αποτελεί τη μεγαλύτερη Στρατιωτική Ένωση της χώρας, η οποία αριθμεί περίπου 1.200 μέλη και το Υπουργείο Άμυνας οφείλει τόσο να ακούσει όσο και να δώσει άμεσες λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματά τους.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, επεσήμαναν ότι κύριο αίτημά τους αποτελεί η καταβολή αποζημίωσης για την εκτέλεση νυχτερινής βάρδιας, την οποία διεκδικούν δικαστικά, αφού, μέχρι και σήμερα, δεν έχει εκδοθεί σχετική ΚΥΑ που να ρυθμίζει το θέμα. Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με την αποκατάσταση της βαθμολογικής εξέλιξης των Αξιωματικών Αποφοίτων ΑΣΣΥ που θίγονται από το Ν. 4407/2016, καθώς δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ιεραρχικής τους εξέλιξης.

Παράλληλα, όπως εξέθεσαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης, θεωρούν αναγκαία την κατάργηση των ηλικιακών ορίων αποστρατείας των Υπαξιωματικών προέλευσης ΕΠΟΠ, οι οποίοι, βάσει των ισχυουσών διατάξεων, κινδυνεύουν να μην θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης ή, στην καλύτερη περίπτωση, να λάβουν σύνταξη εξαιρετικά μειωμένη.

Τέλος, στα βασικά αιτήματα της Ένωσης συγκαταλέγεται το ζήτημα της αναπροσαρμογής του ποσοστού των απαιτούμενων εισφορών που απαιτείται για την αναγνώριση της θεσμοθετημένης πλασματικής τριετίας καθώς και η κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε τα εξής:

«Η στήριξη και ενίσχυση του κλάδου των στρατιωτικών και των οικογενειών τους, αποτελεί καθήκον όλων μας. Τα προβλήματα που βιώνει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας χρονίζουν και πρέπει άμεσα να επιλυθούν, με δίκαιο και ορθό τρόπο. Ωστόσο, η αδιαφορία που επιδεικνύει η Κυβέρνηση είναι χαρακτηριστική. Εδώ και τρία χρόνια, δεν έχει καταθέσει ένα αυτοτελές και ολοκληρωμένο Νομοσχέδιο προς ρύθμιση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων, παρά αρκείται σε μεγαλόστομες υποσχέσεις και αποσπασματικές διευθετήσεις, χωρίς να ακούσει και να συνομιλήσει με κανέναν!

Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, έχουμε επανειλημμένα προβεί σε συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις υπέρ της προάσπισης και ενδυνάμωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε . Άμεσα, καταθέτω Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Άμυνας, ώστε να έρθει στη Βουλή και να μας απαντήσει δια ζώσης για το τι σκοπεύει να κάνει και πότε, ώστε να δώσει άμεσες και στοχευμένες λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η τρίτεκνη μάνα, σύγχρονο πρότυπο για την κοινωνία –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Στεκόμαστε με σεβασμό, θαυμασμό κι ευγνωμοσύνη, μπροστά στην Τρίτεκνη Μητέρα, που σηκώνει αγόγγυστα οικογενειακά βάρη και υποχρεώσεις, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική εποχή.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ανιδιοτελής αγάπη, πίστη, δύναμη, προσφορά, αποτελούν ορισμένες από τις αξίες που πρεσβεύει η τρίτεκνη μάνα, αποτελώντας σύγχρονο κοινωνικό πρότυπο».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, στην εκδήλωση του Συλλόγου Τριτέκνων ν. Λάρισας, προς τιμή της Τρίτεκνης Μητέρας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη την πρόεδρο Δήμητρα Αποστολοπούλου, τον Γραμματέα Δημήτρη Μπουλούμπαση και τα μέλη του Συλλόγου για την πλούσια δράση τους, αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, χαρακτηρίζοντάς το ως “βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας”, τονίζοντας:

«Τα οικονομικά προβλήματα, που βαραίνουν τους σημερινούς οικογενειακούς προϋπολογισμούς, η δυσκολία ανταπόκρισης στο διπλό ρόλο της εργαζόμενης μητέρας και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής των νέων, αποτελούν βασικές αιτίες της δημογραφικής κρίσης.

Ως πολιτεία, οφείλουμε να συμβάλλουμε στην άμβλυνση της οικονομικής και εργασιακής αβεβαιότητας για την εργαζόμενη μητέρα.

Σε μια περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων – οικονομική, μεταναστευτική, υγειονομική και τώρα, ενεργειακή – η κυβέρνησή μας, κατάφερε να απορροφήσει σε μεγάλο βαθμό τους κραδασμούς και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα οικονομικό περιβάλλον, που θα προσφέρει εργασία και αξιοπρεπείς μισθούς σε όλους, με ιδιαίτερη φροντίδα για τον θεσμό της οικογένειας».

Στη συνέχεια ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, θέλοντας να δώσει το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής, έκανε εκτενή αναφορά στα ενισχυτικά μέτρα, που έχει λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ, σημειώνοντας:

«Η οικονομία μας βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, η ανεργία για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια “έπεσε” σε προ – μνημονίων επίπεδα, ο κατώτερος μισθός αυξήθηκε στα 713 ευρώ, ενώ παράλληλα ξεκίνησε πιλοτικά το πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς”, που δίνει ανάσα στα σύγχρονα ζευγάρια.

Επίσης, από το 2019, κάνοντας πράξη τις υποσχέσεις μας για στήριξη του θεσμού της οικογένειας, προχωρήσαμε σε μια σειρά μέτρων, όπως:

· Την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί.

· Την καθιέρωση επιδόματος τοκετού 2000 ευρώ για κάθε παιδί που έρχεται στον κόσμο.

· Την αύξηση των voucher, ώστε κανένα παιδί να μην μένει εκτός παιδικού σταθμού.

· Την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για βρεφικά είδη από το 24% στο 13%.

· Την διασφάλιση 1,5 μορίου για τις μετεγγραφές των μελών τρίτεκνων οικογενειών που φοιτούν σε ΑΕΙ προσαυξανόμενο κατά μισό (0,5) μόριο για κάθε άγαμο τέκνο κάτω των 25 ετών.

· Την αύξηση, μεταξύ άλλων, του ποσοστού κάλυψης από τρίτεκνους των προκηρυσσόμενων θέσεων του δημοσίου με πανελλήνιο διαγωνισμό σε 12%.

· Την αύξηση του προνοιακού προϋπολογισμού, του επιδόματος τέκνου, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του στεγαστικού επιδόματος».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Κέλλας υπογράμμισε πως η έμπρακτη στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών συνιστά υποχρέωση της πολιτείας, καθώς ορθώνεται ως ανάχωμα στον κατήφορο της υπογεννητικότητας, ώστε να διαψευσθούν οι δυσοίωνες προβλέψεις για το δημογραφικό μέλλον της χώρας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δείτε φωτογραφίες: Πολυτελές αυτοκίνητο καρφώθηκε σε κολώνα στη Λάρισα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τροχαίο ατύχημα με εγκλωβισμό συνέβη νωρίς το βράδυ της Κυριακής στη Λάρισα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του onlarissa.gr, το τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Σαρίμβεη και Εχεκρατίδας, όταν το πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας “Morgan” που οδηγούσε ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών, καρφώθηκε σε κολόνα ηλεκτροφωτισμού κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί εντός του αυτοκινήτου του.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον 50χρονο, και από κει τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέροντας τον στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΚΟΣΜΟΣ6 λεπτά ago

Φεστιβάλ Καννών 2022: Υψωσαν πανό με τα ονόματα γυναικών που δολοφονήθηκαν

A.E.Λ.9 λεπτά ago

ΑΕΛ: Καταγγελία για ξυλοδαρμό παικτών σε αγώνα της Κ-20 στην Ξάνθη!

ΕΛΛΑΔΑ17 λεπτά ago

Ευλογιά των πιθήκων: Λήξη συναγερμού – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

ΚΟΣΜΟΣ25 λεπτά ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς ο εξοπλισμός από τη Δύση μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του λαθρεμπορίου

ΕΛΛΑΔΑ37 λεπτά ago

Ευλογιά των πιθήκων: Ξαναβγάζουν την καραντίνα από τη ντουλάπα – Δεύτερες σκέψεις για μάσκες

ΜΑΓΝΗΣΙΑ43 λεπτά ago

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΠΡΟΣ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΚΟΣΜΟΣ45 λεπτά ago

ΝΑΤΟ: Έτοιμος να πάει… ταμείο για είσπραξη ο Ερντογάν

ΕΛΛΑΔΑ56 λεπτά ago

Εύβοια: Καβγάδισαν και εκείνη τον πάτησε με το αυτοκίνητο

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έτοιμη για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων δηλώνει η Ρωσία

ΘΕΣΣΑΛΙΑ1 ώρα ago

Η τρίτεκνη μάνα, σύγχρονο πρότυπο για την κοινωνία –

Δημοφιλή