Connect with us

OIKONOMIA

Η μάχη της Fed κατά του πληθωρισμού είναι πρόβλημα του Τζο Μπάιντεν

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κατονόμασε το τίμημα της πάταξης του πληθωρισμού: μερικά χρόνια αργής ανάπτυξης και ένα εκατομμύριο περισσότεροι άνθρωποι άνεργοι. Αν αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να ανακοπεί η αύξηση των τιμών, είναι ένα κόστος που αξίζει να επωμιστεί, ειδικά επειδή αν ο πρόεδρος Τζέι Πάουελ κάνει λάθος, μεταβιβάζει το πρόβλημά του στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης την Τετάρτη και έδειξε ότι θα μπορούσαν να πάνε ακόμη υψηλότερα από ό,τι περίμεναν οι επενδυτές. Η επιτροπή καθορισμού των επιτοκίων της Fed πιστεύει τώρα ότι το επιτόκιο αναφοράς της θα μπορούσε να φτάσει έως και το 4,6% το 2023, αν και σύμφωνα με την Atlanta Fed οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε μια κορυφή περίπου 4,4%.

Η ανεργία μπορεί να φτάσει το 4,4%, υποδηλώνοντας αύξηση των ανέργων κατά 1,3 εκατομμύρια.

Προς το παρόν, η Fed πιστεύει ότι μπορεί να το διαχειριστεί αυτό χωρίς απότομη προσγείωση. Ενώ η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα μπορούσε να πέσει στο 0,2% αυτό το τρίμηνο και στο 1,2% ετησίως από τώρα – πολύ κάτω από το 2% που η Fed πιστεύει ότι είναι ο μακροπρόθεσμος κανόνας – οι ρυθμιστές πιστεύουν ότι τα πράγματα θα επανέλθουν στο σωστό δρόμο μέχρι το τέλος του 2024.

Αυτό θα βλάψει τις εταιρείες βραχυπρόθεσμα, και ορισμένες ήδη πλήττονται από την επιβράδυνση της ανάπτυξης, αλλά είναι καλύτερο από μία μακροχρόνια, αργή πτώση.

Με βάση τους προηγούμενους κύκλους επιτοκίων, η Fed είτε είναι αισιόδοξη είτε προσπαθεί να ανακοινώσει απαλά τα άσχημα νέα. Ακόμα κι έτσι, ο Πάουελ έχει δίκιο να λέει ότι ο πληθωρισμός είναι χειρότερος ακόμη και από μια αντιστροφή της ανάπτυξης. Η ανεργία φέρνει στενοχώρια για εκατομμύρια, αλλά η αύξηση των τιμών πλήττει λίγο πολύ τους πάντες. Περίπου οι μισές μικρές επιχειρήσεις λένε τώρα ότι ο πληθωρισμός είναι η μεγαλύτερη πρόκληση, σύμφωνα με το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, και το κοινό συμφωνεί, όπως έδειξε έρευνα της Pew τον Μάιο.

Επιπλέον, ο κίνδυνος να προκαλέσει μόνιμη ζημιά μια οικονομική επιβράδυνση είναι μικρός. Οι τράπεζες αναφέρουν ότι οι πελάτες τους εξακολουθούν να έχουν περισσότερα χρήματα στην τράπεζα από ό,τι πριν από την εμφάνιση της Covid-19, και οι καθυστερήσεις [στην αποπληρωμή των δανείων] αυξάνονται, αλλά με αργό ρυθμό. Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, δήλωσε σε πάνελ του Κογκρέσου λίγες ώρες πριν από την αύξηση των επιτοκίων της Fed ότι ο χρηματοπιστωτικός κλάδος μπορεί «να χειριστεί εύκολα μια απότομη προσγείωση».

Ο Πάουελ υπογράμμισε την Τετάρτη ότι δεν υπάρχει τρόπος να επαναφέρεις την οικονομία χωρίς πόνο. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να πει χωρίς φόβο ένας ανεξάρτητος κεντρικός τραπεζίτης.

Εάν η σοβαρότητα αυτού του πόνου είναι μεγαλύτερη από ό,τι περίμενε μέχρι τώρα, πετάει την καυτή πατάτα στον Μπάιντεν και στο Κογκρέσο. Θα περάσουν τα επόμενα δύο χρόνια αντιμετωπίζοντας την αυξημένη ανεργία και την οικονομική δυσπραγία. Η προσέγγιση του Πάουελ μπορεί να σκοτώσει τον πληθωρισμό, αλλά και να του στερήσει κάποιους ισχυρούς φίλους στη διαδικασία.

Πηγή: OT.gr

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Google: Υποδομές cloud με αποτύπωμα 2,2 δισ. ευρώ δημιουργεί η εταιρεία στην Ελλάδα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το cloud προσφέρει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, συμπεριλαμβανομένων οργανισμών του δημοσίου τομέα, πρόσβαση σε κρίσιμες τεχνολογίες, όπως τεχνητή νοημοσύνη, κβαντικούς υπολογισμούς, υπολογιστικά εργαλεία big data και δίκτυα 5G, σε μια εποχή που όλα αυτά είναι πιο σημαντικά από κάθε άλλη φορά.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε στην εκδήλωση για την παρουσίαση των επενδυτικών σχεδίων της Google για τη δημιουργία της πρώτης Google Cloud Region στην Ελλάδα και την ευρύτερη νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Οι επενδύσεις, ειδικά σε τομείς αιχμής, αποτελούν πάντα αδιαπραγμάτευτη και σταθερή μας προτεραιότητα. Όχι μόνο γιατί δημιουργούν εθνικό πλούτο και νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, αναστέλλοντας το brain drain, δημιουργώντας μία νέα τάση επιστροφής νέων στην πατρίδα μας, αλλά γιατί ταυτόχρονα αυτές οι επενδύσεις κινητοποιούν και εκσυγχρονίζουν συνολικά την επιχειρηματική δράση. Ενώ, ταυτόχρονα, αναβαθμίζουν και την πατρίδα μας στον παγκόσμιο χάρτη αξιοποίησης διεθνών κεφαλαίων», τόνισε κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός.

«Η ψηφιακή εξέλιξη μπορεί να γίνει ένα πραγματικό εφαλτήριο προόδου για τη χώρα μας. Είναι οδηγός για το αύριο, το οποίο είναι ήδη εδώ. Ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία και την οικονομία, αρκεί όμως να έχει όραμα, προσανατολισμό και σχέδιο. Δεν έχω κρύψει, από την πρώτη στιγμή που ο ελληνικός λαός μας ανέθεσε  την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, το όραμά μου για ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα της πατρίδας μας. Και βασικός πυλώνας αυτού του εθνικού σχεδίου είναι το σχέδιό μας “Ελλάδα 2.0”. Είναι ενεργός πυρήνας του οικονομικού μετασχηματισμού της χώρας. Και με πολύ μεγάλη χαρά διαπιστώνω ότι και η Google, αλλά και πολλές επιχειρήσεις του κλάδου, συντάσσονται προς αυτές τις κατευθύνσεις», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για μια επένδυση, η οποία, «είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των σημαντικών επιχειρηματικών σχεδίων που δεν έμειναν στα λόγια, αλλά έγιναν πράξη τα τελευταία τρία χρόνια».

«Ο δρόμος βέβαια, το γνωρίζετε καλά, δεν στρώθηκε από μόνος του. Δόθηκαν πολλές μάχες, καταπολεμώντας το θηρίο της γραφειοκρατίας, εκσυγχρονίζοντας το θεσμικό και το ρυθμιστικό μας πλαίσιο, αλλάζοντας νοοτροπίες, διορθώνοντας ιδιοτροπίες, εξασφαλίζοντας τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο μέσα από μία ανάπτυξη η οποία ξεπερνά και τις δικές μας προβλέψεις, ώστε αυτός με την σειρά του να επιστρέψει πίσω στις επιχειρήσεις τις οποίες ελαφρύνουμε με περισσότερα φορολογικά κίνητρα, με μειωμένους φόρους, μειωμένες εισφορές, αλλά δίνοντας και ακόμα πιο ενισχυμένα κίνητρα για καινοτόμες επενδύσεις όπως αυτή που ανακοινώνουμε σήμερα. Πρόκειται για μία διαρκή, προωθητική, μεταρρυθμιστική διαδικασία προς τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της χώρας, του κράτους, αλλά και των ελληνικών επιχειρήσεων. Ειδικά, θα έλεγα, των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων, ώστε αυτές να μπορούν να ευθυγραμμιστούν με τις απαιτήσεις της εποχής», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη διεύρυνση της συνεργασίας, ώστε να αυξήσουμε δραστικά και να επιταχύνουμε την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Ελλάδα. Όχι μόνο αυτό, αλλά θέλουμε να ενισχύσουμε απευθείας την ανάπτυξη δεξιοτήτων στη χώρα, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι εταιρείες και οργανισμοί εδώ, στην Ελλάδα, μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτή την επένδυση. Και ότι οι πολίτες της Ελλάδας είναι αυτοί που θα ωφεληθούν από την αξία που θα αποφέρει αυτή η Cloud Region», ανέφερε στην τοποθέτησή της η Πρόεδρος του Google Cloud International, Adaire Fox-Martin.

«Η Ελλάδα έχει πετύχει αξιοσημείωτη πρόοδο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της, γεγονός που προκύπτει και από τη σαφή δέσμευση ολόκληρης της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτός είναι και ο λόγος που βρισκόμαστε εμείς εδώ σήμερα, για να αναλάβουμε μία νέα δέσμευση με στόχο τη στήριξη και την επιτάχυνση της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης στην Ελλάδα», δήλωσε κατά την εκδήλωση η Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού

Αγαπητή Adaire, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Κυρίες και κύριοι σας ευχαριστώ θερμά, ευχαριστώ θερμά την Google, αγαπητή Πέγκυ, για την πρόσκληση ευχαριστώ, όμως, κυρίως για την εμπιστοσύνη την οποία δείχνετε στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια των διαδοχικών κρίσεων.

Γιατί είναι αλήθεια πως αυτά τα 15 χρόνια, η Google όχι απλά έμεινε στη χώρα μας σε δύσκολες στιγμές, αλλά ενίσχυσε και την παρουσία της. Κατέγραψε έτσι τη δική της συμβολή στην αναπτυξιακή τροχιά της πατρίδας μας. Μία τροχιά που παραμένει σταθερά ανοδική, παρά το ασταθές διεθνές περιβάλλον.

Δε θα σάς κουράσω με αριθμούς, αρκεί να δει κανείς τις τάσεις όλων των σχετικών δεικτών. Διότι πίσω από τις πραγματικές δυσκολίες της συγκυρίας, τις υψηλές τιμές στα καύσιμα, της ακρίβειας, τους μισθούς που στη χώρα μας ακόμα παραμένουν χαμηλοί, κρύβονται μια σειρά από αισιόδοξα δεδομένα.

Ο ρυθμός ενίσχυσης του ΑΕΠ ξεπερνά κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η έκρηξη των επενδύσεων και το ρεκόρ των εθνικών εξαγωγών είναι μια πραγματικότητα.

Η μείωση της ανεργίας είναι η πιο δυναμική στην πατρίδα μας. Νέοι συμπολίτες μας που έφυγαν από την Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης, επιλέγουν και πάλι να επιστρέψουν και να γίνουν μέρος αυτής της μεγάλης συλλογικής προσπάθειας ανάταξης της Ελλάδος.

Και βέβαια, η πολιτεία εξακολουθεί να στέκεται στο πλευρό νοικοκυριών και επιχειρήσεων, όπως το έκανε στη διάρκεια της διετούς πανδημίας, έτσι και τώρα εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς και διαρκούς ενεργειακής κρίσης και κρίσης ακρίβειας.

Οι αριθμοί λένε πολλά, όμως οι ιστορίες των ανθρώπων τα λένε όλα. Και γι’ αυτό και χαίρομαι που στο βίντεο με το οποίο ανοίξατε τη σημερινή εκδήλωση, ακούσαμε πραγματικές αφηγήσεις συμπολιτών μας για το πώς η τεχνολογία πραγματικά αλλάζει τη ζωή τους και την κάνει καλύτερη.

Και αυτές οι μαρτυρίες αποδεικνύουν πως η ψηφιακή εξέλιξη μπορεί να γίνει ένα πραγματικό εφαλτήριο προόδου για τη χώρα μας. Είναι οδηγός για το αύριο, το οποίο είναι ήδη εδώ. Ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία και την οικονομία, αρκεί όμως να έχει όραμα, προσανατολισμό και σχέδιο.

Δεν έχω κρύψει, από την πρώτη στιγμή που ο ελληνικός λαός μας ανέθεσε  την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, το όραμά μου για ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα της πατρίδας μας. Και βασικός πυλώνας αυτού του εθνικού σχεδίου είναι το σχέδιό μας «Ελλάδα 2.0».

Είναι ενεργός πυρήνας του οικονομικού μετασχηματισμού της χώρας. Και με πολύ μεγάλη χαρά διαπιστώνω ότι και η Google, αλλά και πολλές επιχειρήσεις του κλάδου, συντάσσονται προς αυτές τις κατευθύνσεις.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για την σημαντική απόφαση της Google να δημιουργήσει ένα Cloud Region στην Ελλάδα. Είναι μια δυναμική επένδυση η οποία μπορεί να εισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας, όπως μας είπε και η Adaire, παραπάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2030 και το σημαντικότερο, να δημιουργήσει κοντά στις 20.000 καλοπληρωμένες νέες θέσεις εργασίας.

Είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των σημαντικών επιχειρηματικών σχεδίων που δεν έμειναν στα λόγια, αλλά έγιναν πράξη τα τελευταία τρία χρόνια.

Θυμίζω ενδεικτικά το Κέντρο Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, το Κέντρο Πληροφορικής της Deutsche Telekom, στρατηγικές κινήσεις όλων των μεγάλων παικτών της παγκόσμιας πληροφορικής: της Microsoft, της Cisco,  της Amazon σε data centers, σε υποδομές Cloud, και άλλες εταιρείες όπως η Digital Realty επιλέγουν να επενδύσουν στη χώρα μας. Τη συμφωνία της JPMorgan με τη Viva Wallet που ανέδειξε έτσι έναν από τους πρώτους ελληνικούς μονόκερους.

Άλλωστε οι επενδύσεις, ειδικά σε τομείς αιχμής, αποτελούν πάντα αδιαπραγμάτευτη και σταθερή μας προτεραιότητα. Όχι μόνο γιατί δημιουργούν εθνικό πλούτο και νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, αναστέλλοντας το brain drain, δημιουργώντας μία νέα τάση επιστροφής νέων στην πατρίδα μας, αλλά γιατί ταυτόχρονα αυτές οι επενδύσεις κινητοποιούν και εκσυγχρονίζουν συνολικά την επιχειρηματική δράση. Ενώ, ταυτόχρονα, αναβαθμίζουν και την πατρίδα μας στον παγκόσμιο χάρτη αξιοποίησης διεθνών κεφαλαίων.

Ο δρόμος βέβαια, το γνωρίζετε καλά, δεν στρώθηκε από μόνος του. Δόθηκαν πολλές μάχες, καταπολεμώντας το θηρίο της γραφειοκρατίας, εκσυγχρονίζοντας το θεσμικό και το ρυθμιστικό μας πλαίσιο, αλλάζοντας νοοτροπίες, διορθώνοντας ιδιοτροπίες, εξασφαλίζοντας τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο μέσα από μία ανάπτυξη η οποία ξεπερνά και τις δικές μας προβλέψεις, ώστε αυτός με την σειρά του να επιστρέψει πίσω στις επιχειρήσεις τις οποίες ελαφρύνουμε με περισσότερα φορολογικά κίνητρα, με μειωμένους φόρους, μειωμένες εισφορές, αλλά δίνοντας και ακόμα πιο ενισχυμένα κίνητρα για καινοτόμες επενδύσεις όπως αυτή που ανακοινώνουμε σήμερα.

Πρόκειται για μία διαρκή, προωθητική, μεταρρυθμιστική διαδικασία προς τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της χώρας, του κράτους, αλλά και των ελληνικών επιχειρήσεων. Ειδικά, θα έλεγα, των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων, ώστε αυτές να μπορούν να ευθυγραμμιστούν με τις απαιτήσεις της εποχής. Με πολύ μεγάλη χαρά είδα τις προσωπικές ιστορίες μικρών επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού, οι οποίες εκπαιδεύτηκαν και είναι πια σε θέση να χρησιμοποιούν εργαλεία ψηφιακού marketing για να μπορούν να προωθήσουν το δικό τους προϊόν.

Πάνω από 10 δισεκατομμύρια πόρων από το ΕΣΠΑ αλλά και από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα διοχετευτούν σε όλους τους τομείς της παραγωγής, από τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, μέχρι τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες.

Και βέβαια, ναι, έγιναν άλματα στη χρήση της τεχνολογίας. Ενισχύθηκαν οι υποδομές Cloud και data centers, η Ελλάδα πια έχει ένα δυναμικό και ολοένα και πιο αναπτυσσόμενο οικοσύστημα επιχειρηματικότητας.

Και βέβαια το Δημόσιο δε θα μπορούσε να μείνει πίσω σε αυτή τη λογική. Ως μεγάλος πελάτης, προμηθευτής τέτοιων υπηρεσιών, στρέφεται πια και νομοθετικά και κανονιστικά σε cloud-based λογικές, έχοντας μια cloud first πολιτική για τα δικά του δεδομένα, ενώ μία νέα θεσμική τομή θα διευκολύνει δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να ανέβουν στο άρμα των τεχνολογιών του μέλλοντος.

Big data, 3D printing, blockchain, internet of things, δίκτυα 5G: όλα αυτά πια αποτελούν μέρος της σημερινής μας πραγματικότητος. Ήταν έννοιες σε πολλούς άγνωστες μέχρι πρότινος, αλλά αποτελούν κεντρικούς άξονες των πολιτικών μας από δω και στο εξής.

Το ίδιο βέβαια -και χαίρομαι διότι η Adaire απέδωσε ξεχωριστή σημασία σε αυτό- και η θωράκιση από διαρκώς αυξανόμενες κυβερνοαπειλές, κάτι το οποίο συνιστά ένα βασικό πυλώνα της εθνικής μας άμυνας, αλλά και η απόλυτη προσαρμογή με τις αυστηρές προδιαγραφές που η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ένας τομέας στον οποίο η Ευρώπη βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία.

Δεν θα κουραστώ, ωστόσο, να υποστηρίζω πως η τεχνολογία ποτέ δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την επίτευξη ενός διπλού στόχου: την καλύτερη απόδοση της οικονομίας και βέβαια την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Το ψηφιακό μας κράτος παρέχει ήδη στους Έλληνες πολίτες μια δέσμη 1.500 υπηρεσιών μέσα από το gov.gr. Είναι μια σιωπηλή επανάσταση που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και συνεχίζεται. Σιωπηλή, αλλά τολμώ να πω με εκρηκτικό κοινωνικό και οικονομικό απόηχο. Καθώς μεταφράζεται σε λιγότερη ταλαιπωρία, χωρίς ουρές και γραφειοκρατία, αλλά και σε κέρδος χρόνου, χρήματος και παραγωγικότητας της διοίκησης. Οι υπάλληλοι τώρα μπορούν να αξιοποιηθούν πιο δημιουργικά σε άλλους τομείς. Πριν από δύο μέρες βρεθήκαμε με τους δύο συναρμόδιους Υπουργούς σε μια παρουσίαση των ψηφιακών ΚΕΠΑ, των νέων δράσεων που αναπτύσσουμε προκειμένου να κάνουμε πιο εύκολη την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε δημόσιες υπηρεσίες.

Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς τον τρόπο με τον οποίον η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη ζωή καλύτερη κυρίως για εκείνους τους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι και οι πιο αδύναμοι.

Για τις δράσεις της Google αυτά τα 15 χρόνια, αλλά και για όλα αυτά τα ωραία τα οποία σχεδιάζονται για το μέλλον, ακούσαμε πολλά στις δυο προηγούμενες ομιλίες.

Επιτρέψτε μου να ξεχωρίσω ορισμένες δράσεις στις οποίες αποδίδω ιδιαίτερη  σημασία πέραν της εμβληματικής επένδυσης στο Cloud Region. Δείχνουν την πολύπλευρη εμβέλεια της τεχνολογίας αλλά και τη συμβατή με αυτήν οπτική της εταιρείας.

Με πρώτη, βέβαια, το χώρο της απασχόλησης. Η Google υπήρξε σταθερός συνοδοιπόρος στην κατάρτιση Ελλήνων εργαζομένων σε πολλούς διαφορετικούς τομείς και σε υπηρεσίες cloud. Είναι μια πρωτοβουλία η οποία τώρα αποκτά ξεχωριστή δυναμική.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με τα στελέχη της Google πώς μπορεί η Google να μας υποστηρίξει στην εκπαίδευση και στελεχών του δημοσίου ώστε να είναι εξοικειωμένες με τις νέες πολιτικές μας ως προς τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την αξιοποίηση υπηρεσιών cloud από το Δημόσιο.

Αλλά βέβαια θέλω να χαιρετίσω και την απόφασή σας να δημιουργήσετε στην πατρίδα μας δυο Κέντρα Αριστείας για την τεχνητή νοημοσύνη και την αειφορία. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτά καταρχήν προσανατολίζεστε να τα δρομολογήσετε στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Αλλά να σας συγχαρώ και για την διαρκή σας στήριξη στην κοινωνία των πολιτών. Είναι σημαντικό ότι διαθέτετε 1 εκατομμύριο ευρώ σε μια ανοιχτή πρόσκληση για νέες καινοτόμες δράσεις που θα δραστηριοποιηθούν σε κρίσιμους τομείς για την εθνική οικονομία αλλά και για την κοινωνική συνοχή.

Και βέβαια, όπως είπα ήδη, πρόκειται για μια συνέχεια άλλων σημαντικών προγραμμάτων, όπως το «Grow Greek Tourism On Line». Μίλησα ήδη γι’ αυτό. Ή το «Grow Greece with Google», το οποίο ενίσχυσε την ελληνική επιχειρηματικότητα με κεφάλαια και με γνώσεις. 10.000 άνεργοι αναβάθμισαν τις δεξιότητές τους χάρη στην εξαιρετική συνεργασία που η εταιρεία έχει με το Υπουργείο Εργασίας και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Αλλά να σημειώσω και τη σύμπραξη της εταιρείας με το Υπουργείο Πολιτισμού, τη δράση «Google Arts & Culture», κυρίως για την προώθηση της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ελληνικός πολιτισμός, εκτός από την απαράμιλλη διαχρονική του προσφορά, έχει και μια σύγχρονη διάσταση εξαιρετικά δυναμική, την οποία θέλουμε διαρκώς να αναδεικνύουμε και τα πρώτα δείγματα αυτής της συνεργασίας πρέπει να σας πω ότι είναι, ήδη, εντυπωσιακά.

Κλείνοντας θέλω να επαναλάβω ότι έχουμε όλοι μας μία αίσθηση, θα έλεγα μία επίγνωση, των πολύ μεγάλων διεθνών δυσκολιών που έχουμε μπροστά μας.

Έχω μάθει, όμως, πάντα να ατενίζω το αύριο με αισιοδοξία. Και επιτρέψτε μου να δανειστώ κλείνοντας μια φράση του συνιδρυτή της Google, του Larry Page, ο οποίος έλεγε -και νομίζω το έκανε πράξη στο δικό του επιχειρηματικό όνειρο για την Google- ότι «η αισιοδοξία είναι σημαντική γιατί σε βοηθάει να τολμάς πράγματα που οι πιο πολλοί δεν θα έκαναν».

Εμείς, λοιπόν, τολμάμε και σε αυτήν την τολμηρή και συναρπαστική πορεία είμαι σίγουρος ότι θα σας έχουμε στο πλευρό μας.

Πηγή: OT.gr

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

BBC: Καταργεί 382 θέσεις εργασίας με στόχο την ψηφιακή του μετάβαση

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τα τελευταία χρόνια το BBC εφαρμόζει πρόγραμμα δραστικών οικονομιών

Το BBC ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση 382 θέσεων εργασίας της διεθνούς του υπηρεσίας, ώστε να επιταχύνει την ψηφιακή του μετάβαση.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα τελευταία χρόνια το BBC εφαρμόζει πρόγραμμα δραστικών οικονομιών.

Η κατάργηση των 382 θέσεων εργασίας θα μεταφρασθεί σε διακοπή λειτουργίας των ραδιοφωνικών υπηρεσιών στα αραβικά, τα περσικά και τα κινεζικά, καθώς και την διακοπή ορισμένων τηλεοπτικών του προγραμμάτων στην Αφρική και την Ασία, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του βρετανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου, που ετοιμάζεται να γιορτάσει τα εκατό χρόνια λειτουργίας του.

Το BBC δίνει την διαβεβαίωση ότι καμία υπηρεσία του σε ξένη γλώσσα δεν θα κλείσει ολοσχερώς.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ2 λεπτά ago

Ρόδα είναι και γυρίζει… στην 4η HISTORICA!

ΜΠΑΣΚΕΤ3 λεπτά ago

Κλάιμπερν: «Δεν ήταν εύκολο να φύγω από τη Ρωσία»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 λεπτά ago

Γρανίτσας: «Χάρηκα περισσότερο απ’ όλους, ευτυχώς βρέθηκε ο Μελισσανίδης» (audio)

OIKONOMIA6 λεπτά ago

Google: Υποδομές cloud με αποτύπωμα 2,2 δισ. ευρώ δημιουργεί η εταιρεία στην Ελλάδα

LIFESTYLE11 λεπτά ago

Μαύρο Ρόδο: Όσα είπαν οι πρωταγωνιστές στα παρασκήνια της σειράς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ17 λεπτά ago

Μαργαρίτης Σχοινάς: «Στην Κρήτη συντελείται ένα ευρωπαϊκό θαύμα»

ΕΛΛΑΔΑ18 λεπτά ago

Βόλος: Πατέρας τα «έχωσε» στο σχολείο για το Γονέας Α’ και Γονέας Β΄ – Η εξωφρενική αντίδρασή του

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23 λεπτά ago

Πρώτη για Τσόκαϊ | Ανησυχία για Κώτσιρα

OIKONOMIA25 λεπτά ago

BBC: Καταργεί 382 θέσεις εργασίας με στόχο την ψηφιακή του μετάβαση

ΚΟΣΜΟΣ26 λεπτά ago

Ρωσία: Η μεγαλύτερη προσάρτηση εδαφών στην Ευρώπη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – Ο πόλεμος στην πιο επικίνδυνη φάση του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Η τραγική ιστορία ενός 60χρονου γιατρού γράφεται κάθε μέρα στους δρόμους του Βόλου..

MEDIA6 ημέρες ago

Δεν κράτησε ούτε 2 εβδομάδες: Σε μετωπική Λιάγκας και Νομικού, τέλος από το Πρωινό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ22 ώρες ago

Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλιακών θερμοσίφωνων από 800 έως 1000 ευρώ

ΣΤΟΙΧΗΜΑ5 ημέρες ago

Στοίχημα: Άνετη η Ελλάδα, “καίγεται” η Κύπρος

ΣΤΟΙΧΗΜΑ5 ημέρες ago

Στοίχημα Σαββάτου: Κύπρος – Ελλάδα προγνωστικά και ανάλυση αγώνα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

Ο Ντέιβιντ Μπόουι τιμήθηκε με πλακέτα στη Λεωφόρο της Δόξας της Μουσικής στο Κάμντεν του Λονδίνου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Έκανε ποδήλατο στον Άναυρο και κατέληξε.. στο νοσοκομείο Βόλου

MEDIA4 ημέρες ago

Τζούλια Αλεξανδράτου: Αυτός είναι ο πατέρας του παιδιού της (Pics)

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Πέθανε ο γνωστός ξενοδόχος του Βόλου Βασίλης Ταλαδιανός

ΣΤΟΙΧΗΜΑ6 ημέρες ago

Στοίχημα: Βγάζει αντίδραση η Ρουμανία

Δημοφιλή